Garmin utvider nytt program for betaprogramvare på utvalgte Forerunner-modeller

10. mai, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Garmin utvider nytt program for betaprogramvare på utvalgte Forerunner-modeller”

Kort tid etter at Garmin lanserte en langt enklere løsningen for å installere betaprogramvare på sine toppmodeller Garmin Fenix og Garmin Epix, er det også klart for utvalgte Forerunner-modeller. Her får du oppskriften.

Ikke en uke har gått siden Garmin lanserte en langt enklere løsningen for å installere betaprogramvare på sine toppmodeller Garmin Fenix og Garmin Epix. Nå er det også klart for utvalgte Forerunner-modeller.

Garmin har bestandig vært tidlig ute med å lansere betaprogramvaren til de som ønsker å teste nye funksjoner under utvikling, men prosessen for å installere denne har frem til nå vært noe kronglete. Tidligere krevde det at du lastet ned programvaren på en PC, åpnet systemmappen på klokken, og deretter flyttet noen filer over til klokken som deretter oppdaterte klokken til den aktuelle betaversjonen. Nå er det fullstendig slutt på dette.

Etter Garmin sin siste endring kan du nå enkelt og greit melde på på betaprogrammet gjennom Garmin Connect, og også forlate det når som helst. Du behøver kun å gå til connect.garmin.com, logge deg inn på brukerkontoen din, trykke på «klokke ikonet» øverst til høyre der du velger enheten du ønsker å installere programvaren på, og deretter trykke «Bli med i programmet for betaprogramvare». Deretter trykker du «Godta» under vilkår, og du er «good to go». Merk at den nye og forenklede metoden først og fremst gjelder Garmin Fenix, Garmin Epix og Garmin Enduro, men at det nå også gjelder Garmin Forerunner 245/245 Music, Garmin Forerunner 745 og Garmin Forerunner 945 (ikke Forerunner 945 LTE).

Garmin har også endret på hva de kaller betaprogramvare, og hva som er Alpha programvare. Det som tidligere ble kalt for «Beta» og som måtte lastes ned på klokken via den mer tungvinte metoden beskrevet over, heter nå «Alpha». Programvaren du nå får «over the air» direkte på klokken, kalles for «Beta», og er en slags «pre-release» utgave som lanseres før den endelige versjonen. Du kan fremdeles velge å installere Alpha versjonen med enda flere nyheter, men denne utgaven innebærer også større risiko for feil.

Ønsker du å forlate betaprogrammet kan du enkelt melde av når som helst, og eventuelt melde deg på igjen senere. All oppdatering skjer via Bluetooth-tilkoblingen til Garmin Connect på mobilen, eller via Garmin Express på PC/Mac.

Nytt forum for betaprogrammet

I tillegg til det nye betaprogrammet har Garmin samtidig opprettet et nytt «beta forum» som gjør det lettere å registrere eventuelle feil som oppdages under testingen av betaprogramvaren. Du finner automatisk en link til forumet under enhetsinnstillinger på klokken du har registrert for betaprogramvaren. Når du klikker på denne, åpnes en ny side som tar deg til forumet for innrapportering av eventuelle feil.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer