Ny beta-programvare gir Garmin Fenix 7 og Epix 2 mer krefter

29. juli, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Ny beta-programvare gir Garmin Fenix 7 og Epix 2 mer krefter”

Garmin har nylig lansert beta-programvaren som gir Garmin Fenix 7 og Garmin Epix 2 nesten samtlige funksjoner som kom til nyhetene Garmin Forerunner 955. Her får du vite hvordan du deltar.

Garmin har tidligere opplyst at de ville oppdatere Garmin Fenix 7, Garmin Epix og Garmin Quatix 7 med selskapets siste funksjoner som ble introdusert med den nye Garmin Forerunner 955. Funksjonene har en stund vært tilgjengelig via Alpha-programvaren, men har nå blitt langt mer allment tilgjengelig gjennom nylanserte beta-programvaren.

I den siste beta-programvaren versjon 9.24 vil klokken få tilgang til funksjoner som HRV Status, Training Readiness og Training Load 2.0. I tillegg legges det til støtte for native løpskraft, samt en rekke andre små oppdateringer.

Den kanskje mest savnede funksjonen er Morgenrapport, men dette vil komme på et senere stadiet.

For info om hvordan du deltar i beta-programmet, kan du lese denne artikkel: Garmin gjør det enklere å installere beta-programvare på Fenix og EpixProsessen er enkel, og du trenger ikke å gjøre annet enn å logge deg på Garmin Connect kontoen din, velge klokkeikonet på startskjermen, og deretter huke av for «Delta i beta-programmet». Du kan når som helst melde deg av, og alt skjer «over the air» når du synkroniserer klokken med Garmin Connect appen på mobilen.


HRV Status – kort forklart

HRV, en forkortelse for «hjertevariabilitet», er «variasjonen i tidsrommene mellom påfølgende hjerteslag» og måles i millisekunder (omtales ofte som i R-R-intervaller). HRV gjenspeiler forholdet mellom det sympatiske (fight/flight, aktivert) og det parasympatiske (hvile og fordøyelse) delene av det autonome nervesystemet.

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Med HRV Status måler Garmin HRV i løpet av natten, og sammenligner den gjennomsnittlige verdien med en grunnlinje (snittet) for de siste tre ukene. Dersom denne avviker sterkt fra grunnlinjen, kan det tyde på sykdom, eller for mye trening og lite restitusjon. HRV regnes nemlig som en av de beste indikatorene for å se hvor godt restituert kroppen er, eller om det er tegn til sykdom.

Oppdatert Training Load – Akutt belastning

Garmin Fenix 6 vil også få en oppdatert versjon av Training Load – nå Akutt belastning. som beregner treningsbelastningen de siste syv dagene. Tidligere representerte Training Load all treningsbelastning for de siste syv dagene og behandlet denne likt. Det vil si, det knallharde økten du gjennomførte for 5-6 dager siden, hadde like stort utslag på den totale treningsbelastningen som en hard økt du utførte i går. I en virkelig verden så skjønner alle at dette ikke blir riktig, og Garmin har derfor redesignet funksjonen slik at treningsbelastningen nå er avtakende for hver dag som går. Dette betyr at den harde økten for snart en uke siden, ikke påvirker Akutt belastningen i like stor grad som en nylig gjennomført treningsøkt.

Og behandle treningsbelastningen på denne måten gjør at klokken vil gi deg et mye mer riktig bilde av den virkelige belastningen. I tillegg vil det føre til en jevnere og mer realistisk treningsstatus ettersom en enkelt hardøkt ikke vil føre til større svingninger når belastningen av denne ikke lenger medregnes i den totale 7-dagers belastningen. Garmin har også oppdatert widgeten for Akutt belastning med en «grønn sone» som viser rammene for hvordan treningsbelastningen din bør ligge for å optimalisere formen.

Bildene under viser hvordan dette fungerer på Garmin Forerunner 955 Solar.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer