Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

26. mars, 2024 (oppdatert 26. mars 2024)

Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Rab Mythic Alpine Light Jacket – Superlettvekter

Rab Mythic Alpine Light Jacket er kort oppsummert en superlettvekter (252 gram i str. M) som kombinerer dun og syntetisk fyll for å gi optimal varme, pusteevne og lav vekt. Jakken er designet for alpine eventyr, og har en lett og slitesterk Pertex Quantum ytterstoff med fluorkarbonfri DWR-behandling. Passformen er kroppsnær, og den lave vekten på kun 252 gram i størrelse M og kompakte formen, gjør at du kan ta med deg jakken overalt uten at den merkes.

Rab Mythic Alpine Light Jacket bruker 900FP europeisk gåsedun med Nikwax fluorkarbonfri hydrofobisk finish som hovedisolasjon. Fyllvekten på 90 gram er langt i fra nok til å holde deg varm på kaldeste vinterdagene, men det er den perfekte miksen for å holde vekten og størrelsen nede, samtidig som den leverer nok varme til dagene der minusgradene kommer og hilser på.

Dunet er plassert i sydde kanaler rundt kjernen der det gir høy varmeeffekt og komprimerbarhet. På sidene, ermene, skuldrene og bunnen av hetten er det brukt Primaloft Gold syntetisk isolasjon, som er mer motstandsdyktig mot fuktighet og bedre til å slippe ut overskuddsvarme. Dette gir en god balanse mellom varme og ventilasjon, og gjør jakken egnet for aktiv bruk i varierte forhold.


Rab Mythic Alpine Light Jacket er ikke vindtett, men Pertex Quantum-stoffet blokkerer likevel effektivt mot vinden. Stoffet er mykt og behagelig mot huden og har en glatt overflate som gjør det lett å ta av og på lag over eller under jakken. Rab satser stort på bærekraft og benytter fluorkarbonfri DWR-behandling som gir en viss vannavvisning, men den er ikke vanntett og bør ikke brukes i kraftig regn eller snø. Yttermembranen består av 100% resirkulert polyamide, og totalt er hele 53% av jakken laget av resirkulert materiale.


God hette og store lommer

Rab Mythic Alpine Light Jacket har en isolert hette med en delvis elastisk åpning som gir god beskyttelse mot vind og kulde. Det er ingen justeringsmuligheter, men hetten følger likevel hodets bevegelser godt.

Jakken er ellers utstyrt med to glidelåslommer på sidene og justering/stramming i midjen. Det medfølger en lett kompresjonspose som gjør det enkelt å pakke ned jakken og å ta den med på tur.


Perfekt til lagdeling

Rab Mythic Alpine Light Jacket fungerer godt alene som et ytterplagg dersom det ikke er for kaldt, men den er minst like god som et varmende lag under en skalljakke/softshelljakke. Den er ikke varm nok til å bruke som eneste isolasjonslag på kalde vinterdager, men den er perfekt for raske og lette turer der du opparbeider mye varme underveis. Akkurat hvor kaldt det kan være før det er for kaldt, er veldig individuelt, men se på dette som en lettvekter som er ment for bruk mens du er i aktivitet, eller som en ekstra jakke i sekken.


Tilgjengelighet og passform

Passformen er kroppsnær, medium lang (stopper ca. ved hoften), og kragen dekker opp til haken. Fasongen gjør den ideell til bruk som et mellomplagg under en skalljakke. Ermene har grei lengde og har elastiske mansjetter som hindrer kald luft i å sive inn.

Rab Mythic Alpine Light Jacket er tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike farger hver. Passformen er kroppsnær, og det anbefales å gå for din vanlige størrelse.


Fakta:

 • Vekt: 252 g / str. M
 • Dunkvalitet (CUIN): 900 RDS-sertifisert. Nikwax impregnert. Fluorkarbonfri.
 • Fyllvekt: 80g / str. M
 • Yttermembran: 10D nylon Pertex Quantum Ripstop, 28g/m², med DWR-impregnering
 • Innermembran: Pertex Quantum
 • Best bruksområde: Alpinisme, klatring, allround, hverdags

Ønsker du en varmere jakke anbefales det å sjekke både Rab Mythic Alpine, Rab Mythic Ultra og Rab Mythic G Jacket, som i utganspunktet er samme jakker, men med mer dun slik at de er enda varmere. Førstnevnte er testet her her. Test: Rab Mythic Alpine Jacket.

Et annet solid alternativ er Rab Electron Pro som er testet her.


Konklusjon


Rab Mythic Alpine Light Jacket

Product Name: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Brand: Rab

Offer price: 3799

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en imponerende isolasjonsjakke som lever opp til navnet sitt. Den er lett og kompakt, men gir likevel god varme og pusteevne. Designet er pent, og jakken kan brukes til alle typer friluftsliv og aktiviteter, og ikke minst til hverdag.

Rab Mythic Alpine Light Jacket gjør enkelt og greit det meste riktig og leverer både høy kvalitet og ytelse.

Overall
90%
90%

Pros

 • Ekstremt lett.
 • Svært komprimerbar.
 • God hette som følger hodets bevegelser.
 • Romslige lommer.
 • Stramming i midjen.
 • 900 CUIN serverer det ypperste av dunkvalitet.
 • Pakkpose medfølger.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer