Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

10. januar, 2024 (oppdatert 3. juni 2024)

Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det du må vite om den ultralette titaniumringen.


Amazfit, et ledende merke innen smarte klokker og wearables, har annonsert sin første smartring, Amazfit Helio, under CES 2024 i Las Vegas. Helio er designet for å spore og forbedre atletisk ytelse gjennom avansert analyse av fysisk og mental restitusjon.

Amazfit Helio – Skiller seg fra mengden

Mens de fleste smarte ringer fokuserer på søvnsporing for hverdagsbrukere, er Amazfit Helio Ring rettet mot idrettsutøvere som ønsker å forstå hvordan restitusjonen kan optimaliseres for å heve prestasjonen.
Amazfit Helio Ring sporer prestasjoner og hvile, og gir spesialisert restitusjonsdataen og veiledning for å kunne forbedre seg til å bli så god som mulig.

Når ringen brukes sammen med en tilhørende Amazfit smartklokke, kan dataene samlet fra begge enhetene fusjoneres for enda dypere informasjon som Zepp App kan dra nytte av. Alternativt kan Amazfit Helio Ring brukes uavhengig som den eneste bærbare enheten til utøveren.

Viktige punkter:

  • Analyse av mental og fysisk beredskap.
  • Grundig søvn- og restitusjonssporing.
  • Sømløs synkronisering med Amazfit smartklokke.
  • Ultralett vekt på 3,8g for str. 10, og 4g for str. 12.
  • Hudvennlig titanlegering.
  • 10 ATM vanntetthet.
  • EDA emosjonell overvåking.

Helio er laget av en titanlegering som er hudvennlig og motstandsdyktig mot svette. Ringen er super tynn og lett, veier kun 4 gram (størrelse 12). Helio er også 10ATM sertifisert slik at den kan brukes under svømming og andre vannsporter.

Amazfit Helio måler ikke bare søvnkvalitet, men også elektrodermal aktivitet – et mål på hud- og svettereaksjoner. Dette kan hjelpe brukerne å forstå når de opplever høye nivåer av mental stress, og tilby tilpassede lyder for meditasjon og avslapning.

Når det gjelder trening, kan Helio spore detaljerte ytelsesdata for løping, sykling, tredemølle og andre aktiviteter. Den kan også estimere VO2 Max, treningsbelastning, treningseffekt og løpstidsprediksjoner. Brukerne kan synkronisere ringen med en Amazfit smartklokke for en mer omfattende analyse av treningen, men Helio kan også fint brukes alene. Nøyaktig hvilke parametre som registreres av klokken og ingen når de brukes sammen, er usikkert, men det er ikke utenkelig at klokken står ansvarlig for pulsmålingen.

Amazfit Helio smartring

Noe av det mest spennende er «Readiness Score» som i stor grad minner om Garmin sin Training Readiness Score og Fitbit sin Daily Readiness. Readiness Score på Amazfit Helio Ring er et mål på den mentale og fysiske restitusjonen som du får etter en natts søvn. Helio bruker blant annet puls, HRV og pustefrekvens og kroppstemperatur i løpet av natten, og kombinerer dette med aktiviteten din fra forrige dag for å lage en Readiness Score. Høy score indikerer at du er klar til å ta fatt på dagen med høy energi, mens en lav score kan tyde på at du trenger mer hvile. Denne scoren hjelper deg med å forstå når du skal presse deg selv og når du skal ta det med ro.

Helio er kompatibel med Zepp-appen, som tilbyr en rekke tjenester for restitusjon og velvære, inkludert Zepp Aura AI, Zepp Fitness Membership og Zepp Wellness Coach. Brukerne kan også dele sine treningsdata til populære fitnesstjenester som Strava, adidas Running, komoot og Relive, samt apper som Google Fit og Apple Health.

Hva gjelder batteritid har ikke Amazfit gått ut med sikre tall, men FAQ-skjemaet som var tilgjengelig sammen med presentasjonen, indikerer «opptil fem dagers batteritid».


Amazfit Helio er ventet å bli lansert i mars 2024, men prisen er ennå ikke avslørt. De som er interessert kan registrere seg med e-post på Amazfit sin nettside for å få de siste oppdateringene om produktet.Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer