Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

14. mai, 2024 (oppdatert 14. mai 2024)

Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.

Oura, selskapet bak den populære smart ringen som gir brukeren personlige helseopplysninger og innsikt, har nylig inngått et samarbeid med Elkjøp, den største elektronikkforhandleren i Norden. Gjennom dette samarbeidet blir Oura Ring, både i Heritage- og Horizon-modeller og i alle størrelser, nå tilgjengelig i over 100 Elkjøp-butikker over hele Norge, samt på elkjop.no.

Utvidelsen av Oura sin butikktilstedeværelse til det norske markedet representerer et viktig milepæl for selskapet. Tidligere har det vært en omstendelig prosess for nordmenn som har ønsket å kjøpe seg ringen, der man først må bestille et størrelses-kit med ulike ringstørrelser for å finne den riktige størrelsen, for så å legge inn et bestilling fra nettbutikken til Oura.

Fra nå av kan norske forbrukere prøve og føle på produktene fra Oura i Elkjøp-butikker over hele landet og dermed få tilgang til ringen (i riktig størrelse!) med en gang. Dersom du ikke har mulighet til å prøve produktene i en Elkjøp-butikk, kan du bestille størrelses-kittet gjennom Elkjøps nettbutikk for 100 kr, og deretter bestille ringen i størrelsen som passer deg. Settet inneholder også et gavekort på 100 kr som kan brukes til å kjøpe en Oura Ring hos Elkjøp.

Jeg har tidligere skrevet en omfattende guide til Oura Ring som du finner her.


Kort om Oura Ring

Oura Ring er en smart ring som overvåker en rekke biometriske data som søvn, aktivitet, puls og kroppstemperatur. Dataene brukes til å gi brukeren personlige helseinnsikter og daglig veiledning for å forbedre helse og velvære. Ringen er målt opp mot medisinske gull-standarder og regnes som en av de mest nøyaktige bærbare enhetene på markedet.

Oura tilbyr i utgangspunktet en modell, Oura Ring Gen 3 lansert i 2021, men modellen kommer i to versjoner: Heritage og Horizon. Begge ringene de samme sensorene og funksjonene, men de har ulik design og farge.

Heritage er den rimeligste ringen og starter på 299 USD og strekker seg opp til 449 USD. Oura Ring Heritage har en flat topp, og er tilgjengelig i fire farger. Horizon er mer eksklusiv, starter på 349 USD og strekker seg opp til 549 USD. Horizon har et design som er helt rundt, og ringen er tilgjengelig i seks farger.

Elkjøp fører ikke hele utvalget, men har likevel tatt inn et bra antall modeller og størrelser. Den rimeligste Heritage modellen ligger på 4299 kr, men Horizon starter på 4999 kr og strekker seg opp til 7599 kr.

Hvilken ring du foretrekker er helt opp til deg, men det er flere som melder om at Oura Ring Horizon sitter bedre på fingeren ettersom det helt runde designet motvirker at ringen forflytter seg når du dunker borti ulike gjenstander.

Oura Ring Gen3 inkluderer tre synlige sensorer som er synlige som små «bumper» på innsiden av ringen. Disse inkluderer en optisk pulssensor som måler kontinuerlig hjertefrekvens, en SpO2-sensor som måler blodoksygenmetningen og pustefrekvensen under søvn, og en temperatursensor som måler endringer i hudtemperaturen.

Oura tilbyr også et medlemskap, som koster 6,99 USD i måneden. Med medlemskapet får du tilgang til flere verktøy og statistikker i appen, som kan hjelpe deg med å forstå og forbedre din helse og velvære. Du får også tilgang til eksklusive innhold og tilbud fra Oura og ulike partnere.

Av sensorer inkluderer Oura Ring Gen3;

 • Optisk pulssensor – Grønne LED-lys
 • Blodoksygensensor – Røde LED
 • Infrarød fotoplethysmografi (PPG)-sensorer
 • Hudtemperatursensorer – Sensorer med negativ temperaturkoeffisient.
 • Fotodioder
 • 3D-akselerometer

Hva måler Oura Ring?

Oura Ring måler over 20 ulike biometriske data som hjertefrekvens, kroppstemperatur, blodoksygen, søvn og aktivitet. Ringen gir også daglige poeng for søvn, beredskap og aktivitet, og tilbyr personlige innsikt og anbefalinger for å hjelpe deg å forbedre egen helse og velvære.

Noen av parametrene ringen måler er:

 • Hjertefrekvens: Ringen måler gjennomsnittlige hjertefrekvens i løpet av dagen og natten, samt hvilepuls og maksimale puls. Hjertefrekvensen kan gi deg informasjon om din kondisjon, stressnivå og restitusjon
 • Pulsvariasjon (HRV): Ringen måler variasjonen i tidsintervallet mellom to påfølgende hjerteslag, som er et mål på din autonomiske nervesystem. HRV kan gi deg informasjon om din beredskap, balanse og tilpasningsevne.
 • Blodoksygen (SpO2): Ringen måler hvor mye oksygen som er i blodet ditt, som er et mål på din respirasjon og sirkulasjon. SpO2 kan gi deg informasjon om din søvnkvalitet, pusteregularitet og eventuelle søvnapné.
 • Kroppstemperatur: Ringen måler endringer i din hudtemperatur gjennom hele døgnet, et mål på din termoregulering og metabolisme. Kroppstemperaturen kan gi deg informasjon om døgnrytme, hormonelle sykluser og potensielle sykdom.
 • Søvn: Ringen måler din søvnlengde, søvneffektivitet, søvnstadier, oppvåkninger og søvnlatens, som er mål på din søvnkvalitet og -kvantitet. Søvnen kan gi deg informasjon om din hjernefunksjon, hukommelse, humør og immunforsvar.
 • Aktivitet: Ringen måler din skritt, kalorier, intensitet, varighet og frekvens av fysisk aktivitet, som er mål på din bevegelse og energiforbruk. Aktiviteten kan gi deg informasjon om din fitness, muskelmasse, forbrenning og helse.
 • Beredskap (Readiness): Et mål på hvor klar du er til å takle dagens utfordringer, basert på din fysiske og mentale tilstand. Readiness scoren varierer fra 0 til 100, og jo høyere score, desto mer klar er du.

Du kan se alle disse parametrene i Oura-appen, som gir deg også daglige poeng, innsikter og anbefalinger basert på dine målinger.


Et ekstra ord om «beredskap» / «Readiness score»

Det kanskje mest spennende med Oura Ring er «beredskap», eller «Readiness Score» som Oura kaller det.

Beredskap er et mål på hvor klar du er til å takle dagens utfordringer basert på din fysiske og mentale tilstand. Readiness score varierer fra 0 til 100, der en høy readiness score betyr at du har restituert deg godt og kan øke belastningen, mens en lav readiness score betyr at du trenger mer hvile og restitusjon. Readiness scoren er synlig i Oura-appen der du også får tilgang til daglige innsikter og anbefalinger for å forbedre egen helse og velvære.

Readiness score baserer seg på din laveste hvilepuls over natten, kroppstemperatur, all fysisk aktivitet fra dagen før, samt noen «balanse»-orienterte metrikker, inkludert HRV (hjertefrekvensvariabilitet), søvn og aktivitetsbalanse.


Denne lanseringen i Elkjøp-butikker over hele Norge representerer et viktig skritt for Oura sitt varemerke og en mulighet for norske forbrukere å få enkel tilgang til et av markedets mest populære og anerkjente produkter for helseovervåkning innen privatsektoren.

Test av Oura Ring kommer etter all sannsynlighet i løpet av sommeren. Det er for øvrig stor konkurranse i smart ring markedet, og jeg har allerede flere ringer til test. Blant annet har det raskt voksende merket Ultrahuman startet et samarbeid med Komplett.no som selger ringene i sin nettbutikk. Test av denne kommer snart.

Det er også mye spennende på gang fra det norske merket Euronlabs. Her er det mye moro i vente fremover! Ikke minst er Amazfit på banen med Amazfit Helio.

En annen stor aktør som snart lanserer sin første smart ring er Samsung. Samsung Galaxy Ring lanseres etter all sannsynlighet til høsten.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer