Test: ASICS GEL-Trabuco 10

14. november, 2022 (oppdatert 20. september 2023)
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 10”

Elsker du Asics GEL-Kayano og ønsker en grovere sko for å løpe i terrenget? Hils på ASICS GEL-Trabuco 10 – dette er kanskje det nærmest du kommer.

Den er verken spesielt lett eller leken, men den er til gjengjeld imponerende allsidig og komfortabel. ASICS GEL-Trabuco 10 minner slik sett mye om ASICS GEL-Cumulus, en sko som ikke utmerker seg spesielt på noen områder, men som «bare fungerer» uansett hva du tar den med på. Til gjengjeld er det andre egenskaper som tar den nærmere pronasjonsmodellen ASICS GEL-Kayano.

For årets modell: Test: ASICS GEL-Trabuco 11

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Overdel 

ASICS GEL-Trabuco har alltid vært en allsidig sko, og den 10.utgaven har fått en oppdatert overdel med en lukket mesh med forsterkningsbånd på siden. Både materialet og lissesystemet er svært elastisk og føyer seg etter fotbladet når du strammer det. Dette bidrar til en utrolig komfort i det du tighter skoen, og reduserer risikoen for ubehagelig trykkpunkter. ASICS har også fått på plass en lisseholder på tungen slik at du kan gjemme bort lissene å hindre at de kommer i veien når du løper i terrenget.

Materialet er kraftig og beskytter godt, men bidrar samtidig til ekstra vekt når det blir vått. Til bruk på høst og litt lavere temperaturer gir den økte tykkelsen litt ekstra fôring og varme, noe som kan være både positivt og negativt avhengig av hvordan du foretrekker det.


Mellomsåle

Mellomsålen består av det relativt lette og responsive materialet FLYTEFOAM, pluss en ekstra GEL-pute under hælen for økt komfort. Sålen er ikke spesielt tykk, og droppet på 8 mm føles mindre enn det er.

Der de fleste terrengløpesko tenderer mot minst mulig støtte for økt bakkekontakt, går ASICS GEL-Trabuco 10 motsatt og tar i bruk ASICS DUOMAX-materialet på innsiden av skoen. DUOMAX er det samme kompakte materialet som lenge ble brukt på ASICS GEL-Kayano for å hindre foten i å falle innover under landingsfasen (pronasjon), og gir dermed ekstra støtte til foten.

terrengsko test
DUOMAX-materialet på innsiden av skoen bidrar til ekstra stabilitet.

Yttersåle og grep

Yttersålen består av ASICSGRIP med 5 mm dype knaster strategisk plassert over hele sålen. Avstanden mellom de er stor nok til å hindre steiner og gjørme i å feste seg, men tett nok til å gi godt grep på de fleste typer underlag som stier, sva, grus og asfalt. Som de fleste andre sko har den vanskelig for å sitte på våte røtter, og ikke minst skikkelig gjørmestier.

ASICS GEL-Trabuco 10 benytter også en steinplate som beskytter foten mot skarpe steiner. Denne gjør skoen litt stivere og reduserer følelsen med underlaget, men du vil garantert sette pris på den når du løper i ur og lander på spisse gjenstander. I front beskyttes tærne av en beskjeden tåkappe.


Følelse og bruk

ASICS GEL-Trabuco 10 er overraskende allsidig, og selv om det finnes mer spennende terrengsko på markedet, både fra ASICS og konkurrenter, så er det langt i fra alle som fungerer like godt til så mye. ASICS GEL-Trabuco 10 er kraftig og godt beskyttet, og er spesielt godt egnet til nye løpere som ønsker god demping, god beskyttelse og ekstra støtte.

Erfarne løpere vil også kunne ha glede av Trabuco 10, selv om enkelte vil nok foretrekke en lettere og mer responsiv løpesko som for eksempel ASICS Fuji Speed 2 (testet her). Til lengre distanser som for eksempel ultraløp, passer ASICS GEL-Trabuco 10 glimrende. Hvis skoen skulle føles litt tung i starten, vil du garantert få igjen for det lenger ut i løpet. Størst utbytte får du dersom du allerede benytter pronasjonssko og vet at du behøver ekstra støtte.

Steinplaten reduserer noe følelsen av kontakt med underlaget, mens ASICSGRIP gir følelsen av trygghet på de fleste underlag. Passformen er allsidig og gir god plass til forfoten, men skoen kan virke litt løs i teknisk terreng. ASICS GEL-Trabuco 10 er best egnet til kompakt underlag som stier, grusveier og vei.


ASICS GEL-Trabuco 10 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 34 mm/26 mm – 34 mm/26 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 305 g / 256 g

Konklusjon


Kjøp ASICS GEL-Trabuco 10
ASICS GEL-Trabuco 10
ASICS GEL-Trabuco 10

Product Name: ASICS GEL-Trabuco 10

Brand: ASICS

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Trabuco 10 spiller på allsidighet, trygghet og komfort som sine fremste egenskaper. Den er ikke raskest i klassen, og heller ikke lettest, men den er solid og imponerende komfortabel i bruk. Med DUOMAX støtten på innsiden gir skoen ekstra stabilitet til løpere som føler behov for en mer stabil sko, mens FLYTEFOAM i mellomsålen og ASICSGRIP yttersåle gir god demping og godt grep.

Nybegynnere vil like skoen for stabiliteten og komforten, mens erfarne løpere og ultraløpere vil elske den for den høye komforten og gode beskyttelsen.

Overall
90%
90%

Pros

  • Svært komfortabel.
  • God demping.
  • Godt beskyttelse (360 grader).
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…