Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3

26. desember, 2023 (oppdatert 28. februar 2024)

Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3? Hvilken modell er riktig for deg? Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.

Garmin Forerunner 265 og Garmin Venu 3 er to pulsklokker/smartklokker som har mange likheter, men også noen viktige forskjeller. Samtlige av Garmin sine klokker deler de samme basisfunksjonene som blant annet 24/ aktivitets- og helsesporing, innebygd pulssensor og GPS, støtte for smartvarsler og widgeter, et enkelt brukergrensesnitt, tilkobling til Garmin Connect appen der du kan foreta det meste av innstillinger å studere helse- og treningsdata, og mye mer. Men, det er likevel noen viktige forskjeller.

Hvilken klokke du bør velge kommer an på hva du prioriterer og hva du vil bruke klokken til. Hvis du primært skal bruke klokken til trening og ønsker funksjoner for å spore og forbedre prestasjonen din, så er Garmin Forerunner 265 det beste valget. Dersom du er mer interessert i å ha en smartklokke som kan hjelpe deg med å holde oversikt over din generelle helse og velvære, samt gi deg praktiske funksjoner som å svare på samtaler, eller benytte taleassistenten, kan Garmin Venu 3 være et bedre valg.

Under får du de viktigste egenskapene som skiller de to klokkene. Jeg kunne gått langt grundigere til verks, men punktene under bør være mer enn nok til å kunne avgjøre hvilken modell som er riktig for deg.


Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265 er først og fremst en pulsklokke/treningsklokke som er mer fokusert på fysisk aktivitet, trening og ytelse. Den har funksjoner som avansert trenings- og restitusjonsanalyse, en rekke treningsverktøy, trackback-modus, brødsmuleruting med sanntidsveiledning, flere aktivitetsprofiler, automatisk registrering av makspuls, m.m..

Forerunner 265/265 er bygget i lettvekts fiberforsterket polymer og betjenes ved hjelp av en touchskjerm + fem knapper. Venu 3/3S har en mer premium byggekvalitet og benytter en urkasse i rustfritt stål og fiberforsterket polymer. Klokken betjenes via en touchskjerm og tre knapper.

Garmin Forerunner er tilgjengelig i to størrelser:

  • Garmin Forerunner 265S: 1,1″ AMOLED-skjerm (360 x 360 px), 42 mm.
  • Garmin Forerunner 265: 1,3″ AMOLED-skjerm (416 x 416 px), 46 mm.

Garmin Forerunner 265 er tilgjengelig i fargene svart/grå, hvit/blå og aqua/svart, mens Garmin Forerunner 265S kommer i svart/gul, hvit/turkis og rosa/hvit. Prisen er 6199 kr.

Garmin Forerunner 265
Garmin Forerunner 265

Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en klokke som er mer fokusert på livsstil og velvære. Den har funksjoner som meditasjon, høneblund-deteksjon, innebygd høyttaler og mikrofon med støtte for taleassistent, en egen modus for rullestolbrukere, en nyere pulssensor (ELEVATE 5) og et mer premium design/byggekvalitet.

Garmin Venu 3 er tilgjengelig i to størrelse:

  • Garmin Venu 3S: 1,2″ AMOLED-skjerm (390 x 390), 42 mm
  • Garmin Venu 3: 1,4″ AMOLED-skjerm (460 x 460), 46 mm

Garmin Venu 3 er tilgjengelig i seks fargealternativer: gull, rose, hvit, svart, grå og elfenben. Venu 3 koster 6199 kroner.

Garmin Venu 3

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3 – Det viktigste

De viktigste forskjellene ligger altså i byggekvalitet og bruksområde. Foruten om de ulike funksjonene relatert til programvare, så har Garmin Venu 3 en nyere pulssensor (ELEVATE 5 vs. ELEVATE 4). ELEVATE 5 er enda mer nøyaktig, og vil med tiden med stor sannsynlighet få støtte for å utføre EKG-målinger. Dette er ikke mulig for Forerunner 265. På sin side har Forerunner 265 multiband-GNSS som gir enda litt mer nøyaktig GPS-sporing utendørs.

Batteritiden er relativt lik med 14-15 dager i smartklokkemodus og rundt 25 timer med GPS. Merk at dette er med hev-for-å-vekke skjerm, og at alltid-på-skjerm reduserer batteritiden til omtrent 1/3 av den opprinnelige tiden. Begge modeller har flere ulike batterimoduser som både kan utvide/redusere batteritiden.

Begge klokkene tilbyr nyttige funksjoner som måling av hjertevariabilitet (HRV), HRV Status, Body Battery, stressmåling, avansert søvnmåling, skritteller og kaloriteller, sikkerhets- og sporingsfunksjon, smartvarsler, mulighet for å lagre musikk/strømme musikk via Spotify, kontaktløs betaling, m.m..

Garmin Forerunner 265 er alene om å tilby Training Readiness som sier noe om hvor klar kroppen er for trening. Forerunner 265 er også noe enklere å betjene under trening ettersom den har fem vs. tre knapper på Venu 3. Venu 3 har på sin side en egen modus for rullestolbrukere gjør at klokken vil registrere dytt i stedet for skritt, samt inkludere dytt- og håndsykkelaktiviteter med forhåndsbelastede treningsøkter, animerte treningsøkter for styrke, kondisjonstrening, HIIT, pilates og yoga, og utfordringer som er spesifikke for rullestolbrukere.

Test av begge klokkene finner du i linkene under. Dette er som nevnt en kort gjennomgang av de viktigste forskjellene, men det er flere små ulikheter mellom disse. Det viktigste å vite er at Garmin Forerunner 265 er den beste klokken for trening, mens Garmin Venu 3 er den beste for mest avansert helse- og aktivitetssporing.

Forerunner 265SForerunner 265Venu 3SVenu 3
Skjerm1,1″1,3″1,2″1,4″
Størrelse41,7 x 41,7 x 12,9 mm46,1 x 46,1 x 12,9 mm41 x 41 x 12 mm45 x 45 x 12 mm
Vekt39 g47 g40 g46 g
RammematerialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerRustfritt stålRustfritt stål
DekselmaterialeFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerFiberforsterket polymerFiberforsterket polymer
GNSSMultibånd-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo, SatIQMultibånd-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo, SatIQMulti-GNSS, GPS, Glonass, GalilieoMulti-GNSS, GPS, Glonass, Galilieo
SensorerELEVATE 4, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer, LyssensorELEVATE 4, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer, LyssensorELEVATE 5, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer (krever Tempe-sensor), LyssensorELEVATE 5, SpO2, Barometer, Kompass, Gyroskop, Akselerometer, Termometer (krever Tempe-sensor), Lyssensor
Batteritid smartklokke15 dager13 dager10 dager14 dager
Batteritid GPS24 timer20 timer21 timer26 timer

Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer