Test: ASICS GEL-Trabuco 10

14. november, 2022 (oppdatert 24. januar 2024)

Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 10”

Elsker du Asics GEL-Kayano og ønsker en grovere sko for å løpe i terrenget? Hils på ASICS GEL-Trabuco 10 – dette er kanskje det nærmest du kommer.

Den er verken spesielt lett eller leken, men den er til gjengjeld imponerende allsidig og komfortabel. ASICS GEL-Trabuco 10 minner slik sett mye om ASICS GEL-Cumulus, en sko som ikke utmerker seg spesielt på noen områder, men som «bare fungerer» uansett hva du tar den med på. Til gjengjeld er det andre egenskaper som tar den nærmere pronasjonsmodellen ASICS GEL-Kayano.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Overdel 

ASICS GEL-Trabuco har alltid vært en allsidig sko, og den 10.utgaven har fått en oppdatert overdel med en lukket mesh med forsterkningsbånd på siden. Både materialet og lissesystemet er svært elastisk og føyer seg etter fotbladet når du strammer det. Dette bidrar til en utrolig komfort i det du tighter skoen, og reduserer risikoen for ubehagelig trykkpunkter. ASICS har også fått på plass en lisseholder på tungen slik at du kan gjemme bort lissene å hindre at de kommer i veien når du løper i terrenget.

Materialet er kraftig og beskytter godt, men bidrar samtidig til ekstra vekt når det blir vått. Til bruk på høst og litt lavere temperaturer gir den økte tykkelsen litt ekstra fôring og varme, noe som kan være både positivt og negativt avhengig av hvordan du foretrekker det.


Mellomsåle

Mellomsålen består av det relativt lette og responsive materialet FLYTEFOAM, pluss en ekstra GEL-pute under hælen for økt komfort. Sålen er ikke spesielt tykk, og droppet på 8 mm føles mindre enn det er.

Der de fleste terrengløpesko tenderer mot minst mulig støtte for økt bakkekontakt, går ASICS GEL-Trabuco 10 motsatt og tar i bruk ASICS DUOMAX-materialet på innsiden av skoen. DUOMAX er det samme kompakte materialet som lenge ble brukt på ASICS GEL-Kayano for å hindre foten i å falle innover under landingsfasen (pronasjon), og gir dermed ekstra støtte til foten.

terrengsko test
DUOMAX-materialet på innsiden av skoen bidrar til ekstra stabilitet.

Yttersåle og grep

Yttersålen består av ASICSGRIP med 5 mm dype knaster strategisk plassert over hele sålen. Avstanden mellom de er stor nok til å hindre steiner og gjørme i å feste seg, men tett nok til å gi godt grep på de fleste typer underlag som stier, sva, grus og asfalt. Som de fleste andre sko har den vanskelig for å sitte på våte røtter, og ikke minst skikkelig gjørmestier.

ASICS GEL-Trabuco 10 benytter også en steinplate som beskytter foten mot skarpe steiner. Denne gjør skoen litt stivere og reduserer følelsen med underlaget, men du vil garantert sette pris på den når du løper i ur og lander på spisse gjenstander. I front beskyttes tærne av en beskjeden tåkappe.


Følelse og bruk

ASICS GEL-Trabuco 10 er overraskende allsidig, og selv om det finnes mer spennende terrengsko på markedet, både fra ASICS og konkurrenter, så er det langt i fra alle som fungerer like godt til så mye. ASICS GEL-Trabuco 10 er kraftig og godt beskyttet, og er spesielt godt egnet til nye løpere som ønsker god demping, god beskyttelse og ekstra støtte.

Erfarne løpere vil også kunne ha glede av Trabuco 10, selv om enkelte vil nok foretrekke en lettere og mer responsiv løpesko som for eksempel ASICS Fuji Speed 2 (testet her). Til lengre distanser som for eksempel ultraløp, passer ASICS GEL-Trabuco 10 glimrende. Hvis skoen skulle føles litt tung i starten, vil du garantert få igjen for det lenger ut i løpet. Størst utbytte får du dersom du allerede benytter pronasjonssko og vet at du behøver ekstra støtte.

Steinplaten reduserer noe følelsen av kontakt med underlaget, mens ASICSGRIP gir følelsen av trygghet på de fleste underlag. Passformen er allsidig og gir god plass til forfoten, men skoen kan virke litt løs i teknisk terreng. ASICS GEL-Trabuco 10 er best egnet til kompakt underlag som stier, grusveier og vei.


ASICS GEL-Trabuco 10 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 34 mm/26 mm – 34 mm/26 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 305 g / 256 g

Konklusjon


ASICS GEL-Trabuco 10
ASICS GEL-Trabuco 10

Product Name: ASICS GEL-Trabuco 10

Brand: ASICS

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Trabuco 10 spiller på allsidighet, trygghet og komfort som sine fremste egenskaper. Den er ikke raskest i klassen, og heller ikke lettest, men den er solid og imponerende komfortabel i bruk. Med DUOMAX støtten på innsiden gir skoen ekstra stabilitet til løpere som føler behov for en mer stabil sko, mens FLYTEFOAM i mellomsålen og ASICSGRIP yttersåle gir god demping og godt grep. Nybegynnere vil like skoen for stabiliteten og komforten, mens erfarne løpere og ultraløpere vil elske den for den høye komforten og gode beskyttelsen.

Overall
90%
90%

Pros

  • Svært komfortabel.
  • God demping.
  • Godt beskyttelse (360 grader).
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ IRock 4”
27. juni 2024 | Sko

Test: VJ IRock 4

VJ IRock 4 tar det gode grepet og sylskarpe passformen fra forgjengeren og oppgraderer den med et stødigere hælparti og en bedre overdel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer