Nyhet: Garmin Venu 2 Plus

4. januar, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 2 Plus”

Det har lenge vært ryktet, og endelig er den her – Garmin Venu 2 Plus – en oppgradert utgave av suksessen Garmin Venu 2. Her er det du trenger å vite.

Garmin Venu var selskapets første «smartklokke»-lignende modell, og allerede etter ett år på markedet kom oppfølgeren – Garmin Venu 2. Modellen har takket være et pent design, enkelt brukergrensesnitt og god funksjonalitet appellert til en rekke ulike brukere, og med nyheten Garmin Venu 2 Plus, kommer de nok til å friste enda flere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

OPPDATERT: Se test av Garmin Venu 2 Plus her!

Garmin Venu 2 Plus – Dette er nytt

Garmin Venu 2 Plus er ingen enorm oppgradering i seg selv og ligner i stor grad forgjengeren, men den har brakt med seg et noen viktige detaljer.

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ skjerm).
 • Baksiden av klokken er produsert i rustfritt stål.
 • Fire farger/varianter; Silver/Powder Gray, Cream Gold/Ivory, Slate/Black, Slate Black with leather strap
 • En ekstra knapp (kan tilpasses).
 • 20 mm reimer (utskiftbare).
 • Redusert batteritid i smartklokkemodus – fra 11 dager til 9 dager.
 • Økt batteritid for GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer.
 • Økt vekt – fra 49 gram på Venu 2 til 51 gram.
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.
 • Mulighet til å lytte til musikk, ta samtaler, etc. via den innebygde høyttaleren.
 • Nye toner for ulike varsler.
 • Nye urskiver utelukkende for Venu 2 Plus.
 • Direkte tilgang til apper rett fra skjermen (gjennom komplikasjonene på urskiven).
 • Ny pris; 5199,- vs. 4599,- tidligere.

Kjøp Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus – Nytt design

Der forgjengeren lot deg velge mellom to størrelser i Venu 2s på 40 mm og Venu 2 på 45 mm, har Garmin valgt å gå for kun en størrelse på 43 mm – altså 1,3″. Det positive er at skjermen er den samme størrelsen som Venu 2 med, noe som skyldes at Garmin har slanket bezelen (rammen rundt skjermen). Uten å ha prøvd denne på hånden så er det en positiv nyhet ettersom 45 mm er akkurat på kanten til for stort, og 40 mm kan føles litt lite. Er klokken for stor vil det gå ut over presisjonen på den optiske pulsmålingen. Baksiden er for øvrig oppgradert til rustfritt stål, noe som igjen fører til en vektøkning på 2 gram fra Venu 2.

Garmin Venu 2 Plus bevarer den samme lekre AMOLED-skjermen dekket med Gorilla Glass 3 for økt motstandsdyktighet mot riper. Nytt er funksjonen som gjør det mulig å dykke dypere inn i de ulike widgetene ved å trykke på komplikasjonen på urskiven. Dette er det samme vi er vant til fra andre smarklokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch.

Batteritiden er relativt lik Venu 2S og Venu 2, men nyheten Venu 2 Plus har faktisk 2 dager kortere batteritid i smartklokkemodus sammenlignet med Venu 2 – fra 11 dager til 9 dager. Den økte batteritiden i GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer – kan derimot tyde på at Garmin Venu 2 Plus kjører på en mer effektiv prosessor enn sin forgjenger. Garmin har ikke opplyst noe om prosessoren, men bekrefter at Garmin Venu 2 Plus benytter den GNSS-chippen som tidligere. Klokken benytter en standard Garmin-ladekabel, og støtter hurtiglading som sørger for at 10 minutter lading gir 1 dag ekstra batteritid.

Ved å holde inne den ekstra knappen på høyre side får du direkte tilgang til taleassistenten, men knappen kan også tilpasses til andre funksjoner og fungere som en snarvei, gjør det enklere å betjene klokken under aktivitet, spesielt dersom du er våt på fingrene og bruk av touchskjerm kan være en utfordring.

Talefunksjonalitet og stemmestyring

Den kanskje største nyheten er at Garmin Venu 2 Plus nå har fått innebygd mikrofon og høyttaler slik at du kan utføre telefonsamtaler rett fra håndleddet, diktere meldinger, eller be klokken om å utføre ulike kommandoer via stemmeassistenten på telefonen. Du er heller ikke avhengig av å bruke Bluetooth ørepropper for å lytte til musikk, og kan gjøre det direkte fra høyttaleren på klokka.

Venu 2 Plus støtter Siri, Google Assistant og Bixby slik at du kan bruke klokken både med iOS og Android. Taleassistenten aktiveres ved å holde inne den midterste knappen, og du kan deretter be klokken om «hva som helst». Dette skal fungere på samme måte som for smartklokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch uten LTE.

Tidligere har kun Android-brukere kunne besvare meldinger ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger opprettet i Garmin Connect, men Garmin skriver at «taleassistenten skal kunne brukes med Siri» (iOS sin taleassistent), og det blir derfor spennende å se om det er mulig å diktere meldinger selv på iPhone.

Ellers lik Garmin Venu 2

Foruten om de nevnte endringene er Garmin Venu 2 Plus lik Garmin Venu 2, og pakker inn en rekke nyttige verktøy for overvåkning av helse og loggføring av trening. Klokken måler puls med god presisjon, oksygenmetning i blodet, hjertevariabilitet, respirasjonsrate (pustefrekvens), stress, kroppsressurser, varsler om unormal hjerterytme, estimerer VO2-maks og kondisjonsalder, hjelper kvinner å overvåke menstruasjonssyklusen, m.m.. Funksjonen Health Snapshot gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse- og treningstilstand i løpet av en 2-minutters registrering som loggfører viktige parametre om egen helse.

Garmin Venu 2 Plus kan også vise flotte animerte øvelser av figurer som utfører ulike styrke-, yoga- og pilatesøvelser slik at klokka fungerer nærmest som en personlig trener på armen. Via Garmin Coach har du tilgang til en rekke ulike treningsprogrammer som hele tiden justerer seg etterhvert som formen din endres.

Det som i hovedsak skiller Garmin Venu- og Vivoactive fra de rene multisportklokkene Garmin Forerunner- og Fenix, er mangelen på avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt navigeringsfunksjoner og en del treningsverktøy.

Av smartklokkefunksjoner kan Garmin Venu 2 Plus skilte med innebygd lagring for 650 sanger, streaming av offline spillelister fra Spotify og Deezer, betaling via Garmin Pay, støtte for smartvarsler, samt muligheten til å laste ned en rekke apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store.


Kjøp Garmin Venu 2 Plus

Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer