Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

6. juli, 2023 (oppdatert 12. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen den alltid har vært.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

2022 var et stort år for Salomon der de blant annet snudde hele terrengsko-parken på hodet og introduserte nye materialer og teknologier i jakten på å utfordre den økende trenden med karbonsåler i terrengsko og mer dempende og responsive materialer.

Den nye «Pulsar»-serien tok i bruk en kombinasjonen av det myke og responsive mellomsålematerialet Energy Surge, samt Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørget disse for en responsiv og godt dempet terrengsko med god beskyttelse mot underlaget.

Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 – Oppgradert passform

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er ingen stor endring fra sin forgjenger – noe den heller ikke behøver å være – men Salomon har forbedret områdene der det var viktigst. Utseendemessig ser de to modellene nesten identisk ut, og både mellomsåle og yttersåle er uforandret. Det eneste som skiller de er en oppdatert overdel med en forbedret passform der fokus ligger på hælkappen for en sikrere passform.

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er utstyrt med en kraftig, men tynn meshmembran forsterket med TPU-bånd på sidene og en kraftig tåkappe i front. Forsterkningen på sidene bidrar kun til beskyttelse, og gir ingen sideveis støtte.

Tungen er fullstendig integrert i overdelen og former en slags sokk som omfavner hele fotbladet og sikrer en tight passform, samt bidrar til å hindre rusk i å trenge inn i skoen. Hælkappen er relativt smal for å sikre at foten holdes godt på plass, og den myke kanten er komfortabel mot akillessenen.

Quicklace-lissene gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen og er i tillegg noe fleksibel slik at de ekspanderer og gir rom til foten når den utvider seg under løp.

Mellomsåle

Mellomsålen på alle Salomon Pulsar Trail Pro 2 byger på en sandwich-konstruksjon bestående av tre lag. Det ene laget er todelt og består av Energy Surge – en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin. Denne er todelt med et mykere lag øverst, og et mer kompakt lag nederst. Kombinasjonen sørger for å bevare ok demping, samtidig som det leverer en responsiv og mer leken sko.

Mellom disse lagene finner vi Energy Blade – en TPU-plate som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade-platen sørger for å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig mer fleksibel enn en stiv karbonplate. Den økte fleksibiliteten bidrar til at du får bedre kontakt med underlaget, og bevarer den gode løpsfølelse. Alle skoene i Pulsar-serien benytter Energy Blade-platen, men sammenlignet med Salmon Pulsar Trail har «Pro»-utgaven en stivere utgave som gir mer snert i frasparket.

I designet av Pulsar Trail Pro/Pro 2 har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen (R.Camber-teknologien) og gitt sålen en avrundet form der spesielt tuppen er avrundet oppover mot tærne, men også hælen er noe avrundet. Denne konstruksjonen bidrar til følelsen av at skoen ruller gjennom terrenget og gjør at stegavviklingen går lettere og skoen føles raskere. Den avrundede tuppen er heldigvis ikke så stor at det går ut over stabiliteten.

Yttersåle

Salomon er kjent for å lage gode yttersåler, og All Terrain Contagrip sålen består av Contagrip MA gummi der mange mellomstore knaster vinklet i ulike retninger er jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Sammenlignet med Pulsar Trail er knastene på «Pro»-modellen ikke fullt så avlange, men flere i antall.

Det er ingen steinplate i sålen, men den stive Energy Blade-platen gjør den samme nytten. Grepet er best på tørt og kompakt underlag, men sålen sitter også bra på våt stein/sva. De mange knastene gjør det også relativt bra på mer variert underlag som stier med innslag av litt gjørme og løst underlag bestående av blader og barnåler, men ren gjørme bør du styre unna ettersom de 3,5 mm store knastene blir for små til å få skikkelig grep. Her er en sko som Salomon Speedcross 6 et bedre alternativ.

Opplevelse og bruk

Salomon Pulsar Trail Pro 2 oppleves svært lik i bruk som tidligere, og kan karakteriseres som en rask, stødig og trygg sko. Overdelen er myk og komfortabel, og det lave droppet på 6 mm bidrar til god følelse med underlaget. Mellomsålen i Energy Surge og den stive Energy Blade-platen sørger for en god balanse mellom nok demping og god respons.

For deg som har løpt med den ultralette og konkurranseorienterte løpeskoen Salomon S/Lab Sense 8, så oppleves Salomon Pulsar Trail Pro 2 som en bedre dempet utgave, men med den samme løpsfølelsen og gode kontakten med underlaget.

Salomon Pulsar Trail Pro 2 passer best for deg som ønsker en lett og rask sko uten at du må gi avkall på gode dempingen og responsen. Det er rett og slett S/Lab Sense 8 på steroider.

Passform

Passformen er som nevnt tight, men dette gjelder kun rundt ankelen/vristen, og forfoten er derimot svært romslig. Den integrerte tungen og smale åpningen kan gjøre det utfordrende å få på skoen om du har høy vrist, mens brede føtter ikke burde stoppe deg fra å trives med Salomon Pulsar Trail Pro 2.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Fakta

Hæl/forfot (herre/dame): 33 mm/27 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm / 6 mm
Vekt (herre/dame): 260 g / 225 g


Konklusjon


Salomon Pulsar Trail Pro 2
Salomon Pulsar Trail Pro 2

Product Name: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Brand: Salomon

Offer price: 1850

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal, men god oppdatering av en allerede lett og rask terrengsko. Mellomsålen i Energy Surge og den stive Energy Blade-platen sørger for en god balanse mellom nok demping og god respons, og Salomon Contagrip-sålen sitter godt på de fleste underlag (utenom virkelig gjørme og løse forhold).

Passformen er tight og god, samtidig som den fleksible overdelen gir rom for fleks og god pusteevne. Derimot blir Pulsar Trail 2 noe ustødig dersom du utfordrer den på virkelig teknisk krevende terreng.

Er du ute etter en rask og god terrengsko som kan brukes til alt fra rekordforsøk i den lokale formtest-bakken til den «vanlige» økta der du må kombinere både asfalt, grus og sti? Da anbefales Salomon Pulsar Trail Pro 2 varmt.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel.
  • God demping og respons.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • Føles både lett og rask.

Cons

  • Trang å få på.
  • Noe ustødig i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…