...

Test: Google Pixel Buds Pro 2

Oppdatert: september 25, 2024
, Oppdatert: september 25, 2024
 / Oppdatert: september 25, 2024
Google Pixel Buds Pro 2

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Google Pixel Buds Pro 2 leverer solid lydkvalitet, god støydemping, topp komfort, og avanserte AI-drevne funksjoner som utnytter kraften fra Gemini.

Google Pixel Buds Pro 2 er den nyeste oppdateringen i Googles serie av trådløse ørepropper, og bygger videre på det solide fundamentet som ble lagt av forgjengeren Pixel Buds Pro. Denne nye generasjonen er fullpakket med forbedringer og nye funksjoner som hever opplevelsen på flere fronter.




Dette er nytt fra forrige generasjon

  • Tensor A1-brikke: Googles egen Tensor A1-brikke muliggjør avansert lydbehandling, forbedret støydemping og legger til rette for fremtidige AI-drevne funksjoner.
  • Forbedret design og passform: Pixel Buds Pro 2 er 24% lettere og 27% mindre enn forgjengeren og har en mer komfortabel og sikker passform. En «Twist-to-adjust» stabilisator sikrer en fast passform under trening og fysisk aktivitet.
  • Større drivere: 11 mm drivere sammenlignet med 10 mm i den forrige modellen gir en kraftigere og mer dynamisk lydopplevelse.
  • Multi-Path Processing: Teknologien sikrer stabil tilkobling selv i områder med mye forstyrrelser.
  • Gemini-integrasjon: Pixel Buds Pro 2 integrer fullt ut med den kraftige AI-assistenten Gemini.

Se også: Test: Google Pixel Buds Pro


SpesifikasjonGoogle Pixel Buds Pro 2Google Pixel Buds Pro
Størrelse:Ørepropp: 22,74 x 23,08 x 17,03 mm
Ladeetui: 9,9 x 63,3 x 25,0 mm
Ørepropp: 22,74 x 23,08 x 17,03 mm
Ladeetui: 9,9 x 63,3 x 25,0 mm
Vekt:Ørepropp: 4,7 g
Ladeetui (inkl. propper): 65 g
Ørepropp: 6,2 g
Ladeetui (inkl. propper): 62,4 g
Driverstørrelse11 mm11 mm
Bluetooth-versjon5.45.0
Støttede kodekerSBC, AAC, Bluetooth LESBC, AAC
Aktiv støydemping (ANC)Ja (forbedret)Ja
Ambient Sound/Hear ThroughJa (forbedret)Ja
Batteritid (ørepropper)Uten ANC: Opptil 12 timer.
Med ANC: Opptil 8 timer
Uten ANC: Opptil 11 timer.
Med ANC: Opptil 7 timer
Batteritid (med etui)Uten ANC: Opptil 48 timer.
Med ANC: Opptil 30 timer
Uten ANC: Opptil 31 timer.
Med ANC: Opptil 20 timer
VanntetthetØrepropper: IP54
Ladeetui: IPX4
Ørepropper: IPX2
Ladeetui: IPX4

Design og passform

Google har lagt stor vekt på komfort og passform med Pixel Buds Pro 2. Sammenlignet med forgjengeren er proppene Pixel Buds Pro 2 24% lettere og 27% mindre slik at de sitter både mer komfortabelt og sikrere i øret. I tillegg er de utstyrt med en ekstra stabilisator, såkalt «Twist-to-adjust»-stabilisator, som sikrer en fast passform under trening og fysisk aktivitet ved å vri de litt ekstra i slik at en gummiflipp fester seg på innsiden av øret.

Av alle ørepropper jeg har testet, er nok disse de som sitter mest komfortabelt over tid, og som jeg helt glemmer at sitter i øret. Etter 6.5 timer med en ørepropp i øret var det kun behovet for å lade som gjorde at jeg tok de ut. De sitter også imponerende godt under aktivitet.

Hver ørepropp veier kun 4,7 gram, mens ladeetuiet veier 65 gram. Sistnevnte er så lite og kompakt at det glir lett ned i en bukselomme.

Google Pixel Buds Pro 2 kommer montert med silikonpropper i str. M, og for ytterligere tilpasning medfølger silikonpropper i tre ekstra størrelser (S, L, XL). Google har derimot droppet USB-C kabelen, så du nå stille med både kabel og lader selv.

Pixel Buds Pro 2 er tilgjengelig i fire ulike farger: porselenhvit, hasselnøtt, vintergrønn og ferskenrosa, slik at du kan velge den stilen som passer deg best. Merk at det er kun fargen på utsiden av selve proppene som er forskjellig, mens selve ladeetuiet er hvitt på alle modellene.


Batteritid og tilkobling

Batteritiden har tatt et lite steg fra i fjor, mye takket være Tensor 1-chippen. En lading gir rundt 8 timer med støydemping aktivert, og rundt 12 timer med støydemping deaktivert. Inkluderer du batteriet i ladeetuiet, får du opptil 48 timer total brukstid uten støydemping, og opptil 30 timer med støydemping.

Dette er absolutt bra og plasserer Pixel Buds Pro 2 i det øvre sjiktet blant konkurrentene når det gjelder batterilevetid. I tillegg vil kun 5-minutters lading gi deg opptil 1 times spilletid, mens en fullading tar om lag 60 minutter. Det er også støtte for trådløs lading via Qi-standarden. Et lite LED-lys i front av ladedekselet indikerer batteristatusen.

Google Pixel Buds 2 er oppgradert med Bluetooth 5.4-støtte som gir en mer stabil tilkobling lavere forsinkelse. På plass er også «Fast Pair»-funksjonen, som gjør tilkobling til Android-enheter ekstremt enkel. De støtter multipoint (flerpunktstilkobling) slik at du kan koble øreproppene til to enheter samtidig (for eksempel en telefon og en datamaskin) og enkelt bytte mellom dem.

Skulle du være uheldig å miste øreproppene, kan du bruke den forbedrede «Finn enheten»-funksjonen og «Ultra Wideband» (UWB) for å spore øreproppenes plassering slik at du kan se øreproppenes siste posisjon på et kart i Google Pixel Buds-appen, samt «ringe» de (slik at de avgir en høy lyd) når du nærmer deg.

Og dersom du ikke allerede er klar over det; Google Pixel Buds Pro 2 fungerer absolutt best med en Android-telefon. Du kan koble til ulike Apple-enheter, men får ikke tilgang til Google Pixel Buds-appen som lar deg justere/aktivere ulike innstillinger. Og da mister det mye av hensikten med å bruke såpass mye penger på trådløse ørepropper.


Støydemping og omgivelseslyd

Pixel Buds Pro 2 har fått en betydelig forbedring i den aktive støydempingen (ANC), og mye skyldes den nye Tensor A1-brikken som skal behandle lyd hele 90 ganger raskere enn lydens hastighet, samt tettere integrasjonen av AI. Google kaller teknologien «Silent Seal 2.0», og den skal visstnok tilpasse seg omgivelsene opptil 3 millioner ganger per sekund for å redusere opptil dobbelt så mye støy som tidligere.

Sammenlignet med tidligere er Pixel Buds Pro 2 i stand til å fjerne en bredere del av frekvensspekteret, noe som gir en mer effektiv reduksjon av bakgrunnsstøy, spesielt i lavfrekvente områder som motorstøy, eller typisk bakgrunns «surr» i åpne kontorlandskap. De gjør også en veldig god jobb med å stenge ute sus fra flymotorer som gjerne kan være en utfordring.

Det er ingen mulighet for å justere graden av støydemping manuelt, så her er det kun den adaptive støydempingen som sørger for å tilpasse seg ulike situasjoner. Heldigvis fungerer det stort sett bra, selv om manuell kontroll hadde vært en fordel.

Den oppdaterte «Modus for omgivelseslyd» (også kjent som Ambient Sound) gir en mer naturlig og mindre romaktig gjengivelse av omgivelseslydene. Dette gjør at du kan holde deg oppmerksom på det som skjer rundt deg, for eksempel når du krysser en vei eller har en samtale, uten å måtte ta av deg øreproppene.

Heller ikke her er det mulig til å justere graden av omgivelseslyd, så det er opp til AI å justere nivået av omgivelseslyd basert på konteksten. Det fungerer godt i mange sammenhenger, men ikke alltid. Slik sett ville det vært bedre om Google åpner for manuell justering i tillegg til automatisk tilpasning.

Pixel Buds Pro 2 har også en «Samtalegjenkjenning»-funksjon som automatisk pauser musikken og skifter til transparensmodus når en samtale oppdages, og starter musikken igjen når samtalen er over (tar ca. 5 sekunder fra du slutter å prate). Google er ikke alene om denne funksjonen, og det begynner å bli veldig bra.


Lydkvalitet, lydkodeker, tilpasning av lyd

Google Pixel Buds Pro leverte allerede god lydkvalitet og Pixel Buds Pro 2 tar det et lite steg videre. De nye, spesialtilpassede 11 mm driverne og et nytt høyfrekvent kammerdesign, gir bedre diskant, fyldig og dynamisk lyd med kraftig bass, klarere mellomtoner, og detaljerte diskantfrekvenser. Lydbildet er bredt og engasjerende, og gir en flott lytteopplevelse for ulike typer musikk. Det nye flerkanals-systemet sørger samtidig for at lydkvaliteten ikke påvirkes av støydempingen slik den vanligvis blir.

Til tider er det nesten vanskelig å forstå at så små ørepropper kan levere så mye trøkk og høy lyd, men tydeligvis trenger du ikke å være stor for å imponere. Det mange derimot vil stusse på, er hvordan ørepropper til 3000 kr ikke kan støtte høyoppløselige lydkodeker som LDAC eller AptX Adaptive, selv om Google har lagt til støtte for Bluetooth LE. Dette gjør blant annet at du kan oppnå bedre lydkvalitet med lavere strømforbruk, samt muligheten for å overføre lyd til flere enheter samtidig.

Derimot støtter Pixel Buds Pro 2 Spatial Audio (Romlig lyd) med hodesporing, men krever bruk av en nyere Pixel-telefon (Fra Pixel 6 og oppover. Inkluderer ikke A-serien), eller Pixel-nettbrett. Så lenge du lytter til innhold som er egnet for dette, så gir det et flott løft til lytteopplevelsen.

Lydbildet kan tilpasses ved hjelp av en 5-bånds equalizer, i tillegg til at du kan velge blant fem forhåndsinnstilte lydbilder (Standard, Tung bass, Lett bass, Balansert, Vokalforsterkning, Klarhet), samt «Sist lagret» som er den siste profilen du opprettet med equalizeren.

Google har også integrert en funksjon for å verne om hørselen. Ved å aktivere «hørselvelvære» kan du få varsler når øreproppene merker at du lytter til for høy musikk, om du er innenfor eksponeringsnivået for anbefalt volum, og en oversikt som viser hvor lang tid du eventuelt har oversteget eksponeringsnivået de siste 24 timene og 7 dagene.


AI-funksjoner og Gemini

Gemini-teknologien som Google rullet ut tidligere i år (2024) har også inntatt Pixel Buds Pro 2, og du får nå direkte tilgang til Gemini Live ved å trykke og holde på en av øreproppene. Gemini Live er fullstendig AI-drevet, og er ikke bare en smartere utgave av Google Assistant, men tilpasser seg kontinuerlig til brukerens lyttevaner og omgivelser. Den lærer hvilke lyder du liker å fokusere på, og justerer automatisk lydprofiler for å maksimere lytteopplevelsen. For eksempel kan Gemini forsterke tale når du er i et støyende miljø, eller dempe bakgrunnsstøy når du ønsker å konsentrere deg om musikken.

Gemini Live er ikke bare smartere enn Google Assistant, men også raskere. Gemini assistenten lar deg føre mye lengre og mer naturligere samtaler enn med Google Assistant, og det fungerer faktisk veldig bra. Flere ganger har jeg endt opp med å spørre lange og intrikate spørsmål, og i stedet for å lytte til en podcast eller musikk på tur, har jeg valgt på bli «lært» opp på ulike temaer av Gemini.


Samtalekvalitet

Google Pixel Buds Pro 2 har forbedret samtalekvaliteten sammenlignet med den forrige generasjonen som allerede var blant de beste i klassen. Pixel Buds Pro 2 er utstyrt 3 stråleformende mikrofoner, vindblokkerende nettingdeksler og Tensor A1-brikken og avanserte AI-algoritmer som jobber for å skille stemmen din fra bakgrunnsstøy å gjøre den tydeligere for personen i den andre enden. Resultatet er klarere og mer naturlige samtaler, selv i utfordrende miljøer der det er mye bakgrunnsstøy eller vindsus. Ofte når jeg har mistenkt at det må være et mareritt for den jeg prater med å høre på all støyen i bakgrunnen, så er tilbakemeldingen at de ikke hører annet enn stemmen min.

Med andre ord; Google Pixel Buds Pro 2 hører til blant de beste trådløse øreproppene for samtalekvalitet.


Betjening og tilpasningsmuligheter i appen

Pixel Buds Pro 2 betjenes via berøringskontroller som lar deg kontrollere musikk, samtaler, ANC (støydemping), samt aktivere Gemini Live eller Google Assistant. De store berøringsflatene på øreproppene reagerer raskt på trykk, og til tider for raskt.

Kontrollene er som følger:

  • Ett trykk: Spill av/sett på pause, eller svar på anrop.
  • Dobbeltrykk: Neste spor, eller avvis anrop.
  • Trykk og hold høyre propp: Aktiver taleassistenten.
  • Trykk og hold venstre propp: Veksle mellom Aktiv støyreduksjon, Av, Gjennomsiktighet.
  • Trippeltrykk: Forrige spor.
  • Sveip fremover: Øk volum.
  • Sveip tilbake: Senk volum.

Det eneste du kan endre av disse kontrollene, er om «trykk og hold» skal kontrollere ANC (hvilke moduser du ønsker å veksle mellom), eller å aktivere taleassistenten.

Dersom du sitter i ro, så fungerer betjeningen helt topp, men når du forsøker å justere volumet i bevegelse, så er det altfor lett å pause musikken samtidig som du sveiper frem eller tilbake. Google Pixel Buds Pro 2 fungerer i utgangspunktet veldig fra til trening, men å justere lyden er ikke så lett. Du kan dog deaktivere berøringskontrollen dersom du ikke ønsker å risikere pause i musikken midt i et seigt intervall.


Konkurrenter

Google Pixel Buds Pro 2 konkurrerer i et svært konkurranseutsatt marked.

Noen alternativer i samme klasse er Samsung Galaxy Buds 3 Pro (testet her), Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her) og Huawei FreeBuds Pro 3 (testet her), og ikke minst Apple AirPods Pro (Gen 2) (testet her) for deg som bruker iPhone.

Et godt alternativ for deg som ønsker trådløse ørepropper med god støydemping som er enda bedre egnet til trening, er Jabra Elite 8 Active Gen 2 (testet her), mens Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 (testet her) og Bowers & Wilkins Pi8 (testet her) sannsynligvis hører til øreproppene med best lydkvalitet.

Pixel Buds Pro 2 stiller likevel sterkt i dette selskapet, og leverer solid støydemping og lydkvalitet, kombinert med meget god bærekomfort og lang batteritid. I tillegg er integrasjonen av Gemini AI-teknologien en ekstra godbit.


Konklusjon



Google Pixel Buds Pro 2
Google Pixel Buds Pro 2

Product Name: Google Pixel Buds Pro 2

Brand: Google

Offer price: 2990

Currency: NOK

Konklusjon

Google har lyktes godt med sin 2.generasjon av Pixel Buds Pro-serien, og leverer et par meget solid allround trådløse ørepropper med Google Pixel Buds Pro 2.

Passformen er meget god, lydkvaliteten og støydempingen er også god (til tross for mangelen på støtte for høyoppløselige kodeker), samtalekvaliteten er godt over snittet, og batteritiden er over snittet. I tillegg er Gemini Live faktisk så smart at du blir fristet til å bruke taleassistenten mer enn noen gang.

Google Pixel Buds Pro 2 byr på noen utfordringer når du forsøker å betjene de under bevegelse, men det er heldigvis ikke et veldig stort problem, og de gode egenskapene veier opp for de mindre gode.

Det er imidlertid tøff konkurranse i dette prissjiktet, så det viktigste blir å finne ut hva du ønsker av øreproppene dine, og deretter gjøre et valg som passer deg. 

Overall
90%
90%

Pros

  • Små og lette.
  • Meget behagelig passform.
  • Sitter trygt takket være ekstra «finner».
  • Kompakt ladeetui.
  • Enkel og stabil tilkobling.
  • God batteritid. Rask lading.
  • God lyd og støydemping.
  • Meget god samtalekvalitet.
  • Gemini Live fungerer meget bra.
  • Vanntette ørepropper og vannavstøtende ladeetui.

Cons

  • Knotete betjening.
  • Mangel på høyoppløselige lydkodeker.

Foreslåtte artikler

VJ Sarva Polar 2 og VJ Sarva Artix 2 senker terskelen for å gå ut i snøen og på glatta takket være suveren komfort, god varme og godt grep.
WalkingPad X23 leverer mye kraft i en liten innpakning, og er en allsidig og god treningsmaskin for deg som trenger en kompakt og enkel tredemølle.
Zeeksack The Daypacker tar det geniale konseptet fra storebrødrene, pakker det inn i et mindre format, og leverer en allsidig sekk til hverdag og tur.
Salomon Mountain Flex Jacket er varm og komfortabel, og har gode pusteegenskaper. Bruksområdet er stort, men prisen er høy.
Fjällräven Expedition Fleece Hoodie leverer en varm og komfortabel fleecejakke med god passform, høy slitestyrke, og stort fokus på bærekraft.