Anbefaling: ProForm Pro 2000

10. november, 2023 (oppdatert 17. desember 2023)
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro 2000”

ProForm Pro 2000 tilhører den nyeste generasjonen tredemøller, og kombinerer kraft, stødighet og funksjonalitet i en offensivt priset tredemølle.

ProForm er en internasjonal anerkjent merkevare og regnes for å levere noen av de beste treningsmaskinene på markedet. Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Når du skal velge en tredemølle til deg og ditt bruk, er det aller viktigste at den passer deg og de som skal bruke den.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og lang, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. ProForm Pro 2000 er kraftig på alle måter – både stabilitet og ytelse – men likevel tar den ikke mer plass enn nødvendig. Dette er en tredemølle som passer en stor gruppe brukere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ProForm Pro 2000


  • Motor: 3,25 HK DC (6,5 HK Peak)
  • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
  • Hastighet: 0 – 22 km/t
  • Stigning: -3 – +12 %
  • Vekt: 108 kg
  • Maks brukervekt: 136 kg
  • Støtte for virtuell løping: Ja (iFit)

ProForm Pro 2000 – Velbygget og høy yelse

ProForm Pro 2000 er en kraftig tredemølle beregnet for privatmarkedet og kravstore brukere. ProForm er en internasjonal anerkjent leverandør av treningsutstyr, og eies av det samme firmaet som produserer NordicTrack. Begge merker er kjent for å levere produkter av høy kvalitet.

ProForm Pro 2000 kommer med en kraftig Mach Z motor med 3,25 HK og 6,5 HK Peak som kan ta deg opp i hastigheter på 22 km/t med variabel stigning mellom – 3 til +12 %. Den solide motoren er designet for å holde seg kjølig gjennom lange og harde treningsøkter slik at du kan trene uten risiko for varmgang og at tredemøllen stanser. Motoren lager også relativt lite støy sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse.

Med et intervall mellom -3 til +12% stigning er Pro 2000 godt egnet for lett motbakketrening, men er også ideell for personer som sliter med knær og bein og trenger mindre belastning på muskulatur og skjelett. Løping i motbakker gjør at du kan oppnå samme (eller større) treningseffekt selv om du løper med lavere tempo.

ProForm Pro 2000

iFit – Virtuell trening og treningsøkter

ProForm og NordickTrack eies av samme selskap og tilbyr den populære treningstjenesten iFit. iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m.. 

iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer, og du får mulighet til å motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit lar deg løpe ferdiglagde ruter over hele verden, ruter du selv oppretter i Google Maps, samt konkurrere med andre. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. ProForm Pro 2000 har også den unike egenskapen at møllen for mange av øktene automatisk justerer stigningen og hastighet ut i fra terrenget du beveger deg gjennom.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men ved kjøp hos Treningspartner.no medfølger det 12 måneders familiemedlemsskap + 1 måned prøveabonnement slik at du har totalt 13 måneder (verdi. 1636 kr). Merk at dette er en kampanje, og ikke en del av kjøpet i utgangspunktet. Dersom du ikke ønsker å benytte iFit, finnes det et stort utvalg av forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Alle treningsdata kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ønsker du å lese mer om noe av det iFit kan tilby, finner du en oversikt her:

iFit

En av de virkelige store fordelene med iFit sammenlignet med for eksempel Zwift, er at iFit vil automatisk justere stigning på møllen når du løper/følger en rute via tjenesten. Benytter du for eksempel den populære tjenesten Zwift som blant annet Sole benytter seg av, så vil møllen kun sende hastighet.


Oversiktlig skjerm – enkel betjening

I front på Pro 2000 sitter en 10″ smart HD touchskjerm som deg oversikt over relevante treningsdata, hurtigknapper for justering av hastighet og stigning, samt tilgang til mer enn 30 innebygde programmer som kan benyttes uavhengig av iFit. I tillegg er det støtte for Bluetooth og tilkobling til en ekstern pulssensor, to innebygde høyttalere og en vifte (viften lager noe støy).

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn. Det er heller ingen stativ for nettbrett.


Stort løpebånd med god demping

ProForm Pro 2000 benytter et stort og og solid løpebånd. Størrelsen på 152 cm x 51 cm gir deg god boltreplass, og nærmer seg den kommersielle standarden på 152 cm x 56 cm. ProForm Pro 2000 nyter også godt av ProForm sitt unike ReBound Pro dempesystem som skal redusere slagene og belastningen på leddene med inntil 40%. Løpebåndet er likevel fast nok til å gi en «kontant» og realistisk løpsopplevelse tilsvarende følelsen av å løpe på asfalt. NordicTrack-møllene har fremdeles fordelen av å kunne justere dempingen slik at du kan velge mellom fast eller mykt.

For å garantere for lang levetid og mye bruk har ProForm testet hvert løpebånd i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges.


Tar minimalt med plass

Til tross for den solide byggekvaliteten og stabiliteten kan ProForm Pro 2000 enkelt foldes sammen ved hjelp av Easy Assist Folding systemet som benytter et hydrauliske foldesystem som gjør hele jobben for deg. Du trenger bokstavelig talt ikke ikke å gjøre mer enn å dytte båndet med en hånd. Når tredemøllen er foldet, tar den om lag halvparten av plassen, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den selv alene.


Kort oppsummert

ProForm Pro 2000 er en maskin av høy kvalitet – ikke bare hardvare, men også programvare. Her får du en tredemølle som vil dekke alle behov, både for nybegynnere og erfarne løpere. Enten du trenger en tredemølle for å løpe en rask 3 km, eller et fullt maraton, er både motor og løpebånd klar for å håndtere det.Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…