Ønsker du å komme i gang med løping og å finne løpegleden, så har Polar Pacer det du trenger. Polar Pacer viderefører alt det kjente og velfungerende fra den populære Polar Vantage M2, og pakker det inn i en lettere og bedre utstyrt innpakning, til en enda lavere pris.
En komplett gjennomgang av ulike funksjoner og verktøy i ulike pulsklokker fra Polar kan finnes i denne guiden:
Polar Pacer
Product Name: Polar Pacer
Brand: Polar
Offer price: 2499
Currency: NOK
Konklusjon
Det er ikke veldig mange fullverdige multisportklokker i budsjettklassen, men Polar Pacer gir deg alt du trenger til en fin pris.
Polar Pacer er en enkel pulsklokke, og er spesielt rettet mot deg som ønsker å komme i gang med løpingen. Du får den detaljerte aktivitets- og søvnanalysen til Polar, flere flotte treningsfunksjoner, og ikke minst avansert Trenings- og restitusjonsanalyse som kan hjelpe deg til å trene og restituere bedre.
Det spares inn på materialer, noen treningsfunksjoner som blant annet fraværet av løpskraft integrert i klokka, og ikke minst støtte for ruteimport og brødsmuleruting, men det er også hovedgrunnen til at Pacer er rimeligere enn storebror Pacer Pro.
Har du råd, ville jeg klart anbefalt å ta steget opp til Polar Pacer Pro, alternativt se til konkurrerende merker som Garmin Forerunner 55 eller COROS PACE 2. Ønsker du å holde deg til Polar-universet så er Polar Pacer likevel et god alternativ.
Overall
Pros
- God byggekvalitet. Slank og lett.
- Nøyaktig GPS.
- Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
- Enkelt brukergrensesnitt.
- Enormt mange aktivitetsprofiler å velge mellom.
- Omfattende Trenings- og restitusjonsanalyse.
- FitSpark gir deg daglige treningsøkter basert på terningstilstand og dagsform.
- Smartvarsler og musikkontroll.
- Mulighet til å kontrollere musikkavspilling på telefonen direkte fra klokken
Cons
- Ingen betaling.
- Savner touchskjerm.
- Noe tungvint å finne tak i smartvarsler
- Unøyaktig Gangtest.
Oversikt
- En ny generasjon pulsklokker
- Skjerm, batteritid, byggekvalitet, prosessor
- Trening og treningsfunksjoner
- Aktivitetssporing og søvnsporing
- Nøyaktighet – GPS og pulsmåling
- Polar Flow – App for synkronisering og oversikt
- Tester
- Smartklokkefunksjoner
- Konkurrenter
- Dette mangler
- Konklusjon
Polar Pacer – En ny generasjon Polar-klokker
Polar har lansert flere flotte klokker de siste årene, og har virkelig hatt suksess med de seneste tilskuddet Polar Vantage M2 og Polar Grit X Pro. Nå lanserer de to helt nye modeller; Polar Pacer og Polar Pacer Pro. Sistnevnte finner du test av her, og ettersom «lillebroren» Pacer på veldig mange områder er lik, vil dette bli en enklere gjennomgang. De nye Pacer-klokkene er laget for å gi førstegangsløpere et verktøy for å finne løpeformen, men passer også til rutinerte og godt trente løpere. Der Polar Pacer Pro på mange måter minner om Polar Vantage V2, minner nye Polar Pacer på Polar Vantage M2.
Polar Pacer har alle de viktigste funksjonene som kreves av en fullverdig pulsklokke, og gir deg til og med mulighet til å gjennomføre Multisport-aktiviteter, noe du ikke bør ta for gitt på en pulsklokke til 2499,-.
Polar Pacer tilbyr det meste av Polar sine viktigste treningsfunksjoner i en rimelig og enkel innpakning. Du får ikke den samme «luksusfølelsen» som med Polar Pacer Pro, Grit X Pro eller noen av Vantage modellene, men du sparer til gjengjeld noen kroner. Du får fremdeles Polar sin omfattende aktivitets- og søvnsporing, avansert trenings- og restitusjonsanalyse, samt de viktigste treningsfunksjonene.
Bedre skjerm – raskere prosessor
Den største nyheten for både Polar Pacer og Polar Pacer Pro er den nye MIP-skjermen (Memory in Pixel) som gjør den langt mer lyssterk og lettlest enn tidligere, samt den nye prosessoren som gjør at klokkene oppleves lynraske i bruk. Polar oppgir at prosessoren i Polar Pacer og Polar Pacer Pro er dobbelt så raskt som tidligere, og har syv ganger med RAM (hurtigminne). Til tross for at ingen Polar-klokker oppleves direkte trege, så er forskjellen godt merkbar. Skjermen på 1,2″ er dekket med ripebestandig Gorilla Glass 3.0, og har en oppløsning på 240 x 240 pixler (samme størrelse som Polar Vantage M2). Det er så klart fargeskjerm, men ingen touch.
Polar Pacer er tilgjengelig i fargene Night Black, Cloud White, Deep Teal og Purple Dusk.
Du kan velge mellom ulike urskiver som viser info som tid, treningsstatus, FitSpark (treningsveileder), musikk kontroll, dagens aktivitet, nåværende puls, vær, Nightly Recharge (søvn), total treningstid inneværende uke, og du kan velge å legge til/fjerne hver av disse. Du kan også skifte til analog visning dersom du foretrekker det.
Slank og lett
Der Polar Pacer Pro benytter påkostede og solide materialer over hele fjøla, er det spart noe mer på materialene hos Polar Pacer. Begge klokkene har et klokkehus laget i glassfiberforsterket polymer, men der Pacer Pro har knapper og bezel i aluminium, har Polar Pacer blitt utstyrt med polymerknapper og ramme. Bezelen (ringen rundt skjermen) er heller ikke like elegant som hos storebroren, og inntrykket er at dette er en rimeligere modell, selv om Polar Pacer faktisk virkelig ser bra ut.
Begge modellene benytter det nye og oppgraderte antennedesignet som skal gi mer nøyaktige GPS-målinger, men Pacer Pro mangler barometrisk høydemåler som bidrar til mer nøyaktig høydemåling spesielt i kupert og bratt terreng. Vekten er kun 40 gram, og målene på 45 x 45 x 11,5 mm (1 gram lettere enn Polar Pacer Pro) bidrar til at klokken ligger veldig godt på armen.
Betjeningen foregår via fem knapper som er både responsive og enkle å bruke selv under intensiv trening. Det er dessverre ingen touchskjerm, men det ville antagelig ført til en høyere pris.
Polar Pacer benytter standard 20 mm reimer som enkelt kan skiftes uten verktøy. Innfestingen er noe annerledes enn på Polar Pacer Pro, og er rett ut av esken både penere og mer komfortabelt ettersom reimene er innfestet helt flatt med klokkehuset. Dette er for øvrig den samme løsningen Polar tilbyr Polar Pacer Pro og Vantage V2 ved hjelp av det nye SHIFT-adapteret som gjør at du kan benytte standard 20 mm hurtigreimer. Klokken inkluderer for øvrig to reimer, str. S og M-L, slik at du er garantert å finne riktig størrelse. Polar Pacer er vanntett ned til 30 meter.
Raskere lading – «Ny» pulssensor
Polar har oppgradert de nye Pacer-modellene med hurtiglading (Polar Charge 2.0), og en ny magnetisk ladekabel som festes enkelt og trygt til to magneter på baksiden. Batteritiden er for øvrig opptil 7 dager i smartklokkemodus, opptil 35 timer i treningsmodus (GPS og optisk pulssensor aktivert), og opptil 100 timer med strømsparings alternativer. Det er mulig å lade klokken samtidig som du bruker den, selv om det ikke er å anbefale ettersom kabelen sitter for løst selv med magnetene.
Pulssensoren er i utgangspunktet den samme kjente Polar Precision Prime 2.0-sensoren som Polar har høstet mye god kritikk for, men den kommer med en liten endring fra sensoren vi finner i både Vantage V2 og Grit X Pro. Likt er de 10 LED-lysene bestående av 5 gule lys, 4 grønne lys og 1 grønt. Ulike farger skal bidra til å gi bedre pulsmålinger for en større gruppe brukere.
Men, der pulssensoren på Polar Vantage V2 og Grit X Pro stikker noen millimeter ut av klokkehuset, samt har fire magneter som skal bidra til å minimere feilmålinger ved å oppdage dårlig kontakt mellom hud/klokke, mangler Polar Pacer disse magnetene, og er helt flat slik at pulssensoren går i ett med resten av huset. Dette gjør at Polar Pacer ligger veldig godt på armen, og at selve klokken blir enda tynnere enn både Polar Vantage – og Grit X modellene.
Trening og treningsfunksjoner
Selv om Polar Pacer er en rimeligere pulsklokke, kommer den med det samme store utvalget av aktivitetsprofiler som resten av Polar-klokkene. Totalt kan du velge blant mer enn 130 ulike aktiviteter, men du kan kun ha 20 ulike aktivitetsprofiler på klokken samtidig. Dersom du ønsker å bytte en eller flere aktivitetsprofiler, kan dette gjøres enkelt gjennom Polar Flow appen. Under sees et utvalg av aktivitetsprofilene du kan velge blant.
Du kan selv endre både dataskjermer og datafelter til å vise det du selv ønsker, og du kan ha totalt åtte dataskjermer og fire datafelter per skjerm. I tillegg er det egne skjermer for Tilbake til start, Høyde over havet, Puls, Tempo, Nedtellingstidtaker, Intervalltidtaker og Strava Live Segments. Disse kan aktiveres/deaktiveres etter eget ønske. Klokka kan gi vibrasjonstilbakemelding, men har ingen lydvarsler. Med Automatisk pause vil klokken (logisk nok) pause økten når du går under en selvdefinert hastighet.
Oppsett på klokken.
At klokken støtter Multisport betyr at du kan kombinere flere ulike aktivitetsprofiler i en og samme økt. Det vanligste er å kombinere Svømming, Sykkel og Løp (øvelsene i et triatlon), men du står fritt til å kombinere hvilke som helst aktiviteter du selv ønsker. Når økten avsluttes vil du få detaljert innsikt i hva hver av de ulike aktivitetene, en totaloversikt med alt som er registrert i løpet av økta, samt en oversikt over overgangstidene som representerer tiden det tar å bytte mellom de ulike aktivitetene. Det er alltid positivt å se rimeligere pulsklokker som støtter dette, ettersom denne funksjonen ofte er forbeholdt mer påkostede modeller.
Polar Pacer – Treningsfunksjoner
Polar Pacer kan varte opp med flere nyttige treningsverktøy som spesielt kommer til nytte for de som bruker løping som en stor del av treningsarbeidet. Her finner vi energipåminneren FuelWise som minner deg på å innta drikke og mat underveis på lange treningsøkter/konkurranser. Her kan du opprette manuelle påminnelser, eller få klokken til å beregne hvor ofte du bør innta næring basert på den oppgitt distanse, forventet sluttid og intensiteten.
Er du nysgjerrig på hvordan treningen påvirker forbrenningen din, vil Energy Sources gi detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
Løpstempo hjelper deg å holde en jevn hastighet på en bestemt distanse/mål ved at du på forhånd oppgir distansen og tiden du ønsker å fullføre på. Klokken vil deretter beregne et tempo du skal holde for å oppnå målet, og viser deg hele tiden hvordan du ligger ann i forhold til dette. Tilbake til start viser den korteste veien tilbake til start i luftlinje, men du får ingen brødsmuleruting med sving-for-sving navigering, eller importert av ruter via Polar Flow eller Komoot.
Mangelen på barometer frarøver Polar Pacer Hill Splitter funksjonen som automatisk registrer antallet oppover- og nedoverbakker og gir deg en detaljerte oversikt etter hver økt, men det største savnet fra Pacer Pro er mangelen på innebygd løpskraft rett i klokka uten behov for eksterne sensorer. Du kan fremdeles benytte løpskraft, men må da koble klokken til en ekstern kraftsensor som Stryd, etc..
Å benytte kraft som intensitetsstyring kan være en fordel ettersom den ikke like lett lar seg påvirke av eksterne faktorer slik puls gjør at den måler kraft. At Polar har droppet dette er likevel forståelig ettersom de må holde et skille mellom de to modellene. COROS PACE 2 er dermed fremdeles den rimeligste klokken (2199,-) til å tilby løpskraft innebygd i klokka.
Polar Pacer Pro har likevel fått støtte for Strava Live Segments. Så lenge du har et aktivt Strava Premium abonnement, vil klokken automatisk gi beskjed om når aktuelle segmenter starter og slutter, samt gi deg «live tilbakemelding» underveis om hvordan du ligger ann. Varslene om ulike segmenter kan aktiveres/deaktiveres etter eget ønske, og legges til via Polar Flow.
Eksempelet under viser Strava Live Segments på Polar Pacer Pro.
En annen kjekk funksjon er Running Index. Running Index er et mål på løpeytelsen din og beregnes automatisk etter hvert løp. Running Index baserer seg å en kombinasjon av makspuls og hvilepuls, samt puls og hastighet under hvert enkelt løp. Klokken vil gi deg et overslag over løpeytelsen din (maksimal aerob løpeytelse som en teoretisk VO2max-verdi i ml/min/kg). En høyere verdi indikerer at du har bedre kardiorespiratorisk/aerob kondisjon. Running Index-verdien gir deg informasjon om hvilket ytelsesnivå du befinner deg på, som er en sum av aerob kondisjon og løpeøkonomi. En forbedring innebærer at løping i et bestemt tempo krever mindre innsats, eller at du kan holde høyere tempo ved et gitt anstrengelsesnivå.
I tillegg vil Løpsberegner basert på Running Index beregne hvor raskt du løper på de utvalgte distanser. Distansene dette gjelder er 5 km, 10 km, 21 km og 42 km – altså de vanligste løpsdistansene i konkurranse sammenheng.
Trenings- og restitusjonsanalyse
Polar Pacer gir deg den samme avanserte trenings- og restitusjonsanalysen som Polar Pacer Pro og har det meste fra toppmodellen V2. Er du kjent med «Polar systemet» i dag, vil du umiddelbart føle deg hjemme i Polar Pacer. Polar har bestandig vært gode på søvnregistrering, og med Nightly Recharge klarer klokken å måle hvor godt du restituerer i løpet av natten, samt hjelpe deg til å ta optimale valg i hverdagen. Basert på infoen fra Nightly Recharge og Training Load Pro (Polar sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse), vil klokken hver dag gi deg 3-5 dagstilpassede treningsforslag gjennom funksjonen FitSpark. Samtlige økter er tilpasset treningstilstand og dagsform, og du kan velge mellom alt fra mobilitet, til styrke og kondisjon.
Kort forklart; har du trent hardt og sovet dårlig vil klokken etter all sannsynlighet foreslå fullstendig hvile, eller en rolig treningsøkt. Er du godt uthvilt, har stresset lite og sovet godt, vil klokken etter all sannsynlighet foreslå en mer intensiv treningsøkt. Du står fritt til å velge blant de ulike forslagene.
Under sees FitSpark på Polar Pacer Pro (identisk for Polar Pacer.
I tillegg til treningsøktene fra FitSpark har du mulighet til å følge et av de fine treningsprogrammene i Polar Løpeprogram. Treningsprogrammene finner du via nettportalen flow.polar.com, og de legges automatisk til i kalenderen din i Polar App og på klokken i det du melder deg på. Løpeprogrammene er personlig og strekker seg fra mellom 9 til 15 uker avhengig av hvilke valg og alternativer du velger. Distansene du kan velge mellom er 5 km, 10 km, 21 km eller 42 km (de vanligste distansene innen konkurranse). Klokken vil automatisk veilede deg underveis med riktig intensitet/tempo.
Aktivitetssporing og søvnsporing
Best utbytte av klokken får du dersom du bruker den døgnet rundt. Takket være innebygd den innebygde pulssensoren, et akselerometer og gyroskop vil Polar Pacer registrere alt fra puls, hvilepuls, hjertevariabilitet, kalorier forbrent, distanse, søvn og tid i ulike søvnstadier, pustefrekvens, estimert VO2-maks, tid i bevegelse, m.m.. Når klokke merker at du har vært for lenge i ro, vil den minne deg på å bevege deg (kan deaktiveres). Polar har alltid vært litt generøse på antall skritt og kalorier (ca. 20% for mye), men Søvnmåling er noe finnene kan.
Polar Sleep Plus Stages måler total søvntid, lett søvn, dyp søvn, REM søvn og avbrudd. I tillegg får du etter hver natt en søvnscore som oppsummerer hvor godt du har sovet, mens Nightly Recharge måler restitusjonen din i løpet av natten og viser hvor godt du henter deg inn etter dagens gjøremål.
Søvnsporing vist på Polar Pacer Pro (identisk på Polar Pacer).
Søvnsporing i Polar Flow app.
En annen funksjon er SleepWise. Polar SleepWise kombinerer søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra de ulike søvnfasene, til å finne det mest optimale tidspunktet kroppen din er klar til å trene på. Målet er å kunne bruke data fra søvn- og aktivitetsanalysen til å få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile. Polar kaller funksjonen «Boost», og angir dette som en score fra 0 til 10 som gjør det enkelt å sammenligne mellom ulike dager.
Boost-poengsummen din kan være utmerket, god, rettferdig eller beskjeden. Utmerket boost-score betyr at du får alle fordelene med god søvn for å støtte dagen din. Jo bedre du sover og restituerer, desto høyere Boost-score.
Den daglige prognosegrafen viser hvordan den siste søvnen din forventes å booste formen din gjennom dagen. Jo lysere farge og høyde på grafen, desto høyere er boost-nivået, eller energinivået. Det betyr at du sannsynligvis har større evne til å prestere bedre. Motsatt vil en mørkere og lavere graf indikere et lavere boost-nivå/energinivå.
Sleep gate forutser det mest optimale tidspunktet for å falle i søvn. Det er imidlertid ikke slik at kroppens indre rytme alltid stemmer overens med dagens gjøremål, og det optimale søvnvinduet er derfor ikke alltid den ideelle leggetiden i det virkelige liv. Et eksempel på dette kan være når du kommer tilbake på jobb etter en lengre ferie, eller har ranglet i helgene.
I Ukentlig søvnvisning kan du sammenligne og analysere søvndetaljene dine fra ulike netter.
Boost scoren fra søvngrafen viser hvordan søvnen din har påvirket dagene den siste uken. Basert på dette kan du vurdere å gjøre endringer i søvnplanen din.
Grafen for søvn og intern rytme viser hvor mye din faktiske søvnrytme avviker fra kroppens indre døgnrytme. Dersom du klarer å synkroniere disse to rytmene (faktisk og intern), vil det kunne ha mange helsemessige fordeler. Den beste måten å gjøre dette på er å legge seg å stå opp til samme tid hver dag.
I Polar Flow appen kan innsovningsperiodene gjenkjennes ved hjelp av ulike farger.
Du kan forvente at du gjenkjenner innsovningsperioden din nar den inntreffer regelmessig (3/3). Hvis sovnrytmen din endres drastisk, blir innsovningsperioden vanskelig å gjenkjenne (1/3).
Aktivitetsmåling vist på Polar Pacer.
Polar tilbyr en egen pusteøvelse gjennom Serene. Serene er en veiledet pusteøvelser som hjelper deg å slappe av ved å trekke inn/puste dypt ut rolig i en jevn rytme. Du kan selv justere total tid for øvelsen, samt tid for varighet per ekshalasjon og inhalasjon.
Nøyaktighet – GPS og pulsmåling
I likhet med Polar Pacer Pro er det ingenting som overrasker når det gjelder presisjonen på sporingen. Polar har med sine siste modeller levert godt både på GNSS-presisjon og optisk pulsmåling. Klokken støtter GNSS-systemene GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og Assistert-GPS som gjør at klokken er i stand til å finne satellittsignalet raskere enn klokker som ikke har dette. (Les mer om GNSS og hvordan satellittsporing foregår her). Polar Pacer er rask til å finne signalene, som regel innen 10 sek), og det er ingen store feilmålinger.
Som nevnt i artikkelen Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite, har Polar generelt levert gode pulsmålinger med sin Polar Precision Prime sensor. Den flate baksiden på Polar Pacer og Polar Pacer Pro er identisk til Polar Unite, en klokke som undertegnede ikke hadde gode erfaringer med. Polar Pacer og Pacer Pro gir ikke overraskende omtrent identiske målinger, og som nevnt i testet for Polar Pacer Pro, er det nye pulssensor-designet mer følsomt for hvor på hånden du plasserer klokken ettersom det ikke er en sensor som stikker ut og ut i huden. Enkelte ganger presterer klokken veldig bra, mens andre ganger faller den gjennom. Sensoren på Polar Vantage V2 og Polar Grit X Pro er mindre følsom for hvor du plasserer klokken, men har ikke like strømlinjeformet design.
Nøyaktig hvor nøyaktig en klokke med optisk pulsmåling er, vil variere i stor grad. Mer om hvordan optisk pulsmåling fungerer, potensielle feilkilder, og hva du bør tenke på, kan du lese om her.
For mange vil nok Polar Pacer gi helt ok målinger, men for deg som tar treningen noe mer seriøst, så anbefales det å bruke en ekstern pulssensor som f.eks. Polar H10-sensoren som virkelig setter standarden for pulsmåling. Polar Pacer har støtte for videresending av puls (broadcasting) slik at du kan bruke klokken som en ekstern pulssensor for andre enheter som for eksempel en sykkelcomputer.
Polar Flow – App og nettjeneste
Polar Flow appen har lenge fått skryt for å være er enkel og oversiktlig, og gir deg innsikt i alt klokken har registrert om deg i løpet av dagen. Du får mulighet til å dykke ned i hver enkelt treningsøkt, se trender over tid og en tilbakemelding om du trener produktivt eller ikke. Du kan også starte en treningsøkt kun ved hjelp av appen og et kompatibelt pulsbelte (må støtte Bluetooth), endre visninger på oppsett av urskiver og datafelter for hver enkelt aktivitet, samt endre innstillingene på klokken.
Brukergrensesnittet i appen er i dert minste bedre enn for klokken, selv om den har en tendens til å gjemme unna enkelte data.
Synkroniseringen skjer ved hjelp av Bluetooth ettersom ingen Polar-klokker har innebygd WiFi. I motsetning til hos Garmin der dette skjer automatisk, må du sette i gang dette manuelt. Ved å holde inne nederste venstre knapp i to sekunder vil du starte synkroniseringen med Polar Flow appen. Dette kunne Polar med (stor) fordel ha forbedret slik at all synkronisering skjedde automatisk.
Ønsker du endre mer info og bedre oversikt, kan du logge deg inn på nettsiden flow.polar.com for å se all informasjonen på en større skjerm. På nettversjonen av Flow vil du også kunne melde deg inn/opprette egne treningsgrupper, samt melde deg på et av de nevnte treningsprogrammene.
Tester som hjelper deg å kartlegge form og ytelse
Polar Pacer har kommer med tre ulike tester; Ytelsestest for løping, Kondisjonstest og den nye Gangtesten. Sammenlignet med Polar Pacer Pro mangler Ytelsestest for sykling.
Ytelsestestene hjelper deg å holde oversikt over fremgangen din og tilpasse puls-, hastighets- og effektsoner. Testene veileder deg fra start til slutt og vil gi deg dine personlige treningssoner (puls-, hastighet- og effektsoner).
Polars kondisjonstest med pulsmåling fra håndleddet er en enkel test som brukes for å beregne VO2-maks (det maksimale oksygenopptaket). Testen krever ikke annet enn klokken og den innebygde pulssensoren, og tar kun 5 minutter å fullføre. Resultatet (Polar OwnIndex) viser et estimert VO2-maks (det maksimale oksygenopptaket). Testen baserer seg på hjertefrekvens under hvile, pulsvariabilitet (RR-verdi), kjønn, alder, høyde, kroppsvekt og din egen vurdering av ditt nivå av langsiktig fysisk aktivitet. Du kan også bruke resultatet for å sammenligne hvordan kondisjonsnivå ditt er i forhold til andre personer på samme alder og med samme kjønn.
Ny gangtest
Polar Pacer har fått den samme nye testen Gangtest som også Polar Pacer Pro har. Under testen skal du gå så raskt du kan i et jevnt tempo (puls bør ligge over 65% av makspuls). Klokken vil gi beskjed dersom pulsen er for lav og du må øke tempoet. Den varsler på nytt når testen er ferdig.
Gangtesten er en enkel og trygg test for å følge utviklingen av den aerobe kondisjonen din (VO2 maks). Selv om en gangtest ikke vil gi like nøyaktig resultat som en løpstest, så vil den likevel gi en pekepinn, og vil for mange være langt mer overkommelig. I likhet med andre tester bør gangtesten utføres regelmessig og under lignende forhold. I tillegg bør gangtesten utføres i flatt terreng, gjerne uten hindringer. Jo lengre du går, desto bedre blir resultatet. Ettersom testen blant annet benytter vekten din for å beregne det maksimale oksygenopptaket, er det viktig at du oppdaterer denne dersom den endrer seg.
Smarklokkefunksjoner
Polar Pacer gir deg grunnleggende smartklokkefunksjoner som støtte for smartvarsler, musikk kontroller og værmelding. Du kan lese meldinger og smileys, men ikke besvare de, og du kan besvare/avvise samtaler. Det er ingen innebygd lagring for musikk, men du kan bruke klokken til å styre musikken som spilles av på telefonen. I tillegg får du detaljert 2-dagers værprognose + overblikk over to neste dager.
Konkurrenter
Polar Pacer vs Polar Pacer Pro
Foruten om forskjellen i designen, er det noen mer avanserte funksjoner som skiller de to pulsklokkene. Polar Pacer Pro kommer med flere treningsfunksjoner som Hill Splitter, kraftmåling, brødsmuleruting og ruteimport, barometer, kompass, Ytelsestest for sykling, samt 5 timer ekstra batteritid i treningsmodus. Så må man huske på at klokken er 1000 kr rimeligere, og leverer en solid pakke til prisen på 2499,-…
Polar Pacer vs Polar Vantage M2
Sammenlignet med Polar Vantage M2 er faktisk Polar Pacer en bedre utstyrt klokke ettersom den i tillegg til den oppdaterte prosessoren og skjermen, kommer med støtte for Strava Live Segments, Ytelsestest for løping, Gangtest, oppdatert antennedesign, lavere vekt og 5 timer ekstra batteritid i treningsmodus. Pacer har ikke fått like eksklusive materialer, men fremstår likevel som en flott klokke.
To alternativer som bør nevnes er Garmin Forerunner 55 som er en ganske mye mer velutstyrt klokke til prisen på 2299, samt multisportklokken COROS PACE 2 til 2199,-. Begge disse klokkene kan du lese mer om i artikkelen Test av pulsklokker og smartklokker – Best i test.
Til slutt må jeg nevne Polar Vantage V3 som markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres over 45 år lange historie. Her får du for første gang i en Polar-klokke innebygde kart, og en flott AMOLED-skjerm.
Dette mangler
For 2499,- får du først og fremst mye for pengene, så det blir feil å skrive at det er direkte mangler. Likevel, som påpekt i testen av Polar Pacer Pro, kunne Polar gjerne gjort noen oppdateringer i brukervennlighet.
Smartvarsler kunne vært håndtert bedre, gjerne med en egen urskive som viste dette. Slik det er lagt opp nå må du trykke på meny-knappen, bla deg et steg ned, og deretter åpne menyen for smartvarsler. Det er heller ikke mulig å pause en økt, gå ut av menyen, for så å hente frem økten å fortsette der du slapp. Dette er for eksempel nyttig dersom du skal ta en lengre pause og ikke ønsker at batteriet skal tappes fordi klokken er i kontakt med satellittene.
Tingene du bør være klar over er fraværet av trådløs betaling, mangelen på innebygde kart, eller mulighet for å streame musikk offline via strømmetjenester som Spotify, Deezer, YouTube Music, etc. (du kan kontrollere musikken som spilles av på telefonen). Dette er dog uansett ikke vanlige funksjoner på klokker til denne prisen.
Ønsker du en mer avansert modell fra Polar, bør du først og fremst vurderer Polar Pacer Pro til en tusenlapp mer. Er du ute etter noe enda bedre, bør du kikke på Polar Grit X Pro, eller Polar Vantage V2. Begge disse troner øverst i hierarkiet til Polar og er toppmodeller med litt forskjellig fokus. Mer om det kan du lese i artikkelen Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2 – Hvilken er best for deg?
Til slutt må jeg nevne Polar Vantage V3 som markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres over 45 år lange historie. Her får du for første gang i en Polar-klokke innebygde kart, og en flott AMOLED-skjerm.
Konklusjon
Polar Pacer
Product Name: Polar Pacer
Brand: Polar
Offer price: 2499
Currency: NOK
Konklusjon
Det er ikke veldig mange fullverdige multisportklokker i budsjettklassen, men Polar Pacer gir deg alt du trenger til en fin pris.
Polar Pacer er en enkel pulsklokke, og er spesielt rettet mot deg som ønsker å komme i gang med løpingen. Du får den detaljerte aktivitets- og søvnanalysen til Polar, flere flotte treningsfunksjoner, og ikke minst avansert trenings- og restitusjonsanalyse som kan hjelpe deg til å trene og restituere bedre.
Det spares inn på materialer, noen treningsfunksjoner som blant annet fraværet av løpskraft integrert i klokka, og ikke minst støtte for ruteimport og brødsmuleruting, men det er også hovedgrunnen til at Pacer er rimeligere enn storebror Pacer Pro.
Har du råd, ville jeg klart anbefalt å ta steget opp til Polar Pacer Pro, alternativt se til konkurrerende merker som Garmin Forerunner 55 eller COROS PACE 2. Ønsker du å holde deg til Polar-universet så er Polar Pacer likevel et god alternativ.
Overall
Pros
- God byggekvalitet. Slank og lett.
- Nøyaktig GPS.
- Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
- Enkelt brukergrensesnitt.
- Enormt mange aktivitetsprofiler å velge mellom.
- Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse.
- FitSpark gir deg daglige treningsøkter basert på terningstilstand og dagsform.
- Smartvarsler og musikkontroll.
- Mulighet til å kontrollere musikkavspilling på telefonen direkte fra klokken
Cons
- Ingen betaling.
- Savner touchskjerm.
- Noe tungvint å finne tak i smartvarsler
- Unøyaktig Gangtest.