Test: Samsung Galaxy Buds 3

Oppdatert: november 12, 2024
, Oppdatert: november 12, 2024
 / Oppdatert: november 12, 2024
Samsung Galaxy Buds 3

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Samsung Galaxy Buds 3 fremstår kanskje som en lillebror til de mer kostbare Galaxy Buds 3 Pro, men dette er kanskje de beste open-ear øreproppene på markedet.



Samsung Galaxy Buds 3
Samsung Galaxy Buds 3

Product Name: Samsung Galaxy Buds 3

Brand: Samsung

Offer price: 1990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Buds 3 fremstår kanskje som lillebroren til de mer påkostede Galaxy Buds 3 Pro, men disse øreproppene overrasker positivt fra første sekund.

Galaxy Buds 3 smeller til med det som kanskje er den beste lydkvaliteten jeg har hørt fra et par open-ear ørepropper, og i tillegg byr de på helt ok støydemping, noe man ikke skal ta for gitt for denne typen ørepropper.

Samsung har også klart å lage et par stilige ørepropper som er lette og kompakte, og byr på god batteritid. Passformen er veldig individuell som for alle typen open-ear ørepropper, men så lenge de sitter, så er de i det minste veldig komfortable. Betjeningen er enkel, og praktiske funksjoner som Auto-pause, SmartThings Find, Oversetter (Interpreter) og taleaktivering kommer godt til nytte.

Galaxy Buds 3 kan brukes med alle slags enheter, men det er kun Samsung-brukere som får tilgang til alle funksjonene, og selv om det er lekende lett å skifte mellom to Samsung-enheter, så er mangelen på ekte multipoint-tilkobling et savn.

Totalt sett leverer Samsung Galaxy Buds 3 overbevisende mye til prisen på 1990 kr, spesielt for Samsung-brukere. Dersom du foretrekker ørepropper med et åpent-øre design, og ønsker best mulig lyd, så er Samsung Galaxy Buds 3 en god anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel passform.
  • Pent design og ladeetui.
  • God batteritid.
  • Værtette (IP57).
  • Sømløst bytte mellom ulike Samsung-enheter.
  • Imponerende lydkvalitet til å være open-ear ørepropper.
  • 360 lyd.
  • God equalizer med ulike innstillinger.
  • Ok støydemping.
  • SmartThings Find er genialt for å finne mistede ørepropper.

Cons

  • Enkelte funksjoner fungerer kun med Samsung-enheter.
  • Ingen ekte multipoint.
  • Enten passer de, eller du kan glemme de.


Design og utseende

Årets Galaxy Buds-serie er totalt redesignet fra tidligere modeller, og både Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har gått fra et bønneformet design, til et mer AirPods-lignende utseende med avlange stenger og ovale hoder.

Likheten til tross, så skiller Samsung Galaxy Buds 3 seg fra Apple AirPods ved å ha flate sider som gjør de mer kantete og karakteristiske. I motsetning til Samsung Galaxy Buds 3 Pro så mangler Galaxy Buds 3 de såkalte «Blade Lights» (LED-strimler langs siden som brukes til å indikere tilkoblingsstatus og batteritid), men derimot bevarer de det lille fargemerket på hver propp, rødt på høyre ørepropp og blått på venstre ørepropp, noe som gir de en litt ekstra «edge» og stilig utseende. Den røde og blå fargeindikatoren har gått igjen på flere av produktene Samsung lanserte under i sommer, blant annet Samsung Galaxy Buds 3 Pro og Samsung Galaxy Watch 7.

Vekten er beskjedne 4,7 gram per ørepropp, mens selve ladeetuiet veier 46,5 gram.

Samsung Galaxy Buds 3 er tilgjengelige i to farger: en metallisk grå finish med et børstet metall-utseende, og en klassisk hvit variant. Ladeetuiet er lite og kompakt og er designet med et gjennomsiktig plastlokk som lar deg se om øreproppene er på plass.

Utseende er smak og behag, men personlig synes jeg både ladeetui og ørepropper seg utrolig stilig ut, og komforten med proppene i øret er også meget god. Ettersom Galaxy Buds 3 er open-ear ørepropper og ikke lar deg bytte silikonpropper for justere passformen, eller bruke passformtesten i Samsung Wearable appen, så er dette «take it, or leave it». Enten sitter de, eller de faller ut. Samsung har i et minste lagt ned mye jobb i designet for å finne en ergonomi som passer flest mulig, og forhåpentligvis stemmer det.

Sammenlignet med forrige modell har Galaxy Buds 3 blitt enda litt tøffere. Tidligere var øreproppene kun IPX2-serifisert og tålte dermed kun svette og lett nedbør, mens nå er Galaxy Buds 3 IP57-sertifisert og kan motstå nedsenking i vann opptil 1 meter i 30 minutter. Du kan med andre ord bruke øreproppene trygt både til trening og i kraftig regnvær.


Spesifikasjoner – Samsung Galaxy Buds 3 Pro:

SpesifikasjonSamsung Galaxy Buds 3Samsung Galaxy Buds 3 Pro
FargeSølv, HvitSølv, Hvit
Øreproppdimensjoner18,1 x 20,4 x 31,9 mm18,1 x 19,8 x 33,2 mm
Ladeetuidimensjoner58,9 x 48,7 x 24,4 mm58,9 x 48,7 x 24,4 mm
Øreproppvekt4,7 g5,4 g
Ladeetui vekt46,5 g46,5 g
Høyttaler1-veis: 11 mm Dynamisk DriverForbedret 2-veis: 10,5 mm Dynamisk + 6,1 mm Planar
Mikrofon3 Mics + VPU3 Mics + VPU
LydkvalitetUHQ, 24bit Hi-Fi, 360 Audio med Direct Multi-ChannelUHQ, 24bit Hi-Fi, 360 Audio med Direct Multi-Channel
ANC og Ambient SoundANCANC, Ambient Sound, Taleregistrering, Sirene er oppdaget,
BatterikapasitetØrepropper: 48 mAhØrepropper: 53 mAh
Ladeetui: 515 mAhLadeetui: 515 mAh
Batteritid
Opp til 5 timer / Totalt opp til 24 timer (ANC på)
Opp til 6 timer / Totalt opp til 30 timer (ANC av)

Opp til 6 timer / Totalt opp til 26 timer (ANC på)
Opp til 7 timer / Totalt opp til 30 timer (ANC av)
TilkoblingBluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary)
AAC, SBC
Bluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary)
AAC, SBC

Sensor
Akselerometer, Gyrosensor, Hallsensor, Pressure Sensor, Nærhetssensor, Touch Sensor, VPU (Voice Pickup Unit)Akselerometer, Gyrosensor, Hallsensor, Pressure Sensor, Nærhetssensor, Touch Sensor, VPU (Voice Pickup Unit)
VanntetthetIP57IP57

Batterilevetid og lading

Batterilevetiden på Galaxy Buds 3 har gjort et lite byks fra forgjengeren og skal nå holde rundt 5 timer med ANC aktivert, og opptil 24 timer kombinert med ladeetuiet. Med ANC deaktivert øker batteritiden til rundt 6 timer og 30 timer.

Til sammenligning har Galaxy Buds 2 en batterilevetid på opptil 5 timer med ANC aktivert og opptil 20 timer totalt med ladeetuiet.

Tallene stemmer godt med virkeligheten, selv om enkelte funksjoner som «oversetter» (mer om det senere) og et høyere lydnivå vil forkorte batteritiden noe.

Ladingen gjøres via USB-C porten på undersiden av ladeetuiet, eller trådløst via Qi-standarden. Et lys i fronten på ladeetuiet indikerer batterinivået, men Galaxy Buds 3 mangler lysstengene på utsiden av Galaxy Buds 3 Pro som brukes til å indikere batterinivået for øreproppene. En fullading tar drøye to timer, og de støtter skuffende nok ikke hurtiglading. Med andre ord; selv om Samsung Galaxy Buds 3 byr på god batteritid, så er de ikke best når det kommer til lading.


Tilkobling og kompatibilitet

Galaxy Buds 3 benytter Bluetooth 5.4-protokollen som sikrer god stabilitet og tilkobling med minimal forsinkelse. Som de fleste Samsung-produkter er de spesielt godt integrert med Samsungs Galaxy-økosystem, og åpner for både sømløs tilkobling å bytte mellom enheter. Det er derimot fremdeles ingen støtte for ekte Multipoint, så dersom du skal veksle mellom en Samsung-enhet og noe annet, så må du koble til manuelt via Bluetooth-listen.

Galaxy Buds 3 kan brukes med alle slags enheter, men det er kun Samsung-brukere som får tilgang til alle funksjonene. Ettersom Galaxy Wearable appen ikke er tilgjengelig for iOS, er det ingen måte å endre innstillinger på. De fleste nyere Android-telefoner vil derimot kunne laste end appen å endre blant annet støydempingen og kontrollene.


Lydkvalitet og ytelse

Open-ear ørepropper har en større utfordring med å skape en lukket og dynamisk atmosfære enn ørepropper med et lukket design. Som regel blir lyden noe flatere og bassen noe slappere, men til gjengjeld kan passformen være mer komfortabel ved bruk over lang tid, samtidig som det er enklere å oppfatte lyd fra omgivelsene.

Men, Samsung Galaxy Buds 3 gjør oppfatningen av dårligere lyd for open-ear ørepropper til skamme, for disse øreproppene leverer. Samsung Galaxy Buds 3 er uten tvil de beste open-ear øreproppene jeg har testet, og lyden er omtrent på nivå med «vanlige» ørepropper. Her er det mer enn nok trykk i bassen, mellomtonene fyller lydbildet, og både lyse toner og vokaler får masse av plass uten å bli for skjærende eller dominerende.

Samsung Galaxy Buds 3 benytter en enveis 11 mm Dynamic driver, mens Galaxy Buds 3 Pro bruker et to-veis høyttalersystem med en 10.5 mm Dynamic + 6.1 mm Planar driver. Begge modellene støtter lydkodekene SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary), AAC og SBC.

Støtten for Bluetooth 5.4 og «Ultra High-Quality Sound» med 24-bit/96kHz oppløsning bidrar til i tillegg til ekstra god lyd for deg som er opptatt av dette.

Galaxy Buds 3 støtter også 360-graders lyd, som identifiserer den nøyaktige retningen for lyden når du beveger på hodet, noe som gir surroundlyd for en mer levende lytte- og seeropplevelse. I tillegg vil de automatisk justere lyden ut i fra passformen for å hele tiden sørge for det mest optimale lydbildet. De mangler derimot «Hodesporing» som er forbeholdt storebroren Galaxy Buds 3 Pro. Hodesporing justerer lydretningen når du snur hodet slik at det alltid høres ut som om lyden kommer fra videoen du ser på, eller enheten du lytter til musikk til.

Du kan også velge mellom seks ulike moduser; Balansert, Jevn, Klar, Bassheving, Dynamisk, Diskantheving, i tillegg til at du kan opprette en egendefinert lydmodus ved hjelp av en 9-trinns equalizer. Dersom du velger «Bassheving» vil du virkelig få hevet bassen, og lyden tar seg opp flere hakk.


Støydemping og omgivelseslyd

En av nyhetene for Galaxy Buds 3 Pro var adaptiv støydemping som justerer seg automatisk basert på omgivelsene, selv om denne skuffet og leverte under forventet. Galaxy Buds 3 mangler den adaptive støydempingen, men byr likevel på aktiv støydemping, og den utgjør faktisk en forskjell. Modusene du kan velge mellom er «Av» og «Aktiv støyfjerning». Den aktive støydempingen er ikke justerbar, så med andre ord er det kun «av eller på».

Open-ear ørepropper vil ikke gi den samme gode støydempingen som ørepropper med et lukket design ettersom du mister den passive støydempingen, men også her overrasker Galaxy Buds 3 positivt. Støydempingen er på langt nær like god som på Galaxy Buds 3 Pro, AirPods Pro (Gen 2), eller Huawei FreeBuds Pro 3, men godt over snittet for denne typen ørepropper. Du vil fremdeles høre det meste av omgivelseslyder, men de skarpeste tonene og høyeste lydene blir dempet.

Sammenlignet med Galaxy Buds 3 Pro mister du funksjonene «Taleregistrering» som automatisk setter musikken på pause når den registrerer at du selv prater, eller noen prater direkte til deg, samt «Sirene er oppdaget» som oppdager sirener og demper volumet slik at du blir klar over dem.

Samsung Galaxy Buds 3 mangler «Omgivelseslyd»-funksjonen (lar deg høre omgivelseslyder) fra Samsung Galaxy Buds 3 Pro – en direkte konsekvens av det åpne designet som uansett sørger for å slippe inn en god del lyd fra omgivelsene. Det kunne likevel vært fint og hatt denne funksjonen, for det er betydelig enklere å høre omgivelseslyder med Samsung Galaxy Buds 3 Pro når funksjonen er aktivert og satt til maks.


