COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

9. juli, 2024 (oppdatert 9. juli 2024)

Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.

COROS er kjent for å lansere nye funksjoner på løpende bånd for både nye og eksisterende brukere, og denne gangen fokuseres det på forbedret sikkerhet, bedre gruppeinteraksjon, enklere FTP-test på sykkel, mer nøyaktig hastighet på tredemølle, og enklere navigering på klokken. Oppdateringene vil være tilgjengelige fra 8. juli 2024, og kun på PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2, VERTIX 2S, og DURA.


COROS Juli 2024 – Programvareoppdatering

Sikkerhetsvarsel

Sikkerhetsvarsel gjør det mulig å informere utvalgte nødkontanter om hvor du til enhver tid befinner deg på tur.

Med Sikkerhetsvarsler aktivert, vil nødkontakter automatisk bli varslet på e-post når du starter en utendørsaktivitet. Hvis du trenger hjelp, kan du enkelt sende en sikkerhetsvarseltekstmelding som inneholder både dine nåværende GPS-koordinater og en live sporingslenke for din sanntidsposisjon.

For å utløse en sikkerhetsvarseltekst, hold nede den tildelte knappen på klokken i syv sekunder og bekreft for å sende. Meldingen vil inneholde både dine nåværende GPS-koordinater og en live sporingslenke for din sanntidsposisjon.

Nødkontakter legges til i «Sikkerhetsvarsler-innstillingene» fra Profil-siden i COROS-appen.

Merk at «Sikerhetsvarsler» krever mobildekning og Bluetooth-tilkobling med COROS-appen for at sikkerhetsvarselmeldinger skal bli sendt.

COROS Juli oppdatering

Gruppeposisjonering

Gruppeposisjonering gjør det mulig å se dine venners nåværende posisjon og sanntidsaktivitetsdata direkte i COROS-appen, eller på COROS DURA sykkelcomputer. Du kan også sende et nødsignal til hele gruppen for å informere dem om at du trenger hjelp.

Opprett et team fra Gruppeposisjonering-menyen i COROS-appen, inviter medlemmer til å bli med, last opp en rute, og dere kan se hverandres posisjonsdata når dere starter gruppeaktiviteten.


Sykkeltreningssoner og FTP

Du kan nå opprette treningsøkter for sykling med kraftsoner basert på din FTP for å trene med riktig intensitet, å overvåke den spesifikke treningsbelastningen på kroppen din under sykling. Treningsbelastningen under sykling vil være basert på kraft når koblet til en kraftmåler, eller beregnet ved hjelp av puls når ingen kraftmåler er til stede.

FTP-test: Måling av din eksakte FTP med en test er den beste måten å forstå ditt sykkelformnivå og optimalisere treningssonene dine. Utført på en innendørs treningssykkel med en kraftmåler, forenkler COROS FTP-testen den typiske 20-minutters full innsatsmetoden ved å levere nøyaktige resultater gjennom veiledede intervaller og gir deg en svært nøyaktig FTP og kraftsoner som resultat.

  • Din FTP vil opprinnelig bli beregnet automatisk basert på syklingen din, og den vil oppdateres over tid basert på treningsmønstre med kraft- og hjertefrekvensdata eller ved å utføre FTP-testen.

Merk: Tilgjengelig på PACE 3, APEX 2, APEX 2 Pro, VERTIX 2, VERTIX 2S, og DURA.

COROS Juli oppdatering

Navigasjonskontrolloppdateringer

Kartgrensesnittet på klokken din gir nå ekstra kontroll via berøringsskjermen. Trykk på pluss- eller minusknappen for å zoome inn eller ut, og dra fingeren for å flytte kartposisjonen. Du kan også fjerne Turn by Turn-varsler med et sveip opp for å gjenoppta visning av ruten i fullskjerm. Dette gjør at den digitale knappen kun brukes til å bla til andre datasider eller pause aktiviteten.

COROS Juli oppdatering

Ytterligere oppdateringer

Forbedringer i rutebygging

Du kan nå se høydeforskjellen på en rute mens du oppretter den, slik at du enklere kan lage nøyaktig den ruten du trenger for trening.

Kontrollsenter for aktivitetsmodus

Denne nye widgeten i verktøykassen lar deg endre aktivitetsvarsler, satellittmoduser, innstillinger for berøringsskjerm og mer. Hold inne tilbakeknappen under en aktivitet for å gå inn i verktøykassen å finne menyen slik at du enkelt kan gjøre justeringer relevante for treningen din.

COROS Juli oppdatering

Endring fra løpe/sykkelprestasjon til effektivitet

«Løpeprestasjon» vil bli omklassifisert som «Effektivitet» og inkluderes også i sykkelaktiviteter. Dette målet beskriver forholdet mellom tempo og puls under løping, eller kraft og puls ved sykling, og hvordan det samsvarer med forventningene til ditt kondisjonsnivå.

Din effektivitet på en gitt aktivitet kan påvirkes av ytre eller indre faktorer (som varme, høyde eller tretthet), og din effektivitetsscore vil hjelpe deg å bli oppmerksom på når treningen ble utført under mer utfordrende forhold, eller om du opererte med normal eller høy effektivitet. Din prestasjon blir ikke vurdert, men hvor effektivt du fungerte, og denne innsikten kan hjelpe deg å forberede deg bedre til fremtidige treningsøkter.


Optimaliseringer for tredemølletrening

Når du utfører en treningsøkt på tredemølle uten en POD 2 løpssensor, kan du sikre nøyaktig tempomåling ved å direkte angi hastigheten og stigningen du skal løpe på forhånd, eller enkelt justere den under treningen på pause-skjermen.


Valg av aktivitetsmodus i navigasjonswidget

Når du navigerer en rute direkte fra navigasjonswidgeten i verktøykassen, vil du nå bli presentert med et valg av aktivitetsmoduser du vil at ruten skal spores i.


Forbedringer i EvoLab-diagrammets brukergrensesnitt

Optimaliserte EvoLab-diagrammer vil jevne ut skarpe kurver i grafer for å forbedre lesbarheten.


Optimaliseringer for strukturerte treningsøkter

Når du utfører en tidsbasert treningsøkt med Auto-Start «av», vil du nå kunne se hvor mye tid du har overskredet den planlagte treningsfasen med. Når du oppretter en treningsøkt for klatring, vil treningsbyggeren standardisere til antall ruter i stedet for tid når du legger til nye treningsfaser.


Se også disse testene av ulike COROS pulsklokker:


Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer