Ny og spennende oppdatering på vei til Garmin Fenix 6

22. juli, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Ny og spennende oppdatering på vei til Garmin Fenix 6”

Eier du en Garmin Fenix 6, eller planlegger å kjøpe en? Nå kan du glede deg over enda en nyttig funksjon i klokkene. Snart kommer Garmin med støtte for en av de mest spennende funksjonene på lang tid.

Garmin kunngjorde nylig at de vil introdusere funksjonen HRV Status på Garmin Fenix 6 i løpet av året. Funksjonen ble introdusert som en del av Alpha-programvaren som nylig ble er tilgjengelig for offentligheten. Merk av Alpha-programvare er en tidlig lansering med stor risiko for feil, og det anbefales å vente med å installere denne til den kommer i Beta-versjon (en mer ferdig polert versjon med mindre risiko for feil).

Introduksjonen av HRV Status på Garmin Fenix 6 kommer som en overraskelse ettersom dette var en av de største nyhetene da Garmin Forerunner 955 og Garmin Forerunner 255 ble lansert i vår/sommer. Funksjonen er såpass fersk at den enda ikke har rukket å komme til Garmin Fenix 7 og Epix 2, selv om det er på vei.

Det var også ekstra overraskende at nettopp Fenix 6 får denne funksjonen ettersom klokken benytter den «gamle» ELEVATE 3 sensoren. Tidligere har det vært opplyst at HRV Status og Training Readiness krevde Garmin sin nyeste ELEVATE 4 sensor. Hvorfor dette nå endret, vites ikke, men Garmin har tydeligvis klart å få enda mer ut av den eksisterende ELEVATE 3 sensoren.

HRV Status – kort forklart

HRV, en forkortelse for «hjertevariabilitet», er «variasjonen i tidsrommene mellom påfølgende hjerteslag» og måles i millisekunder (omtales ofte som i R-R-intervaller). HRV gjenspeiler forholdet mellom det sympatiske (fight/flight, aktivert) og det parasympatiske (hvile og fordøyelse) delene av det autonome nervesystemet.

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Med HRV Status måler Garmin HRV i løpet av natten, og sammenligner den gjennomsnittlige verdien med en grunnlinje (snittet) for de siste tre ukene. Dersom denne avviker sterkt fra grunnlinjen, kan det tyde på sykdom, eller for mye trening og lite restitusjon. HRV regnes nemlig som en av de beste indikatorene for å se hvor godt restituert kroppen er, eller om det er tegn til sykdom.

Oppdatert Training Load – Akutt belastning

Garmin Fenix 6 vil også få en oppdatert versjon av Training Load – nå Akutt belastning. som beregner treningsbelastningen de siste syv dagene. Tidligere representerte Training Load all treningsbelastning for de siste syv dagene og behandlet denne likt. Det vil si, det knallharde økten du gjennomførte for 5-6 dager siden, hadde like stort utslag på den totale treningsbelastningen som en hard økt du utførte i går. I en virkelig verden så skjønner alle at dette ikke blir riktig, og Garmin har derfor redesignet funksjonen slik at treningsbelastningen nå er avtakende for hver dag som går. Dette betyr at den harde økten for snart en uke siden, ikke påvirker Akutt belastningen i like stor grad som en nylig gjennomført treningsøkt.

Og behandle treningsbelastningen på denne måten gjør at klokken vil gi deg et mye mer riktig bilde av den virkelige belastningen. I tillegg vil det føre til en jevnere og mer realistisk treningsstatus ettersom en enkelt hardøkt ikke vil føre til større svingninger når belastningen av denne ikke lenger medregnes i den totale 7-dagers belastningen. Garmin har også oppdatert widgeten for Akutt belastning med en «grønn sone» som viser rammene for hvordan treningsbelastningen din bør ligge for å optimalisere formen.

Bildene under viser hvordan dette fungerer på Garmin Forerunner 955 Solar.


Alpha-programvaren er som nevnt et tidlig stadium av programvaren, så du må nok vente noen måneder før funksjonen kommer i sin helhet. Likevel, det er gode nyheter at Garmin har valgt å videreføre dette til Fenix 6!

Ønsker du å oppgradere til Alpha-versjonen kan du lese mer om hvordan du gjør det her.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer