Test: JBL Tune Flex

3. oktober, 2022 (oppdatert 22. oktober 2023)

Featured image for “Test: JBL Tune Flex”

JBL Tune Flex er et godt alternativ til deg som ønsker et par rimelige og allsidige ørepropper. I tillegg leverer de enkel støydemping og fungerer like godt med både Android og iOS.

Det er ingen hemmelighet at Apple har gjort stor suksess med sine enkle, men også meget gode AirPods. Med JBL Tune Flex ønsker selskapet å ta opp kampen, selv om de likevel stiller i en helt annen avdeling.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Tune Flex
JBL Tune Flex

Product Name: JBL Tune Flex

Brand: JBL

Offer price: 1000

Currency: NOK

Konklusjon

Enten du liker åpne, eller lukkede ørepropper, og er på utkikk etter et par gode allround ørepropper som leverer god lydkvalitet, ok+ støydemping og samtalekvalitet, lang batteritid og komfortabel passform, så leverer JBL Tune Flex varene.

Prisen på 1000 kr er god med tanke på allsidigheten, men konkurransen i dette segmentet er allerede stor, og fraværet av trådløs lading, «auto pause» og Multipoint trekker dessverre ned. Her må du enkelt og greit gjøre deg opp en mening om hva du ser på som mest viktig i et sett ørepropper, for du får ikke i pose og sekk.

Overall
75%
75%

Pros

 • Allsidig og komfortabel passform.
 • Lite og kompakt ladeetui.
 • Lang batteritid. Effektiv hurtiglading.
 • Ok støydemping.
 • God lydkvalitet (krever litt tilpasning i appen).
 • God equalizer.
 • Godkjent samtalekvalitet.
 • Mye for pengene.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Lett å komme borti start/stop.
 • Mangler trådløs lading.
 • Ingen Multipoint-støtte.
 • Ingen Auto Pause funksjon.

JBL Tune Flex – Lagd for å passe alle

Med JBL Tune Flex ypper JBL seg virkelig, og de har noen kvaliteter som selv ikke AirPods har. Utseendemessig er de ganske like med ovale hoder og avlange stammer, mens ladeetuiet ligner mer på 1.gen AirPods der høyden er lengre enn bredden. Etuiet er lite og lett og glir fint ned i en trang bukselomme.

Der JBL Flex Tune skiller seg positivt ut, er muligheten for å bruke de som åpne ørepropper, eller som lukkede ørepropper med justerbar støydemping. Førstnevnte krever ikke annet enn at du bruker de små proppene som kommer ferdig montert. Disse går i ett med plastikk-kanten på selve proppene, og er av typen «one size fits all». Du får JBL sin gode signaturlyd og hører samtidig hva som foregår rundt deg ettersom lyden slipper inn. Fordelene med det åpne designet er åpenbart at du blir mer bevisst det som foregår rundt deg, men også at det gjør øreproppene mer komfortable å bruke over lengre tid.

JBL Tune Flex lever opp til «Flex»-navnet og gir deg muligheten til å velge blant tre par silikonpropper i ulike størrelser som gir proppene en bedre og sikrere passform i ørekanalen, og som i tillegg kan kombineres med å aktivere ANC (støydemping).

Velg «Sealing Ear Tips» i JBL Headphones appen, og deretter kan støydempingen justeres over seks ulike nivåer, eller slåes fullstendig av. I tillegg kan du aktivere Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk, eller TalkThru som automatisk demper musikken til et lydnivå på 15% slik at du enkelt kan føre en samtale med de rundt deg.


Tilkobling og bruk

En av fordelene med JBL Tune Flex er at de fungerer like godt uavhengig av hvilken enhet du bruker for å spille av musikken. Bluetooth 5.2 er på plass, og rekkevidden er langt over de oppgitte 10 metrene. Det er ingen støtte for Multipoint (mulighet til å være tilkoblet to enheter samtidig), men så lenge du har paret øreproppene med en enhet, trenger du bare å velge JBL Tune Flex i listen over Bluetooth-enheter.Med Smart Audio & Video kan du veksle mellom å prioritere best mulig lydkvalitet, eller minst mulig forsinkelse i lyd slik at du unngår «lip-sync problemer» (at lyden er forsinket fra bildet).

JBL Tune Flex er IPX4-sertifisert og tåler lett regn og svette, men du bør unngå det heftigste regnet.

Har du mistet en propp vil «Find My Buds» gjøre det lettere å finne igjen øreproppene dersom du har mistet de ved å spille av en høyfrekvent lyd (krever tilkobling til øreproppene via Bluetooth).


God batteritid

Batteritiden er det heller ingenting å klage på. 8 timer med ANC deaktivert, og opptil 6 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir tre ekstra ladinger slik at du kan oppnå rundt 32 timer totalt med ANC deaktivert. Det er ingen trådløs lading, men støtte for hurtiglading er på plass, og kun 10 minutter i ladeetuiet er nok til hele 2 timer avspilling. En fullading av ladeetui og ørepropper tar rundt 2 timer.


Enkel og grei støydemping (ANC)

Støydempingen med de lukkede proppene er langt i fra på nivå med de beste øreproppene, men JBL Tune Flex forsøker heller ikke å konkurrere med disse. For 1000 kr, og med de mulighetene disse øreproppene byr på, så er den faktisk ganske god. Det er tydelig forskjell på ingen støydemping, og ANC på maks. Ambient Aware gjør også en grei jobb med å slippe inn omgivelseslyd, selv om det blir en del vindsus i proppene. Innendørs fungerer det problemfritt, men om det blåser når du bruker de utendørs, så er du bedre tjent med å deaktivere funksjonen. TalkThru fungerer derimot strålende.


Lydkvalitet

Rett ut av boksen låter ikke JBL Tune Flex spesielt overbevisende, men last ned JBL Headphones appen, velg blant noen ferdige «presets», eller sveip innom den gode 10-trinns equalizeren og lek DJ til du finner ditt foretrukne lydbilde. Undertegnede justerte opp både lav- og mellomtoner ganske kraftig, og det var som et helt annet par ørepropper. Plutselig ble lyden mer fyldig og spennende, og det var lite som minnet om et par ørepropper til langt under 1500 kr.

Ikke forvent deg Sennheiser MOMENTUM-kvalitet (Les test her: Test: Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3), eller det du finner på ørepropper til både den doble og triple prisen, men bit deg merke i prislappen på JBL Tune Flex, og sannsynligheten er stor for at du blir positivt overrasket.


Betjening og tilpasning

Betjeningen foregår som JBL-propper flest ved hjelp av touchpaneler på utsiden av stammene. Touchpanelene støtter både ett, to og tre trykk, samt trykk+hold, men de er dessverre veldig følsomme, og bare det å ta en propp ut av øret for å legge den i ladeetuiet resulterer gjerne i at du ender opp med å aktivere/deaktivere ANC/Ambient Aware, eller startet/stopper en låt. De er heller ikke veldig lett å betjene med våte fingre, eller i fart. For ikke å snakke om umulig hvis du bruker hansker. Her kunne JBL gjort en bedre jobb, for de blir kilde til en del frustrasjon…

Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten. Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistenten.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet.

JBL Tune Flex mangler også Auto Pause funksjon, og du må selv stoppe musikken når du tar en propp ut av øret. Heldigvis stoppes musikken dersom du plasserer de tilbake i ladeetuiet.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er på det jevne, og du kan fint føre en samtale så lenge det ikke er et viktig jobbmøte eller annet… Den ekstra stammen på JBL Tune Flex hjelper mikrofonene kommer nærmere munnen, og blir bedre i stand til å fange opp stemmen når du prater. VoiceAware lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale, mens TalkThru som nevnt demper musikken til 15% volum slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Alternativer

Jabra Elite 3 er et godt alternativ, men gir ikke den samt fleksibiliteten hva gjelder passform, og har heller ingen støydempingen. Huawei FreeBuds 5i er et annet alternativ som byr på flere egenskaper enn Tune Flex og som leverer mye for pengene.

Finner du derimot Jabra Elite 4 Active på tilbud til samme pris, er dette et solid par trådløse ørepropper som er verdt å sjekke ut. Test av disse finner du her: Test: Jabra Elite 4 Active

Egenskaper

 • Drivere: 12 mm dynamiske drivere
 • Funksjoner: Aktiv støydemping, Ambient Aware, VoiceAware, TalkThru
 • Batteritid: 6 timer med ANC. 8 timer uten ANC. Totalt 32 timer med ladeetui.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2
 • Vekt: 9.6 g per ørepropp, 38.6 g ladeetui.
 • Værtetting: IPX4-sertifisert
 • Farger: Blå, Svart, Hvit, Mint
 • Pris: 1000,-

Konklusjon


JBL Tune Flex
JBL Tune Flex

Product Name: JBL Tune Flex

Brand: JBL

Offer price: 1000

Currency: NOK

Konklusjon

Enten du liker åpne, eller lukkede ørepropper, og er på utkikk etter et par gode allround ørepropper som leverer god lydkvalitet, ok+ støydemping og samtalekvalitet, lang batteritid og komfortabel passform, så leverer JBL Tune Flex varene.

Prisen på 1000 kr er god med tanke på allsidigheten, men konkurransen i dette segmentet er allerede stor, og fraværet av trådløs lading, «auto pause» og Multipoint trekker dessverre ned. Her må du enkelt og greit gjøre deg opp en mening om hva du ser på som mest viktig i et sett ørepropper, for du får ikke i pose og sekk.

Overall
75%
75%

Pros

 • Allsidig og komfortabel passform.
 • Lite og kompakt ladeetui.
 • Lang batteritid. Effektiv hurtiglading.
 • Ok støydemping.
 • God lydkvalitet (krever litt tilpasning i appen).
 • God equalizer.
 • Godkjent samtalekvalitet.
 • Mye for pengene.

Cons

 • Betjening kunne støttet flere funksjoner samtidig.
 • Lett å komme borti start/stop.
 • Mangler trådløs lading.
 • Ingen Multipoint-støtte.
 • Ingen Auto Pause funksjon.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer