Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3

26. desember, 2023 (oppdatert 21. februar 2024)
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3? Hvilken modell er riktig for deg? Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.

Garmin Forerunner 265 og Garmin Venu 3 er to pulsklokker/smartklokker som har mange likheter, men også noen viktige forskjeller. Samtlige av Garmin sine klokker deler de samme basisfunksjonene som blant annet 24/ aktivitets- og helsesporing, innebygd pulssensor og GPS, støtte for smartvarsler og widgeter, et enkelt brukergrensesnitt, tilkobling til Garmin Connect appen der du kan foreta det meste av innstillinger å studere helse- og treningsdata, og mye mer. Men, det er likevel noen viktige forskjeller.

Hvilken klokke du bør velge kommer an på hva du prioriterer og hva du vil bruke klokken til. Hvis du primært skal bruke klokken til trening og ønsker funksjoner for å spore og forbedre prestasjonen din, så er Garmin Forerunner 265 det beste valget. Dersom du er mer interessert i å ha en smartklokke som kan hjelpe deg med å holde oversikt over din generelle helse og velvære, samt gi deg praktiske funksjoner som å svare på samtaler, eller benytte taleassistenten, kan Garmin Venu 3 være et bedre valg.

Under får du de viktigste egenskapene som skiller de to klokkene. Jeg kunne gått langt grundigere til verks, men punktene under bør være mer enn nok til å kunne avgjøre hvilken modell som er riktig for deg.


Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265 er først og fremst en pulsklokke/treningsklokke som er mer fokusert på fysisk aktivitet, trening og ytelse. Den har funksjoner som avansert trenings- og restitusjonsanalyse, en rekke treningsverktøy, trackback-modus, brødsmuleruting med sanntidsveiledning, flere aktivitetsprofiler, automatisk registrering av makspuls, m.m..

Forerunner 265/265 er bygget i lettvekts fiberforsterket polymer og betjenes ved hjelp av en touchskjerm + fem knapper. Venu 3/3S har en mer premium byggekvalitet og benytter en urkasse i rustfritt stål og fiberforsterket polymer. Klokken betjenes via en touchskjerm og tre knapper.

Garmin Forerunner er tilgjengelig i to størrelser:

  • Garmin Forerunner 265S: 1,1″ AMOLED-skjerm (360 x 360 px), 42 mm.
  • Garmin Forerunner 265: 1,3″ AMOLED-skjerm (416 x 416 px), 46 mm.

Garmin Forerunner 265 er tilgjengelig i fargene svart/grå, hvit/blå og aqua/svart, mens Garmin Forerunner 265S kommer i svart/gul, hvit/turkis og rosa/hvit. Prisen er 6199 kr.

Garmin Forerunner 265
Garmin Forerunner 265

Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en klokke som er mer fokusert på livsstil og velvære. Den har funksjoner som meditasjon, høneblund-deteksjon, innebygd høyttaler og mikrofon med støtte for taleassistent, en egen modus for rullestolbrukere, en nyere pulssensor (ELEVATE 5) og et mer premium design/byggekvalitet.

Garmin Venu 3 er tilgjengelig i to størrelse:

  • Garmin Venu 3S: 1,2″ AMOLED-skjerm (390 x 390), 42 mm
  • Garmin Venu 3: 1,4″ AMOLED-skjerm (460 x 460), 46 mm

Garmin Venu 3 er tilgjengelig i seks fargealternativer: gull, rose, hvit, svart, grå og elfenben. Venu 3 koster 6199 kroner.

Garmin Venu 3

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3 – Det viktigste

De viktigste forskjellene ligger altså i byggekvalitet og bruksområde. Foruten om de ulike funksjonene relatert til programvare, så har Garmin Venu 3 en nyere pulssensor (ELEVATE 5 vs. ELEVATE 4). ELEVATE 5 er enda mer nøyaktig, og vil med tiden med stor sannsynlighet få støtte for å utføre EKG-målinger. Dette er ikke mulig for Forerunner 265. På sin side har Forerunner 265 multiband-GNSS som gir enda litt mer nøyaktig GPS-sporing utendørs.

Batteritiden er relativt lik med 14-15 dager i smartklokkemodus og rundt 25 timer med GPS. Merk at dette er med hev-for-å-vekke skjerm, og at alltid-på-skjerm reduserer batteritiden til omtrent 1/3 av den opprinnelige tiden. Begge modeller har flere ulike batterimoduser som både kan utvide/redusere batteritiden.

Begge klokkene tilbyr nyttige funksjoner som måling av hjertevariabilitet (HRV), HRV Status, Body Battery, stressmåling, avansert søvnmåling, skritteller og kaloriteller, sikkerhets- og sporingsfunksjon, smartvarsler, mulighet for å lagre musikk/strømme musikk via Spotify, kontaktløs betaling, m.m..

Garmin Forerunner 265 er alene om å tilby Training Readiness som sier noe om hvor klar kroppen er for trening. Forerunner 265 er også noe enklere å betjene under trening ettersom den har fem vs. tre knapper på Venu 3. Venu 3 har på sin side en egen modus for rullestolbrukere gjør at klokken vil registrere dytt i stedet for skritt, samt inkludere dytt- og håndsykkelaktiviteter med forhåndsbelastede treningsøkter, animerte treningsøkter for styrke, kondisjonstrening, HIIT, pilates og yoga, og utfordringer som er spesifikke for rullestolbrukere.

Test av begge klokkene finner du i linkene under. Dette er som nevnt en kort gjennomgang av de viktigste forskjellene, men det er flere små ulikheter mellom disse. Det viktigste å vite er at Garmin Forerunner 265 er den beste klokken for trening, mens Garmin Venu 3 er den beste for mest avansert helse- og aktivitetssporing.

Forerunner 265SForerunner 265Venu 3SVenu 3
Skjerm1,1″1,3″1,2″1,4″
Størrelse41,7 x 41,7 x 12,9 mm46,1 x 46,1 x 12,9 mm41 x 41 x 12 mm45 x 45 x 12 mm
Vekt39 g47 g40 g46 g
RammematerialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerRustfritt stålRustfritt stål
DekselmaterialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
GNSSMultibånd-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo, SatIQMultibånd-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo, SatIQMulti-GNSS, GPS, Glonass, GalilieoMulti-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo
SensorerELEVATE 4, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer, LyssensorELEVATE 4, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer, LyssensorELEVATE 5, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer (krever Tempe-sensor), LyssensorELEVATE 5, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer (krever Tempe-sensor), Lyssensor
Batteritid smartklokke15 dager13 dager10 dager14 dager
Batteritid GPS24 timer20 timer21 timer26 timer

Del gjerne: