Test: Rab Zenith Jacket

18. november, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Rab Zenith Jacket”

Lett, vanntett, god passform og smarte detaljer. Rab Zenith Jacket er alt du trenger av en allsidig skalljakke for aktivt bruk året rundt.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Rab Zenith Jacket – Endelig en perfekt skalljakke?

Som en overaktiv fyr med 100 000 jern i ilden døgnet rundt både høyt og lavt og i all slags vær, er jeg alltid på leit etter det «perfekte plagget». Rab Zenith Jacket er endelig et slikt plagg. Den lave vekten (330 gram) og det tynne GORE-TEX PACKLITE Plus materiale gjør at jakken blir forsvinnende liten når den brettes sammen, og de ekstra forsterkningene på skuldre og hette bidrar til økt slitestyrke der der trengs.

Rab Zenith Jacket er laget for aktivt bruk og tar i bruk PACKLITE Plus teknologien for høyest mulig pusteevne uten at det går på bekostning av vanntettheten. Passformen er romslig slik at luften får plass til å sirkulere, og en lang glidelåsåpning under ermene forsterker luftemulighetene.

Både jakke og ermer er relativt lange, dekker godt over hofte og håndledd, og har stramming for bedre passform. Hetten er hjelmkompatibel, justeres med en hånd og fungerer strålende. Den høye halsen dekker godt opp mot nesen og beskytter mot kulde og nedbør.

I front er det en stor brystlomme på hver side, og logoen på venstre side fungerer samtidig som en refleks. Den høye plasseringen av lommene gjør jakken ideell for bruk med klatresele/til brevandring/etc..

I bruk oppleves Rab Zenith Jacket kort og godt fantastisk. Etter flere måneders aktivt bruk er den fremdeles helt vanntett fra utsiden, og pusteegenskapene er imponerende gode. Hetten er takknemlig god, og den romslige passformen gir plass til et ekstra lag eller to når temperaturen kryper nedover.


Tilgjengelighet

Rab Zenith Jacket er tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike farger hver. Passformen er relativt romslig, men de gode justeringsmulighetene gjør det enkelt å tilpasse jakken. Materialet er såpass lett at det ikke føles tungt selv om det er litt ekstra.

Rab Zenith Jacket leveres med en pakkpose som er ideell for å komprimere jakken.

Konklusjon

Rab Zenith Jacket
Rab Zenith Jacket

Product Name: Rab Zenith Jacket

Brand: Rab

Offer price: 3999

Currency: NOK

Konklusjon

Det er ikke lett å lage lette vanntette jakker som faktisk fungerer som solide helårsplagg, men Rab viser at de får det til med Rab Zenith Jacket. Denne jakken holder deg tørr i skikkelig regn, puster som et uvær, gir god plass til ekstra bekledning når temperaturen synker, og tar nesten ikke plass når den puttes i sekken.

Passformen er romslig og god, og med de gode jsuteringsmulighetene bør den kunne passe til stor og liten, tykk og tynn. En allsidig skalljakke laget for aktivt bruk.

Anbefalt!

Overall
95%
95%

Pros

  • Lett og svært komprimerbar.
  • Gode luftemuligheter under ermene.
  • Lang og god passform.
  • To store brystlommer.
  • Romslig hjelmkompatibel hette. Høy hals.
  • Medfølgende pakkpose.

Cons

  •  Ingenting.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer