...

Test: Rab Cirrus Ultra Hoody

Oppdatert: januar 6, 2025
, Oppdatert: januar 6, 2025
 / Oppdatert: januar 6, 2025
Rab Cirrus Ultra Hoody

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Rab Cirrus Ultra Hoody tar i bruk en ny type PrimaLoft for å levere en varm og beskyttende jakke som passer like godt til både tur og hverdag.


Rab Cirrus Ultra Hoody – Allsidig, varm og solid

Rab regnes som en av de største merkevarene innenfor både dun og syntetisk isolasjon. Gjennom årene har jeg testet en rekke produkter fra Rab, og uten unntak har jeg latt meg imponere.

Rab Cirrus Ultra Hoody er et nytt tilskudd til familien der det er tatt i bruk et nytt PrimaLoft ThermoPlume-materiale forsterket med varmereflekterende TILT-isolasjon.

Førstnevnte er en type syntetisk isolasjon som består av små, silkemyke fibre som danner små «klumper» – lik dunets fjærstrukturer, og dermed gir fordeler som høy varmeverdi, lav vekt og god fuktmotstand. ThermoPlume er også bærekraftig ettersom det er produsert av resirkulerte materialer.

TILT står for «Thermo Ionic Lining Technology» og er en teknologi der det indre fôret er behandlet med et metallisk belegg som reflekterer kroppsvarme tilbake til brukeren. Dette bidrar til å forbedre varmeeffektiviteten uten å legge til ekstra vekt eller volum, noe som gjør jakken enda lettere og mer termisk effektiv.

Jeg testet Rab Cirrus Ultra Hoody i str. S, og Rab er som vanlig store i størrelsen. Undertegnede er 188 cm høy og veier 60 kg, og det er nesten litt for mye plass. TILT-teknologien krever i enda større grad enn «vanlig» isolasjon at du velger riktig størrelse, for dersom det blir for mye luft som må varmes opp, så avtar effekten raskt. Likevel, i kombinasjon med PrimaLoft-materialet så klarer Rab Cirrus Ultra Hoody å isolere godt. Jakken er også noe lengre bak, slik at den dekker godt over hoftene og baken.

Rab Cirrus Ultra Hoody er ikke ekstremt varm, og med tanke på vekten og volumet på jakken, hadde jeg nesten trodd den skulle være varmere. I pluss 7-8 grader går det fint med kun en genser under jakken, men når det nærmer seg 0 grader, er det mer komfortabelt med enda mer isolasjon. Jeg er en frossen type, men var komfortabel da jeg kombinerte Rab Cirrus Ultra Hoody med en tynnere PrimaLoft-jakke som Rab Xenair Alpine Light (testet her).


Kraftig yttermembran

Yttermembranen er laget for å tåle juling, og er produsert i ripstop 20D resirkulert Pertex Quantum med fluorkarbonfri impregnering. Selv om jakken ikke er vanntett, så er den fremdeles vannavstøtende og relativt vindtett. At membranen er såpass kraftig bidrar samtidig til at jakken bedre evner å holde varmen inne.

Pusteevnen er overraskende god, og toveis glidelåsen i front forenkler luftingen dersom du går med sekk. I midjen er det en kraftig strammesnor på hver side.

Rab har for vane å lage gode hetter med justeringsmuligheter som lar deg tilpasse hetten for best mulig passform og synsvinkel. Hetten i Rab Cirrus Ultra Hoody er romslig (hjelmkompatibel) og isolert, og har en avstivet brem slik at regn og snø renner til siden. Det er også strammesnorer i front, men den mangler stramming bak, så den følger ikke hodets bevegelser, og du blir gående med et tunnelsyn fremover. Her kunne det med fordel vært minst en strammesnor i bakkant, for det blir raskt frustrerende å gå dypt inne i hetten uten sidesyn.


Ermene og linningen er utstyrt med elastiske mansjetter, og i tillegg er det to store håndlommer med glidelås, pluss to romslige brystlommer med glidelås. Jakken kan for øvrig pakkes ned i venstre håndlomme som også har en innvendig løkke slik at jakken kan festes til en sele, sekk, eller noe annet. lommen. Sammenpakket har den omtrent samme volum som en liten håndball. Vekten på 548 gram i str. M er ikke spesielt lett, og jakken tar faktisk litt plass i sekken.


Opplevelse og bruk

Rab Cirrus Ultra Hoody er en allsidig jakke som passer godt både til tur og hverdag. Designet skriker ikke «topptur og ekspedisjon», så denne slipper du like fint unna med på byen som på fjellet eller granskauen.

Det merkelige med Rab Cirrus Ultra Hoody er at til tross for relativt høy vekt, så føles jakken overraskende lett på kroppen. Mye skyldes nok det glatte og friksjonsfrie materiale som gjør at den bevegelsesfriheten er fantastisk god, og noe må tildeles pusteevnen. Her kan du løfte armene til siden og over hodet uten at jakken heises opp og eksponerer bar hud på magen.

Ønsker du mest mulig varme så får du dunjakker som er betydelig varmere og med mindre volum i samme vektklasse, men de har ikke fordelen av å tåle like mye fukt, samtidig som gjerne koster mer. PrimaLoft-jakker er også lettere å rengjøre ettersom du kan vaske de i vanlig vaskemaskin uten å kreve trommeltørking etterpå.

Jeg savner en hette med justeringsmuligheter, men Rab fortjener skryt for å utstyre jakken med hele fire store lommer, samtidig som både toveis glidelås i front og stramming i midjen gjør det enkelt å lufte ved behov.

Alt i alt er Rab Cirrus Ultra Hoody veldig god jakke, selv om den kanskje ikke er helt «ultra». Noen gode alternativer er finner du i linkene under:


Konklusjon



Rab Cirrus Ultra Hoody
primaloft jakke test

Product Name: Rab Cirrus Ultra Hoody

Brand: Rab

Offer price: 3199

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Cirrus Ultra Hoody er en solid og god isolasjonsjakke med et stort bruksområde. Designet er diskret og pent, og passformen er meget god.

Rab benytter isolasjon av høyeste kvalitet, og en TILT-teknologi som i tillegg bidrar til ekstra isolasjon uten å trekke opp vekt og volum. Yttermembranen er også kraftig nok til å stå av en lett regn-/snøbyge både og kald vind, og ikke minst litt røff bruk.

To store sidelommer og to brystlommer- alle med glidelås, er nesten mer enn man kan be om, og i tillegg er det en justering i midjen og i halsen, elastiske mansjetter og toveis glidelås i front. Den store mangelen er fraværet av en strammesnor i bakkant av hetten. Dette gjør at du blir gående med tunnelsyn forover så lenge du har hetten på deg. Ellers så er hetten godt isolert og stor nok til å kunne brukes med en hjel.

Til slutt må det nevnes at Rab Cirrus Ultra Hoody puster overraskende bra, og klarer å regulere temperaturen bedre enn mange andre PrimaLoft-jakker som ofte blir tette. Totalt sett oppleves Rab Cirrus Ultra Hoody som en veldig komfortabel og god jakke, selv om den mangler det lille ekstra (stramming i hetten) for å fortjene navnet «Ultra».

Overall
80%
80%

Pros

  • Flott design og passform.
  • To store håndlommer + brystlommer.
  • Romslig og isolert hette.
  • God varmeeffekt.
  • Puster godt.
  • Solid stramming i midjen.
  • Ekstra lang bak.
  • Solid yttermembran med ripstop og vannavvisende egenskaper.
  • Kan pakkes ned i egen lomme.
  • Stort fokus på bærekraft.

Cons

  • Noe høy vekt.
  • Litt stort pakkvolum.
  • Ingen justering/stramming bak på hetten.


Foreslåtte artikler

FlexBeam åpner for smertelindring, raskere restitusjon, økt ytelse og prestasjon ved hjelp av kraftig lysbehandling, i et lite, lett og bærbart format.
Skogstad Ustetind leverer god beskyttelse og høy varmeeffekt, men den mangler noen detaljer fra de aller beste dunjakkene.
Skogstad Losnegard er en lett, pakkbar, gjennomtenkt og allsidig isolasjonsjakke som fungerer året rundt. Her får du mye for pengene.
Helly Hansen Odin Everdown Hooded Jacket er imponerende liten, lett og kompakt, og gir en varme som man vanligvis finner på langt tykkere dunjakker.
OnePlus 13 leverer høy ytelse, meget gode kameraer, nyttige AI-funksjoner, en suveren skjerm, batteritid fra en annen verden, servert i en lekker innpakning.
WalkingPad G1 er en brukervennlig og funksjonell tredemølle som gjør det enkelt å være i aktivitet uavhengig av vær og føre, og uten å ta mye plass.