Anbefaling: NordicTrack Elite 900

13. januar, 2023 (oppdatert 6. desember 2023)

Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Elite 900”

NordicTrack Elite 900 er den rimeligste tredemøllen Treningspartner.no selger i Norge, men byr fremdeles på høy kvalitet og mye treningsglede.

NordicTrack Elite 900 og NordicTrack EXP 10i tilhører begge tredemøller rettet mot privatmarkedet. Disse er noe enklere konstruert enn tredemøllene i «Commercial»-serien som har høyere byggekvalitet og er laget for å tåle mer og tøffere bruk. For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt, men er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen.

Tredemøller kommer i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med Sole en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter, og selges i Norge av anerkjente aktører med god service og gode priser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
NordicTrack Elite 900

NordicTrack Elite 900 • Motor: 3 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0,5 – 22 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 93 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja
 • Beste egnet for: Opptil 3-4 timer daglig.

NordicTrack Elite 900

NordicTrack Elite 900 bygger videre på den tidligere modellen NordicTrack T 8.5 S og er en velutstyrt tredemølle godt egnet for både nybegynnere og mer viderekommende løpere.

Sammenlignet med tredemøllene i Commercial-serien er dette en både enklere og lettere modell, men samtidig noe lettere å håndtere dersom du er ute etter en tredemølle som enkelt kan flyttes. Egenvekten til NordicTrack Elite 900 er «kun» 93 kg, mens Commercial-modellene ligger på rundt 130 kg+. Den høye egenvekten til sistnevnte bidrar til en mer stabil mølle ved løping på høy hastighet og dersom det er tyngre brukere som skal benytte møllen. Likevel tåler NordicTrack Elite 900 en maks brukervekt på opptil 136 kg, og er godt konstruert.

NordicTrack Elite 900 kommer med en kraftig 3 HK motor, men er en enklere modell enn det som sitter i de mer påkostede modellene. Den byr likevel på mye motorkraft og leverer en topphastighet på opptil 22 km/t og stigning opptil 12 %. Dette gjør det mulig å trene både intervaller og motbakketrening. Ønsker du enda mer stigning, vil Sole F63 være et godt alternativ med opptil 15% stigning.

Ved hjelp av Automatic Trainer Control vil NordicTrack Elite 900 automatisk justere stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer/sender hastighet via treningstjenesten Zwift.


Stor løpeflate og god demping

Løpebåndet på 152 cm x 51 cm gir god plass å løpe på og god demping gjennom NordicTrack Reflex dempesystemet. Du får ikke den samme justerbare FlexSelect-dempingen som du får med EXP 10i og Commercial-modellene der du kan skru dempingen av/på, men Elite 900 prioriterer den mykere siden. Dempingen er med andre ord meget god og egner seg for deg som ønsker høy komfort under løpingen.

En annen forskjell fra Commercial-serien, er mindre valser. Størrelsen på valsene har betydning for blant annet slitasje på løpebåndet, levetid og lydnivå. Der Elite 900 benytter valser på 4,83 cm diameter, har Commercial-modellene valser på 6,35 cm.

NordicTrack Elite 900
Det store løpebåndet på NordicTrack Elite 900 byr på god demping og komfort.

Touchskjerm og interaktive treningsøkter

I front sitter en 7″ tiltbar touchskjerm som gir oversikt over aktuell treningsdata, samt lar deg velge blant 20 forhåndsinstallerte programmer. Hurtigtaster for programmer, stigning og hastighet, gjør det enkelt å komme i gang, samt endre innstillinger underveis. Håndtakene inkluderer pulssensorer, og du kan eventuelt koble til en ekstern pulssensor.

En stor fordel med tredemøller fra NordicTrack, er muligheten for å koble til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt. Med iFit kan du løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, konkurrere mot andre løpere fra hele verden, eller delta på «live» eventer.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Treningsdataene kan overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

iFit er en betaltjeneste som koster 4300 kr i året for et familiemedlemskap, men du kan fritt aktivere en 30 dagers gratis prøveperiode. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Vær klar over at dersom du ønsker å bruke NordicTrack Elite 900 sammen med iFit og de interaktive tjenestene, så vil skjermen på 7″ føles liten. Her er de større skjermene på samtlige andre NordicTrack-modeller noe bedre. Møllen har heldigvis stativ for nettbrett, men du vil ikke kunne erstatte den integrerte skjermen fullt og helt ettersom alle programmer og data vises på denne.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack Elite 900 kommer med 2 høyttalere med høyt nok volum til å kunne brukes alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. I tillegg er det et praktisk stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Det smarte SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien gjør at NordicTrack Elite 900 tar minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

NordicTrack Elite 900
EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å folde sammen NordicTrack Elite 900 når den ikke er i bruk.

Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F63:

 • Ramme – Livstid
 • Motor – 10 år
 • Løpebånd – 3 år
 • Elektronikk – 3 år
 • Deler – 3 år
 • Arbeid – 1 år

Kort oppsummert

NordicTrack Elite 900 leverer en solid tredemølle med god ytelse, bra demping, et godt utvalg treningsprogrammer, og er en meget god tredemølle for både nybegynnere og ivrige mosjonister. Dersom dere er flere som skal benytte møllen daglig, eller du planlegger lengre løpeturer på 3-4 timer, bør du heller vurdere Sole F85, eller NordicTrack Commercial 2450/Commercial 2950.Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger

Se også Abilica TM 45 BT for et godt alternativ.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”
5. januar 2024 | Guider

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.
Les mer
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”
2. januar 2024 | Guider

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”
30. desember 2023 | Anbefalte artikler

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne oppskriften kan hjelpe deg til bedre målinger.
Les mer
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”
25. desember 2023 | Anbefalte artikler

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips etter å ha testet mer enn 50 modeller.
Les mer