Anbefaling: NordicTrack Elite 900

13. januar, 2023 (oppdatert 7. august 2023)
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Elite 900”

NordicTrack Elite 900 er den rimeligste tredemøllen Treningspartner.no selger i Norge, men byr fremdeles på høy kvalitet og mye treningsglede.

NordicTrack Elite 900 og NordicTrack EXP 10i tilhører begge tredemøller rettet mot privatmarkedet. Disse er noe enklere konstruert enn tredemøllene i «Commercial»-serien som har høyere byggekvalitet og er laget for å tåle mer og tøffere bruk. For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt, men er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med Sole en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

NordicTrack Elite 900


NordicTrack Elite 900


KJØP HER
  • Motor: 3 HK DC
  • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
  • Hastighet: 0,5 – 22 km/t
  • Stigning: 0 – 12 %
  • Vekt: 93 kg
  • Maks brukervekt: 136 kg
  • Støtte for virtuell løping: Ja
  • Beste egnet for: Opptil 3-4 timer daglig.

NordicTrack Elite 900

NordicTrack Elite 900 bygger videre på den tidligere modellen NordicTrack T 8.5 S og er en velutstyrt tredemølle godt egnet for både nybegynnere og mer viderekommende løpere.

Sammenlignet med tredemøllene i Commercial-serien er dette en både enklere og lettere modell, men samtidig noe lettere å håndtere dersom du er ute etter en tredemølle som enkelt kan flyttes. Egenvekten til NordicTrack Elite 900 er «kun» 93 kg, mens Commercial-modellene ligger på rundt 130 kg+. Den høye egenvekten til sistnevnte bidrar til en mer stabil mølle ved løping på høy hastighet og dersom det er tyngre brukere som skal benytte møllen. Likevel tåler NordicTrack Elite 900 en maks brukervekt på opptil 136 kg, og er godt konstruert.

NordicTrack Elite 900 kommer med en kraftig 3 HK motor, men er en enklere modell enn det som sitter i de mer påkostede modellene. Den byr likevel på mye motorkraft og leverer en topphastighet på opptil 22 km/t og stigning opptil 12 %. Dette gjør det mulig å trene både intervaller og motbakketrening. Ønsker du enda mer stigning, vil Sole F63 være et godt alternativ med opptil 15% stigning.

Ved hjelp av Automatic Trainer Control vil NordicTrack Elite 900 automatisk justere stigning og hastighet ut i fra løypen/programmet du følger dersom du tar i bruk treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer hastighet via treningstjenesten Zwift.


Stor løpeflate og god demping

Løpebåndet på 152 cm x 51 cm gir god plass å løpe på og god demping gjennom NordicTrack Reflex dempesystemet. Du får ikke den samme justerbare FlexSelect-dempingen som du får med EXP 10i og Commercial-modellene der du kan skru dempingen av/på, men Elite 900 prioriterer den mykere siden. Dempingen er med andre ord meget god og egner seg for deg som ønsker høy komfort under løpingen.

En annen forskjell fra Commercial-serien, er mindre valser. Størrelsen på valsene har betydning for blant annet slitasje på løpebåndet, levetid og lydnivå. Der Elite 900 benytter valser på 4,83 cm diameter, har Commercial-modellene valser på 6,35 cm.

NordicTrack Elite 900

Det store løpebåndet på NordicTrack Elite 900 byr på meget god demping og komfort.


Touchskjerm og interaktive treningsøkter

I front sitter en 7″ tiltbar touchskjerm som gir oversikt over aktuell treningsdata, samt lar deg velge blant 20 forhåndsinstallerte programmer. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet, gjør det enkelt å komme i gang, samt endre innstillinger underveis. Håndtakene inkluderer pulssensorer, og du kan eventuelt koble til en ekstern pulssensor.

En stor fordel med tredemøller fra NordicTrack, er muligheten for å koble til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt. Med iFit kan du løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, konkurrere mot andre løpere fra hele verden, eller delta på «live» eventer.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.  Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men du får 1 måneds gratis abonnement på kjøpet.

Vær klar over at dersom du ønsker å bruke NordicTrack Elite 900 sammen med iFit og de interaktive tjenestene, så vil skjermen på 7″ føles liten. Her er de større skjermene på samtlige andre NordicTrack-modeller noe bedre. Møllen har heldigvis stativ for nettbrett, men du vil ikke kunne erstatte den integrerte skjermen fullt og helt ettersom alle programmer og data vises på denne.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack Elite 900 kommer med 2 høyttalere med høyt nok volum til å kunne brukes alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. I tillegg er det et praktisk stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Det smarte SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør at NordicTrack Elite 900 tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

NordicTrack Elite 900

EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å folde sammen NordicTrack Elite 900 når den ikke er i bruk.


Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F63:

Ramme – Livstid
Motor – 10 år
Løpebånd – 3 år
Elektronikk – 3 år
Deler – 3 år
Arbeid – 1 år


Kort oppsummert

NordicTrack Elite 900 leverer en solid tredemølle med god ytelse, bra demping, et godt utvalg treningsprogrammer, og er en meget god tredemølle for både nybegynnere og ivrige mosjonister. Dersom dere er flere som skal benytte møllen daglig, eller du planlegger lengre løpeturer på 3-4 timer, bør du heller vurdere Sole F85, eller NordicTrack Commercial 2450/Commercial 2950.


KJØP HER

Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…