Test: JBL Live Pro 2

22. august, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: JBL Live Pro 2”

JBL Live Pro 2 imponerer med kvaliteter fra øverste hylle. Her får du mye lyd og god støydemping til en lav pris. JBL Live Pro 2 ypper seg mot toppmodellene.

Topp lydkvalitet? God støydemping? Lang batteritid? Behagelig passform? Og enkel betjening? JBL Live Pro 2 byr på alt – og enda mer.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Live Pro 2

Product Name: JBL Live Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Live Pro 2 følger opp fjorårets suksess og gjør det godt på nesten alle områder. Passformen er komfortabel, batteritiden er god, og lydkvaliteten og støydempingen er oppe og nikker med de allerede beste øreproppene på markedet. Og ikke minst er JBL Live Pro 2 vanntette.

Ved hjelp av en passformtest, en 10-trinns equalizer, smarte funksjoner som Ambient Aware, TalkThru, Multipoint, VoiceAwarness og Auto Pause, leverer JBL Live Pro 2 mer enn godkjent uavhengig av pris – og de koster ikke mer enn 1500 kr. Er du glad i god lyd og ønsker et par støydempende ørepropper, så er JBL Live Pro 2 verdt å sjekke ut.

Overall
85%
85%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Lite og lett ladeetui.
 • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • God støydemping (delvis justerbar).
 • Ambient Aware og TalkThru fungerer godt.
 • Støtter Multipoint (kan kobles til to enheter samtidig).
 • Enkel og god betjening.
 • Lang batteritid. Trådløs lading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Mangel på finner gjør at de fort kan falle ut under aktivitet.
 • Litt trøblete tilkobling til Android-enheter.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 11 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 8 timer med ANC. 10 timer uten ANC. Totalt 40 timer med ladeetui.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading (Qi)
 • Vekt: 4,8 g per ørepropp
 • Værtetting: IPX7-sertifisert
 • Farger: Blå, Svart, Rosa, Sølv
 • Pris: 1500,-

JBL Live Pro 2 – En reel konkurrent til toppmodellene

Fjorårets JBL Live Pro+ var god, og JBL Live Pro 2 er enkelt og greit enda bedre – og det til en lavere pris. Dette er kanskje det nærmeste du kommer en Apple AirPods Pro eller Samsung Galaxy Buds2 Pro konkurrent for «ikke-Apple-eller-Samsung-brukere», for proppene fungerer med både Android og iOS.

Årets modell har fått et oppdatert design med mer ovale hoder og silikonpropper som gjør at de sitter mer komfortabelt i øret, mens den avlange stammen er slank og elegant utformet. Værtettingen er oppgradert fra IPX4 til IPX5 slik at de tåler både heftig svette og en solid regnbyge, men du bør unngå å vaske de i rennende vann. Den lave vekten på kun 4,8 gram bidrar til at proppene sitter nesten umerkelig i øret, og en passformtest og utskiftbare silikonpropper (S, M og L) hjelper til å finne en optimal passform. Selv etter timer med bruk virker ikke JBL Live Pro 2 sjenerende eller slitsomme i bruk.

JBL Live Pro 2 mangler ekstra finner, så under trening kan de kjennes litt løse sammenlignet med for eksempel Jaybird Vista 2 eller JBL sine egne JBL Reflect Flow Pro (testet her). Dette er uansett veldig individuelt.

Ladeetuiet er lite og kompakt og ligger nesten umerkelig i lommen. JBL Live Pro 2 leverer opptil 10 timer batteritid med kun propper, og opptil totalt 40 timer med ladeetuiet. Dette er dog uten ANC aktiver, men selv med støydempingen påskrudd vil JBL Live Pro 2 tyne ut gode 8 timer.  Adaptiv støydemping reduserer batteritiden ytterligere, men proppene er fremdeles blant de beste i klassen hva gjelder batteritid.

Ladeetuiet lades enten via USB-C eller trådløs lading (Qi-standard), og en fullading tar rundt 2 timer. Ved hjelp av hurtiglading vil 15 minutter kunne gi opptil 4 timer lytting. LED-lys i front gjør det enkelt å se batterinivået, noe som kan sees mer nøyaktig i den tilhørende appen.

JBL Live Pro 2 støtter Bluetooth 5.2 og Multipoint slik at du endelig kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de hele tiden. Vær tilkoblet PC-en å se en god film, og når mobilen ringer vil proppene automatisk dempe lyden fra filmen å la deg føre samtalen med klar stemme. Google Fast Pair skal gjøre det enda enklere å koble til Android-kompatible enheter, men merkelig nok har undertegnede fremdeles ikke klart å koble proppene til Samsung Galaxy S22+ telefonen, og de var langt mer trøblete å koble til en annen Huawei P40 Pro enn en iPhone. Å bytte mellom flere ulike Apple-enheter gikk derimot sømløst.


Lydkvalitet og støydemping

JBL har vist hva de kan levere av god lydkvalitet tidligere, og Live Pro 2 skuffer ikke. Takket være de 11 mm storer driverne, en god app med innebygd 10-trinns equalizer og en rekke ferdige «presets», imponerer JBL Live Pro 2 med fyldig og velbalansert lyd som kan konkurrere med langt dyrere ørepropper.

De ulike lydbildene du kan velge blant er «Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound, JBL Live Pro+ TQS EQ og Custom», der JBL sin egen signatur-lyd, samt Custom, i undertegnedes ører definitivt låter best. Proppene byr allerede på rikelig med bass, så enda mer bass kan nesten bli for mye. Hvert av lydbildene kan finjusteres, og du kan opprette dine egne lydbilder som du lagrer for videre bruk.

I tillegg kan du ved hjelp av SoundSmart velge om du vil benytte «Audio Mode» for best mulig lydkvalitet, eller «Video Mode» som gir minst mulig forsinkelse av lyden under videoavspilling.

Støydempingen på fjorårets modell var god, men JBL Live Pro 2 tar den et steg videre. JBL lar deg velge mellom ANC på/av, Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du trygt kan lytte til musikk samtidig som trafikken suser rundt deg, og TalkThru som automatisk demper musikken slik at du kan prate med andre. Å bytte mellom de ulike modusene gjøres sømløst ved å trykke lett på venstre ørepropp, eller ved å bruke appen.

Støydempingen er som nevnt god og JBL har gjort det mulig å aktivere «Adaptiv ANC» som automatisk justerer ANC-nivået basert på omgivelsesstøyen. Velger du å deaktivere denne kan du selv justere ANC-nivået, og i tillegg kan du velge å aktivere/deaktivere «Leakage Compensation» som automatisk justerer ANC-nivået i nåtid, samt «Ørekanal kompensasjon» som kompenserer for hvor mye lyd som lekker inn i ørekanalen.

Den adaptive støydempingen fungerer stort sett bra, men i flere tilfeller er det faktisk mer effektivt å deaktivere denne, og deretter redusere nivået på støydempingen til rundt 50%. Dette skaper mer bakgrunnsstøy i form av susing, men blokkerer desto mer støy fra omgivelsene. Å aktivere «Leakage Compensation» og «Ørekanal kompensasjon» har ikke like stor effekt, men førstnevnte vil i enkelte tilfeller gjøre støydempingen enda mer effektiv.

Totalt sett er støydempingen oppe på nivå med både Apple AirPods Pro og Huawei FreeBuds Pro 2 (begge blant de beste i klassen), selv om de nevnte konkurrentene fremdeles er et hakk eller to bedre. Støydempingen på JBL Live Pro 2 resulterer i noe mer susing.

Ambient Aware fungerer meget godt, og gir en følelse av trygghet dersom du lytter til musikk med begge proppene når du er utendørs, mens TalkThru demper musikken akkurat behagelig nok til at det er lett å kommunisere med andre. JBL Live Pro 2 støtter også bruk av en enkelt ørepropp dersom du foretrekker det.


Betjening og bruk

Betjeningen gjøres ved hjelp av touchpaneler på utsiden av stammene, og fungerer stort sett godt. Den eneste utfordringen med denne typen betjening er at det ikke fungerer med hansker, og det kan være trøblete med fuktige fingrer.

JBL Headphones appen lar deg sette opp ulike funksjoner for høyre og venstre ørepropp, men du får ikke full frihet til å velge kontroller slik du vil. Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistent.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er også positivt overraskende, og JBL skryter av at hele seks mikrofoner skal bidra til å redusere vind og andre forstyrrelser i støyende omgivelser. I tillegg åpner funksjonen VoiceAware for at du selv kan justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale. Og som nevnt har du TalkThru som automatisk demper musikken slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Nyttige funksjoner

Andre funksjoner du vil sette pris på er «Auto Play/Pause» som automatisk pauser musikken når du fjerner en eller begge proppene, og starter den igjen når proppen settes på plass. Med «Find My Buds» vil øreproppene spille av en høyfrekvent lyd slik at de er lettere å finne igjen dersom du har mistet proppene og desperat leter etter de. Merk at du må være tilkoblet via Bluetooth og at det ikke gir den samme nøyaktige posisjonssporingen som for eksempel Apple og Samsung byr på.

Til slutt har du mulighet til å velge om øreproppene skal prioritere å veksle mellom om proppene skal prioritere lydkvalitet eller minimere forsinkelse på lydbildet når du ser film, spiller, etc..

Ønsker du deg åpne ørepropper som fungerer like godt uavhengig om du bruker Android eller iOS? Da bør du virkelig sjekke JBL Live Flex.


Konklusjon


JBL Live Pro 2

Product Name: JBL Live Pro 2

Brand: JBL

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Live Pro 2 følger opp fjorårets suksess og gjør det godt på nesten alle områder. Passformen er komfortabel, batteritiden er god, og lydkvaliteten og støydempingen er oppe og nikker med de allerede beste øreproppene på markedet. Og ikke minst er JBL Live Pro 2 vanntette.

Ved hjelp av en passformtest, en 10-trinns equalizer, smarte funksjoner som Ambient Aware, TalkThru, Multipoint, VoiceAwarness og Auto Pause, leverer JBL Live Pro 2 mer enn godkjent uavhengig av pris – og de koster ikke mer enn 1500 kr. Er du glad i god lyd og ønsker et par støydempende ørepropper, så er JBL Live Pro 2 verdt å sjekke ut.

Overall
85%
85%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 85%
  85%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Komfortabel passform.
 • Lite og lett ladeetui.
 • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
 • God støydemping (delvis justerbar).
 • Ambient Aware og TalkThru fungerer godt.
 • Støtter Multipoint (kan kobles til to enheter samtidig).
 • Enkel og god betjening.
 • Lang batteritid. Trådløs lading.
 • Vanntette.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Mangel på finner gjør at de fort kan falle ut under aktivitet.
 • Litt trøblete tilkobling til Android-enheter.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer