Polar Pacer Pro vs. Polar Vantage M2 vs. Polar Vantage V2

20. april, 2022 (oppdatert 29. mai 2023)

Featured image for “Polar Pacer Pro vs. Polar Vantage M2 vs. Polar Vantage V2”

Vurderer du å investere i en ny Polar-klokke, men lurer på hvilken av de tre nevnte modellene som passer deg best? Her får du vite likhetene og forskjellene mellom Polar Pacer Pro vs. Polar Vantage M2 vs. Polar Vantage V2.

Polar har nylig dratt sløret av en helt ny serie klokker, Polar Pacer og Polar Pacer Pro. Det som en gang var en enkel produktportefølje med Polar Vantage M og V serien som tynne og lette allroundere, og Polar Grit X klokkene for de som ønsket en mer robust klokke, har nå fått konkurranse fra to nye modeller.

Polar Pacer og Polar Pacer Pro bringer ikke med seg mye nytt i seg selv, men de tar med seg en miks av Polar sine eksisterende funksjoner, får et nytt design, og bevarer en pris som gjør de attraktive for en stor gruppe brukere.

Her er det du trenger å vite om hva som skiller Polar Pacer Pro vs. Polar Vantage M2 vs. Polar Vantage V2.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Pris

Polar Vantage V2 regnes fremdeles som «toppmodellen» sammen med Polar Grit X Pro og starter på 4999 kr. Det er også mulig å få kjøpe Vantage V2 i en pakke med H10-pulssensoren til 5499 kr, eller en SHIFT-Edition som inkluderer et adapter som lar deg benytte andre reimer, til 5499 kr. Polar Grit X Pro starter på 5499 kr, mens Titanium Edition koster 6799 kr.

Polar Vantage M2 og Polar Pacer Pro koster begge 3499 kr, mens Polar Pacer koster 2499 kr.

Byggekvalitet

Den største nyheten for Polar Pacer Pro er den nye MIP-skjermen (Memory in Pixel) som gjør den langt mer lyssterk og lettlest enn tidligere, for ikke å snakke om den nye prosessoren som gjør at klokken oppleves lynrask i bruk. Polar oppgir at prosessoren i Polar Pacer Pro og Polar Pacer er dobbelt så raskt som tidligere, samt at klokken har syv ganger mer minne.

Klokkehuset på Polar Pacer Pro er laget i glassfiberforsterket polymer, med knapper og bezel i aluminium. Det samme gjelder for Polar Vantage V2, men bezelen på Polar Pacer Pro (ringen rundt skjermen) har blitt noe slankere og «renere». Vantage M2 har den mest karakteristiske bezelen, og består av rustfritt stål med rilledesign. Noen vil nok mene bezelen på M2 ser mer eksklusiv ut, men det er kun smak og behag.

Polar Pacer Pro

Polar Vantage V2

Polar Vantage M2

Noe av endringen for bezel-designet på Pacer og Pacer Pro skal komme av et forbedret antennedesign som sørger for mer nøyaktige GPS-målinger. Polar har samtidig klart å redusere størrelsen på klokken uten at det går på bekostning av skjermstørrelsen. Polar Pacer Pro måler på 45 x 45 x 11,5 mm og veier 41 gram. Polar Vantage V2 måler 47 x 47 x 13 mm og veier 52 gram, mens Vantage M2 ,måler 46 x 46 x 12,5 mm og veier 45,5 gram.

Alle tre klokkene har en 1,2″ stor fargeskjerm med alltid på-skjerm og en oppløsning på 240 x 240 pixler, men kun Pacer Pro og Vantage V2 er dekket med ripebestandig Gorilla Glass 3.0 (Vantage M2 benytter hardt PMMA-belegg). Alle klokkene er utstyrt med fem knapper for enkel betjening, men Vantage V2 har i tillegg touchskjerm og en omgivelseslys-sensor (ALS-sensor) som justerer lysstyrken automatisk basert på omgivelsene.

Polar Vantage V2 er vanntett ned til 100 meter, Pacer Pro til 50 meter og Vantage M2 til 30 meter

Det er mulig å bytte reimer på alle de tre modellene, men Vantage V2 og Pacer Pro krever Polar sitt eget SHIFT-adapter før du kan montere nye reimer. SHIFT-adapteret følger med i esken for Polar Pacer og Polar Vantage V2 SHIFT-Edition, men må kjøpes ekstra for den «vanlige» Vantage V2 modellen. Vantage M2 behøver ikke noe ekstra adapter.

Polar Vantage V2 har best batteritid og topper listen med sine 40 timer i treningsmodus, mens Pacer Pro kommer rett bak med opptil 35 timer i treningsmodus. Vantage M2 er på bunn med opptil 30 timer i treningsmodus. Felles for klokkene er opptil syv dager i smartklokkemodus og opptil 100 timer i strømsparingsmodus. Merk at Polar Pacer Pro er den eneste modellen med hurtiglading (Polar Charge 2.0), og en ny magnetisk ladekabel som festes enkelt og trygt til to magneter på baksiden.

GNSS, pulssensor, navigering

Både Pacer Pro, Vantage V2 og Vantage M2 støtter satellittsystemene GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og Assistert-GPS og leverer jevnt over gode målinger (Les mer om GNSS og hvordan satellittsporing foregår her). Felles er også innebygd pulssensor og akselerometer, mens kun Pacer Pro og Vantage V2 har innebygd barometer og kompass. Barometeret bidrar til mer nøyaktig høydemåling spesielt i kupert og bratt terreng, samt er nødvendig for å kunne tilby Hill Splitter funksjonen som automatisk gjenkjenner alle motbakker og nedoverbakker og viser detaljerte opplysninger om ytelse, som puls, distanse, hastighet, stigning og nedstigning, for alle bakker på ruten din.

Ingen av klokkene har innebygd kart, men Pacer Pro og Vantage V2 tilbyr sving-for-sving veiledning via brødsmuleruting, samt nyttige funksjoner som Tilbake til start. Brødsmuleruting er enkelt å greit en tegnet linje av løypeprofilen, og viser ved hjelp av piler hvor du skal svinge når du følger en forhåndsbestemt rute. Pacer Pro er i likhet og Vantage V2 kompatibel med nettjenesten og appen Komoot (en populær tjenestene for turplanlegging), og støtter import av ruter du selv har opprettet, eller lagret fra andre brukere.

Pacer Pro og Vantage V2 støtter også Strava Live Segments. Så lenge du har et aktivt Strava Premium abonnement, vil klokken automatisk gi beskjed om når aktuelle segmenter starter og slutter, samt gi deg «live tilbakemelding» underveis om hvordan du ligger ann. Varslene om ulike segmenter kan aktiveres/deaktiveres etter eget ønske, og legges til via Polar Flow.

Pulsmåling

Alle klokkene benytter Polar Precision Prime pulssensoren, men Pacer Pro har en nyere utgave som gjør at sensoren ikke stikker ut av klokkehuset slik den gjør på Vantage-modellene. Dette gjør den mer behagelig å bære på armen, men litt mer følsom for hvor du plasserer klokken på armen under trening.  Alle tre modellene støtter broadcasting/videresending av puls slik at du kan bruke klokken som en ekstern pulssensor for en annen enhet.

Ingen av klokkene tilbyr måling av oksygenmetning eller EKG.

Aktivitetssporing og treningsfunksjoner

Både Polar Pacer Pro, Polar Vantage V2 og Polar Vantage M2 tilbyr omfattende aktivitets- og søvnsporing (Sleep Plus Stages). Alle klokkene registrer info som:

Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, estimert distanse, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søv, estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.

Alle klokkene tilbyr også ​Nightly Recharge som måler restitusjonen din i løpet av natten og viser hvor godt du henter deg inn etter dagens gjøremål, samt FitSpark som hver dag gir deg daglige tilpassede treningsøkter basert på din nåværende trenings- og restitusjonstilstand. Hver morgen vil FitSpark foreslå 2–4 treningsøkter du kan velge mellom.

Felles er også den avanserte trenings- og restitusjonsanalysen gjennom Training Load Pro, men kun Pacer Pro og Vantage V2 inkluderer testene Ytelsestest for sykling/løping og Ortostaltisk test. Polar Vantage V2 tilbyr i tillegg de to testene Recovery Pro og Restitusjonstest for ben.

Polar Pacer Pro er derimot alene om å tilby en helt ny gangtest. Gangtesten skal gjøre det lettere for nye løpere å forstå hvordan treningen påvirker kroppen å hjelpe de til å finne riktig tempo og intensitet. Tidligere har du enten måtte benytte Polars kondisjonstest med pulsmåling fra håndleddet, eller Løpstest for å finne et estimert VO2 maks. Den nye gangtesten krever ikke annet enn at du går i 15 minutter, og deretter vil klokken estimere et maksimalt oksygenopptak.

Alle klokkene inkluderer energipåminneren FuelWise som minner deg på å innta drikke og mat underveis på lange treningsøkter/konkurranser, pstempo som hjelper deg å holde en jevn hastighet på en bestemt distanse/mål ved at du på forhånd oppgir distansen og tiden du ønsker å fullføre på, samt Energy Sources som gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.

Pacer Pro og Vantage V2 tilbyr i tillegg løpskraft rett i klokka uten behov for eksterne sensorer. Å benytte kraft som intensitetsstyring kan være en fordel ettersom den ikke like lett lar seg påvirke av eksterne faktorer slik puls gjør at den måler kraft.

Er du derimot avhengig av klokken gir deg lydvarsler for eksempel for rundetider, når du beveger deg utenfor en bestemt intensitetssone, etc., så er det kun Polar Vantage V2 som er i stand til dette.

Smartklokkefunksjoner

Alle klokkene tilbyr de samme grunnleggende støtte for smartvarsler, musikk kontroll (mulighet til å kontrollere musikken som spilles av på telefonen) og værmelding. Du kan lese meldinger og smileys, men ikke besvare de, og du kan besvare/avvise samtaler. Merk at det er kun Pacer Pro som har muligheten til å motta varsler under aktivitet, mens Vantage V2 og M2 kun mottar smartvarsler utenom aktivitet. Denne funksjonen vil antageligvis komme til flere Polar-klokker i en oppdatering.

Ingen av klokkene har innebygd lagring for musikk, men du kan bruke klokken til å styre musikken som spilles av på telefonen. I tillegg får du detaljert 2-dagers værprognose + overblikk over to neste dager.

Du kan velge mellom ulike urskiver som viser info som tid, treningsstatus, ukentlig treningsoppsummering, FitSpark (treningsveileder), musikk kontroll, dagens aktivitet, nåværende puls, vær, Nightly Recharge (søvn), total treningstid inneværende uke, og du kan velge å legge til/fjerne hver av disse. Polar Vantage V2 inkluderer også en klokkevisning for Koordinater/Kompass/Høyde.


Kort oppsummert

Polar Pacer Pro vs Polar Vantage V2
Foruten om designendringene, er det noen mer avanserte funksjoner som skiller de to pulsklokkene. Polar Vantage V2 er Polar sitt flaggskip for trening og analyse, noe mengden av ulike funksjoner gjenspeiler. Vantage V2 har blant annet funksjonen Recovery Pro som er et verktøy for å måle restitusjonen og hjelper deg å forstå når det kardiovaskulære systemet er restituert og klart for trening. Recovery Pro skiller seg dog ikke mye fra Nightly Recharge som faktisk er til stede i Polar Pacer Pro, så dette er ikke noe stort tap.

Det Pacer Pro mangler, er klokkevisninger for Soloppgang/Solnedgang, samt for Koordinater/Kompass/Høyde. Hva gjelder ulike tester er Recovery Pro og Restitusjonstest for ben forbeholdt Vantage V2. I tillegg er Polar Vantage V2 bedre beskyttet mot vann (WR100 vs WR30), og har en omgivelseslys-sensor (ALS-sensor) som justerer lysstyrken automatisk basert på omgivelsene.

Polar Pacer Pro vs. Polar Vantage M2

Prismessig er Polar Vantage M2 og Polar Pacer Pro identisk. Klokkene har mange av de samme funksjonene, men Polar Pacer Pro vinner kampen om best skjerm og prosessor. Av rene treningsfunksjoner er det også Polar Pacer Pro som stikker av med tittelen som «beste klokke». Polar Vantage M2 mangler nemlig både Ytelsestester for løp/sykkel, Brødsmuleruting med sving-for-sving navigering, Gangtest, Barometerisk høydemåler (gir mer nøyaktig høyde), samt Hill Splitter. I tillegg har Polar Pacer Pro et forbedret antennedesign, raskere lading, og medfølgende SHIFT-adaptere i esken.


Hvilken klokke skal du velge?

Rett på sak; ønsker du deg den beste klokken Polar har per dags dato, klokken med flest funksjoner, lengst batteritid, og ikke minst touchskjerm, så velger du Polar Vantage V2. Sammenlignet med nyheten Polar Pacer Pro går glipp av den raskere prosessoren, mer kontrastrike skjermen, og ikke minst hurtigladningen, men resten av det Polar Pacer har å by på (gangtest og varsler under aktivitet) vil sannsynligvis komme til Polar Vantage V2 gjennom en programvareoppdatering.

Er du heller gira på den nyeste og letteste klokken med nesten alle Polar sine flotte funksjoner, en nydelig skjerm, raske menyer og enda raskere lading, så velger du Polar Pacer Pro.

Hvis du ikke allerede har skjønt at Polar Vantage M2 plutselig fremstår som et dårlig kjøp, så bør det gå opp for deg nå. Med introduksjonen av Pacer Pro så tar Polar nærmest livet av Polar Vantage M2. Dette var tidligere en klokke jeg brukte å anbefale, men nå fremstår den som langt mindre attraktiv med mindre du får den til en veldig fin pris.

Enten du løper, sykler, driver Yoga eller kulestøt, eller kanskje går med planer om et lengre triatlon-løp, så vil alle disse tre klokkene ta deg gjennom det. Bare husk at Polar Vantage V2 og Polar Pacer Pro gir deg enda flere funksjoner, mer batteritid, og ikke minst løpskraft direkte fra håndleddet.


Kjøp Polar Pacer Pro

Polar Vantage M2

Kjøp Polar Vantage V2

Del gjerne:

Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer