Nyhet: Garmin Venu 2 Plus

4. januar, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 2 Plus”

Det har lenge vært ryktet, og endelig er den her – Garmin Venu 2 Plus – en oppgradert utgave av suksessen Garmin Venu 2. Her er det du trenger å vite.

Garmin Venu var selskapets første «smartklokke»-lignende modell, og allerede etter ett år på markedet kom oppfølgeren – Garmin Venu 2. Modellen har takket være et pent design, enkelt brukergrensesnitt og god funksjonalitet appellert til en rekke ulike brukere, og med nyheten Garmin Venu 2 Plus, kommer de nok til å friste enda flere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

OPPDATERT: Se test av Garmin Venu 2 Plus her!

Garmin Venu 2 Plus – Dette er nytt

Garmin Venu 2 Plus er ingen enorm oppgradering i seg selv og ligner i stor grad forgjengeren, men den har brakt med seg et noen viktige detaljer.

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ skjerm).
 • Baksiden av klokken er produsert i rustfritt stål.
 • Fire farger/varianter; Silver/Powder Gray, Cream Gold/Ivory, Slate/Black, Slate Black with leather strap
 • En ekstra knapp (kan tilpasses).
 • 20 mm reimer (utskiftbare).
 • Redusert batteritid i smartklokkemodus – fra 11 dager til 9 dager.
 • Økt batteritid for GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer.
 • Økt vekt – fra 49 gram på Venu 2 til 51 gram.
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.
 • Mulighet til å lytte til musikk, ta samtaler, etc. via den innebygde høyttaleren.
 • Nye toner for ulike varsler.
 • Nye urskiver utelukkende for Venu 2 Plus.
 • Direkte tilgang til apper rett fra skjermen (gjennom komplikasjonene på urskiven).
 • Ny pris; 5199,- vs. 4599,- tidligere.

Kjøp Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus – Nytt design

Der forgjengeren lot deg velge mellom to størrelser i Venu 2s på 40 mm og Venu 2 på 45 mm, har Garmin valgt å gå for kun en størrelse på 43 mm – altså 1,3″. Det positive er at skjermen er den samme størrelsen som Venu 2 med, noe som skyldes at Garmin har slanket bezelen (rammen rundt skjermen). Uten å ha prøvd denne på hånden så er det en positiv nyhet ettersom 45 mm er akkurat på kanten til for stort, og 40 mm kan føles litt lite. Er klokken for stor vil det gå ut over presisjonen på den optiske pulsmålingen. Baksiden er for øvrig oppgradert til rustfritt stål, noe som igjen fører til en vektøkning på 2 gram fra Venu 2.

Garmin Venu 2 Plus bevarer den samme lekre AMOLED-skjermen dekket med Gorilla Glass 3 for økt motstandsdyktighet mot riper. Nytt er funksjonen som gjør det mulig å dykke dypere inn i de ulike widgetene ved å trykke på komplikasjonen på urskiven. Dette er det samme vi er vant til fra andre smarklokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch.

Batteritiden er relativt lik Venu 2S og Venu 2, men nyheten Venu 2 Plus har faktisk 2 dager kortere batteritid i smartklokkemodus sammenlignet med Venu 2 – fra 11 dager til 9 dager. Den økte batteritiden i GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer – kan derimot tyde på at Garmin Venu 2 Plus kjører på en mer effektiv prosessor enn sin forgjenger. Garmin har ikke opplyst noe om prosessoren, men bekrefter at Garmin Venu 2 Plus benytter den GNSS-chippen som tidligere. Klokken benytter en standard Garmin-ladekabel, og støtter hurtiglading som sørger for at 10 minutter lading gir 1 dag ekstra batteritid.

Ved å holde inne den ekstra knappen på høyre side får du direkte tilgang til taleassistenten, men knappen kan også tilpasses til andre funksjoner og fungere som en snarvei, gjør det enklere å betjene klokken under aktivitet, spesielt dersom du er våt på fingrene og bruk av touchskjerm kan være en utfordring.

Talefunksjonalitet og stemmestyring

Den kanskje største nyheten er at Garmin Venu 2 Plus nå har fått innebygd mikrofon og høyttaler slik at du kan utføre telefonsamtaler rett fra håndleddet, diktere meldinger, eller be klokken om å utføre ulike kommandoer via stemmeassistenten på telefonen. Du er heller ikke avhengig av å bruke Bluetooth ørepropper for å lytte til musikk, og kan gjøre det direkte fra høyttaleren på klokka.

Venu 2 Plus støtter Siri, Google Assistant og Bixby slik at du kan bruke klokken både med iOS og Android. Taleassistenten aktiveres ved å holde inne den midterste knappen, og du kan deretter be klokken om «hva som helst». Dette skal fungere på samme måte som for smartklokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch uten LTE.

Tidligere har kun Android-brukere kunne besvare meldinger ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger opprettet i Garmin Connect, men Garmin skriver at «taleassistenten skal kunne brukes med Siri» (iOS sin taleassistent), og det blir derfor spennende å se om det er mulig å diktere meldinger selv på iPhone.

Ellers lik Garmin Venu 2

Foruten om de nevnte endringene er Garmin Venu 2 Plus lik Garmin Venu 2, og pakker inn en rekke nyttige verktøy for overvåkning av helse og loggføring av trening. Klokken måler puls med god presisjon, oksygenmetning i blodet, hjertevariabilitet, respirasjonsrate (pustefrekvens), stress, kroppsressurser, varsler om unormal hjerterytme, estimerer VO2-maks og kondisjonsalder, hjelper kvinner å overvåke menstruasjonssyklusen, m.m.. Funksjonen Health Snapshot gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse- og treningstilstand i løpet av en 2-minutters registrering som loggfører viktige parametre om egen helse.

Garmin Venu 2 Plus kan også vise flotte animerte øvelser av figurer som utfører ulike styrke-, yoga- og pilatesøvelser slik at klokka fungerer nærmest som en personlig trener på armen. Via Garmin Coach har du tilgang til en rekke ulike treningsprogrammer som hele tiden justerer seg etterhvert som formen din endres.

Det som i hovedsak skiller Garmin Venu- og Vivoactive fra de rene multisportklokkene Garmin Forerunner- og Fenix, er mangelen på avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt navigeringsfunksjoner og en del treningsverktøy.

Av smartklokkefunksjoner kan Garmin Venu 2 Plus skilte med innebygd lagring for 650 sanger, streaming av offline spillelister fra Spotify og Deezer, betaling via Garmin Pay, støtte for smartvarsler, samt muligheten til å laste ned en rekke apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store.


Kjøp Garmin Venu 2 Plus

Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…