Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

20. desember, 2023 (oppdatert 20. desember 2023)

Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og solid bukse som gjør jobben.

Uansett om du er fersk innen friluftslivet, eller har hengt på vidda og kost deg med myggen i mer enn 30 år, så er merkevaren «Fjällräven» et navn som er kjent for de aller fleste. Gode merkevarer har som regel noen ting til felles – de består gjennom tykt og tynt, de bevarer det som er bra, og forbedrer det som er nødvendig.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fjällräven Keb-familien

Keb-familien består ikke bare av en bukse, men et liten familie med forskjellige modeller beregnet for ulike klima og værforhold. En av de nyeste tilskuddene er Fjällräven Keb Agile Winter Trousers som er en varmere utgave av den populære Keb Agile Trousers, og er laget for kjøligere værforhold med en litt annerledes materialvalg og løsninger.

Til tross for at Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er en relativt kraftig bukse, veier den ikke mer enn 560 gram i str. 50, og det stretchy og pustende materialet og gode bevegeligheten bidrar til at buksen føles lettere enn den egentlig er.

En mer detaljert beskrivelse av de ulike modellene finner du i nedtrekksmenyen under.

Totalt består buksene i Fjällräven Keb-familien av følgende modeller:

 • Fjällräven Keb Trousers
 • Fjällräven Keb Agile Trousers
 • Fjällräven Keb Agile Winter Trousers
 • Fjällräven Keb Eco-Shell Trousers
 • Fjällräven Keb Fleece Trousers
 • Fjällräven Keb Gaiter Trousers
 • Fjällräven Keb Touring Padded Trousers

Her er litt mer info om noen av de:

 • Keb Trousers er en prisbelønt turbukse i stretchmateriale og G-1000, som er et slitesterkt og vannavvisende stoff. Buksen har forsterkninger på setet og knærne, ventilasjonsåpninger på leggene og lårene, og flere lommer til oppbevaring. Buksen finnes i både herre- og dameversjon, samt en curved-passform for kvinner som ønsker en mer tilpasset form.
 • Keb Eco-Shell Trousers er en teknisk skallbukse i Eco-Shell, som er et trelags materiale laget av resirkulert polyester. Buksen er elastisk, vind- og vanntett, og har en minimalistisk design med fast hoftebelte, lange glidelåser på sidene, og justerbare benavslutninger. Buksen passer godt til turer i variert terreng og vær.
 • Keb Fleece Trousers er en varm bukse i fleece, laget av en blanding av resirkulert polyester og sporbar ull. Buksen er et perfekt mellomlag til gjøremål utendørs når det er kaldt i været, og har en komfortabel passform med strikk i midjen og glidelås i bena. Buksen har også to håndlommer med glidelås.
 • Keb Agile Trousers er en lett og slitesterk bukse med stretch for tekniske turer til fots. Buksen er produsert uten PFC, et miljøskadelig stoff som ofte brukes til å gjøre klær vannavstøtende. Buksen har et smalt snitt med formsydde knær, ventilasjonsåpninger på baksiden av lårene, og flere lommer med glidelås.
 • Keb Agile Winter Trousers er en vinterutgave av Keb Agile Trousers, som er en lett og slitesterk bukse med stretch for tekniske turer til fots. Buksen er laget av et dobbeltvevd stretchmateriale av delvis resirkulert polyamid og elastan, som er produsert uten PFC. Buksen har et smalt snitt med formsydde knær, ventilasjonsåpninger på baksiden av lårene, og flere lommer med glidelås. Buksen er myk og varm, men ikke vind- eller vanntett.
 • Keb Gaiter Trousers er en turbukse som kan gjøres om til en gaiter ved hjelp av en glidelås over kneet. Buksen er laget av et blandingsmateriale av stretch og G-1000 Eco, som er et slitesterkt og vannavvisende stoff. Buksen har forsterkninger på setet og knærne, ventilasjonsåpninger på leggene og lårene, og flere lommer til oppbevaring. Buksen er robust og tilbyr god beskyttelse mot kulde, vind og vann.

Begge buksene er laget for vinteraktiviteter i variert terreng og vær, men Keb Agile Winter Trousers er mer egnet for bevegelsesintensive aktiviteter som krever god bevegelighet og pust


Fjällräven Keb Agile Winter Trousers – «Made for winter»

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er en type turbukser som er laget for å tåle kalde værforhold å gi god bevegelsesfrihet. Buksene er laget av et slitesterkt og fireveis stretch materiale (G-1000 Stretch) som er delvis resirkulert og impregnert uten bruk av fluorkarboner. For økt slitestyrke har buksene forsterkninger i G-1000 Stretch på utsatte områder som knær, lommer og nederst på innsiden av bena. 

Keb Agile Winter Trousers har en børstet innside som gjør den varm og behagelige å ha rett på huden, mens den litt løsere passformen gjør at bevegelsesfriheten er god selv med et tykkere lag under. Det er ingen justeringsmuligheter i livet, så her må du eventuelt finne frem et belte. Bruker du bukseseler så er det egne fester for dette.

G-1000 Stretch er en variant av G-1000 som er laget med et stretchy materiale som gir bedre bevegelsesfrihet og komfort. G-1000 Stretch består av 63 % polyester, 26 % bomull, 11 % elastan og er impregnert med Greenland Wax. G-1000 Stretch brukes blant annet for å forsterke knær, lommer og områder nederst på bena. Materialet er slitesterkt, vindtett og vannavvisende, og passer godt til aktiviteter der du ønsker å opprettholde god bevegelsesfrihet.


Miljøbevisst produksjon

Fjällräven har alltid vært bevisste på miljøpåvirkningen. Produksjonen foregår fri for PFC-og fluorholdige stoffer, og det benyttes i stor grad økologiske og resirkulerte materialer.

G-1000 Stretch er et allsidig og funksjonelt materiale som passer til ulike aktiviteter og klimaer, men egner seg aller best når det er tørt. Det tåler godt nedbør når det er helt nytt, eller nettopp impregnert, men taper seg med bruk og slitasje, og ikke minst når du vasker buksen i vaskemaskinen. Ved å impregnere med Greenland Wax vil stoffet bli mer slitesterkt og vannavstøtende, og ved å fjerne voksen gjør du stoffet lettere og mer luftig.


Smarte løsninger

I likhet med «originalen» Keb Trousers» og «Keb Agile Trousers» er Fjällräven Keb Agile Winter Trousers en relativt allsidig bukse, selv om det er snakk om en varmere utgave enn de to førstnevnte. Samtlige av de tre modellene byr på de samme gode ventilasjonsmulighetene med en toveis glidelås på yttersiden av lårene og leggene. Det er ingen meshmateriale på innsiden, og luftingen går strake veien inn til huden. Luftingen gjør det lettere å regulere varmen under varierende værforhold, eller når økt intensitet sørger for at pulsen og kroppstemperaturen stiger.

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers har totalt fire lommer. To håndlommer (uten glidelås), og to store lårlommer med glidelås. Begge disse er såpass romslig at du får plass til større gjenstander som en kikkert, et kart, kamera, etc.. Det er ingen lommer på baksiden av buksen.


Opplevelse og bruk

Passformen kan være det som skiller en god turbukse fra en bukse du aldri ønsker å se igjen. Fjällräven Keb Agile Winter Trousers har en litt løsere passform enn den «vanlige» Keb Agile, og designet for å gi plass til en ekstra isolerende lag under. Bevegelsesfriheten er god, og den utstrakte bruken av stretchmateriale gjør at buksene nærmest blir en del av kroppen og at du glemmer at du har den på deg.

Dersom en bukse blir for stram rundt lår og knær, blir den gjerne hengende igjen når du tar lange skritt eller går i motbakker. Her har Fjällräven gjort en god jobb med å formsy Keb Agile Winter Trousers.

Buksen har som nevnt forsterkninger på innside av leggene og rundt anklene, men det er ingen dedikert stramming i nederkant – kun en glidelås som strekker seg delvis oppover leggen og lar deg ekspandere volumet i buksebenet. Her kunne det med fordel vært den samme strammingen som er på søsknene i Keb-familien. Åpningen er romslig nok til å få buksen over en stor fjellsko, og det er krok for å feste til skoene, eller gamasjer.

Til tross for at Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er en fóret utgave, så er den ikke så veldig mye varmere enn den originale Fjällräven Keb Agile Trousers. Prisen på 3499 kr er også rimelig høy for en bukse som naturlig nok er noe begrenset i bruk til vinterhalvåret. Velger du den originale Fjällräven Keb Agile Trousers og legger til en god stillongs får du slik sett mer for pengene.

Et godt alternativ som er langt varmere enn Fjällräven Keb Agile Winter Trousers og som virkelig fungerer når minusgradene kryper nedover, er Rab Torque Vapour-Rise Pants (testet her). Ikke bare er den varmere, men buksen koster også nesten halvparten. Personlig foretrekker jeg denne i kombinasjon med Fjällräven Keb Agile Trousers eller Lundhags Makke Pants.


Pris og tilgjengelighet

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers har en veiledende utsalgspris på 3499 kr, og er tilgjengelig i et stort utvalg størrelser -samtlige med med kort- og lang beinlengde (+/- 5 cm). I motsetning til Fjällräven Keb Trousers er Keb Agile Winter Trousers kun tilgjengelig i herreutgave.


Konklusjon


Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er en fin «oppgradering» for deg som ønsker en litt varmere turbukse for vinterhalvåret. Den børstede innsiden gir en varmende effekt, og kjennes myk og behagelig mot huden.

Passformen er romslig og gir plass til et ekstra lag under på kjølige dager, og gir rom for god bevegelsesfrihet. Fjällräven Keb Agile Winter Trousers kan også by på mange praktiske lommer, luftemuligheter på lår og legger, samt svært høy slitestyrke.

Fjällräven vinner også på at de tilbyr buksen i et stort utvalgt størrelser og farger, og ikke minst ulike beinlengder. Her burde flere produsenter ta lærdom av Fjällräven som er en foregangsfigur innen dette.

Det største savnet er mangelen av strammemuligheter i livet, samt stramming i nederkant av buksebenet. Med tanke på at orginalen Keb Trousers også er så allsidig, kunne «Agile Winter Trousers» med fordel vært enda mer fóret. Foruten om dette er det en veldig god bukse, men den kommer også med en heftig pris…

Fordeler

 • Svært slitesterkt og robust materiale.
 • Gode luftemuligheter.
 • Stretchy materiale med god bevegelsesfrihet.
 • Store lårlommer og gode håndlommer.
 • Ekstra forsterkning på utsatte steder.
 • Bærekraftig og miljøvennlig produksjon.
 • Kan enkelt reimpregneres.
 • Stort utvalg av størrelser + ekstra lengder.

Ulemper

 • Savner stramming i nederkant av buksebenet.
 • Savner strammemuligheter i livet.
 • Høy pris.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer