Test: PowerVision S1

12. desember, 2022 (oppdatert 13. august 2023)

Featured image for “Test: PowerVision S1”

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg følge deg rundt uten behov for en ekstra kameramann.

Til tross for at mobilkameraene bare får bedre og bedre stabilisering, har salget av gimbals skutt fullstendig i været. Betjeningen har blitt enklere, stabiliseringen bedre, og ekstra funksjoner som ActiveTrack, smarte opptaksmoduser, Story Modes og følgemoduser har blitt langt mer avanserte og smarte.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
PowerVision S1
gimbal for mobil

Product Name: PowerVision S1

Brand: PowerVision

Offer price: 1790

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes mange gode gimbals for mobiltelefoner, og med stadig bedre stabilisering i selve mobilkameraene er det kanskje vanskelig å forstå hvorfor man skal kjøpe en ekstra gimbal. Svaret er enda bedre stabilisering, jevnere bevegelser, flere spennende opptaksmoduser, og gjerne en følgefunksjon.

PowerVision S1 gjør alt dette, og kan i tillegg by på både innebygd tripod og funksjon som en powerbank. Det er altså en 3-i-1 enhet.

Dessverre er den ikke veldig stabil når du bruker tripod´n, og bevegelsesutslaget er noe begrenset. Den er langt i fra perfekt, men gjør en god jobb for den som ønsker en mest mulig kompakt tripod.

Overall
75%
75%

Pros

 • Ekstremt kompakt og portabel.
 • Fungerer som både Powerbank og tripod.
 • PowerVision S1 appen har fine turtorials og opptaksmoduser.
 • Fungerer med tredjeparts apper.
 • Følgefunksjon og ansiktssporing.
 • Mulighet for manuell kontroll med en rekke avanserte innstillinger.
 • Kan kontrolleres med håndbevegelser.
 • Smart festesystem gjør det enkelt å komme raskt i gang.
 • Lang batteritid.

Cons

 • Tripoden krever helt flatt underlag.
 • Slitsom å holde over lengre tid.
 • Begrenset bevegelsesutslag.
 • Ikke like mange opptaksfunksjonen som DJI og Hohem.

Kjøp PowerVision S1

PowerVision S1 – Gimbal i miniatyr

Mobilene har likevel vunnet på et viktig område; mobilitet. DJI, Zhiyun, Hohem, Moza, Feiyutech, etc.. Det finnes en mengde gode gimbals på markedet, men ingen er i nærheten av å bli så kompakt som den mindre kjente PowerVision S1. Denne vesle gimbalen veier ikke mer enn en 298 gram, og blir ikke stort større enn en vanlig powerbank.

Sammenlignet med en iPhone 13 Pro, er de like lang, men S1 er ca. 2/3 av bredden til iPhonen´n, og litt over dobbelt så tykk. Til sammenligning er DJI Mobile 6, en annen svært populær gimbal, rundt 40 gram tyngre, og noe mer knotete å ta med på farten.

Der de fleste gimbals har et håndtak med et nedfelt hode som står ut fra kroppen og danner en litt kantete innretning, så blir PowerVision S1 helt flat og rektangulær slik at den glir lett ned i en lomme.

Den lave vekten gjør at gimbalen er lett å holde, og håndtaket har en slags teksturert overflate som gir god friksjon i hånden. På den annen side er modellene med rundt håndtak mer komfortabel å holde over lengre tid ettersom de ligger mer naturlig i hånden, og du skal ikke bruke PowerVision S1 før du merker at du blir sliten i hånden.

PowerVision S1

PowerVision S1 er lett og kompakt, og størrelsen gjør det enkelt å ta den med selv i en vanlig bukselomme.

3-akset vs. 2-akset

Det finnes både 2-akset og 3-akset gimbals. En 2-akset stabilisatorer jevner ut tilt og roll, noe som betyr at bevegelsene går opp/ned, eller fra side til side. Den tredje aksen stabiliserer panoreringen.

Bevegelsesutslaget på ulike gimbaler varierer stort, og PowerVision S1 operer med følgende verdier:

 • Maximum control speed: 120°/
 • Pan:+ 150°
 • Tilt:+ 90°
 • Roll:-214.8° – 96°

Enkel i bruk og smart betjening

PowerVision S1 er enkel i bruk. Åpne opp frontluken, vipp ut selve gimbalstangen, vri hodet på plass og fest telefonen. Hele operasjonen er gjort på få sekunder. Det er viktig at du fester mobilen slik at den er balansert i forhold til gimbalhodet, men dette er ganske enkelt.

Tilkoblingen mellom gimbalen og mobilen foregår via Bluetooth og går raskt for seg. Første gang du tar enheten i bruk må du laste ned PowerVision S1 appen, koble til telefonen, og deretter aktivere enheten. Neste gang du skal ta PowerVision S1 i bruk behøver du kun å slå på enheten å åpne appen på telefonen.

PowerVision S1 betjenes via to knapper og en joystick. Hold inne «Power»-knappen i 3 sekunder for å slå på/av enheten, og dobbeltrykk for å skifte mellom horisontal og vertikal modus. «Record»-knappen brukes for å ta bilder, starte/stoppe et opptak, mens joysticken lar deg panorere og tilte gimbalen. Dobbeltrykk på joysticken vil sentrere telefonen, mens et trippeltrykk vil skifte fra hovedkamera til frontkamera.

I tillegg er det en Zoom-slider som lar deg kontrollere kameraets innebygde zoom. Hastigheten på zoomen kan justeres i PowerVision appen slik at du får silkemyke bevegelser.

PowerVision S1

PowerVision S1 betjenes via to knapper, et kontrollhjul og en zoom-slider. En USB-C port tar seg av lading/lading av andre enheter.


Powerbank og stativfunksjon

I tillegg til å være en gimbal fungerer PowerVision S1 som en trådløs powerbank og et stativ.

Snu den på hodet, vipp og trekk ut tre små bein, og sett den på et stødig underlag. Som de fleste andre gimbals er det også 3.5 mm gjenger i bunn som lar deg montere PowerVision S1 på et større stativ, eller en mer stødig tripod, men den innebygde funksjonen gjør at du alltid har det med deg, og det fungerer godt i en rekke funksjoner der du kan spare deg for ekstra vekt og plass.

Merk at beina er veldig tynne og krever et stødig underlag når du skal sette det opp. Undertegnede har forsøkt flere ganger både på paddeflat vei og et stødig bord, men, men gimbalen faller overende ni av ti ganger. Stativ-funksjonen er med andre ord kun til «nøds tilfeller», og anbefales ikke for bruk til hverdags.

PowerVision selger forresten en liten tripod løst som passer godt sammen med PowerVision S1, men du kan bruke hvilken om helst tripod eller stativ med 3.5 mm gjenger.

PowerVision S1

I bunnen av gimbalen er det tre små bein som kan vippes ut å fungere som en tripod.

PowerVision S1 – Lang batteritid og Powerbank-funksjon

PowerVision S1 fungerer også som en powerbank. Batterikapasiteten er for det første veldig god, og det 4120 mAh store batteriet skal holde opptil 15 timer med filming. LED lys på siden gjør det enkelt å holde oversikt over gjenværende batterikapasitet, og en fullading tar rundt 2 timer via den medfølgende USB-C kabelen.

Ved å legge mobilen, eller en annen enhet som støtter trådløs lading (Qi-standard), på den ene langflate, vil PowerVision S1 fungere som en trådløs powerbank med 10W effekt. Lader du via USB-C porten kan du oppnå hele 18W effekt. PowerVision S1 støtter også Pass-Through slik at du kan benytte den som powerbank samtidig som den lader selv.

PowerVision S1

PowerVision S1 fungerer som en powerbank med støtte for trådløs lading inntil 10W.


Styr med håndbevegelser

En av de beste funksjonene med PowerVision S1 er muligheten til å styre kameraet ved hjelp av håndbevegelser. Dette krever at du benytter følge-appen, og du kan da ta bilder, starte/stoppe et videoopptak, samt aktivere følgemodus kun ved hjelp av håndbevegelser.

Dette er ikke unikt for PowerVision, men det er varierende hvor godt det fungerer, og S1 klarer jobben godt.

Hold opp fem fingre for å starte/stoppe følgemodus. Vis to fingre for å ta et bilde (teller ned fra tre sekunder). Eller form en «L» med fingrene for å starte/stoppe et opptak.

PowerVision S1

Muligheten til å styre gimbalen og kameraet ved hjelp av håndbevegelser er genial når du skal gjøre alt alene.


Smart app med opptaksmoduser

Ved å laste ned PowerVision S1 appen får du mulighet til å både kontrollere gimbal´n å benytte ulike opptaksmoduser. Du kan justere innstillingene for selve gimbalen, hastighet på bevegelser, type følgemodus (follow, tilt locked, FPV), samt aktivere Sports Mode, samt kalibrere enheten. For opptaksmoduser kan du velge blant video, time-lapse, slow-motion, foto og panorama. Det er også mulig å ta i bruk mer avanserte foto-innstillinger som manuell eksponering, lukkertid og ISO-verdi.

Om du foretrekker å benytte den vanlige kamera-appen, en annen tredjeparts app, eller benytte PowerVision S1 direkte sammen med Instagram, Facebook, Snapshat, etc., så er det også fullt mulig.

Power Follow og Al Tracking

Power Follow og Al Tracking er to kraftige verktøy som fungerer utelukkende sammen med PowerVision appen. Al Tracking gjenkjenner ansikter og vil tilpasse bilde slik at personen alltid er i midten av bildet. Dette er spesielt nyttig dersom du filmer, eller tar bilder av deg selv, og ikke har en ekstra kameramann til å gjøre filmingen for deg. Sett PowerVision S1 på et stødig underlag, aktiver Al Tracking, og film i vei.

En annen smart funksjon er Object Tracking som lar deg manuelt tegne en boks rundt et objekt du ønsker å følge, og fokuset vil automatisk låse seg til det du markerer. Object Tracking fungerer godt så lenge objektet ikke beveger seg altfor raskt, og er ypperlig for å følge dyr og mennesker som beveger seg rundt i moderat tempo. Om PowerVision S1 mister fokus, er den heldigvis rask til å gjenoppta fokus når den finner tilbake til objektet.

Power Follow er enda en spennende funksjon som sannsynligvis vil appellere til mange innholdsskapere. I motsetning til mange stabilisatorer som krever at du benytter tilleggsappen for å ta i bruk følgefunksjonen, kan Power Follow brukes sammen med hvilken som helst app. Med andre ord, du kan fyre opp Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, eller hva du måtte ønske. Det eneste kravet er at du har PowerVision appen kjørende i bakgrunnen.


I PowerVision appen er det også en rekke turtorials som viser hvordan du tar PowerVision S1 i bruk, samt tips til hvordan du kan utnytte gimbalen og de ulike opptaksmodusene til å skape spennende innhold. Det er ingen mulighet til å redigere innholdet, men du kan dele det til ulike sosiale plattformer og apper. Her er appen til DJI uslåelig, og også Hohem har et rikere utvalg.


Enkelt festesystem

PowerVision S1 kan brukes med alle typer telefoner (så lenge de er innenfor maks grense for størrelse og vekt), og kan festes på flere ulike måter. Når du bestiller PowerVision S1 fra selskapets hjemmesider får du mulighet til å velge mellom Magnetic Phone Case Combo, Universal Combo, Explorer Kit.

Magnetic Phone Case Combo inkluderer et deksel med integrert magnetisk feste for gimbalen, pluss et «Car Mount» monteringskitt, og to magnetiske fester. Magnetic Phone Case er et godt valg dersom du har en eldre iPhone eller en telefon fra forrige generasjon Samsung Galaxy S21/S20-serien. Dessverre er det ikke magnetiske deksler kompatibel med iPhone 13/14, eller andre modeller. De magnetiske festene kan brukes på alle typer magnetiske flater, som for eksempel et kjøleskap, en bildør, et skilt, etc..

Kjøper du Universal Combo får du et magnetisk feste som kan festes til alle typer deksler, pluss monteringssettet «Car Mount», og to magnetiske fester. Universal Comb fungerer på samme måte som festeordningen med dekselet, men kan brukes i kombinasjon med alle typer deksler ettersom det festes enkelt på. baksiden med kraftig dobbelsidig teip.

Det siste alternativet er Explorer Kit med Magnetic Phone Clamp. Her er det rett og slett en klemme som festes på utsiden av telefonen, mens en kraftig magnet på baksiden sørger for at den smeller på plass når du holder den inntil gimbalhodet. Planlegger du å bruke gimbalen over lengre tid, for eksempel under en lang dag ute, kan klemmen kan stå på telefonen hele tiden. Den stikker kun noen millimeter ut fra dekselet bak, og noen millimeter til hver side, og glir lett ned i vanlig bukselomme. Explorer Kit leveres uten Car Mount og de to magnetiske festene, men koster litt mindre slik at ekstrautstyret kan kjøpes i tillegg.

Det eneste «dilemmaet» med den magnetiske klemmen er mangelen på et sted å oppbevare den når den ikke er i bruk/festet rundt telefonen. Den er såpass magnetisk at den fester seg til håndtaket på gimbalen, men det er ikke sted jeg ville følt meg trygg på å oppbevare den over tid.

Hver av modellene finnes i fargene svart, grønn og blå.

PowerVision S1 – Bruk og opplevelse

Det finnes gimbaler som gjør en enda bedre jobb enn PowerVision S1, men ingen klarer å kombinere alle egenskapene i en så kompakt enhet. Her handler det om å balansere mellom ulike funksjoner, og å prioritere enkelte løsninger over andre. PowerVision har gjort veldig mye bra med S1, selv om den ikke er perfekt.

Stabiliseringen er god, og det er kun i enkelte situasjoner man kan merke at kraften på motorene ikke er like stor som f.eks. DJI Mobile 6. Sistnevnte har også enda flere opptaksmoduser og «guider» for hvordan man enkelt kan sette sammen små filmsnutter, men er til gjengjeld større og mindre håndterlig å ta med på farten. Den har heller ikke innebygd tripod eller mulighet til å fungere som en powerbank, men varter opp med en innebygd forlengelsesstang.

PowerVision S1 er egentlig en god del dyrere enn eksempelvis DJI Mobile 6 og Hohem iSteady X2/V2, men i Norge selger Prohop.no PowerVision S1 til rundt 1790,-, som gjør at de havner omtrent likt. Ønsker du mest mulig for pengene, så vil nok DJI Mobile 6 gi deg en bedre totalopplevelse, mens PowerVision S1 er enklest å ta med på farten.


Fakta:

Vekt: 298 gram
Størrelse sammenfoldet: 141.5 × 58.4 ×27.9 mm
Størrelse utslått: 258.5 × 58.4 ×59.3 mm
Maks bærekapasitet: 220 +/- 60 gram
Maks lengde på telefon: 164 mm
Maks bærekapasitet: 4120 mAh / opptil 15 timer (2 timer ladetid)

Pris: Magnetic Phone Case Combo – $238, Universal Combo – $238, Explorer Kit – $229


Konklusjon

PowerVision S1
gimbal for mobil

Product Name: PowerVision S1

Brand: PowerVision

Offer price: 1790

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes mange gode gimbals for mobiltelefoner, og med stadig bedre stabilisering i selve mobilkameraene er det kanskje vanskelig å forstå hvorfor man skal kjøpe en ekstra gimbal. Svaret er enda bedre stabilisering, jevnere bevegelser, flere spennende opptaksmoduser, og gjerne en følgefunksjon.

PowerVision S1 gjør alt dette, og kan i tillegg by på både innebygd tripod og funksjon som en powerbank. Det er altså en 3-i-1 enhet.

Dessverre er den ikke veldig stabil når du bruker tripod´n, og bevegelsesutslaget er noe begrenset. Den er langt i fra perfekt, men gjør en god jobb for den som ønsker en mest mulig kompakt tripod.

Overall
75%
75%

Pros

 • Ekstremt kompakt og portabel.
 • Fungerer som både Powerbank og tripod.
 • PowerVision S1 appen har fine turtorials og opptaksmoduser.
 • Fungerer med tredjeparts apper.
 • Følgefunksjon og ansiktssporing.
 • Mulighet for manuell kontroll med en rekke avanserte innstillinger.
 • Kan kontrolleres med håndbevegelser.
 • Smart festesystem gjør det enkelt å komme raskt i gang.
 • Lang batteritid.

Cons

 • Tripoden krever helt flatt underlag.
 • Slitsom å holde over lengre tid.
 • Begrenset bevegelsesutslag.
 • Ikke like mange opptaksfunksjonen som DJI og Hohem.

Kjøp PowerVision S1

Del gjerne:

Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”
14. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”
24. september 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG LT 65 og Aura AG LT 65 kan være løsningen.
Les mer