Samtalekvalitet

Samsung Galaxy Buds 3 skal by på forbedret samtalekvalitet takket være en Super-Wideband Call-funksjon som bruker forhånds trente algoritmer for å eliminere ut bakgrunnsstøy, samt et 3-mic system som bidrar til å forsterke stemmen å filtrere ut bakgrunnsstøy.

Kvaliteten er bedre enn på forgjengeren, men den beste kvaliteten får du på storebroren Galaxy Buds 3 Pro. Dette skyldes at du ikke får den samme støydempingen som følge av det åpne designet. De beste øreproppene på dette området, uavhengig av design, er sannsynligvis Apple AirPods Pro (Gen 2) og Google Pixel Buds Pro. Begge disse er i stand til å eliminere nesten all bakgrunnsstøy slik at mottaker hører deg krystallklart.


Sanntidsoversettelse med Galaxy Buds 3-serien

Mye av årets presentasjon dreide seg om AI og kunstig intelligens, og det samme gjelder for Samsung Galaxy Buds 3-serien. En av de mest spennende funksjonene er Interpreter-funksjonen (sanntidsoversettelse) som bruker kunstig intelligens (AI) for å oversette samtaler i sanntid og lar deg kommunisere på tvers av språkbarrierer i sanntid.

Oversetter-funksjonen fungerer på to måter:
1. Klyp og hold inne øreproppene for å aktivere lyttemodus. Galaxy Buds 3 vil deretter fortsette å tolke mens personen snakker.

2. Plasser telefonmikrofonen mot høyttaleren for å aktivere samtalemodus. Trykk lett på Galaxy Buds 3, og hør samtalen din oversatt i sanntid.


Samsung har på plass de samme språkene som vi finner i «tolk»-appen på utvalgte Galaxy-telefoner. Du kan med andre ord ikke prate norsk, men du kan fint prate kinesisk, tysk eller fransk, og få det oversatt til engelsk på direkten (eller omvendt).

En av de store fordelene med denne funksjonen er at Samsung Galaxy Buds 3 ikke krever internettdekning for å fungere, noe som kan være gull verdt om du befinner deg langt av sted i et fremmed land uten dekning.

Funksjonen fungerer overraskende bra, selv om den ikke uventet møter på noen små barrierer og språkfeil innimellom. Jeg testet mot flere YouTube-videoer der personene nesten pratet frustrerende raskt, men Galaxy Buds 3 hang for det meste med i svingene.


Smarte funksjoner

Av andre smarte funksjoner kan det nevnes Auto Pause som automatisk pauser musikken når du fjerner en ørepropp fra øret, «Les varsler høyt» som leser opp varsler fra telefonen høyt når du bruker telefonen, «Talekontroller» som lar deg bruke talekommandoer via Bixby uten å røre proppene, «Spillmodus» under Labs som minimerer lydforsinkelsen under spilling, og ikke minst «Påminnelser om å strekke halsen» som gir deg nettopp det – varsler om å strekke ut halsen og nakken når de registrerer at du har sittet med bøyd nakke i mer enn 10 minutter.


SmartThings Find

Samsung Galaxy Buds 3 støtter SmartThings Find, en funksjon som hjelper deg å finne mistede ørepropper. Funksjonen benytter seg av Bluetooth Low Energy (BLE) og Ultra Wideband (UWB) for å spore øreproppenes plassering, selv når de er offline.

SmartThings Find gir deg mulighet til å se øreproppenes posisjon på et kart, samt spille av en høy lyd i proppene for å hjelpe deg å lokalisere de. Galaxy Buds 3 har derimot ikke den samme høyttaleren i ladeetuiet som AirPods Pro (Gen 2).


Enkel betjening og talekontroll

Samsung har gjort en god jobb med betjeningen, og de flate stengene gjør det enkelt å utføre ulike handlinger. Ved hjelp av enkle kommandoer som enkelttrykk, trykk og hold, og stryk opp/ned, får du tilgang til å starte/pause musikken, skifte spor, veksle mellom de ulike støydempings modusene, hente frem Bixby, etc..

Som standard vil ett trykk starte/pause musikken, to trykk skifter til neste låt, mens tre trykk hopper tilbake til forrige låt. Trykk og hold bytter gir valget mellom å slå av/på støydempingen, aktivere Bixby, Mindfulness (sist avspilte medie), eller Spotify. Stryk lett opp/ned på utsiden av stengene for å justere volumet.

Trykk en gang for å besvare et innkommende anrop, eller avslutte en samtale, og trykk og hold for å avvise et anrop.


Konkurrenter

Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC (Test: Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC)
Apple sine mest populære trådløse ørepropper, AirPods 4, er Apple-brukerne sitt svar på Samsung Galaxy Buds 3. AirPods byr på den samme sømløse integrasjonen med produkter av egen merkevare, personlig romtilpasset lyd, behagelig passform, og byr på god lydkvalitet. Den 4. generasjonen er tilgjengelig i to ulike modeller, der «ANC-modellen» har støtte for aktiv støydemping.

JBL Live Flex (Test: JBL Live Flex)
JBL Live Flex har det samme åpne designet som Galaxy Buds 3 og byr på jevnt over god lyd og støydemping, og ikke minst justerbar Ambient Aware som lar deg slipper inn lyd fra utsiden. Live Flex byr også på multipoint for sømløs tilkobling med flere enheter, og ikke minst god batteritid og enkel betjening.

Shokz OpenFit Air (Test: Shokz OpenFit Air)
Shokz OpenFit Air skiller seg fra tradisjonelle open-ear ørepropper, men byr fremdeles på et «åpent øre design», men da ved bruk av beinledningsteknologi. OpenFit Air byr på meget god og sikker passform, lang batteritid, enkel betjening, multipoint-tilkobling, god og fyldig lyd, og god værtetting. Disse er som skapt for bruk under trening.



Konklusjon


Samsung Galaxy Buds 3
Samsung Galaxy Buds 3

Product Name: Samsung Galaxy Buds 3

Brand: Samsung

Offer price: 1990

Currency: NOK

Konklusjon

Samsung Galaxy Buds 3 fremstår kanskje som lillebroren til de mer påkostede Galaxy Buds 3 Pro, men disse øreproppene overrasker positivt fra første sekund.

Galaxy Buds 3 smeller til med det som kanskje er den beste lydkvaliteten jeg har hørt fra et par open-ear ørepropper, og i tillegg byr de på helt ok støydemping, noe man ikke skal ta for gitt for denne typen ørepropper.

Samsung har også klart å lage et par stilige ørepropper som er lette og kompakte, og byr på god batteritid. Passformen er veldig individuell som for alle typen open-ear ørepropper, men så lenge de sitter, så er de i det minste veldig komfortable. Betjeningen er enkel, og praktiske funksjoner som Auto-pause, SmartThings Find, Oversetter (Interpreter) og taleaktivering kommer godt til nytte.

Galaxy Buds 3 kan brukes med alle slags enheter, men det er kun Samsung-brukere som får tilgang til alle funksjonene, og selv om det er lekende lett å skifte mellom to Samsung-enheter, så er mangelen på ekte multipoint-tilkobling et savn.

Totalt sett leverer Samsung Galaxy Buds 3 overbevisende mye til prisen på 1990 kr, spesielt for Samsung-brukere. Dersom du foretrekker ørepropper med et åpent-øre design, og ønsker best mulig lyd, så er Samsung Galaxy Buds 3 en god anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel passform.
  • Pent design og ladeetui.
  • God batteritid.
  • Værtette (IP57).
  • Sømløst bytte mellom ulike Samsung-enheter.
  • Imponerende lydkvalitet til å være open-ear ørepropper.
  • 360 lyd.
  • God equalizer med ulike innstillinger.
  • Ok støydemping.
  • SmartThings Find er genialt for å finne mistede ørepropper.

Cons

  • Enkelte funksjoner fungerer kun med Samsung-enheter.
  • Ingen ekte multipoint.
  • Enten passer de, eller du kan glemme de.

Foreslåtte artikler

VJ Sarva Polar 2 og VJ Sarva Artix 2 senker terskelen for å gå ut i snøen og på glatta takket være suveren komfort, god varme og godt grep.
WalkingPad X23 leverer mye kraft i en liten innpakning, og er en allsidig og god treningsmaskin for deg som trenger en kompakt og enkel tredemølle.
Zeeksack The Daypacker tar det geniale konseptet fra storebrødrene, pakker det inn i et mindre format, og leverer en allsidig sekk til hverdag og tur.
Salomon Mountain Flex Jacket er varm og komfortabel, og har gode pusteegenskaper. Bruksområdet er stort, men prisen er høy.
Fjällräven Expedition Fleece Hoodie leverer en varm og komfortabel fleecejakke med god passform, høy slitestyrke, og stort fokus på bærekraft.