Polar Vantage V3 vs. Polar Grit X2 Pro

4. april, 2024 (oppdatert 19. april 2024)

Featured image for “Polar Vantage V3 vs. Polar Grit X2 Pro”

Polar Vantage V3 vs. Polar Grit X2 Pro. De to toppmodellene fra Polar deler svært mye, med det kan være detaljer som avgjør hvilken som er riktig for deg.

Polar lanserte Polar Vantage V3 i septemper 2023, mens Polar Grit X2 Pro ble lansert i mars 2024. De to klokkene er svært ulik på utsiden, men på innsiden er det noe helt annet. Der Garmin har valgt å gå for en hel serie med klokker med små forskjeller i programvaren- noe som krever voldsomt mye jobb hver gang en bestemt modell skal oppdateres, så har Polar valgt å kjøre den nøyaktig samme programvaren for Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro.

Hvorfor det er lurt? Fordi det gjør det mye enklere å oppdatere klokkene med nye funksjoner og feilrettinger uten å måtte tilpasse programvaren til flere ulike enheter.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Så hva er likt?

Denne artikkelen blir ikke lang, for svaret får du allerede her: ALT, bortsett fra design, materialvalg og pris.

Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro tilbyr 100% de samme funksjonene, den samme batteritiden, det samme brukergrensesnittet, og den samme Polar Flow appen. Til og med den samme 1,39″ AMOLED-skjermen!


Pris og tilgjengelighet

  • Polar Grit X2 Pro koster 8 499 kr. Tilgjengelig i fargene Night Black og Space Gray. Leveres med silikonreim.
  • Polar Grit X2 Pro Titan koster 9 999 kr. Tilgjengelig i fargen Space Gray. Leveres med en eksklusiv lærrem med antibakteriell kork på innsiden, samt en svart silikonrem.
  • Bundle med Polar Grit X2 Pro + Polar H10 koster 8999 kr.

  • Polar Vantage V3 koster 6 499 kr. Tilgjengelig i fargene Night Black, Sky Blue og Sunrise Apricot.
  • Bundle med Polar Vantage V3 + Polar H10 koster 6999 kr.
  • Polar Vantage V3 er tilgjengelig i fargene Night Black, Sky Blue og Sunrise Apricot.

Design og skjerm

Polar Vantage V3 benytter en urkasse i aerospace aluminium og et bakdeksel i plast, og er WR50 sertifisert. Skjermen er svakt buet og dekket med Corning Gorilla Glass 3.0 skal beskytte mot riper. Gorilla Glass 3.0 er sterkt, men ikke like sterkt som safirglass.

Polar Grit X2 Pro har et klokkehus og en bezel i rustfritt stål, mens Titan-utgaven benytter utelukkende aerospace titanium i både klokkehus og bezel. Aerospace titanium er både sterkere og lettere enn stål, og det trengs derfor mindre materiale slik at både styrke og vekt kan optimaliseres for å oppnå enda bedre egenskaper. Begge utgavene er WR100 sertifisert (vanntett) og MIL-STD-810H-sertifisert, samt at de benytter safirglass i skjermen.

Både Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro benytter den samme lyssterke og fargerike AMOLED-skjermen med en størrelse på 1,39″, 454 x 454 px (326 ppi) og lysstyrke på 1050 nits.

Størrelsesmessig fremstår de relativt like, men den kraftige bezelen på Grit X2 Pro gjør at den oppleves betydelig større enn Vantage V3 når den bæres på hånden.

  • Polar Grit X2 Pro måler 47.3 x 47.3 x 13.5 mm og veier 79 gram. Titan-utgaven veier 64 gram.
  • Polar Vantage V3 måler 47.3 x 47.3 x 13.5 mm og veier 57 gram.

Begge klokkene fungerer til alle typer aktiviteter, men det relativt kraftige designet på Grit X2 Pro gjør den bedre egnet for typisk outdoor- og friluftsliv, sammenlignet med den slankere Polar Vantage V3 som i større grad retter seg mot aktiviteter som løping, triatlon, svømming, etc.. Å få en våtdrakt over Grit X2 Pro er en vanskelig operasjon, så om du svømmer, driver triatlon, eller lignende, så anbefales heller Vantage V3.


Polar Vantage V3 vs. Polar Grit X2 Pro

EgenskaperPolar Grit X2 Pro /
Polar Grit X2 Pro Titan
Polar Vantage V3
Størrelse48,6 x 48,6 x 13,4 mm47.3 x 47.3 x 13.5 mm
VektRustfritt stål: 79 g med reim / 57 g uten reim
Titan: 64 g med reim / 48 g uten reim
57 g med reim / 39 g uten reim
VanntetthetWR100WR50
Skjerm1,39″ AMOLED, 454 x 454 px (326 ppi), Touch1,39″ AMOLED, 454 x 454 px, Touch
GlassSafirglassCorning Gorilla Glass 3.0
Materialer
UrkasseRustfritt stål / Aerospace titaniumAerospace aluminium
BakdekselRustfritt stål / Aerospace titaniumPlast
Ytelse/Funksjon
Prosessor275 mHz275 mHz
Minne37 MB37 MB
Lagring32 GB32 GB
Sensorer (helsemålinger)Polar Elixir bestående av;
EKG-, SpO2-, hudtemperatur- og pulssensor (Polar Gen 4).
Polar Elixir bestående av;
EKG-, SpO2-, hudtemperatur- og pulssensor (Polar Gen 4).
Sensorer (annet)Multiband-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, Barometer, Magnetisk kompass, AkselerometerMultiband-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, Barometer, Magnetisk kompass, Akselerometer
Batteritid
Batterikapasitet488 mAh488 mAh
SmartklokkemodusOpptil 10 dager.Opptil 10 dager.
TreningsmodusOpptil 43 timer.Opptil 43 timer.
UtvidetOpptil 140 timer.Opptil 140 timer.
Pris8 499 kr / 9 999 kr6 499 kr

Helt like på innsiden

På innsiden er de to klokkene helt identisk. Begge har fått den samme raske 275 mHz prosessoren med 37 MB minne, samme lagringsplass på 32 GB, og det samme batteriet på 488 mAh.

Av sensorer kan de skilte med Multiband-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, Barometer, Magnetisk kompass, Akselerometer, samt Polar sin nyeste Elixir-sensorpakke bestående av en EKG-, SpO2-, hudtemperatur- og pulssensor (Polar Gen 4).

Brukergrensesnittet med menyer og valgmuligheter, samt betjeningen som gjøres ved hjelp av en kombinasjon av knapper og touchskjerm, er også identisk.

Ingen av klokkene har en dedikert lommelykt slik som flere av Garmin sine modeller, men de tilbyr en forenklet lommelykt-funksjon der lysstyrken settes til maks.


Treningsfunksjoner

Av treningsfunksjoner tilbyr Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro mer enn 150+ sportsprofiler inkludert multisport. Klokkene byr også på en mengde treningsverktøy som kraftmåling direkte fra håndleddetLøpstempo som lar deg konkurrere mot en forhåndsbestemt tid, Taleveiledning (krever tilkoblet trådløse ørepropper), FuelWise energipåfyllingsassistentEnergikilder som viser detaljert hvor hvor mange karbohydrater, proteiner og fett du forbrenner under trening, omfattende Løpeprogram som hjelper deg å trene mot et 5, 10, 21 eller 42 km løp, og Intervalltrening for raskt oppsett av intervaller.

Du kan selv endre både dataskjermer og datafelter til å vise det du selv ønsker, og du kan ha totalt åtte dataskjermer og fire datafelter per skjerm (endringer gjøres i Polar Flow appen). I tillegg er det egne skjermer for KlokkeslettPulsHvileveilederKartnavigasjonTempoHøyde over havetWattNedtellingstidtakerIntervalltidtakerKompass, Hill SplitterStrava Segments og Tilbake til start.

Du kan velge å bruke egendefinerte pulssoner, eller bruke de fem standard pulssonene fra Polar. Disse kan settes individuelt for ulike aktivitetsprofiler.


FitSpark gir deg daglige tilpassede treningsøkter basert på din nåværende trenings- og restitusjonstilstand, mens Hill Splitter gir detaljert informasjon om hvordan du presterer på oppover- og nedoverbakker under treningsøkter.

Strava Live Segments sørger for at klokken automatisk varsler om når aktuelle segmenter starter og slutter, samt gir deg «live tilbakemelding» underveis om hvordan du ligger an (krever Strava Premium abonnement).

Polar Grit X2 Pro introduserte også tre nye treningsverktøy som også har kommet til Vantage V3; VAM, Vertical Speed og 3D Speed

  • VAM (eller gjennomsnittlig stigningshastighet) refererer til den gjennomsnittlige stigningshastigheten målt i vertikale meter per time under en treningsøkt.
  • Vertical Speed referere til hastigheten du stiger/synker i høyden i meter per minutt.
  • 3D Speed refererer til hastigheten i tre dimensjoner, hvor både horisontal og vertikal hastighet tas i betraktning.

Trenings- og restitusjonsanalyse

Polar benytter sin egen Training Load Pro for beregning av treningsbelastning og treningseffekt, Recovery Pro som forteller når kroppen er restituert og klar for trening med personlige tilbakemeldinger, SleepWise, Nightly Recharge og Sleep Plus Stages for omfattende søvnsporing, samt at de tilbyr en restitusjonstest for ben, Løps- og Sykkeltest som lar deg beregne VO2-maks, og mye mer.


Smartklokkefunksjoner

Av smartklokkefunksjoner tilbyr både Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro støtte for smartvarsler (kun lese), widget for værmelding, musikk kontroller og helt vanlige tidtakere. Det er ingen støtte for kontaktløs betaling, mulighet til å laste ned tredjeparts apper, eller strømme musikk via Spotify – kun mulighet til å kontrollere musikken du spiller av på telefonen. I tillegg kan du velge blant et lite utvalg urskiver der du kan endre datafeltene som gir raskt innblikk i ulike data.


Kart og navigering

Både Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro har fått støtte for topografiske kart med sving-for-sving veiledning gjennom ruteplanleggeren Komoot, mulighet til å importere ruter fra Strava, samt en ny multiband-GPS for mer nøyaktig sporing. For en detaljert beskrivelse av hvordan du kan ta i bruk sving-for-sving veiledning via Komoot, kan du se denne artikkelen om slik bruker du navigering med Polar pulsklokker.


Omfattende Elixir sensorpakke

Den nye «sensorpakken» fra Polar – Polar Elixir – inkluderer en ny pulssensor (Polar Precision Prime Gen 4), SpO2-sensor, hudtemperatursensor og EKG-sensor. EKG-sensoren er dog ikke medisinsk godkjent slik som EKG-funksjonen på blant annet Apple Watch, Samsung Galaxy Watch og Google Watch Pixel 2, og kan ikke brukes til å utføre en tradisjonell EKG-måling. EKG-sensoren derimot opp for å kunne utføre en Ortostatisk Test uten behov for en brystmontert pulsmåler.


Aktivitetsmåling

Som aktivitetsmåler måler klokkene alt fra skritt, distanse, etasjer klatret, puls, hvilepuls, timer i bevegelse, timer stående, timer sittende, søvn med tid i søvnfaser, søvnscore, pustefrekvens, ANS-verdi, m.m..

En egen widget gir deg oversikt over dagens aktivitetsnivå, og hvor mange prosent av daglige mål du har klart å innfri, og om ønskelig kan du få varsler dersom du har vært for lenge inaktiv (60 minutter uten bevegelse). Klokkene har ingen funksjon for å registrere trening og aktivitet automatisk, og vil heller ikke kunne overvåke stress eller kroppressurser slik de fleste andre konkurrerende merker gjør nå.


Polar Flow

Polar Flow er Polar sin tjeneste for innsamling av data og analyse. Polar Flow benyttes også til å gjøre flere innstillinger på klokka, og ikke minst til å velge dine 20 «favoritt sportsprofiler» blant de over 150 ulike profilene, samt gjøre endringer på dataskjermer og datafelter.

Polar Flow er enkelt oppbygd og fremstiller alt av data på en lettforståelig måte. Du får full innsikt i daglig-, ukentlig-, månedlig- og årlig statistikk, og på nettsiden flow.polar.com vil du finne ytterligere informasjon og flere muligheter for å melde deg på treningsprogrammer, treningsgrupper, kjøre ut rapporter, m.m..

Polar Flow er en relativt åpen plattform og kan kobles til populære tredjeparts apper som Strava, MyFitnessPal, Komoot, Apple Health, m.m..


Hvilken bør du velge?

Ettersom Polar Vantage V3 og Polar Grit X2 Pro i utgangspunktet er helt like – foruten om design og byggekvalitet, så er det utvilsomt Vantage V3 som gir deg mest for pengene. Slik klokkene fremstår i dag, så er det ingen av de som kan konkurrere med Garmin hva gjelder antall funksjoner og nyttige verktøy.

Polar Grit X2 Pro fremstår med andre ord svært overpriset, mens Vantage V3 er mer rettferdig priset.

Dersom du vet at du driver med aktiviteter der klokken lett kan få seg et slag og litt juling, så kan det likevel være at Polar Grit X2 Pro er et bedre alternativ for deg. Denne tåler nemlig en god del mer enn Vantage V3.



Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Anbefalte artikler

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer