Test: Huawei FreeBuds 6i

18. juni, 2024 (oppdatert 20. juni 2024)

Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du imponerende god støydemping, god lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!

Huawei har i flere år levert gode trådløse ørepropper med både FreeBuds «X»i-serien og FreeBuds Pro «X». De nyeste Huawei FreeBuds 6i varter opp med flere fine forbedringer fra forgjengeren, og leverer solid kvalitet med tanke på den relativt beskjedne prisen. FreeBuds 6i er deres beste budsjettørepropper til nå.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Huawei FreeBuds 6i

Product Name: Huawei FreeBuds 6i

Brand: Huawei

Offer price: 1190

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei FreeBuds 6i leverer sjelden god støydemping og lydkvalitet til å koste så lite som de gjør. Kvalitetsmessig konkurrerer de med ørepropper som koster nær det dobbelte, og alt fra passform, batteritid, støydemping, lyd og bevissthet, til design og betjening imponerer fra første stund.

Du kan enkelt og greit ikke velge feil om du satser på Huawei FreeBuds 6i. Her får du valuta for hver eneste krone.

Overall
93%
93%

Pros

  • Lav vekt, god passform og kompakt ladeetui.
  • God batteritid og rask hurtiglading.
  • Overraskende god støydemping.
  • «Bevissthet» gir god balanse mellom lydinnslipp og lyd.
  • Automatisk pause/start av musikken når en ørepropp taes ut/settes på plass.
  • Støtter høyoppløselig LDAC lydkodek.
  • Svært mye for pengene.

Cons

  • Vanskelig å få ut av etuiet.
  • Mangler trådløs lading.

Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: 11 mm quad-magnet dynamisk driver
  • Støyreduksjon: Intelligent Dynamic ANC 3.0 med Awareness mode.
  • Batteritid: ANC aktivert; 5 timer avspilling, totalt 20 timer med ladeetui. ANC deaktivert; 8 timer avspilling, totalt 35 timer med ladeetui.
  • App: Huawei AILife
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3
  • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
  • Vekt: 5,4 g per ørepropp / 34 g ladeetui
  • Værtetting: IP54-sertifisert
  • Farger: Hvit, lilla, svart
  • Pris: 1190,-

Huawei FreeBuds 6i – Design

Designet er som tidligere med et lite og lett eggeformet ladeetui og AirPods-lignende ørepropper. Størrelsen på øreproppene er redusert med 6% sammelignet med forrige modell, mens vekten har økt ubetydelig fra 4,9 gram til 5,4 gram. Øreproppene er produsert i hudvennlig flytende silikon og inkluderer utskiftbare silikonpropper i tre størrelser. De er også IP54-klassifisert for støv- og vannmotstand slik at de kan brukes til trening og under lett regn.

Huawei treffer bra på designet med et ladeetui som er lite og lett, og tar lite plass i lommen, mens proppene er diskre og pene. Det eneste som er litt frustrerende med FreeBuds-serien er hvordan proppene er plassert i etuiet, noe som gjør at de er vanskelig å få ut.


Batteritid

Huaawei FreeBuds 5i leverte allerede god batteritid, mens FreeBuds 6i tar dette enda lengre og øker kapasiteten på ladeetuiet med nærmere 25%. FreeBuds 6i holder i opptil 8 timer avspilling på en enkelt lading uten ANC, og opptil 35 timer med ladeetuiet. Selv med ANC aktivert kan du forvente opptil 5 timer avspilling, og opptil 20 timer avspilling med etuiet. Den effektive hurtigladingen sørger for så mye som 4 timer avspilling etter kun 10 minutters lading.

Ladingen gjøres via USB-C kabel (medfølger) ettersom Huawei FreeBuds 6i ikke støtter trådløs lading. Fra 0 til 100% tar de om lag 60 minutter å fullade.

Huaawei FreeBuds 6i bruker Bluetooth 5.3 som sikrer en stabil forbindelse og Bluetooth Multipoint som åpner for å pare med to enheter samtidig og deretter bytte sømløst mellom de. Dette fungerer også uavhengig om du benytter iOS, Android eller Huawei HarmonyOS.

Smart Wear-funksjonen sørger for at øreproppene automatisk pauser musikken i det du fjerner en propp fra øregangen, og starter musikken igjen når du setter den tilbake. Det er også en «Finn øreproppene»-funksjon som spiller av en høy og intens lyd i proppene så lenge du er tilkoblet via Bluetooth.


Aktiv Støydemping (ANC)

Huawei FreeBuds 6i er oppgradert med Dynamic Active Noise Cancellation (ANC) 3.0 teknologi som skal levere opptil 240% (2,4x) høyere datakraft og forbedret støydemping. Dette er den samme teknologien som brukes på toppmodellen FreeBuds Pro 3, og er en markant forbedring fra forgjengeren som allerede overrasket positivt med den adaptive støydempingen. I tillegg er hver ørepropp utstyrt med tre mikrofoner som har et 50 % høyere signal-til-støyforhold (SNR) enn forrige generasjon, og dermed øker øreproppenes evne til å skille mellom- og lavfrekvente støy.

Støy som passerer gjennom øreproppene absorberes inn i og dempes i et støyfiltreringskammer hvor bakgrunnsstøy i mellom- og høyfrekvensområdet reduseres mest.

Den dynamiske støydempingen skal automatisk tilpasse støydempingen basert på omgivelsene rundt deg. Totalt kan du velge mellom fire ulike «moduser», Dynamisk, Koselig, Generelt og Ultra.

Støydempingen kan justeres i tre ulike nivåer;

  1. Dynamisk modus: Justerer automatisk støydempingen basert på omgivelsene, noe som gjør den allsidig for ulike situasjoner.
  2. Koselig modus: Ideell for stille omgivelser som biblioteker eller kontorer, hvor minimal støyreduksjon er tilstrekkelig.
  3. Generell modus: Passer for moderat støyende omgivelser som kafeer og gater.
  4. Ultra modus: Designet for svært støyende miljøer, som fly eller undergrunnsbaner, og gir maksimal støydemping.

I tillegg kan du aktivere «Awarness Mode» (Bevissthet) som slipper inn lyd fra omgivelsene uten å pause musikken, og en «Voice Mode» som reduserer lyden fra utsiden, og forsterker stemmene.

Totalt sett er støydempingen på Huawei FreeBuds 6i imponerende god, og til tider er det vanskelig å skille de fra langt mer premium ørepropper som Apple AirPods Pro. Jeg fikk blant annet testet øreproppene på en fire timers lang flytur der jeg sammenlignet med AirPods Pro (Gen 2), og opplevde faktisk FreeBuds 6i som best.

Det er merkbar forskjell på «koselig» og «ultra», der sistnevnte gir mer effektiv støydemping, men også noe mer susing. «Koselig» er fin for situasjoner der du ønsker å filtrere bort bakgrunnsstøy som et kjøleskap, varmepumpe, IT-utstyr, etc., men du kan fremdeles høre folk prate rundt deg.

«Generelt» er fin til vanlig bruk når du lytter til musikk i en relativt stille rom og ønsker å eliminere ut støy for å skape en liten boble, mens «Ultra» er best i situasjoner med mye støy som under flyreiser, buss, tog, etc..

Dynamisk fungerer også bra, men er ikke alltid like konsekvent i når den slipper inn for mye, og for lite. Enkelte ganger kan du risikere å sitte i din egen stille sone, men plutselig slipper en stemme gjennom.

Uansett, Huawei FreeBuds 6i leverer langt mer enn du kan forvente av ørepropper i denne prisklassen. Dette er rett og slett imponerende.


Lydkvalitet

Lydkvaliteten var et område der forrige generasjon ikke leverte spesielt bra, men FreeBuds 6i har fått en betydelig oppgradering fra 10 mm dynamiske drivere til med 11 mm quad-magnet dynamisk drivere som er de samme som finnes på FreeBuds Pro 3 (minus en egen plan diafragma driver). FreeBuds 6i har også fått støtte for Hi-Res Audio for enda som best mulig lydkvalitet dersom du har en mobiltelefon som støtter dette.

Total sett gir dette en mye rikere og dypere bass, samtidig som den øker frekvensområde. Både mellomtoner og høye toner kommer tydeligere frem, og lyden er generelt mer velbalansert og naturlig.


Huawei FreeBuds 6i har også blitt oppgradert med den samme justerbare equalizeren som Pro-modellen hvor du kan justere lydbilde over 10 ulike frekvenser, samtidig som du kan velge mellom ulike lydbilder. Du kan velge mellom «Standard, Bassforsterkning, Diskantforsterkning, Stemmer, Symoni, Hi-Fi Live». I tillegg kan du lagre egne lydbilder som du oppretter via equalizeren.


Betjening

Huawei har lenge vært gode på betjening og støtter en rekke kommandoer slik at du kan utføre de fleste kommandoer uten å være avhengig av appen. På utsiden av stammen på hver ørepropp er det berøringspaneler som støtter både «press og hold», «sveip opp/ned», «dobbeltrykk» og «trippel trykk». De ulike funksjonene gjør som følger:

  • Trykk og hold: Aktiver eller deaktiver støyreduksjon/bevissthet.
  • Sveip opp/ned: Øk eller senk volumet.
  • Dobbelttrykk: Spill av/pause musikk, besvar/avslutt en samtale.
  • Trippeltrykk: Spill neste spor.

I Huawei Ai Life appen kan du endre oppsettet for de ulike handlingene, og du kan sette en av proppene til å aktivere telefonens innebygde taleassistent (Siri for iPhone, Google Assistant for Android).

Fysiske knapper er fremdeles lettere å betjene, spesielt dersom du er aktivitet og trener, men Huawei har uansett gjort en god jobb og har gjort følsomheten akkurat passe slik at de ikke reagerer på utilsiktede handlinger i like stor grad som forgjengeren.


Samtalekvalitet

Huawei FreeBuds 6i er som nevnt utstyrt med 3 mikrofoner i hver ørepropp og bruker Ai til å skille mellom stemmer og støy for å eliminere sjenerende støy fra samtaler. Samtalekvaliteten er faktisk ganske så bra selv om du ikke får den samme kvaliteten som på storebroren FreeBuds Pro 3, Apple AirPods Pro (Gen 2), Google Pixel Buds Pro, etc.. Det er likevel ikke noe problem å gjennomføre en lengre samtale, og stemmene til både deg og mottaker høres klart og tydelig.


Konkurrenter

Med all kvaliteten Huawei FreeBuds 6i viser, og til den lave prisen, så er de enkelt og greit vanskelig å konkurrere med. De mest naturlige konkurrentene er dog fjorårets Huawei FreeBuds 5i som også leverer jevnt over god kvalitet, og som i tillegg har sunket i pris. Andre alternativer inkluderer Jabra Elite 4, Jabra Elite 5, Samsung Galaxy Buds FE og JBL Live Flex.


Konklusjon


Huawei FreeBuds 6i

Product Name: Huawei FreeBuds 6i

Brand: Huawei

Offer price: 1190

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei FreeBuds 6i leverer sjelden god støydemping og lydkvalitet til å koste så lite som de gjør. Kvalitetsmessig konkurrerer de med ørepropper som koster nær det dobbelte, og alt fra passform, batteritid, støydemping, lyd og bevissthet, til design og betjening imponerer fra første stund.

Du kan enkelt og greit ikke velge feil om du satser på Huawei FreeBuds 6i. Her får du valuta for hver eneste krone.

Overall
93%
93%

Pros

  • Lav vekt, god passform og kompakt ladeetui.
  • God batteritid og rask hurtiglading.
  • Overraskende god støydemping.
  • «Bevissthet» gir god balanse mellom lydinnslipp og lyd.
  • Automatisk pause/start av musikken når en ørepropp taes ut/settes på plass.
  • Støtter høyoppløselig LDAC lydkodek.
  • Svært mye for pengene.

Cons

  • Vanskelig å få ut av etuiet.
  • Mangler trådløs lading.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”
25. juni 2024 | Bekledning

Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer