30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

17. mars, 2023 (oppdatert 21. juli 2023)

Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner til hvorfor Samsung Galaxy Watch5 Pro kan være det du trenger.

Smartklokke, pulsklokke, aktivitetsmåler – en eller to – vi har det nesten alle sammen. Smartklokken har nærmest blitt en del av oss, og holder oversikt over alt fra puls, søvn, oksygenmetning, aktivitet, trening, forbrente kalorier, m.m..

I 2022 ble det anslått at det var i overkant av 216,43 millioner smartklokkebrukere, og smartklokkeindustrien er stadig voksende. Innen 2026 er det ventet antallet å øke til minimum 236,6 millioner enheter.

Det dukker stadig opp nye merker, men det er fremdeles noen få store som dominerer. Apple har lenge gjort det bra med sine Apple Watch, mens Samsung dominerer Android-markedet med sine Samsung Galaxy Watch. Den siste generasjonen kom i tillegg i en ekstra robust og treningsfokusert utgave. Ikke bare er klokken laget for å tåle juling, men den har også en batteritid som gjør den bedre egnet for lengre turer utendørs.

Under får du 30 grunner til hvorfor Samsung Galaxy Watch5 Pro kan være et veldig godt kjøp dersom du er på jakt etter en solid og god smartklokke:

Aktivitetsmåling og helse

 1. Måling av hjertefrekvens: Galaxy Watch5 Pro kan kontinuerlig måle hjertefrekvensen din og varsle deg hvis den går over eller under det normale området.
 2. Blodtrykksmåling: Watch5 Pro har en innebygd optisk sensor som kan måle blodtrykket ditt og gi deg en indikasjon på om du har høyt eller lavt blodtrykk.
 3. Kroppsskanning: Ved hjelp av bioelektrisk impedansanalyse (BIA) sender Watch5 Pro ut små strømstyrker gjennom kroppen for å estimere kroppssammensetning. Dette gjør at du kan måle skjelettmuskulatur (kg), fettmasse (kg), kroppsfett (prosent), BMI, kroppsvann (kg) og basalmetabolisme (kcal).
 4. EKG-måling: Watch5 Pro kan ta et elektrokardiogram (EKG) og gi deg en analyse av hjertet.
 5. Søvnmåling: Watch5 Pro kan spore søvnmønsteret å gi deg innsikt i søvnkvaliteten, inkludert antall timer du sover, søvnstadiene dine og hvor ofte du våkner opp i løpet av natten.
 6. SpO2-måling: Watch5 Pro kan måle oksygenmetningen i blodet, som kan gi deg en indikasjon på om du får nok oksygen.
 7. Aktivitetsmåling: Watch5 Pro kan registrerer alt fra puls, kalorier, skritt, høydemeter, m.m..
 8. Stressmåling: Watch5 Pro kan måle stressnivået ditt og gi deg øvelser og råd for å redusere stresset.
 9. Fallregistrering: Watch5 Pro kan registrere hvis du faller å sende en nødmelding til en nødkontakt.

Smartfunksjoner

 1. Stemmeassistent: Galaxy Watch5 Pro støtter stemmeassistenter som Bixby, Google Assistant og Amazon Alexa. Dette gjør det mulig å utføre ulike oppgaver, som å sende en tekstmelding, eller starte en musikkspilleliste, ved hjelp av stemmen.
 2. NFC og kontaktløs betaling: Watch5 Pro har NFC-teknologi som lar deg betale for kjøp ved hjelp av både Samsung Pay og Google Wallet.
 3. Samtalefunksjoner: Galaxy Watch5 Pro lar deg motta og besvare samtaler direkte fra klokken, og den har også innebygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å prate uten å måtte ta opp telefonen.
 4. Meldingsfunksjoner: Watch5 Pro lar deg motta og sende meldinger/SMSdirekte fra klokken. Du kan svare på meldinger ved hjelp av forhåndsdefinerte svar, emojis, talekommandoer, eller skrive dem ved hjelp av et tastatur på skjermen.
 5. Fjernkontroll: Watch5 Pro kan brukes som en fjernkontroll for kameraet på telefonen slik at du kan ta bilder, eller justere innstillingene uten å måtte berøre telefonen.
 6. Musikk: Musikk kan virkelig booste motivasjonen under trening! Galaxy Watch5 Pro har innebygd lagring for musikk, men det beste er muligheten for å streame musikk fra Spotify offline. Så lenge du har et Spotify Premium abonnement kan du lytte til timevis med musikk uten å måtte ta med telefonen.
 7. Håndbevegelser: Bruk håndbevegelser for å svare eller avvise anrop, stoppe alarmer og kontrollere musikkavspilling.
 8. Se bilder: Se favorittbildene dine rett på den fargerike og flotte AMOLED-skjermen.
 9. Tilpassbare urskiver: Watch5 Pro har et bredt utvalg av tilpassbare urskiver som lar deg velge det som passer best for deg og dine preferanser.
 10. Kompatibilitet med tredjepartsapper: Watch5 Pro er kompatibel med et bredt utvalg av tredjepartsapper som Spotify, Strava, Nike Run Club, m.m., slik at du kan bruke disse appene direkte fra klokken.
 11. Trådløs lading: Galaxy Watch5 Pro støtter trådløs lading slik at du kan lade klokken uten å måtte koble den til en lader.
 12. Lang batteritid: Watch5 Pro har et batteri på 590 mAh som skal holde ut i 80 timer med moderat bruk, eller 20 timer med GPS-en kontinuerlig på. Det er omtrent det dobbelte av den vanlige Watch5.

Trening

Samsung Galaxy Watch5 Pro kan brukes til å spore og analysere ulike typer trening og aktiviteter. Her er noen måter du kan bruke Galaxy Watch5 Pro til trening:

 1. Mange treningsmoduser: Watch5 Pro har over 100 forskjellige treningsmoduser, inkludert gåing, løping, sykling, svømming, ski, styrketrening, yoga, golf, HIIT, dansing og mange flere. Klokken kan registrere antall skritt, distanse, høydemeter, tempo, kaloriforbruk, m.m., og alt kan sees på både klokken og i Samsung Health-appen på telefonen.
 2. Automatisk treningsgjenkjenning: Watch5 Pro kan automatisk gjenkjenne når du begynner å trene og begynne å spore aktiviteten din uten at du trenger å trykke på noen knapper.
 3. Trening med veiledning: Galaxy Watch5 Pro har innebygd trening med veiledning, slik at du kan følge et treningsprogram som er tilpasset dine personlige mål. Du kan velge blant en rekke treningsøkter, inkludert styrketrening, yoga og kardio, og klokken vil gi deg veiledning og tilbakemeldinger på treningen.
 4. VO2 maks: Få et estimat på det maksimale oksygenopptaket (VO2 maks) for å se hor god form du er i.
 5. GPS-sporing: Galaxy Watch5 Pro har innebygd GPS slik at du kan spore ruter og navigere utendørs. Dette er nyttig hvis du går, løper eller sykler ute og ønsker å vite hvor langt du har gått og ruten du har tatt.
 6. Track Back: Ved hjelp av Track Back vil Watch5 Pro veilede deg trygt tilbake på samme rute tilbake til startpunktet ved å vise en linje på skjermen som du kan følge.
 7. Kart: Så lenge du er tilkoblet mobilen vil du kunne ta i bruk detaljerte kart med sving-for-sving navigasjon (ingen innebygde kart).
 8. Route Workout: Route Workout lar deg følge en forhåndsbestemt rute som vil veilede deg med sving for sving navigasjon
 9. Vanntett: Galaxy Watch5 Pro er vanntett og kan brukes til å spore svømming og andre vannbaserte aktiviteter.

Om du fremdeles ikke er overbevist anbefales det å ta en kikk på den omfattende testen av Samsung Galaxy Watch5 Pro i linken under.


Samsung Galaxy Watch5 / Samsung Galaxy Watch5 Pro
pulsklokke test

Product Name: Samsung Galaxy Watch5 Pro

Brand: Samsung

Offer price: fra 4990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Watch4 var allerede en god smartklokke, men den korte batteritiden var en stor begrensning. Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro retter opp mye av dette, selv om ingen av de er den batterikongen du gjerne skulle hatt på hånden.

Tross dette leverer Samsung Galaxy Watch5 Pro på de fleste områder. Aktivitetsmålingen er omfattende og delvis unik (BioActive-sensoren), treningsmulighetene er mange, og Route Track og Track Back har potensiale til å være nyttige verktøy når Samsung får løst nybegynner problemene. Det viktigste er likevel den oppgraderte byggekvaliteten, økte batteritiden, raskere ladingen, og for noen – den forbedrede pulsmålingen. Dette er helt essensielle faktorer som bidrar til å gjøre Samsung Galaxy Watch5 Pro til markedets kanskje beste smartklokke for Android-brukere.

Du får ikke en fullverdig erstatning for en dedikert pulsklokke, men pulsklokken vil heller ikke være i stand til å gjøre alt Samsung Galaxy Watch5 Pro er kapabel til. Dette er derimot en meget god «hybridklokke» som passer perfekt til deg som ønsker alt av smartfunksjoner og god integrasjon med mobilen, samtidig som du ønsker en klokke som holder oversikt over hverdagsaktivitet, søvn og trening. Og kanskje til og med motiverer deg til å være/bli mer aktiv.

Samsung har gjort mye bra, men til neste generasjon krysses fingrene for minst dobbelt så god batteritid.

Overall
85%
85%

Pros

 • Pent design og solid byggekvalitet.
 • Komfortabel passform.
 • Nydelig AMOLED-skjerm.
 • Stort sett rask i bruk.
 • GPS fungerer godt om du gir den tid til å finne satellittene.
 • Avanserte helsemålinger som EKG, blodtrykk, kropssammensetning, m.m..
 • Omfattende aktivitetsanalyse.
 • Automatisk oppdagelse/registrering av treningsøkt fungerer godt.
 • Motiverende treningsprogrammer i Samsung Health appen.
 • Støtter et hav av apper gjennom Google Play.
 • Google Assistant og Google Wallet/Pay.
 • Offline streaming av musikk, smartvarsler med mulighet for å svare/skrive/ringe.
 • God kvalitet på mikrofon og høyttaler.
 • God batteritid. Hurtiglading.

Cons

 • Tungvint låsesystem på reim.
 • Navigeringsfunksjonen er til nød ok+.
 • Pulsmålingen er kun fremdels middels god.
 • Målinger som søvn, oksygenmetning og stress er unøyaktig.
 • Skjermen er til tider vanskelig å lese utendørs. Får lett fingermerker.
 • Roterbar krans vil være et savn for noen.
 • EKG og blodtrykksmåling er forbeholdt Samsung-telefoner.
 • Enkelte tregheter.

Kjøp hos Proshop.no

Kjøp hos Komplett.no


Del gjerne:

Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer