Test: JBL Live Pro 2

22. august, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: JBL Live Pro 2”

JBL Live Pro 2 imponerer med kvaliteter fra øverste hylle. Her får du mye lyd og imponerende god støydemping til en overraskende lav pris. JBL Live Pro 2 ypper seg mot toppmodellene.

Topp lydkvalitet? God støydemping? Lang batteritid? Behagelig passform? Og enkel betjening? JBL Live Pro 2 byr på alt – og enda mer.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2

Product Name: JBL Live Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Live Pro 2 følger opp fjorårets suksess, og gjør det imponerende godt på nesten alle områder. Passformen er komfortabel, lydkvaliteten og støydempingen er oppe og nikker med de allerede beste øreproppene på markedet, og batteritiden er enkelt og greit super. Og ikke minst er JBL Live Pro 2 vanntette.

Ved hjelp av en passformtest, en 10-trinns equalizer, smarte funksjoner som Ambient Aware, TalkThru, Multipoint, VoiceAwarness og Auto Pause, leverer JBL Live Pro 2 mer enn godkjent uavhengig av pris – og de koster ikke mer enn 1500 kr.

Er du glad i god lyd og ønsker et par støydempende ørepropper, så er JBL Live Pro 2 verdt å sjekke ut. Sannsynligvis blir du positivt overrasket.

Overall
85%
85%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Lite og lett ladeetui.
 • Imponerende god lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • God støydemping (delvis justerbar).
 • Ambient Aware og TalkThru fungerer godt.
 • Støtter Multipoint (kan kobles til to enheter samtidig).
 • Enkel og god betjening.
 • Lang batteritid! Trådløs lading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Mangel på finner gjør at de fort kan falle ut under aktivitet.
 • Litt trøblete tilkobling til Android-enheter.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 11 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 8 timer med ANC. 10 timer uten ANC. Totalt 40 timer med ladeetui.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading (Qi)
 • Vekt: 4,8 g per ørepropp
 • Værtetting: IPX7-sertifisert
 • Farger: Blå, Svart, Rosa, Sølv
 • Pris: 1500,-

JBL Live Pro 2 – En reel konkurrent til toppmodellene

Fjorårets JBL Live Pro+ var god, og JBL Live Pro 2 er enkelt og greit enda bedre – og det til en lavere pris. Dette er kanskje det nærmeste du kommer en Apple AirPods Pro eller Samsung Galaxy Buds2 Pro konkurrent for «ikke-Apple-eller-Samsung-brukere», for proppene fungerer med både Android og iOS.

Årets modell har fått et oppdatert design med mer ovale hoder og silikonpropper som gjør at de sitter mer komfortabelt i øret, mens den avlange stammen er slank og elegant utformet. Værtettingen er oppgradert fra IPX4 til IPX5 slik at de tåler både heftig svette og en solid regnbyge, men du bør unngå å vaske de i rennende vann. Den lave vekten på kun 4,8 gram bidrar til at proppene sitter nesten umerkelig i øret, og en passformtest og utskiftbare silikonpropper (S, M og L) hjelper til å finne en optimal passform. Selv etter timer med bruk virker ikke JBL Live Pro 2 sjenerende eller slitsomme i bruk.

JBL Live Pro 2 mangler ekstra finner, så under trening kan de kjennes litt løse sammenlignet med for eksempel Jaybird Vista 2 eller JBL sine egne JBL Reflect Flow Pro (testet her). Dette er uansett veldig individuelt.

Ladeetuiet er lite og kompakt og ligger nesten umerkelig i lommen. JBL Live Pro 2 imponerer inntil 10 timer batteritid med kun propper, og opptil totalt 40 timer med ladeetuiet. Dette er dog uten ANC aktiver, men selv med støydempingen påskrudd vil JBL Live Pro 2 tyne ut gode 8 timer.  Adaptiv støydemping reduserer batteritiden ytterligere, men proppene er fremdeles blant de beste i klassen hva gjelder batteritid.

Ladeetuiet lades enten via USB-C eller trådløs lading (Qi-standard), og en fullading tar rundt 2 timer. Ved hjelp av hurtiglading vil 15 minutter kunne gi opptil 4 timer lytting. LED-lys i front gjør det enkelt å se batterinivået, noe som kan sees mer nøyaktig i den tilhørende appen.

JBL Live Pro 2 støtter Bluetooth 5.2 og Multipoint slik at du endelig kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de hele tiden. Vær tilkoblet PC-en å se en god film, og når mobilen ringer vil proppene automatisk dempe lyden fra filmen å la deg føre samtalen med klar stemme. Google Fast Pair skal gjøre det enda enklere å koble til Android-kompatible enheter, men merkelig nok har undertegnede fremdeles ikke klart å koble proppene til Samsung Galaxy S22+ telefonen, og de var langt mer trøblete å koble til en annen Huawei P40 Pro enn en iPhone. Å bytte mellom flere ulike Apple-enheter gikk derimot sømløst.


Lydkvalitet og støydemping

JBL har imponert hva gjelder lydkvalitet tidligere, og Live Pro 2 skuffer ikke. Takket være de 11 mm storer driverne, en knallgod app med innebygd 10-trinns equalizer og en rekke ferdige «presets», imponerer JBL Live Pro 2 med fyldig og velbalansert lyd som kan konkurrere med langt dyrere ørepropper.

De ulike lydbildene du kan velge blant er «Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound, JBL Live Pro+ TQS EQ og Custom», der JBL sin egen signatur-lyd, samt Custom, i undertegnedes ører definitivt låter best. Proppene byr allerede på rikelig med bass, så enda mer bass kan nesten bli for mye. Hvert av lydbildene kan finjusteres, og du kan opprette dine egne lydbilder som du lagrer for videre bruk.

I tillegg kan du ved hjelp av SoundSmart velge om du vil benytte «Audio Mode» for best mulig lydkvalitet, eller «Video Mode» som gir minst mulig forsinkelse av lyden under videoavspilling.

Støydempingen på fjorårets modell var god, men JBL Live Pro 2 tar den et steg videre. JBL lar deg velge mellom ANC på/av, Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du trygt kan lytte til musikk samtidig som trafikken suser rundt deg, og TalkThru som automatisk demper musikken slik at du kan prate med andre. Å bytte mellom de ulike modusene gjøres sømløst ved å trykke lett på venstre ørepropp, eller ved å bruke appen.

Støydempingen er som nevnt imponerende god og JBL har gjort det mulig å aktivere «Adaptiv ANC» som automatisk justerer ANC-nivået basert på omgivelsesstøyen. Velger du å deaktivere denne kan du selv justere ANC-nivået, og i tillegg kan du velge å aktivere/deaktivere «Leakage Compensation» som automatisk justerer ANC-nivået i nåtid, samt «Ørekanal kompensasjon» som kompenserer for hvor mye lyd som lekker inn i ørekanalen.

Den adaptive støydempingen fungerer stort sett bra, men i flere tilfeller er det faktisk mer effektivt å deaktivere denne, og deretter redusere nivået på støydempingen til rundt 50%. Dette skaper mer bakgrunnsstøy i form av susing, men blokkerer desto mer støy fra omgivelsene. Å aktivere «Leakage Compensation» og «Ørekanal kompensasjon» har ikke like stor effekt, men førstnevnte vil i enkelte tilfeller gjøre støydempingen enda mer effektiv.

Totalt sett er støydempingen oppe på nivå med både Apple AirPods Pro og Huawei FreeBuds Pro 2 (begge blant de beste i klassen), selv om de nevnte konkurrentene fremdeles er et hakk eller to bedre. Støydempingen på JBL Live Pro 2 resulterer i noe mer susing.

Ambient Aware fungerer meget godt, og gir en følelse av trygghet dersom du lytter til musikk med begge proppene når du er utendørs, mens TalkThru demper musikken akkurat behagelig nok til at det er lett å kommunisere med andre. JBL Live Pro 2 støtter også bruk av en enkelt ørepropp dersom du foretrekker det.


Betjening og bruk

Betjeningen gjøres ved hjelp av touchpaneler på utsiden av stammene, og fungerer stort sett godt. Den eneste utfordringen med denne typen betjening er at det ikke fungerer med hansker, og det kan være trøblete med fuktige fingrer.

JBL Headphones appen lar deg sette opp ulike funksjoner for høyre og venstre ørepropp, men du får ikke full frihet til å velge kontroller slik du vil. Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistent.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er også positivt overraskende, og JBL skryter av at hele seks mikrofoner skal bidra til å redusere vind og andre forstyrrelser i støyende omgivelser. I tillegg åpner funksjonen VoiceAware for at du selv kan justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale. Og som nevnt har du TalkThru som automatisk demper musikken slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Nyttige funksjoner

Andre funksjoner du vil sette pris på er «Auto Play/Pause» som automatisk pauser musikken når du fjerner en eller begge proppene, og starter den igjen når proppen settes på plass. Med «Find My Buds» vil øreproppene spille av en høyfrekvent lyd slik at de er lettere å finne igjen dersom du har mistet proppene og desperat leter etter de. Merk at du må være tilkoblet via Bluetooth og at det ikke gir den samme nøyaktige posisjonssporingen som for eksempel Apple og Samsung byr på. Til slutt har du mulighet til å velge om øreproppene skal prioritere å veksle mellom om proppene skal prioritere lydkvalitet eller minimere forsinkelse på lydbildet når du ser film, spiller, etc..

Ønsker du deg åpne ørepropper som fungerer like godt uavhengig om du bruker Android eller iOS? Da bør du virkelig sjekke JBL Live Flex.


Konklusjon


Kjøp JBL Live Pro 2
JBL Live Pro 2

Product Name: JBL Live Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Live Pro 2 følger opp fjorårets suksess, og gjør det imponerende godt på nesten alle områder. Passformen er komfortabel, lydkvaliteten og støydempingen er oppe og nikker med de allerede beste øreproppene på markedet, og batteritiden er enkelt og greit super. Og ikke minst er JBL Live Pro 2 vanntette.

Ved hjelp av en passformtest, en 10-trinns equalizer, smarte funksjoner som Ambient Aware, TalkThru, Multipoint, VoiceAwarness og Auto Pause, leverer JBL Live Pro 2 mer enn godkjent uavhengig av pris – og de koster ikke mer enn 1500 kr.

Er du glad i god lyd og ønsker et par støydempende ørepropper, så er JBL Live Pro 2 verdt å sjekke ut. Sannsynligvis blir du positivt overrasket.

Overall
85%
85%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Lite og lett ladeetui.
 • Imponerende god lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • God støydemping (delvis justerbar).
 • Ambient Aware og TalkThru fungerer godt.
 • Støtter Multipoint (kan kobles til to enheter samtidig).
 • Enkel og god betjening.
 • Lang batteritid! Trådløs lading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Mangel på finner gjør at de fort kan falle ut under aktivitet.
 • Litt trøblete tilkobling til Android-enheter.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…