Test: Sennheiser Sport True Wireless

18. juli, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Sennheiser Sport True Wireless”

Sennheiser går all inn på engasjerende lyd og bombesikker passform med sine første dedikerte sportsorienterte ørepropper Sennheiser Sport True Wireless. Du får ikke full pakke, men du får fremdeles «Sennheiser-kvalitet».

De har laget hodetelefoner, høyttalere, mikrofoner og diverse lydprodukter i over 75 år, men Sennheiser Sport True Wireless er det første produktet rettet mot mennesker som liker å være i aktivtet. Her har Sennheiser tatt utgangspunkt i de populære Sennheiser CX True Wireless, benyttet de samme gode driverne og lydbildet, den samme prisen, men i tillegg gjort de vanntette og gitt de muligheten til å tilpasse lydbildet ved å endre på de medfølgende silikonproppene.

Sammenlignet med den noe oppgraderte Sennheiser CX Plus True Wireless har de derimot skrellet bort funksjoner som støydemping, auto pause, trådløs lading, og satset alt på lang batteritid, værtetting og passform.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Sennheiser Sport True Wireless
Sennheiser Sport True Wireless

Product Name: Sennheiser Sport True Wireless

Brand: Sennheiser

Offer price: 1490

Currency: NOK

Konklusjon

Sennheiser Sport True Wireless leverer er et greit første forsøk på rendyrkede sportsørepropper fra Sennheiser. Lyden er god, passformen er og, og batteritiden er langt over snittet.

Du må derimot gi avkall på en aktiv støydemping, Awarness Mode og auto pause – funksjoner som finnes hos flere av konkurrentene i samme prisklasse.

Vit hva du prioriterer mest; dersom det er god lyd, sikker passform og lang batteritid, så er Sennheiser Sport True Wireless verdt pengene.

Overall
70%
70%

Pros

  • Bombesikker passform.
  • Mange utskiftbare propper og finner.
  • Lang batteritid på en lading.
  • Vanntett og støvtette (IP54).
  • Fyldig og engasjerende lyd.

Cons

  • Stort ladeetui.
  • Mangler trådløs lading.
  • Ingen støydemping eller Awarness Mode.
  • Mangler multipoint.
  • Litt lavt maksvolum.

Sennheiser Sport True Wireless – Design, passform og batteritid

Sennheiser Sport True Wireless er ikke ørepropper for små ører. Selve proppene er relativt firkantet og store, og selv om vekten på 6,8 gram ikke er alle verden, så merkes de godt i ørene. Heldigvis er det lett å finne en passform som sitter trygt i øret takket være tre X 2 sett medfølgende silikonpropper og fire sett med finner som festes over øregangen. Sennheiser har også inkludert en «passform-test» som hjelper deg å velge riktig kombinasjon av propper.

Når vi skriver 3 x 2 sett skyldes dette at Sennheiser har inkludert tre sett med åpne propper og tre sett med lukkede propper. De åpne proppene skal sammen med EQ-innstillingen «Awareness Mode» gjøre at du hører omgivelsene bedre, samtidig som de reduserer støy som dine egne fottrinn og pust. De lukkede proppene skal sammen med EQ-innstillingen «Focus» blokkere omgivelsesstøy, slik at du får med en mer intens og oppslukende musikkopplevelse.

Sennheiser Sport True Wireless

Tross det relativt store designet så sitter Sennheiser Sport True Wireless godt i ørene.

Ladeetuiet er også stort, men også her er vekten på 41,6 gram i det nedre sjiktet. En praktisk hempe sitter fast i siden og gjør det enkelt å røske det med seg i farten, mens et lite gummilokk dekker USB-C ladeporten. Dog er ikke det firkantede designet dårlig egnet for trange lommer, og definitivt ikke noe du røsker med deg i farten.

Batteritiden er derimot meget god. Ytterst få ørepropper klarer å matche Sennheiser Sport True Wireless sine 9 timer på en lading. Når de i tillegg kan lades ytterligere to ganger via ladeetuiet, sitter vi igjen med totale 27 timer. Det er flere trådløse ørepropper som klarer det samme antallet, men ikke like lenge på en lading.

Sennheiser Sport True Wireless støtter ikke trådløs lading, men 10 minutter i ladeetuiet er nok til ca. 1 time bruk. Å fullade proppene tar rundt 1,5 time, og en LED-lys i front indikerer batteristatusen.

Både ørepropper og ladeetuiet er IP54-sertifisert og tåler kraftig vannsprut og støv. Du kan med andre ord fint bruke Sennheiser Sport True Wireless i kraftig regn, eller trene deg über-svett uten å være bekymret for å ødelegge proppene.


Tilkobling

Sennheiser Sport True Wireless støtter Bluetooth 5.2 og kobler seg enkelt til både Android og iOS. Proppene settes i paringsmodus umiddelbart i det du tar de ut av ladeetuiet, og du trenger bare å finne de i listen over Bluetooth-enheter å koble til. Last ned Sennheiser-appen, og du får full kontroll over proppene. Om ikke førstnevnte metode fungerer, holder du inne touchpanelene på utsiden i tre sekunder til de settes i paringsmodus.

Det som derimot skuffer er mangelen på støtte for å mulitpoint Bluetooth som tillater et par ørepropper å være tilkoblet to enheter samtidig. I Sennheiser appen er det en egen «bryter» som skal skru av/på tilkoblingen mellom de ulik enhetene du har koblet de til, men det fungerer ikke like sømløst som Sennheiser ønsker det. Til tross for gjentatte forsøk på å bruke bryteren for å veksle mellom en iPhone og en Macbook Pro, så måtte det flere alternative metoder til for å få veksle mellom de to enhetene. Det samme gjaldt for en iPad som ble paret med proppene.

Tilkoblingen er med andre ord tungvint, og Sennheiser bør komme med en programvareoppdatering som fikser problemene, for Bluetooth Multipoint ble introdusert med 4.0-standarden for snart 10 år siden, og Sennheiser Sport True Wireless er absolutt i stand til å takle dette.

Ettersom Sennheiser Sport True Wireless er ørepropper beregnet til trening er det ekstra godt å se at rekkevidden er såpass god. 20 meter avstand mellom propper og avspillingsenheten er null problem, og selv en avstand på 15 meter med tre vegger mellom hadde ingen påvirkning på lyden. Det er null problemer å la mobilen ligge 10-15 meter unna og likevel lytte uavbrutt til engasjerende toner. Sennheiser Sport True Wireless støtter lydkodekene SBS, AAC og aptX, og kan brukes med stemmeassistent.


Betjening

Betjeningen gjøres via touchpaneler på utsiden av proppene som støtter både ett, to og tre «tapp». På grunn av proppenes store og firkantede utforming er det enkelt å treffe riktig, og touchpanelene lystrer raskt. Det har ikke vært noe problem at man kommer borti ved et uhell, og Sennheiser har gjort en god jobb med betjeningen.

Trykk på høyre eller venstre propp en gang for å starte/pause musikken, trykk to ganger på høyre propp for å spille neste sang, to ganger på venstre for å spille forrige sang. For å aktivere taleassistenten trykker du tre ganger på enten høyre eller venstre propp. Hold inne høyre propp for å øke volumet, og hold inne venstre propp for å senke det.

For bruk under samtaler kan du trykke en gang på enten høyre eller venstre propp for å besvare/avslutte en samtale, mens to trykk avviser samtalen. Ønsker du å endre på knappenes funksjon, kan dette enkelt gjøres i Sennheiser appen.


Lydkvalitet og støydemping

Sennheiser er kanskje først og fremst kjent for god lyd, og det er nok også en av Sennheiser Sport True Wireless sine sterkeste sider. Du får nemlig ingen aktiv støydemping, og må klare deg med den passive støydempingen som selve isoleringen fra proppene gir. Finner du riktig størrelse på proppene, så er derimot støydempignen relativt god, men samtidig mister du mye av følelsen med omgivelsene ettersom heller ikke har noen form for Awarness Mode som slipper inn lyd fra omgivelsene.

I appen kan du riktignok velge mellom «Focus» og «Aware», men det krever samtidig at du bytter mellom de åpne- og lukkede proppene. Lyden er nok litt fyldigere når du aktiverer «Focus», men det er ikke nevneverdig stor forskjell ettersom lydbildet er fyldig og engasjerende uansett. Noe av hensikten med de åpen proppene er å minimere irriterende lyder fra dine egne fottrinn, men det er erfaringsmessig mer en personlig greie, enn spesifikt relatert til proppene. Det har uansett ikke vært noe problem med Sennheiser Sport True Wireless.

Fraværet av Awarness Mode gjør at det ikke føles helt komfortabelt å bruke Sennheiser Sport True Wireless ute i gatebildet der du omgås både biler og andre mennesker, med mindre du kun benytter en av proppene. Ønsker du derimot fullstendig isolasjon og fokus, for eksempel inne på et treningssenter, så gjør Sennheiser Sport True Wireless en god jobb.

Lydkvaliteten er dog meget god. Sennheiser benytter 7 mm TrueResponse-drivere og gjør maksimalt ut av de. Proppene benytter Sennheiser sin egen «Sennheiser signature sound», ved hjelp av en enkel «lydtest» skal proppene justere lydbildet slik at de passer hver enkelt bruker best mulig. Lydtesten går gjennom et par-tre faser der du velger hvilken av tre ulike lyd-alternativer som låter best. I tillegg får du mulighet til å personifisere lydbildet ytterligere ved hjelp av en 3-trinns equalizer som justerer bass, treble og mellomtone.

Hvis du ikke har trua på egne DJ-ferdigheter, kan du velge mellom seks forhåndsinnstilte «presets» (Rock, Pop, Dance, Hip Hop, Classical, Movie), i tillegg til en egen modus for podcaster som fremhever stemmene. Sistnevnte fungerer faktisk overraskende bra og kan være nyttig om du lytter mye til podcast.

Sennheiser Sport True Wireless låter kort og godt meget bra. Det er ingen tvil om at Sennheiser har hatt fokus på å gjøre lyden engasjerende og «trenings vennlig». Det er de samme driverne og lydbildet som benyttes i Sennheiser MOMENTUM True Wireless, men det er også perfekt for å motivere til å ta i litt ekstra på trening.

Fraværet av en mer omstendelig equalizer er ikke-eksisterende, for Sennheiser gjør en såpass god jobb med standard innstillingen at det ikke føles nødvendig å justere lyden ytterligere. Signatur-lyden fungerer til alt fra dunkende Latino-musikk, gammel og god Rock med Iron Maiden, til noe så originalt som Odd Norstoga dersom du ønsker noe roligere. Her vil du nok ikke bli skuffet.

Det som derimot er litt merkelig, er at maksvolumet ikke er høyere. Det er godt mulig det er sunt for ørene dine å ikke druse på med et høyere maksvolum, men det kunne med fordel være noen hakk høyere uten at det føles ut som at du lever på grensen av hva som er forsvarlig.

Og ja, Sennheiser Sport True Wireless fungerer så klart til samtaler. Kvaliteten er helt grei og på linje med sportsørerpropper i samme segmentet. Det er ikke samme kvalitet som Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro, men det skulle også bare mangle ettersom både utforming og fokus er noe helt annet. I appen kan du velge å aktivere «Sidetone» som gjør at du hører din egen stemme mens du snakker.


Dette mangler

Med Sennheiser Sport True Wireless har Sennheiser laget ørepropper for deg som hovedsakelig prioriterer god lyd, for du får slett ikke i pose og sekk. Som nevnt mangler trådløs lading og aktiv støydemping, og du får heller ingen auto-pause funksjon som pauser musikken når du tar de ut av øret. Det er heller ingen «Finn øreproppene» funksjon slik at du kan søke de opp med telefonen dersom du mister de, og som nevnt mangler multipoint.

Prisen på 1500 kr gir deg derimot god lyd, men når du ser på hva Jabra klarer å levere med både Jabra Elite 8 Active, Elite 7 Active og Jabra Elite 4 Active, så er det litt skuffende at Sennheiser i det minste ikke eliminerer noen av disse manglene fra lista. Jabra Elite 7 Active og Jaybird Vista leverer begge minst like god lydkvalitet, aktiv støydemping, lang batteritid, trådløs lading, Ambient Aware, støtte for to å være tilkoblet to enheter samtidig, «Finn øreproppene»-funksjon, og en gjennomført god equalizer. Begge disse koster dog 500 kr mer.

Jabra Elite 4 Active er faktisk 200kr rimeligere enn Sennheiser Sport True Wireless, og pakker i tillegg inn aktiv støydemping, Ambient Aware, god batteritid, en super equalizer, og et mindre og lettere ladeetui.

For 100 kr mer får du Sennheiser CX Plus True Wireless som både har aktiv støykansellering, Awarness Mode (Transparency Mode) og auto-pause. Disse mangler til gjengjeld IP54-sertifisering og justerbart lydbilde.

Heldigvis er dette de første virkelige trenings-øreproppene fra Sennheiser, og det er en ok start. Det blir spennende å se hva de kan gjøre med proppene i dette segmentet videre, for det er absolutt gode ørepropper med tanke på lydkvalitet, passform og ikke minst batteritid.

Under sees en sammenligning mellom noen av Sennheiser Sport True Wireless sine «største» konkurrenter. Jabra Elite 7 Active, Jabra Elite 3, Jaybird Vista 2 og JBL True Reflectiv Sport, er alle sterke kandidater i dette segmentet. Samtlige av disse har bedre støydemping, Awarness Mode og støtte for tilkobling til flere enheter, men Sennheiser har en «edge» på batteritid, og ikke minst meget god lyd.


Konklusjon

Sennheiser Sport True Wireless
Sennheiser Sport True Wireless

Product Name: Sennheiser Sport True Wireless

Brand: Sennheiser

Offer price: 1490

Currency: NOK

Konklusjon

Sennheiser Sport True Wireless leverer er et greit første forsøk på rendyrkede sportsørepropper fra Sennheiser. Lyden er god, passformen er og, og batteritiden er langt over snittet.

Du må derimot gi avkall på en aktiv støydemping, Awarness Mode og auto pause – funksjoner som finnes hos flere av konkurrentene i samme prisklasse.

Vit hva du prioriterer mest; dersom det er god lyd, sikker passform og lang batteritid, så er Sennheiser Sport True Wireless verdt pengene.

Overall
70%
70%

Pros

  • Bombesikker passform.
  • Mange utskiftbare propper og finner.
  • Lang batteritid på en lading.
  • Vanntett og støvtette (IP54).
  • Fyldig og engasjerende lyd.

Cons

  • Stort ladeetui.
  • Mangler trådløs lading.
  • Ingen støydemping eller Awarness Mode.
  • Mangler multipoint.
  • Litt lavt maksvolum.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer