Samsung lanserer Galaxy Watch5 og Watch5 Pro

11. august, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Samsung lanserer Galaxy Watch5 og Watch5 Pro”

Samsung har nylig lansert sin nyeste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro. Her er nyhetene.

Samsung har en lang tradisjon med smartklokker, og har i likhet med de fleste produsenter fått smaken for å integrerer flere og flere helse- og treningsfunksjoner i klokkene. Med nye Samsung Galaxy Watch5 snakker vi fremdeles om en dedikert smartklokke, men med en rekke funksjoner som gjør at den på mange måter kan erstatte den tradisjonelle treningsklokke for mange brukere.

Samsung Galaxy Watch4 var og er en god smartklokke, men sviktet på batteritid og pulsmåling. Nye Samsung Galaxy Watch5 har rettet opp i disse feilene, i hvert fall på papiret. Testing gjenstår før det kan konkluderes, men det ser i det minste positivt ut.

Ny «Pro»-modell og bedre batteri

Denne gangen har ikke selskapet bare lansert en ny klokke, men også en «Pro» modell. Som tidligere er kommer Galaxy Watch5 i en 40 mm og en 44 mm. Samsung Galaxy Watch5 Pro kommer kun i 45 mm. Alle modellene er tilgjengelig med og uten LTE (mulighet for 4G).

Førstnevnte skal ha 13% større batteri enn forgjengeren, mens sistnevnte har hele 60% større batteri. Dette skal gjøre Samsung Galaxy Watch5 i stand til å holde ca. 40 timer for den største 44 mm modellen, mens 40 mm modellen vil vare noe kortere.

Samsung Galaxy Watch5 Pro har en oppgitt batteritid på hele 80 timer, og opptil 20 timer i treningsmodus med bruk av GPS.

Samtidig skal hurtigladingen være kraftig forbedret slik at kun 8 minutter lading skal holde til 8 timers bruk, mens 30 minutter booster batteriet opp til 45%.

  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm: 284 mAh batteri
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm: 410 mAh batteri
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro: 590 mAh batteri

Sammenlignet med Watch4 har nye Samsung Galaxy Watch5 og Watch5 Pro fått en oppgradert skjerm med saffirglass som er mer ripesikkert og sterkere enn glasset på Watch4. Urkassen på Samsung Galaxy Watch5 er fremdeles i aluminium, mens Samsung Galaxy Watch5 Pro har en urkasse i titanium som er 2X sterkere enn aluminum. Vekten på Pro-modellen er likevel noe høyere enn vanlig Watch5, noe som blant annet skyldes en større skjerm og en tykkere kropp for plass til større batteri.

Alle klokkene er oppdatert med en ny og forbedret BioActive sensor som skal gi bedre pulsmålinger, samt muliggjør EKG-målinger og en fullstendig kroppsskanning av kroppssammensetningen.

Eksklusivt for Samsung Galaxy Watch5 Pro er funksjonen Route Workout/TrackBack som lar deg importere GPX-filer til klokken via mobilen, og klokken vil deretter guide deg gjennom ruten ved hjelp av sving-for-sving veiledning.

Watch5 Pro har også mer avansert aktivitetssporing for bruk utendørs, samt flere treningsprogrammer.

smartklokke

RouteWorkout skal hjelpe deg trygt gjennom en planlagt rute.

På innsiden drives klokkene av en ny 1,18 GHZ Exynos W920-prosessor som sammen med 1,5 GB RAM skal sørge for at alt skjer lynraskt. 16 GB lagring åpner for nedlasting av musikk, installasjon av apper, etc..

En ting som er verdt å merke seg er at det ikke lenger kommer en modell med roterende krans slik vi har vært vant med fra tidligere modeller.


Samsung Galaxy Watch5 og Samsung Galaxy Watch5 Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå med salgsstart 26.august.


Kjøp Samsung Galaxy Watch5

Prisene er som følger:

  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm BT: 3290,-
  • Samsung Galaxy Watch5 40 mm LTE: 3790,-
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm BT: 3490,-
  • Samsung Galaxy Watch5 44 mm LTE: 3990,-
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm BT: 4990,-
  • Samsung Galaxy Watch5 Pro 45 mm LTE: 5490,-

Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer