Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

6. juli, 2023 (oppdatert 11. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen den alltid har vært.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

2022 var et stort år for Salomon der de blant annet snudde hele terrengsko-parken på hodet og introduserte nye materialer og teknologier i jakten på å utfordre den økende trenden med karbonsåler i terrengsko og mer dempende og responsive materialer.

Den nye «Pulsar»-serien tok i bruk en kombinasjonen av det myke og responsive mellomsålematerialet Energy Surge, samt Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørget disse for en responsiv og godt dempet terrengsko med god beskyttelse mot underlaget.

Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 – Oppgradert passform

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er ingen stor endring fra sin forgjenger – noe den heller ikke behøver å være – men Salomon har forbedret områdene der det var viktigst. Utseendemessig ser de to modellene nesten identisk ut, og både mellomsåle og yttersåle er uforandret. Det eneste som skiller de er en oppdatert overdel med en forbedret passform der fokus ligger på hælkappen for en sikrere passform.

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er utstyrt med en kraftig, men tynn meshmembran forsterket med TPU-bånd på sidene og en kraftig tåkappe i front. Forsterkningen på sidene bidrar kun til beskyttelse, og gir ingen sideveis støtte.

Tungen er fullstendig integrert i overdelen og former en slags sokk som omfavner hele fotbladet og sikrer en tight passform, samt bidrar til å hindre rusk i å trenge inn i skoen. Hælkappen er relativt smal for å sikre at foten holdes godt på plass, og den myke kanten er komfortabel mot akillessenen.

Quicklace-lissene gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen og er i tillegg noe fleksibel slik at de ekspanderer og gir rom til foten når den utvider seg under løp.


Mellomsåle

Mellomsålen på alle Salomon Pulsar Trail Pro 2 byger på en sandwich-konstruksjon bestående av tre lag. Det ene laget er todelt og består av Energy Surge – en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin. Denne er todelt med et mykere lag øverst, og et mer kompakt lag nederst. Kombinasjonen sørger for å bevare ok demping, samtidig som det leverer en responsiv og mer leken sko.

Mellom disse lagene finner vi Energy Blade – en TPU-plate som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade-platen sørger for å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig mer fleksibel enn en stiv karbonplate. Den økte fleksibiliteten bidrar til at du får bedre kontakt med underlaget, og bevarer den gode løpsfølelse. Alle skoene i Pulsar-serien benytter Energy Blade-platen, men sammenlignet med Salmon Pulsar Trail har «Pro»-utgaven en stivere utgave som gir mer snert i frasparket.

I designet av Pulsar Trail Pro/Pro 2 har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen (R.Camber-teknologien) og gitt sålen en avrundet form der spesielt tuppen er avrundet oppover mot tærne, men også hælen er noe avrundet. Denne konstruksjonen bidrar til følelsen av at skoen ruller gjennom terrenget og gjør at stegavviklingen går lettere og skoen føles raskere. Den avrundede tuppen er heldigvis ikke så stor at det går ut over stabiliteten.


Yttersåle

Salomon er kjent for å lage gode yttersåler, og All Terrain Contagrip sålen består av Contagrip MA gummi der mange mellomstore knaster vinklet i ulike retninger er jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Sammenlignet med Pulsar Trail er knastene på «Pro»-modellen ikke fullt så avlange, men flere i antall.

Det er ingen steinplate i sålen, men den stive Energy Blade-platen gjør den samme nytten. Grepet er best på tørt og kompakt underlag, men sålen sitter også bra på våt stein/sva. De mange knastene gjør det også relativt bra på mer variert underlag som stier med innslag av litt gjørme og løst underlag bestående av blader og barnåler, men ren gjørme bør du styre unna ettersom de 3,5 mm store knastene blir for små til å få skikkelig grep. Her er en sko som Salomon Speedcross 6 et bedre alternativ.


Opplevelse og bruk

Salomon Pulsar Trail Pro 2 oppleves svært lik i bruk som tidligere, og kan karakteriseres som en rask, stødig og trygg sko. Overdelen er myk og komfortabel, og det lave droppet på 6 mm bidrar til god følelse med underlaget. Mellomsålen i Energy Surge og den stive Energy Blade-platen sørger for en god balanse mellom nok demping og god respons.

For deg som har løpt med den ultralette og konkurranseorienterte løpeskoen Salomon S/Lab Sense 8, så oppleves Salomon Pulsar Trail Pro 2 som en bedre dempet utgave, men med den samme løpsfølelsen og gode kontakten med underlaget.

Salomon Pulsar Trail Pro 2 passer best for deg som ønsker en lett og rask sko uten at du må gi avkall på gode dempingen og responsen. Det er rett og slett S/Lab Sense 8 på steroider.

Et annet alternativ som virkelig er verdt å få opp øynene for er VJ Lightspeed (testet her).


Passform

Passformen er som nevnt tight, men dette gjelder kun rundt ankelen/vristen, og forfoten er derimot svært romslig. Den integrerte tungen og smale åpningen kan gjøre det utfordrende å få på skoen om du har høy vrist, mens brede føtter ikke burde stoppe deg fra å trives med Salomon Pulsar Trail Pro 2.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta

Hæl/forfot (herre/dame): 33 mm/27 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm / 6 mm
Vekt (herre/dame): 260 g / 225 g


Konklusjon


Salomon Pulsar Trail Pro 2
Salomon Pulsar Trail Pro 2

Product Name: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Brand: Salomon

Offer price: 1850

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal, men god oppdatering av en allerede lett og rask terrengsko. Mellomsålen i Energy Surge og den stive Energy Blade-platen sørger for en god balanse mellom nok demping og god respons, og Salomon Contagrip-sålen sitter godt på de fleste underlag (utenom virkelig gjørme og løse forhold).

Passformen er tight og god, samtidig som den fleksible overdelen gir rom for fleks og god pusteevne. Derimot blir Pulsar Trail 2 noe ustødig dersom du utfordrer den på virkelig teknisk krevende terreng.

Er du ute etter en rask og god terrengsko som kan brukes til alt fra rekordforsøk i den lokale formtest-bakken til den «vanlige» økta der du må kombinere både asfalt, grus og sti? Da anbefales Salomon Pulsar Trail Pro 2 varmt.

Overall
88%
88%

Pros

  • Meget komfortabel.
  • God demping og respons.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • Føles både lett og rask.

Cons

  • Trang å få på.
  • Noe ustødig i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer