Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

11. mars, 2024 (oppdatert 14. mars 2024)

Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.

Nedtrappingspuls refererer til hvor raskt pulsen faller etter etter en treningsøkt eller aktivitet. Det er vanligvis målt etter at du har fullført en treningsøkt og hviler i noen minutter. For å finne nedtrappingspulsen tar du pulsen du måler etter par minutter med hvile, og trekker det fra den høyeste pulsverdien som ble registrert under økten.

Jo raskere pulsen din faller etter trening, desto bedre form er du.

  • En lav nedtrappingspuls kan indikere god kondisjon og rask restitusjon.
  • En høy nedtrappingspuls kan tyde på at kroppen din trenger mer tid for å komme tilbake til hvilepulsen.

Utvalgte Garmin-klokker har til nå målt nedtrappingspuls ved at du stopper klokken etter en økt, for så å vente 2 minutter før du avslutter økta. Deretter gir klokken beskjed om nedtrappingspulsen. Mange brukere vet ikke engang om at denne funksjonen eksisterer, ettersom den i utgangspunktet er godt gjemt i Garmin sitt system.

Den nye oppdateringen skal gjøre det mye lettere for folk å bruke nedtrappingspuls i treningen. Fra nå av vil alt skje automatisk, og det eneste du behøver å gjøre er å avslutte treningsøkten på samme måte som du ellers ville gjort, og klokken vil automatisk registrere nedtrapping puls.

Tidligere var det ikke mulig å lese av nedtrappingspulsen i Garmin Connect selv om den ble registrert etter 2 minutter, og du måtte grave deg ned i FIT-filene på en PC og ved hjelp av tredjepartsapper for å se informasjonen.

Oppdateringen sørger nå for at nedtrappingspulsen er synlig i Garmin Connect sammen med de andre treningsdata for hver enkelt treningsøkt. Det er foreløpig ingen måte å se utvikling over tid på samme måte som mye av den andre statistikken som Garmin måler, men forhåpentligvis kan dette komme på plass på et senere tidspunkt.

Merk også at nedtrappingspulsen vil variere ut ifra hva du velger å gjøre etter å avslutte en aktivitet. Dette er ikke annet enn logisk ettersom pulsen vil falle raskere dersom du legger deg langflat på bakken, setter deg en stol, etc., sammenlignet med dersom du fortsetter å gå, sykle, eller gjøre noen annen form for aktivitet. Basert på dette er det derfor viktig å lese informasjon om nedtrappingspuls med et lite skråblikk.

Garmin har ikke gitt noen info om hvilke klokker dette gjelder, men i skrivende stund er funksjonen tilgjengelig på toppmodellen i Forerunner-, Fenix- og epix-serien, samt et utvalg andre modeller. Det beste tipset er derfor at du løper deg en tur å sjekke Garmin Connect selv.


Kilde


Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer