Test: JBL Tune Flex

3. oktober, 2022 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: JBL Tune Flex”

JBL Tune Flex er et godt alternativ til deg som ønsker et par rimelige og allsidige ørepropper. I tillegg leverer de enkel støydemping og fungerer like godt med både Android og iOS.

Det er ingen hemmelighet at Apple har gjort stor suksess med sine enkle, men også meget gode AirPods. Med JBL Tune Flex ønsker selskapet å ta opp kampen, selv om de likevel stiller i en helt annen avdeling.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp JBL Tune Flex
JBL Tune Flex
JBL Tune Flex

Product Name: JBL Tune Flex

Brand: JBL

Offer price: 1000

Currency: NOK

Konklusjon

Enten du liker åpne, eller lukkede ørepropper, og er på utkikk etter et par gode allround ørepropper som leverer god lydkvalitet, ok+ støydemping og samtalekvalitet, lang batteritid og komfortabel passform, så leverer JBL Tune Flex varene.

Prisen på 1000 kr er god med tanke på allsidigheten, men konkurransen i dette segmentet er allerede stor, og fraværet av trådløs lading, «auto pause» og Multipoint trekker dessverre ned. Her må du enkelt og greit gjøre deg opp en mening om hva du ser på som mest viktig i et sett ørepropper, for du får ikke i pose og sekk.

Overall
75%
75%

Pros

  • Allsidig og komfortabel passform.
  • Lite og kompakt ladeetui.
  • Lang batteritid. Effektiv hurtiglading.
  • Ok støydemping.
  • God lydkvalitet (krever litt tilpasning i appen).
  • God equalizer.
  • Godkjent samtalekvalitet.
  • Mye for pengene.

Cons

  • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
  • Lett å komme borti start/stop.
  • Mangler trådløs lading.
  • Ingen Multipoint-støtte.
  • Ingen Auto Pause funksjon.

JBL Tune Flex – Lagd for å passe alle

Med JBL Tune Flex ypper JBL seg virkelig, og de har noen kvaliteter som selv ikke AirPods har. Utseendemessig er de ganske like med ovale hoder og avlange stammer, mens ladeetuiet ligner mer på 1.gen AirPods der høyden er lengre enn bredden. Etuiet er lite og lett og glir fint ned i en trang bukselomme.

Der JBL Flex Tune skiller seg positivt ut, er muligheten for å bruke de som åpne ørepropper, eller som lukkede ørepropper med justerbar støydemping. Førstnevnte krever ikke annet enn at du bruker de små proppene som kommer ferdig montert. Disse går i ett med plastikk-kanten på selve proppene, og er av typen «one size fits all». Du får JBL sin gode signaturlyd og hører samtidig hva som foregår rundt deg ettersom lyden slipper inn. Fordelene med det åpne designet er åpenbart at du blir mer bevisst det som foregår rundt deg, men også at det gjør øreproppene mer komfortable å bruke over lengre tid.

JBL Tune Flex lever opp til «Flex»-navnet og gir deg muligheten til å velge blant tre par silikonpropper i ulike størrelser som gir proppene en bedre og sikrere passform i ørekanalen, og som i tillegg kan kombineres med å aktivere ANC (støydemping).

Velg «Sealing Ear Tips» i JBL Headphones appen, og deretter kan støydempingen justeres over seks ulike nivåer, eller slåes fullstendig av. I tillegg kan du aktivere Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk, eller TalkThru som automatisk demper musikken til et lydnivå på 15% slik at du enkelt kan føre en samtale med de rundt deg.


Tilkobling og bruk

En av fordelene med JBL Tune Flex er at de fungerer like godt uavhengig av hvilken enhet du bruker for å spille av musikken. Bluetooth 5.2 er på plass, og rekkevidden er langt over de oppgitte 10 metrene. Det er ingen støtte for Multipoint (mulighet til å være tilkoblet to enheter samtidig), men så lenge du har paret øreproppene med en enhet, trenger du bare å velge JBL Tune Flex i listen over Bluetooth-enheter.Med Smart Audio & Video kan du veksle mellom å prioritere best mulig lydkvalitet, eller minst mulig forsinkelse i lyd slik at du unngår «lip-sync problemer» (at lyden er forsinket fra bildet).

JBL Tune Flex er IPX4-sertifisert og tåler lett regn og svette, men du bør unngå det heftigste regnet.

Har du mistet en propp vil «Find My Buds» gjøre det lettere å finne igjen øreproppene dersom du har mistet de ved å spille av en høyfrekvent lyd (krever tilkobling til øreproppene via Bluetooth).


God batteritid

Batteritiden er det heller ingenting å klage på. 8 timer med ANC deaktivert, og opptil 6 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir tre ekstra ladinger slik at du kan oppnå rundt 32 timer totalt med ANC deaktivert. Det er ingen trådløs lading, men støtte for hurtiglading er på plass, og kun 10 minutter i ladeetuiet er nok til hele 2 timer avspilling. En fullading av ladeetui og ørepropper tar rundt 2 timer.


Enkel og grei støydemping (ANC)

Støydempingen med de lukkede proppene er langt i fra på nivå med de beste øreproppene, men JBL Tune Flex forsøker heller ikke å konkurrere med disse. For 1000 kr, og med de mulighetene disse øreproppene byr på, så er den faktisk ganske god. Det er tydelig forskjell på ingen støydemping, og ANC på maks. Ambient Aware gjør også en grei jobb med å slippe inn omgivelseslyd, selv om det blir en del vindsus i proppene. Innendørs fungerer det problemfritt, men om det blåser når du bruker de utendørs, så er du bedre tjent med å deaktivere funksjonen. TalkThru fungerer derimot strålende.


Lydkvalitet

Rett ut av boksen låter ikke JBL Tune Flex spesielt overbevisende, men last ned JBL Headphones appen, velg blant noen ferdige «presets», eller sveip innom den gode 10-trinns equalizeren og lek DJ til du finner ditt foretrukne lydbilde. Undertegnede justerte opp både lav- og mellomtoner ganske kraftig, og det var som et helt annet par ørepropper. Plutselig ble lyden mer fyldig og spennende, og det var lite som minnet om et par ørepropper til langt under 1500 kr.

Ikke forvent deg Sennheiser MOMENTUM-kvalitet (Les test her: Test: Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3), eller det du finner på ørepropper til både den doble og triple prisen, men bit deg merke i prislappen på JBL Tune Flex, og sannsynligheten er stor for at du blir positivt overrasket.


Betjening og tilpasning

Betjeningen foregår som JBL-propper flest ved hjelp av touchpaneler på utsiden av stammene. Touchpanelene støtter både ett, to og tre trykk, samt trykk+hold, men de er dessverre veldig følsomme, og bare det å ta en propp ut av øret for å legge den i ladeetuiet resulterer gjerne i at du ender opp med å aktivere/deaktivere ANC/Ambient Aware, eller startet/stopper en låt. De er heller ikke veldig lett å betjene med våte fingre, eller i fart. For ikke å snakke om umulig hvis du bruker hansker. Her kunne JBL gjort en bedre jobb, for de blir kilde til en del frustrasjon…

Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten. Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistenten.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet.

JBL Tune Flex mangler også Auto Pause funksjon, og du må selv stoppe musikken når du tar en propp ut av øret. Heldigvis stoppes musikken dersom du plasserer de tilbake i ladeetuiet.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er på det jevne, og du kan fint føre en samtale så lenge det ikke er et viktig jobbmøte eller annet… Den ekstra stammen på JBL Tune Flex hjelper mikrofonene kommer nærmere munnen, og blir bedre i stand til å fange opp stemmen når du prater. VoiceAware lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale, mens TalkThru som nevnt demper musikken til 15% volum slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Alternativer

Jabra Elite 3 er et godt alternativ, men gir ikke den samt fleksibiliteten hva gjelder passform, og har heller ingen støydempingen. Huawei FreeBuds 5i er et annet alternativ som byr på flere egenskaper enn Tune Flex og som leverer mye for pengene.

Finner du derimot Jabra Elite 4 Active på tilbud til samme pris, er dette et solid par trådløse ørepropper som er verdt å sjekke ut. Test av disse finner du her: Test: Jabra Elite 4 Active

Egenskaper

  • Drivere: 12 mm dynamiske drivere
  • Funksjoner: Aktiv støydemping, Ambient Aware, VoiceAware, TalkThru
  • Batteritid: 6 timer med ANC. 8 timer uten ANC. Totalt 32 timer med ladeetui.
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2
  • Vekt: 9.6 g per ørepropp, 38.6 g ladeetui.
  • Værtetting: IPX4-sertifisert
  • Farger: Blå, Svart, Hvit, Mint
  • Pris: 1000,-

Konklusjon


Kjøp JBL Tune Flex
JBL Tune Flex
JBL Tune Flex

Product Name: JBL Tune Flex

Brand: JBL

Offer price: 1000

Currency: NOK

Konklusjon

Enten du liker åpne, eller lukkede ørepropper, og er på utkikk etter et par gode allround ørepropper som leverer god lydkvalitet, ok+ støydemping og samtalekvalitet, lang batteritid og komfortabel passform, så leverer JBL Tune Flex varene.

Prisen på 1000 kr er god med tanke på allsidigheten, men konkurransen i dette segmentet er allerede stor, og fraværet av trådløs lading, «auto pause» og Multipoint trekker dessverre ned. Her må du enkelt og greit gjøre deg opp en mening om hva du ser på som mest viktig i et sett ørepropper, for du får ikke i pose og sekk.

Overall
75%
75%

Pros

  • Allsidig og komfortabel passform.
  • Lite og kompakt ladeetui.
  • Lang batteritid. Effektiv hurtiglading.
  • Ok støydemping.
  • God lydkvalitet (krever litt tilpasning i appen).
  • God equalizer.
  • Godkjent samtalekvalitet.
  • Mye for pengene.

Cons

  • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
  • Lett å komme borti start/stop.
  • Mangler trådløs lading.
  • Ingen Multipoint-støtte.
  • Ingen Auto Pause funksjon.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…