En flott skjerm, raskere prosessor, stemmeveiledning og enda bedre forståelse av hvordan søvnen påvirker treningsformen din. Men er dette nok til gjøre Polar Ignite 3 kvalifisert til et «godt kjøp»?
2022 var tydeligvis året for AMOLED-skjermen, og med Polar Ignite 3 har finnene kastet seg på kjøret. Våren 2022 lanserte selskapet Polar Pacer Pro og Polar Pacer, hvorav sistnevnte er en rimelig og god treningsklokke med alle de mest grunnleggende funksjonene for å både trening- og aktivitetssporing.
Polar Ignite 3 er på mange måter den samme klokken, men med en mye flottere AMOLED-skjerm, samt to nye funksjoner som ved lansering var unike for Polar Ignite 3, men som senere har blitt tilgjengelig for en rekke Polar-klokker
Polar Ignite 3
Product Name: Polar Ignite 3
Brand: Polar
Offer price: 3299
Currency: NOK
Konklusjon
Polar Ignite 3 er sannsynligvis en av de lekreste pulsklokkene på markedet, og både byggekvalitet og skjerm er av høy kvalitet. Med AMOLED-skjerm, kraftigere prosessor, Multibånd-GNSS og nye funksjoner som stemmeveiledning og SleepWise, har Polar Ignite 3 potensiale til å bli en populær og god klokke for alle som ønsker en fin aktivitets- og treningsklokke.
Ved lansering var det en rekke småfeil til stede som gikk utover hverdagsbruken av klokken, men disse er nå heldigvis rettet opp i. Totalopplevelsen er god, og den flotte og responsive skjermen hever brukeropplevelsen.
Polar har tradisjonelt priset produktene sine konkurransedyktig, men bommer litt med 3.generasjon Ignite. I denne prisklassen finnes det mange alternativer som vil gi deg mye mer for pengene.
Eier du en Polar Ignite 2 i dag og liker Polar sitt grensesnitt, så er Ignite 3 en fin oppdatering, selv om du kan få enda flere funksjoner om du i stedet velger Polar Pacer/Polar Pacer Pro som begge faktisk er rimeligere. Om du ikke har noen spesiell klokke-preferanser, så bør du derimot også vurdere alternativene fra Garmin og Huawei.
Overall
Pros
- Pent design og skjerm.
- Rask respons fra skjermen. God brukeropplevelse.
- Tynn og lav vekt.
- Lett å se tall/skrift.
- Mulighet til å tilpasse widgets.
- FitSpark med daglige treningsforslag.
- Omfattende aktivitets- og søvnsporing.
- 150+ aktivitetsprofiler.
- Smartvarsler + musikkontroller.
- Training Load Pro hjelper til å trene riktig.
- God pulssensor.
- Ok GPS.
Cons
- Ingen automatisk gjenkjenning av trening.
- Begrensede smartklokkefunksjoner.
- Kort batteritid.
- Bare en knapp er for lite.
Oversikt
- Det grunnleggende
- Dette er nytt
- De viktigste funksjonene for Polar Ignite 3
- Slik er den i bruk
- Aktivitetsmåling og trening
- SleepWise
- Trening
- Voice Guidance
- FitSpark, formtester og nyttige treningsfunksjoner
- Arbeids- og hvileveiledning
- Multi-GNSS
- Smartklokkefunksjoner
- Alternativer
- Konklusjon
Polar Ignite 3 – Det grunnleggende
Første generasjon Ignite ble lansert i juni 2019, før Ignite 2 fulgte opp i april 2021. Drøye 18 måneder senere, har Polar lansert den siste oppfølgeren i familien – Polar Ignite 3.
Ignite er først og fremst en «aktivitets- og smartklokke» mer enn en rendyrket treningsklokke. Til tross for at den har de fleste funksjoner som skal til for å logge all trening, er den rettet mot brukere som ønsker seg en enkel, elegant, men likevel velfungerende klokke til bruk i hverdagen. Den slanke formen (9,5 mm tykk) og lave vekten (kun 35 gram) gjør den perfekt for å bære døgnet rundt, og touchskjermen gjør den brukervennlig til hverdagslige gjøremål.
Polar Ignite 3 – Dette er nytt
Polar ignite viderefører så klart alle funksjoner fra Ignite 2, men bringer med seg et nytt design og noen velkomne funksjoner. Det mest iøynefallende er det forseggjorte designet med en slank profil, rillet ramme i rustfritt stål, og en buet, høyoppløst AMOLED-skjerm belagt med ripebestandig Gorilla-glass.
Prisen har økt fra 2499,- til 3299,-, og klokken er tilgjengelig i fargene Night Black, Purple Dusk, Greige Sand og Brown Copper, hvorav hver av fargene har sitt unike rille-mønster på bezelen. Ignite 3 benytter standard 20 mm hurtigutløserrem og leveres med både kort og lang lengde (silikonbånd).
Oppdatert: I juni 2023 lanserte Polar en «premium»-utgave med en bezel i titanium. Polar Ignite 3 Titanium er tilgjengelig i fargene Svart silikon og Sun-Kissed Bronze lær, der førstnevnte benytter en standard silikonreim, mens sistnevnte kommer med en reim i lær. Prisene er henholdsvis 3899,- og 4299,-. Bezelen i titanium er mer ripebestandig og tåler mer, men den rillede bezelen på «vanlige» Ignite 3 ser minst like premium ut.
De viktigste funksjonene for Polar Ignite 3
- Høyoppløselig AMOLED-berøringsskjerm (NY) En kraftig og lyssterk 1,28″ fargeskjerm med oppløsning på 416 x 416 piksler, 16M farger (oppgradert fra 1,2″ TFT fargeskjerm med en oppløsning på 240 x 240 piksler).
- Tilpassbare widgeter (NY): Velg informasjonen som vises på urskiven for enklere tilgang.
- Multibånd-GNSS (NY): Ny GNSS-chip med støtte for flerbåndsfrekvens (både L1 og L5) skal gi langt mer presise GPS-målinger enn tidligere.
- Lengre batteritid: Opptil fem dager i smarklokkemodus (likt som Ignite 2). Opptil 30 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking (10 timer mer enn Ignite 2).
- Høyhastighets-prosessor (NY): Opptil 2 ganger raskere CPU og 7 ganger mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer).
- SleepWise: En analyse av hvordan søvn påvirker dagen med detaljert prognose for våkenhetsnivåer på dagtid, pluss et estimat på når kroppen er klar til å sovne.
- Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
- Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
- Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
- Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert 10-LEDs optisk pulsmålingsteknologi.
- Aktivitetsprofiler: 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken. (Ingen støtte for Multisport).
- 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert Kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
- FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform. Øvelsene er demonstrert av små videoanimerte figurer.
- Voice Guidance (NY): Tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere (må være koblet til Polar Flow).
- Arbeids- og hvileveiledning under trening (NY): Få «live» veiledning under en intervaller/HIIT-trening om når kroppen er restituert nok til å starte neste arbeidsperiode.
- Temperaturmåling (NY): Nattlig hudtemperaturmåling sporer automatisk hudtemperaturen din mens du sover.
- Formtester: Fitness test, Performance test, Gangtest (den enkleste formen for å teste VO2max – krever kun 15-minutters rask gange).
- Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
- Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
- Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
- Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
- Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.
Alle pulsklokker fra Polar som støtter Sleep Plus Stages får/har fått støtte for SleepWise gjennom en programvareoppdatering.
NB: Oppdatert 25.desember 2022 – En MYE bedre opplevelse
For det første; har du lest denne testen før oppdatering 15.12.22, så er det viktig at du forstår hvor enormt annerledes Polar Ignite 3 er i bruk etter oppdateringen. Da testen ble lansert ville jeg på det sterkeste anbefalt å vente med å kjøpe Polar Ignite 3 som følge av den dårlige brukeropplevelsen der treghet i menyene og tragisk presisjon på GPS-en ødela mye. Disse problemene er nå rettet opp i, og Polar Ignite 3 fremstår som en helt annen klokke.
Polar Ignite 3 – Slik er den i bruk
På papiret er det ingen tvil om at at Polar Ignite 3 har mye å by på, og kombinasjonen av en ny AMOLED-skjerm, raskere prosessor og multibånd-GNSS, virker lovende. Da Polar lanserte klokken i november (2022) var det dessverre ikke den helt store opplevelsen å ta Polar Ignite 3 i bruk, men dette var før Polar-teamet slapp den siste oppdateringen som ser ut til å ha løst de problemene som ødela brukeropplevelsen i starten. I dag fremstår Polar Ignite 3 som en helt annen pulsklokke, og er mye lettere å like.
Polar Ignite 3 betjenes i hovedsak ved hjelp av touchskjermen, pluss en enkelt knapp på venstre side som brukes som tilbakeknapp, starte synkronisering, samt åpne menyen. Der flere og flere produsenter har valgt å gå for flere knapper, har Polar holdt seg til det gamle. Touch fungerer glimrende til hverdags, men flere knapper gjør utvilsomt betjeningen enklere, spesielt under trening.
Har du først brukt en pulsklokke fra Polar, så kjenner du de ut og inn. Polar Ignite 3 føles nøyaktig lik tidligere modeller der du sveiper deg mellom ulike widgeter som daglig- og ukentlig aktivitetssammendrag, værmelding, Nightly Recharge, kardiobelastning, FitSpark, etc.. Nytt for Ignite 3 er muligheten til å sette opp en hjemskjerm med widgeter som du selv kan velge. Velger du puls så vil klokken vise sanntidspulsen din på urskiven 24/7, og velger du værmelding kan du trykke på widgeten å bli tatt direkte inn i værmelding appen.
Skjermen er krystallklar og lyssterk, og tallene er store og enkle å lese. Størrelsen på 1,28″ er marginalt større enn på Ignite 2 (1,2″), men kunne vært enda større dersom Polar fjernet den svarte kanten som tar mye av skjermarealet.
Skjermen tennes først når du hever håndleddet, og slukkes i det du senker det. Det er mulig å aktivere alltid-på-skjerm som viser tiden kontinuerlig, men dette spiser batteri og reduserer levetiden til rundt 1,5 dag. Det er på nivå med Apple Watch, og mindre enn Samsung Galaxy Watch, og da snakker vi i tillegg ekte smartklokker. Også Garmin Venu 2 Plus, Garmin Venu 3 og Garmin Vivoactive 5 kan skilte med over dobbelt så lang batteritid, og dette er en klokke med tilsvarende AMOLED-skjerm og plenty av funksjoner.
Skjerm-aktiveringen er heldigvis god, og den våkner nesten umiddelbart i det du hever håndleddet. Klokken kan benyttes med alltid-på-skjerm som viser tiden med enkle tall, før den lyser opp hele urskiven og eventuelle widgeter når du hever armen. Det mest frustrerende er at det ikke er mulig å aktivere alltid-på-skjerm under trening, noe som unektelig er tungvint under en heavy økt.
Deaktiverer du alltid-på-skjermen skal Ignite 3 holde opptil fem dager i smartklokkemodus og opptil 30 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking (10 timer mer enn Ignite 2). Men selv dette er optimistiske tall, og med en times trening hver dag og alltid-på-skjerm, må du forvente å måtte lade etter rundt 1.5 dag, kanskje oftere.
GPS-en sluker batteri, og det er ingen mulighet til å endre GNSS-innstillingene annet enn «best» og «sparemodus» der du kan redusere samplingen til hvert 1.min eller hvert 2.min. Heldigvis går ladingen raskt takket være den nye hurtigladingen som ble introdusert med Pacer-modellene.
Prosessoren og det interne minnet har økt betraktelig og sørger for at menysystemet og apper åpnes raskt og alt flyter jevnt. Tregheten fra tiden før oppdateringen er fullstendig borte, og Polar Ignite 3 er endelig den fremtidsrettede klokken den var ment å være.
Aktivitetsmåling og trening
Polar Ignite 3 gjør som Polar alltid har gjort og inkluderer aktivitetsmåling som puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, tid i ulike søvnfaser, estimert VO2-maks og estimert Kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand. I tillegg finner vi Nightly Recharge med avansert Søvnmåling og den nye SleepWise-søvnanalysen.
Både pulsmåling og Søvnmåling er god, mens aktivitetsmålingen er 15-20% for høy sammenlignet med reelle verdier. Dette skyldes blant annet at Polar ikke bare teller skritt under aktiviteter som gåing, løping, etc., men de teller også skritt for aktiviteter som normalt ikke ville gitt deg skritt, som sykling, svømming, etc..
SleepWise
SleepWise er helt nytt for Ignite 3 og kombinerer søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra de ulike søvnfasene, til å finne det mest optimale tidspunktet kroppen din er klar til å trene på. Målet er å kunne bruke data fra søvn- og aktivitetsanalysen til å få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile. Polar kaller funksjonen «Boost«, og angir dette som en score fra 0 til 10 som gjør det enkelt å sammenligne mellom ulike dager.
Ved lansering var Boost-scoren kun tilgjengelig i Polar Flow appen, men en oppdatering i juni 2023 gjorde det mulig å se scoren direkte på klokken.
Boost-poengsummen din kan være utmerket, god, rettferdig eller beskjeden. Utmerket boost-score betyr at du får alle fordelene med god søvn for å støtte dagen din. Jo bedre du sover og restituerer, desto høyere Boost-score.
Den daglige prognosegrafen viser hvordan den siste søvnen din forventes å booste formen din gjennom dagen. Jo lysere farge og høyde på grafen, desto høyere er boost-nivået, eller energinivået. Det betyr at du sannsynligvis har større evne til å prestere bedre. Motsatt vil en mørkere og lavere graf indikere et lavere boost-nivå/energinivå.
Sleep gate forutser det mest optimale tidspunktet for å falle i søvn. Det er imidlertid ikke slik at kroppens indre rytme alltid stemmer overens med dagens gjøremål, og det optimale søvnvinduet er derfor ikke alltid den ideelle leggetiden i det virkelige liv. Et eksempel på dette kan være når du kommer tilbake på jobb etter en lengre ferie, eller har ranglet i helgene.
I Ukentlig søvnvisning kan du sammenligne og analysere søvndetaljene dine fra ulike netter.
Boost scoren fra søvngrafen viser hvordan søvnen din har påvirket dagene den siste uken. Basert på dette kan du vurdere å gjøre endringer i søvnplanen din.
Grafen for søvn og intern rytme viser hvor mye din faktiske søvnrytme avviker fra kroppens indre døgnrytme. Dersom du klarer å synkroniere disse to rytmene (faktisk og intern), vil det kunne ha mange helsemessige fordeler. Den beste måten å gjøre dette på er å legge seg å stå opp til samme tid hver dag.
I Polar Flow appen kan innsovningsperiodene gjenkjennes ved hjelp av ulike farger.
Du kan forvente at du gjenkjenner innsovningsperioden din nar den inntreffer regelmessig (3/3). Hvis søvnrytmen din endres drastisk, blir innsovningsperioden vanskelig å gjenkjenne (1/3).
Det har de siste årene blitt mer og mer fokus på hvordan søvn og daglig aktivitet påvirker dagsformen og treningstilstanden, og SleepWise er på er måte et svar på Garmin sin Body Battery. SleepWise krever minimum fem dager med søvnanalyse i løpet av de siste syv dagene for å fungere. Jo lenger du bruker klokken, desto mer nøyaktig blir resultatene.
Hvor nyttig denne funksjonen er, vil være opp til hver enkelt. Velger å fremskynde/utsette en økt fordi klokken forteller deg at det er mest optimalt for kroppen, eller tar du den når du faktisk har tid og føler deg motivert? Sannsynligheten er stor for at de fleste velger det siste… For undertegnede er klokken enkelte dager «spot on» når det kommer til tidspunktet for når kroppen kjennes klar for trening, mens andre ganger er avviket større. Kanskje kan den gi enkelte en mental boost i form av ekstra motivasjon for å trene på et bestemt tidspunkt på dagen? I så fall har SleepWise i hvert fall oppnådd noe.
Til tross for rimelig avansert pulsmåling, er verken Ignite 3 eller noen annen Polar-klokke i stand til å registrere og varsle om unormal hjerterytme. Den er heller ikke i stand til å registrere stress, varsle ved høye stressnivåer, eller estimere kroppsressurser slik som for eksempel Garmin og Suunto. Til gjengjeld får du pusteøvelsen Serene, en enkel øvelse som kan hjelpe deg å slappe av.
Nattlig hudtemperaturmåling
Nattlig hudtemperaturmåling sporer automatisk hudtemperaturen din mens du sover. Klokken sammenligner deretter resultatet med gjennomsnittet ditt de siste 28 dagene og viser variasjonen i forhold til dette.
Å følge med på variasjonene i hudtemperaturen din kan hjelpe deg med å oppdage endringer i kroppens tilstand, og kan være spesielt nyttig for kvinner som ønsker å få en bedre forståelse for menstruasjonssyklusen.
Flere og flere pulsklokker og smartklokker har de siste årene fått hudtemperatursensor, blant annet Fitbit, Samsung, Apple, Whoop, med flere.
Trening
Polar Ignite 3 lar deg velge mellom 150 ulike aktivitetsprofiler hvorav 20 kan være installert på klokken samtidig. Disse byttes enkelt ut i Polar Flow appen. Det er ikke støtte for Multisport (kombinere flere aktiviteter), men du kan fint bruke Ignite 3 til svømming, sykling og løping hver for seg. De fleste aktivitetsprofilene registrer den samme infoen, og det er ingen måling av løpskraft, Hill Splitter eller ruteveiledning.
Oppsettet av hver enkelt profil gjøres enkelt i Polar Flow appen, og du kan blant annet opprette enkle intervaller og varsler direkte på klokken, aktivere løpsfart som er tempoveiledning underveis i økta slik at du lettere kan tilpasse hastigheten/intensiteten gjennom løpet, samt ta i bruk FuelWise som lar klokken minne deg på å innta næring og drikke underveis på løp/konkurranser. Om ønskelig kan du bruke Ignite 3 som en ekstern sensor for en sykkelcomputer, eller annen treningsmaskin. Nytt for Ignite 3 er muligheten til å «tappe» på skjermen for å registrere en manuell runde.
Voice Guidance – taleveiledning under trening
En annen nyhet er Voice Guidance som lar deg motta sanntidstilbakemeldinger og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner som kobles til telefonen, eller gjennom den innebygde høyttaleren i telefonen. Voice Guidance er egentlig ikke noen ny funksjon blant treningsklokker, og både Garmin, Apple, Samsung, Huawei, m.fl. har tilbydd dette lenge. Funksjonen aktiveres i Polar Flow appen, og deretter behøver du bare å ha appen kjørende i bakgrunnen for at taleveiledningen oppdaterer deg om rundetider, tempo, gjennomsnittspuls, pulssoner, etc.. Du kan selv bestemme hva du ønsker info om. Stemmen er på norsk, og klar og tydelig.
En litt irriterende ting med Voice Guidance, er at så lenge funksjonen er aktivert i Polar Flow, så vil stemmen fortsette å mase om at du må åpne appen for å etablere kontakten mellom telefon og klokke selv om du ikke ønsker å benytte deg av den. Du må dermed inn i appen å deaktivere Voice Guidance for å slå den av.
FitSpark, formtester og nyttige treningsfunksjoner
Treningsverktøyet FitSpark er på plass og gir deg daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform. Disse vises som små animerte figurer som demonstrerer øvelsene rett på skjermen. For løpeentusiaster kan det settes opp personlige løpeprogram som hjelper deg i form til 5, 10, 21 og 42 km distanser.
Du får også tre ulike formtester; Fitness test, Performance test, Gangtest (den enkleste formen for å teste VO2max – krever kun 15 minutter rask gange). Løpstesten gir et godt bilde på VO2-maks nivået ditt, mens sistnevnte er så lite troverdig at den har liten nytteverdi.
Arbeids- og hvileveiledning basert på pulsen din
Arbeids- og hvileveiledningen analyserer pulsen din under arbeids- og hvileperioden av en treningsøkt for å gi deg personlig veiledning om det optimale tidspunktet for å starte arbeidsperioden igjen. Klokken oppdager automatisk den høyeste pulsen din i løpet av en serie og overvåker også pulsen din under hvile, og deretter forteller den deg når du er nok restituert til å starte neste serie.
Training Load Pro er Polar sin avanserte Trenings- og restitusjonsanalyse, og hjelper deg å holde kontroll på formutviklingen ved å ta i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre, til å anslå om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
Polar Flow appen er enkel og oversiktlig, og lar deg studere alt klokken har registrert av trening, aktivitet og søvn. For de som er supergira på å sjekke forbrenningen, vil Energy Sources gi detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
Polar Ignite 3 støtter automatisk opplasting av treningsøkter til Strava, men det er ikke mulighet for å få live segmenter på klokken slik som på Polar Vantage V3, V2, Polar Pacer Pro og Polar Grit X Pro.
I motsetning til nesten samtlige modeller fra både Garmin, Fitbit, Huawei, Apple, Samsung, Amazfit, m.m., er ikke Polar i stand til å automatisk gjenkjenne aktivitet å minne deg på å starte en økt dersom du har glemt det. Dette er noe som ville perfekt for denne typen klokke, og som Polar burde fått på plass.
Multibånd-GNSS
Multibånd-GNSS har begynt å bli vanlig på mer avanserte pulsklokker, men det var en stor overraskelse å se det på en fitnessklokke som Polar Ignite 3. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger, som trange bygater med høye bygninger, dype daler, ved bratte fjellsider, og andre gjenstander som kan blokkere satellittsignalene.
Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Forventningene var store til Polar Ignite 3, og det var en stor skuffelse å se hvor fantastisk unøyaktig klokken var de første ukene i bruk. Heldigvis har Polar oppdatert klokken med en ny programvare som rettet opp GNSS-problemene, og presisjonen er nå bedre. Ved første gangs bruk tar det noen minutter før GPS-signalet blir etablert, men deretter går det forholdsvis kjapt (ca. 15 sekunder). Sporingen er jevnt over god, selv om Polar Ignite 3 ikke kan sammenlignes med de beste modellene med tilsvarende GNSS-innstilling.
Skjermbildene under er fra etter GNSS-oppdateringen.
Skjermbildene under er fra før GNSS-oppdateringen.
Smartklokkefunksjoner
Som smartklokke har Polar Ignite 3 kun de mest grunnleggende funksjonene, og her henger Polar etter Garmin med god margin. Du får smartvarsler, værmelding og mulighet til å kontrollere musikken på telefonen fra klokka, men «that´s it». Det er ingen innebygd lagring for musikk, mulighet for streaming fra Spotify, betalingsmulighet, eller mulighet til å besvare meldinger.
Widgeten som viser værmelding et derimot så latterlig pen at det er mer fristende å sitte og studere været enn å trene og være aktiv. Smartvarslene vises også flott, mens appen som brukes for å spille av musikk vises som et ikon øverst på klokkeskjermen.
Synkroniseringen mellom klokke og app er krever stort sett at du har appen kjørende i bakgrunnen samtidig som du starter synkroniseringen ved å holde inne knappen, men enkelte ganger overrasker klokkene og har synkronisert økten uten at du har trigget prosessen manuelt. Automatisk synkronisering skulle bare mangle i 2022, og Polar har vært sendt ute for å få dette på plass.
Alternativer
Før Polar rettet opp i den betydelige tregheten som preget klokken, ville jeg enkelt å greit frarådet å kjøpe Polar Ignite 3, men nå som dette er løst, fremstår Polar Ignite 3 som et langt mer attraktivt kjøp. Prisen på 3299,- er derimot noe høy, spesielt med tanke på at du verken får integrert løpskraft, ruteveiledning, Hill Splitter eller flere smarte funksjoner. Polar har tradisjonelt priset klokkene sine svært konkurransedyktig, og spesielt Polar Pacer Pro var/er priset nesten overraskende lavt.
Polar Pacer Pro har ikke den samme AMOLED-skjermen, men er en betydelig bedre klokke med både integrert løpskraft, barometer for mer nøyaktig høydemåling, innebygd kompass, ruteveiledning med sving-for-sving navigering, og ikke minst mye bedre batteritid. Ved lanseringen av Ignite 3 kostet Pacer Pro koster 300 kr mindre enn Ignite 3, men etter at Polar justerte prisene er den nå 200 kr dyrere.
Hvis ikke penger er et spørsmål og du ønsker det beste fra Polar, så anbefales Polar Vantage V3 eller Polar Grit X2 Pro som begge kommer med en flott AMOLED-skjerm og kart.
Garmin Forerunner 265 koster noen kroner mer, men kan også varte opp med flere løpsspesifikke funksjoner, støtte for musikkstreaming, kontaktløs betaling, apper via Garmin IQ Store, m.m.. Og ikke minst Garmin Forerunner 255 Music som allerede er såpass presset i pris at den ligger på samme pris som Ignite 3, og løper i sirkel rundt Polar hva gjelder funksjonalitet.
Om du ønsker en mindre, lettere og enklere aktivitetmåler med fokus på stil og funksjon, så kan du vurdere Garmin Lily 2 som er testet her: Test: Garmin Lily 2
- Se også:
AMOLED-skjerm, SleepWise og VoiceGuidance er flotte funksjoner, men redder ikke en klokke til 3300 kr alene. Og de aller fleste ville nok satt større pris på integrert løpskraft, offline musikk streaming, eller ruteveiledning, enn stemmer i øret som forteller deg hvor raskt du løp forrige kilometer. Faktisk… så er dette allerede standard på veldig mange pulsklokker.
Konklusjon
Polar Ignite 3
Product Name: Polar Ignite 3
Brand: Polar
Offer price: 3299
Currency: NOK
Konklusjon
Polar Ignite 3 er sannsynligvis en av de lekreste pulsklokkene på markedet, og både byggekvalitet og skjerm er av høy kvalitet. Med AMOLED-skjerm, kraftigere prosessor, Multibånd-GNSS og nye funksjoner som stemmeveiledning og SleepWise, har Polar Ignite 3 potensiale til å bli en populær og god klokke for alle som ønsker en fin aktivitets- og treningsklokke.
Ved lansering var det en rekke småfeil til stede som gikk utover hverdagsbruken av klokken, men disse er nå heldigvis rettet opp i. Totalopplevelsen er god, og den flotte og responsive skjermen hever brukeropplevelsen.
Polar har tradisjonelt priset produktene sine konkurransedyktig, men bommer litt med 3.generasjon Ignite. I denne prisklassen finnes det mange alternativer som vil gi deg mye mer for pengene.
Eier du en Polar Ignite 2 i dag og liker Polar sitt grensesnitt, så er Ignite 3 en fin oppdatering, selv om du kan få enda flere funksjoner om du i stedet velger Polar Pacer/Polar Pacer Pro som begge faktisk er rimeligere. Om du ikke har noen spesiell klokke-preferanser, så bør du derimot også vurdere alternativene fra Garmin og Huawei.
Overall
Pros
- Pent design og skjerm.
- Rask respons fra skjermen. God brukeropplevelse.
- Tynn og lav vekt.
- Lett å se tall/skrift.
- Mulighet til å tilpasse widgets.
- FitSpark med daglige treningsforslag.
- Omfattende aktivitets- og søvnsporing.
- 150+ aktivitetsprofiler.
- Smartvarsler + musikkontroller.
- Training Load Pro hjelper til å trene riktig.
- God pulssensor.
- Ok GPS.
Cons
- Ingen automatisk gjenkjenning av trening.
- Begrensede smartklokkefunksjoner.
- Kort batteritid.
- Bare en knapp er for lite.