Test: Garmin Vivoactive 6

Oppdatert: april 23, 2025
, Oppdatert: april 23, 2025
 / Oppdatert: april 23, 2025
Garmin Vivoactive 6

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Garmin Vivoactive 6 leverer omfattende helsesporing, en rekke nyttige treningsverktøy, nyttige smartfunksjoner, i et enkelt og pent design, og til en god pris.

Garmin Vivoactive 5 var en vanvittig suksess for Garmin da den ble lansert høsten 2023. Vivoactive 5 bød på en rekke funksjoner og et pent design til en svært konkurransedyktig pris på 3299 kr. Årets modell ser nesten identisk ut, og prisen har økt 800 kr. Likevel, det har skjedd mye på innsiden, og Vivoactive-serien fortsetter å levere mye for pengene.




Nye og forbedrede funksjoner

Blant de viktigste oppgraderingene i Vivoactive 6 er:

  • Økt lagringskapasitet: Klokken har nå 8 GB intern lagring, dobbelt så mye som forgjengeren, noe som gir mer plass til musikk og apper.
  • Utvidet satellittstøtte: Med støtte for BeiDou og QZSS satellittsystemer, tilbyr klokken forbedret GPS-nøyaktighet og raskere posisjonsbestemmelse.
  • Gyroskop: Inkluderingen av et gyroskop gir bedre håndleddsbasert sporing og mer presise data under aktiviteter.
  • Smart alarm: En ny funksjon som vekker brukeren under lettere søvnfaser innenfor et forhåndsdefinert tidsvindu, for en mer naturlig oppvåkning.
  • Daglige foreslåtte treningsøkter for gange: Tidligere begrenset til løping og sykling, tilbyr klokken nå tilpassede treningsforslag også for gåing, noe som gjør den mer inkluderende for ulike aktivitetsnivåer.
  • Garmin Strength Coach: Gir veiledning og animerte øvelser for styrketrening direkte på klokken, noe som hjelper brukere med å utføre øvelser korrekt og effektivt.
  • Løpsdynamikk og løpskraft: For løpere tilbyr klokken nå avanserte metrikker som løpsdynamikk og løpskraft, samt funksjoner som PacePro og konkurransevarsel for å estimere løpetider.
  • Forhåndsdefinerte ruter: Muligheten til å følge forhåndsdefinerte ruter med varsler ved avvik, samt et nytt magnetisk kompass for økt navigasjonsnøyaktighet.

Design og skjerm

Vivoactive 6 beholder det elegante designet fra forgjengeren, med en 42,2 mm urkasse i aluminium og fiberforsterket polymer, og en 1,2-tommers AMOLED-berøringsskjerm med en oppløsning på 390 x 390 piksler. Klokken er tilgjengelig i fargene Black/Slate, Bone/Lunar Gold, Jasper Green og Pink Dawn. Den eneste synlige endringen er en større start/stopp-knapp, som forbedrer brukervennligheten under trening.

Klokken er 2 mm tynnere en tidligere, og måler kun 10,9 mm. Kombinert med den lave vekten på 36 gram så sitter Vivoactive 6 veldig komfortabelt på hånden, og du glemmer raskt at den er der.


Batteritid

Garmin Vivoactive 6 har en fargerik og lyssterk AMOLED-skjerm, men likevel solid batteritid. I smartklokkemodus varer den opptil 11 dager, eller 21 timer med GPS aktivert. Med «alltid-på-skjerm» reduseres dette til rundt 5 dager. Lysstyrken kan justeres i tre nivåer, eller settes til «automatisk» der klokken selv regulerer lysstyrken ut i fra omgivelsene. Den reelle batteritiden vil variere ut i fra innstillinger og bruk, der spesielt høy lysstyrke og bruk av GPS reduserer tallene.

Med GPS aktivert holder klokken rundt 21 timer, og med musikk og GPS ligger batteritiden på rundt 8 timer. En fullading tar ca. 60 minutter. Ved å aktivere batterisparemodus kan du presse klokken til å holde rundt 21 dager.


Spesifikasjoner – Garmin Vivoactive 6

Funksjon/ModellGarmin Vivoactive 6Garmin Vivoactive 5Garmin Venu 3
Skjerm1,2″ AMOLED (390 x 390 px)1,2″ AMOLED (390 x 390 px)1,4″ AMOLED
BatteritidOpptil 11 dager i smartklokkemodus.
5 dager med alltid-på-skjerm.
Opptil 11 dager i smartklokkemodus.
5 dager med alltid-på-skjerm.
Opptil 14 dager i smartklokkemodus.
5 dager med alltid-på-skjerm.
MaterialeFiberforsterket polymer med aluminiumsrammeFiberforsterket polymer med aluminiumsrammeFiberforsterket polymer med rustfritt stål
Vekt23 gram
36 gram med reim
26 gram
36 gram med reim
46 gram med reim
Størrelse42,2 x 42,2 x10,9 mm42,2 x 42,2 x 11,1 mm45 x 45 x 12 mm
Lagringskapastitet8 GB4 GB8 GB
GNSS (satellittsystem)GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSSGPS, GLONASS, Galileo GPS, GLONASS, Galileo
SensorerOptisk pulssensor (ELEVATE 4), SpO2, gyroskop, kompass, akselerometer, termometer, lyssensorOptisk pulssensor (ELEVATE 4), SpO2, kompass, akselerometer, termometer, lyssensorOptisk pulssensor (ELEVATE 5), SpO2, barometer, gyroskop, akselerometer, termometer, lyssensor
TilkoblingBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFi
Pris4099,-3299,-5799,-

Trening og treningsfunksjoner

Vivoactive-serien har vært en av selskapets minst treningsfokuserte klokker, og i større grad prioritert aktivitetsmåling og smartfunksjoner. I år får Garmin Vivoactive 6 en stor oppgradering for alle som ønsker en allsidig og brukervennlig treningsklokke.

For det første har klokken fått støtte for to nye GNSS-systemer – BeiDou og QZSS-, noe som gjør at den støtter alle de fem største satellittsystemene. Til tross for mangelen på Multiband-GPS, så er Vivoactive 6 rask til å finne satellittene, og presisjonen på sporingen er meget god- selv med kun GPS aktivert.

Garmin Vivoactive 6 har fått en mengde nye aktivitetsprofiler som nå teller 80+. Utvalget er variert, men med et stort fokus på aktiviteter innen løping og utendørsaktiviteter. Klokken har til og med fått støtte for avanserte målinger som løpsdynamikk og løpskraft, og funksjoner som PacePro og konkurransevarsel. PacePro hjelper løpere med å opprettholde et jevnt tempo ved å gi tempoveiledning tilpasset løypens topografi, mens konkurransevarsel estimerer løpstider på distanser som 5 km, 10 km, 21 km og 42 km.

Merk at for å måle løpskraft kreves det i utgangspunktet et barometer for å måle høydedata, men sammen med Vivoactive 6 så introduserer Garmin en ny algoritme som bruker 3D GNSS til å beregne små høydeforskjeller i terrenget. Dette kan blant annet føre til litt endringer i løpskraft beregningen sammenlignet med andre Garmin-modeller.

I tillegg har klokken nå støtte for Daglige foreslåtte treningsøkter for gange- helt nytt for Garmin (tidligere kun for løp, sykling og styrke), samt Garmin Strength Coach som gir veiledning og animerte øvelser for styrketrening.

De nye foreslåtte treningsøktene for gange dukker opp hver morgen i morgenrapporten, eller kan aktiveres når du starter en ny gå-aktivitet. Styrkeøktene fra Garmin Coach kan lastes ned gratis i appen der du kan velge blant et stort utvalg.

Du får også muligheten for å sette opp flere datasider under trening, og å velge opptil 8 datafelter per side. Vivoactive 6 har i tillegg blir «oppgradert» til å vise estimert treningseffekt, både aerob og anaerob, etter hver økt.


Rullestolbrukere vil kunne spore både aktivitet og trening ved å aktivere rullestolmodus. Klokken vil da registrere dytt i stedet for skritt, samt inkludere dytt- og håndsykkelaktiviteter med forhåndsbelastede treningsøkter, animerte treningsøkter for styrke, kondisjonstrening, HIIT, pilates og yoga, og utfordringer som er spesifikke for rullestolbrukere.

Sammenlignet med Forerunner-modellene så mangler den avansert Trenings- og restitusjonsanalyse, samt enkelte treningsfunksjoner som Ytelseskondisjon, høydejustert tempo, mer omfattende svømme- og sykkelfunksjoner, utendørs- og fritidsfunksjoner inkludert navigering. Vivoactive 6 kan til gjengjeld by på støtte for golf.




Garmin Vivoactive 6 har også fått støtte for å følge en forhåndsdefinert rute, samt TrackBack som veileder deg tilbake til startpunktet enten via ruten du ar tilbakelagt, eller korteste vei i luftlinje. Den vil også varsle deg når du beveger deg utenfor ruten. Det fungerer fint, men klokken er ikke like rask som de råeste modellene til å varsle når du er på feil spor. her kan det fort gå 50-70 meter før du får beskjed om å snu og følge tilbake til stien.

Vivoactive 6 har fått på plass et magnetisk kompass med høy nøyaktighet, men mangler fremdeles barometer.


Helse- og aktivitetsmåling

Vivoactive 6 fortsetter å tilby omfattende helse- og aktivitetsmålinger, inkludert pulsmåling, oksygenmetning, hjertevariabilitet (HRV), HRV Status, stressmåling inkludert påminnelser om avslapping, Body Battery, kaloriforbruk, skritt, intensitetsminutter, pust, detaljert søvnanalyse med søvnscore, og en søvnveileder. Den estimerer også Kondisjonsalder og VO2-maks.

Ettersom klokken mangler barometer, så vil den ikke telle høydemeter annet enn under en treningsøkt der GPS-en er aktivert. Derimot vil den automatisk registrere aktiviteter dersom du glemmer å starte/avslutte økta (anbefales likevel å starte manuelt for best mulig presisjon).

Den største skuffelsen med Vivoactive 6 er at den beholder den «gamle» ELEVATE 4 pulssensoren, og vil med andre ord ikke få støtte for EKG-måling slik som både Venu 3 og Fenix 8-serien. Den har heller ikke hudtemperatursensor.

ELEVATE 4 sensoren byr heldigvis på god presisjon for pulsmålingene, selv om det er nesten pinlig av Garmin å fortsette med denne i 2025.


Vivoactive 6 er ellers den første Garmin-klokken til å introdusere en ny smart alarm-funksjon som analyserer søvnfasene for å vekke deg på det mest gunstige tidspunktet. Smart-alarmen kan aktiveres ved å stille alarmen som normalt, men den vil kunne vekke deg opptil 30 minutter før den opprinnelige alarmen dersom den merker at du sover lett.

Smart-alarm er ikke unikt for Garmin, og det er mange produsenter som allerede tilbyr det, men det er fint å se Garmin implementere nye funksjoner.


Smartfunksjoner

Garmin Vivoactive 6 støtter smartvarsler (Android-brukere kan besvare meldinger fra klokken), kontaktløs betaling via Garmin Pay, lagring og avspilling av musikk, samt offline streaming fra tjenester som Spotify, YouTube Music og Deezer. Du kan også besvare eller avvise samtaler direkte fra klokken, men det er ingen innebygd høyttaler/mikrofon som du finner på storebroren Venu 3, så du kan ikke prate gjennom klokken.

Ellers finnes det en enkel lommelykt som brukes den maksimale lysstyrken på skjermen, samt «finn telefonen»-funksjon, og ikke minst støtte for enkle apper som værvarsel, kalender, påminnelser, etc, og et stort utvalg urskiver.. Flere apper/urskiver kan lastes ned fra Garmin sin appbutikk- Connect IQ Store.

Garmin Vivoactive 6 byr også på sikkerhets- og sporingsfunksjoner der klokken automatisk varsler utvalgte kontakter ved et fall eller uhell, samtidig som den starter en live-tracking av posisjonen. Dette fungerer veldig godt, og ble faktisk trigget da jeg klarte å gå på tryne i ei elv under testingen.

I tillegg kan du manuelt sende et nødsignal eller dele sanntidsdata fra treningsøkter via LiveTrack, slik at venner og familie kan følge deg underveis for ekstra trygghet.


Garmin Connect

Garmin Connect er Garmin sin tjeneste for innsamling av data, analyse og muligheter for å gjøre innstillinger for både klokke og synkronisering mot ulike tredjeparts tjenester (Strava, MyFitnessPal, Apple Health, mfl.). Garmin Connect er tilgjengelig som både en nettside og app, og er et kraftig verktøy som i stor grad kan tilpasses brukerens eget ønske. Hver av de ulike parameterne som for eksempel Skritt, Oksygenmetning, Søvn, Intensitetsminutter, etc., kan fjernes ved å sveipe de bort, eller legges til på nytt ved å trykke på et lite «+»-tegn.

I appen kan du melde deg på ulike merkeutfordringer og konkurranser, utfordre venner og andre Garmin Connect brukere, få dypere innsikt i utvikling av både helse- og treningsstatistikk over tid, melde deg på et av Garmin sine treningsprogrammer Garmin Coach.

Til slutt; etter endt aktivitet vil du finne all informasjon og statistikk i Garmin Connect. Nøyaktig hvor mye data som registreres avhenger av hvilke aktivitetsprofil du benytter, men for de fleste vil det uansett være mer enn nok. Under viser et utvalg data fra løping.


Konkurrenter

Garmin Vivoactive 6 er en imponerende allsidig og god klokke ettersom den tilbyr mange av de viktigste funksjonene fra Garmin til en konkurransedyktig pris. På mange måter er det lett å si at Vivoactive 6 er en av selskapets best utstyrte klokker i forhold til prisen, men samtidig trekker det ned at den fremdeles benytter forrige generasjon pulssensor.

Et opplagt alternativ for deg som ønsker en mer treningsorientert versjon av Vivoactive 6 er Garmin Forerunner 265 som blant annet byr på Multiband-GPS, støtte for Multisport, mer avansert Trenings- og restitusjonsanalyse, bedre batteritid, flere treningsfunksjoner, og ikke minst støtte for Multisport. Den koster noen hundrelapper mer, men er absolutt verdt om du ønsker en skikkelig pulsklokke til trening.

Garmin Forerunner 165 er et annet alternativ, men her gjelder det å ha tunga rett i munnen, for på flere områder er faktisk Vivoactive 6 en bedre klokke enn FR165. Sistnevnte har til gjengjeld litt flere treningsverktøy og er bedre for utendørs og fritidsfunksjoner, samt at den tilbyr enklere betjening med fem knapper + touch.

Andre åpenbare konkurrenter finner Garmin sine egne modeller Garmin Venu 2 Plus / Garmin Venu 3, Garmin Forerunner 255 Music, og ikke minst Apple Watch Series 10, Google Pixel Watch 3, Fitbit Sense 2, Samsung Galaxy Watch 7, Huawei Watch GT 5 og Xiaomi Watch S4.

Alle disse byr på omfattende helse- og aktivitetssporing, nyttige treningsverktøy, og høy brukervennlighet. Garmin har til gjengjeld den beste plattformen for å utnytte dataen på en måte som gjør det enkelt for oss brukere å forså hvordan trening, hvile, søvn, etc., påvirker oss.


Konklusjon



Garmin Vivoactive 6
Garmin Vivoactive 6

Product Name: Garmin Vivoactive 6

Brand: Garmin

Offer price: 4099

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Vivoactive 6 er ikke en like stor oppgradering som forgjengeren, men det ville også vært rart ettersom Vivoactive 5 nesten tilbød for mye for pengene. Likevel, Vivoactive 6 klarer nok en gang å heve lista for hva en god budsjettmodell kan få til.

Vivoactive 6 leverer en allsidig og god klokke som fungerer ypperlig til variert trening og hverdagsaktivitet. Det slanke designet og den lave vekten gjør den komfortabel å bære døgnet rundt, og den flotte skjermen og de praktisk smartfunksjonene gjør den til et praktisk verktøy i hverdagen.

Det kanskje aller beste er den utvidede støtten for løping og flere aktivitetsprofiler. Ikke bare måler Vivoactive 6 løpskraft og løpsdynamikk, men du får også nyttige treningsfunksjoner som PacePro, intervallbygger, daglig foreslåtte gå-økter, estimert treningseffekt, brødsmuleruting og mulighet til å følge forhåndsdefinerte ruter.

GPS-en er raskt klar, og byr på god presisjon. Pulssensoren tilhører forrige generasjon, men er fremdeles en av de beste på markedet- selv om det er på høy tid at Garmin oppgraderer denne. Og ikke minst, batteritiden er også god.

Til en pris på 4099 kr leverer Vivoactive 6 mye funksjonalitet for pengene, og fremstår som et av Garmins beste kjøp for deg som ønsker en god balanse mellom helse, trening og smartfunksjoner- uten å gå helt opp i premiumsegmentet. Ønsker du en mer treningsfokusert klokke finnes bedre alternativer som Forerunner 265, men for mange brukere vil Vivoactive 6 være mer enn god nok.

Overall
90%
90%

Pros

  • Pent design og behagelig passform.
  • Flott og lettlest skjerm.
  • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
  • Trådløs betaling (Garmin Pay).
  • God batteritid og rask lading.
  • Nøyaktig GPS og pulssensor.
  • Omfattende helse- og aktivitetsmåling.
  • Egen rullestolmodus som registrerer skyv i stedet for skritt.
  • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
  • Stort utvalg aktivitetsprofiler + for rullestolmodus.
  • Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer.
  • Automatisk aktivitetsstart/slutt (dersom du glemmer å starte/avslutte økta).
  • Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand (HRV Status, Body Battery, m.m.).
  • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
  • Sikkerhets- og sporingsfunksjon gir ekstra trygghet.

Cons

  • Forrige generasjons pulssensor.
  • Mangler barometer for å telle høydemeter gjennom dagen.

Foreslåtte artikler

VJ Flow tar komforten fra vinterskoen VJ ACE, fjerner piggene, gjør overdelen tynnere og mer pustende, samtidig som de leverer supergrepet som VJ er kjent for.
Norda 001 kombinerer en komfortabel, solid og støttende overdel med fast og god demping, godt grep, bærekraftig produksjon, og et elegant design.
Garmin HRM 200 byr på nøyaktig pulsmåling, komfortabel passform, et smart og brukervennlig design, og fremtidsrettet teknologi.
Jetboil Flash Carbon er ikke bare en superkompakt og lett gassbrenner, men et komplett lite turkjøkken som er enkel i bruk og byr på høy varmeeffekt.
Huawei FreeArc byr på en sikker og komfortabel passform, lang batteritid og god lydkvalitet, samtidig som du kan være oppmerksom på omgivelsene rundt deg.
Helly Hansen Odin Rock Insulated Shell Jacket kombinerer lav god værbeskyttelse, lett og effektiv isolasjon, i en lett, pakkbar og funksjonell skalljakke.