Utstyrstips – Favoritt utstyret til terrengløping

8. september, 2022 (oppdatert 29. juni 2023)
Featured image for “Utstyrstips – Favoritt utstyret til terrengløping”

Ute etter noe av det beste utstyret for terrengløping og trening? Her er utstyret som er håndplukket etter årevis med testing.

I løpet av årene har jeg testet hundrevis av produkter i alle mulig produktkategorier og har vært (er) privilegert som kan velge og vrake blant en mengde utstyr. Under har jeg oppsummert favorittene produktene til bruk under terrengløping.

Oversikt

Pulsklokker
Garmin Epix 2 Sapphire
Garmin Enduro 2
Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Pulsbelte / Pulssensor
Garmin HRM-Pro Plus
Polar Verity Sense

Trådløse ørepropper
Jabra Elite 7 Active

Sko
Salomon Sense Ride 4
Salomon Pulsar Trail
Hoka Tecton X
Salomon Ultra Glide
Inov-8 Parkclaw G 280
Salomon Speedcross 6 / 6 GTX

Bekledning
Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY
On Zero Jacket
Salomon Cross Run T-Shirt
Salomon Cross Run Long Sleeve
Salomon S/Lab Sense 6 Shorts
Mizuno Impulse Core Tights

Sekker / Vester
Osprey Duro 15
Salomon Sense Pro 10
Salomon Pulse Belt

Briller
Oakley Radar EV Path

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Garmin Epix 2 Sapphire


Kjøp Garmin Epix 2

Garmin Epix 2

Hvis Garmin Fenix 7 er et stort skritt for menneskeheten, er Garmin Epix 2 et enormt skritt for Garmin. Garmin Epix 2 tar alt det gode fra Fenix 7 og topper det hele med en nydelig AMOLED-skjerm. Batteritiden er naturligvis ikke like god som Garmin Fenix-modellene, men med opptil 16 dager i smartklokkemodus og 25-30 timer med trening, så er dette likevel meget bra.

EPIX 2 leverer meget solid på alt fra treningsfunksjoner, aktivitetsanalyse, brukergrensesnitt og design. Kartene er en fryd å bruke takket være den fargerike AMOLED-skjermen som enkelt betjenes med en kombinasjon av knapper og touch, og Garmin Connect appen lar deg gjøre alle innstillinger rett fra appen. I tillegg får du som alltid med Garmin både støtte for musikkavspilling og betaling gjennom Garmin Pay.

Dersom den originale Garmin Epix fra 2015 visste hvilken kraftig etterfølger den skulle få, så ville den vært stolt. Garmin Epix 2 blir nok en enorm salgssuksess for Garmin, og kommer til å bane veien for en rekke nye spennende produkter i fremtiden. AMOLED er her for godt.


Garmin Enduro 2


Kjøp Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2

Med Garmin Enduro 2 tar Garmin absolutt alt de har og smeller det inn i et stor, men lett og relativt kompakt klokke. Skjermen er stor og lettlest, funksjonene er flere enn du noen gang vil få bruk for, og den ekstreme batteritiden gjør at du må bør sette en sporingsbrikke på laderen for å vite hvor du har den.

Den nye SatIQ-funksjonen sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten, og det meste fra GPS-målinger, til pulsmålinger og skrittelling, søvn, stress, etc., er imponerende nøyaktig.

Garmin gjorde store fremskritt med introduksjonen av Fenix 7-serien tidligere i år, for så å lansere Forerunner 955 noen måneder senere. Med Garmin Enduro 2 tar de toppmodellen i Fenix 7-serien å gjør den enda litt bedre, og brukeropplevelsen og brukervennligheten perfeksjoneres.

Er du derimot på jakt etter en ny alt-i-ett-klokke og ikke bryr deg om pris? Da har Garmin Enduro 2 alt du kan drømme om.


Garmin HRM-Pro Plus


Kjøp Garmin HRM-Pro Plus

Garmin Epix

Garmin HRM-Pro Plus er ikke en enorm nyhet, men den gjør et allerede svært godt pulsbelte enda bedre. For Garmin-brukere som bryr seg om statistikk i form av avansert løpsdynamikk, kraftmåling, løpsdistanse ved bruk innendørs, etc., så er Garmin HRM-Pro Plus et soleklart valg, med mindre du allerede eier et Garmin HRM-Pro som er identisk for uten om den nye batteriluken. HRM-Pro Plus leverer presise pulsmålinger, er komfortabelt i bruk, batteritid på opptil et år, kan kobles til en rekke enheter samtidig (både Bluetooth og ANT+), og har innebygd minne slik at du kan bruke det uavhengig av en klokke.

For brukere av andre klokkemerker og som heller ikke går med planer om å bytte til Garmin, så er det derimot liten hensikt å velge Garmin HRM-Pro Plus fremfor en rimeligere modell.


Polar Verity Sense


Kjøp Polar Verity Sense

beste pulssensor

Ønsker du en lettvint måte å måle puls på uten behov for et stramt og klamt pulsbelte, eller den til tider ustabile innebygde pulssensoren i klokka? Da er Polar Verity Sense løsningen. Verity Sense er uten tvil en av de beste (om ikke best) optiske pulssensorene og beste alternativene til et tradisjonelt pulsbelte som er mulig å oppdrive. Her får du meget god pulsmåling, høy komfort, lang batteritid, og enda mer frihet til å måle puls uansett aktivitet. Du kan også bruke Polar Verity Sense alene takket være det innebygde minnet, og deretter overføre pulsdata til mobilappen.


Salomon Sense Ride 4


Kjøp Salomon Sense Ride 4 til herre

Kjøp Salomon Sense Ride 4 til dame

Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 er terrengskoens svar på «multiverktøy». Denne skoen fungerer til alt og passer en rekke ulike brukere og fottyper. En super komfortabel overdel med et enkelt justerbart Quicklace-lissesystem, en innebygd sokk som sørger for å holde foten trygt på plass, en Optivibe mellomsåle som leverer rikelig med demping og samtidig klarer å overraske med god respons, og en yttersåle som sitter som støpt på alt annet enn den sleipeste gjørma.

Sense Ride har hentet inspirasjon fra toppmodellene i S/Lab-serien og skal i utgangspunktet være et «rimeligere alternativ». Faktumet er at denne skoen for mange vil oppleves bedre enn S/Lab Sense 8 ettersom Sense Ride 4 gir langt mer demping uten at den føles tung og treg.

Salomon Sense Ride 4 er skoen du kan ta med deg på ferie/reise, og du trenger ingen annen sko i bagasjen. Den fungerer til grus, sti og vei, både tørt og vått, og det eneste den ikke liker er rein gjørme. Bredden er god, og skoen vil passe brukere selv med en bred forfot.


Salomon Pulsar Trail


Kjøp hos Antonsport.no

Kjøp hos Outnorth.no

Salomon Pulsar Trail

Hvis du likte Salomon Sense Ride 4, så vil du sannsynligvis elske nye Salomon Pulsar Trail. Denne skoen bygger på den samme plattformen som Sense Ride, men kombinerer det nye mellomsålematerialet EnergySurge og en avstivet TPU-plate, Energy Blade, som sammen gir grunnlaget for en mye mer dempet og responsiv sko. Skoen er godt nok dempet til å kunne brukes på grus, vei og harde svaberg, og den gir god nok støtte til å kunne løpe trygt i skrått og vanskelig terreng, på tekniske stier og i områder der det kreves høy presisjon til fotarbeidet.

Grepet er nærmest så godt som det får blitt på en allround-sko, og du sitter trygt på både tørt og vått svaberg og over sleipe røtter. Slitestyrken er også langt bedre enn for eksempel Speedcross-modellene som til gjengjeld gjør det bedre i virkelig gjørmete partier.


Hoka Tecton X


Kjøp Hoka Tecton X

Hoka Tecton X

Leken, lett, lynrask og lekker. Drømmer du om å fly gjennom terrenget som om du hadde springfjærer i beina? Hoka Tecton X kan være skoen som gjør deg til Strava-legenede på de røffeste segmentene. Som verdens første terrengsko med et dobbelt lag karbonplater i mellomsålen, serverer Hoka en av de morsomste og best komfortable terrengskoene noen gang.

Hoka Tecton X har demping og komfort nok til til å fungere som en «door to trail» sko, men også egenskapene som kan ta deg gjennom lange dager på jevne og fine stier. Tecton X overbeviser under varierende forhold og over et stort spekter av distanser, både kort, langt og veldig langt. Den er rask, lett, aggressiv, og likevel godt dempet og komfortabel. Du kommer garantert til å se mange av denne skoen i ultraløp og terrengløp fremover.


Salomon Ultra Glide


Kjøp Salomon Ultra Glide (herremodell)

Kjøp Salomon Ultra Glide (damemodell)

Salomon Ultra Glide

Ikke like stødig i krevende terreng som Salomon Sense Ride 4, men enda mer komfortabel på finere underlag. Med Salomon Ultra Glide har Salomon truffet blink når det kommer til å lage den ultimate «door-to-trail» skoen. Her får du topp komfort fra første tråkk, og ikke minst godt grep på nesten alle typer underlag. Om begrepet «supersko» er oppbrukt, så kan i hvert fall Salomon skilte med tittelen «superkomfort».


Inov-8 Parkclaw G 280


Kjøp Inov-8 Parkclaw G 280

Inov-8 Parkclaw G 280

Inov-8 bruker store ord når de omtaler «grafén» materialet som utgjør mesteparten av Inov-8 Parkclaw G 280, og det skal de få lov til. I følge Inov-8 skal mellomsålen i grafén gi 25% mer energi tilbake i stegavviklingen, og sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Inov-8 Parkclaw G 280 leverer en så imponerende god totalpakke, både når det kommer til passform, komfort, demping, respons, grep og slitestyrke, at det er umulig å ikke anbefale skoen til en stor gruppe brukere. Inov-8 Parkclaw G 280 er enkelt og greit utrolig allsidig, og elsker turene der det er innslag av både asfalt, grus og sti. Derimot er  den litt brede og løse passformen mindre egnet for teknisk krevende terreng.

Det «eksklusive» materialet trekker opp prisen, men det er den verdt. For ikke bare leverer Inov-8 Parkclaw G 280 enn topp løpsopplevelse, men også svært høy slitestyrke.


Salomon Speedcross 6 / Speedcross 6 GTX


Kjøp Salomon Speedcross 6 hos Outnorth.no

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 trenger egentlig ingen introduksjon, for dette er en legende blant terrengskoene. Den utmerker seg når det kommer til allsidighet, og selv om den ikke er den raskeste skoen i gjengen, så er den solid, stødig, komfortabel og sitter som støpt på de fleste underlag. Med et stort utvalg av farger og to ulike bredder, er du nesten garantert å finne en Speedcross du liker, og med en ekstra GORE-TEX modell tilgjengelig, vil du mest sannsynlig finne en sko som dekker behovet ditt – enten det er løping eller turgåing.


Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY


Kjøp hos Salomon.com

Kjøp hos Torshovsport.no

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Skal du først ut å løpe i skikkelig regnvær, så kan du like gjerne ikle deg det råeste tøyet. Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har rettet opp i de små feilene fra forrige generasjon ved å gi nye BONATTI både brystlomme og reflekser, og serverer en gjennomtenkt og helstøpt løpejakke for dagene der været er på sitt gråeste. Her får du både komfort og smarte detaljer som kan være med å gjøre løpeturen litt lettere og bedre. Vannet preller av, svetten luftes ut, og det geniale «rulle-designet» lar deg brette sammen jakken å bære den som et belte rundt hoften når den ikke er i bruk.


On Zero Jacket


Kjøp Garmin Enduro 2

On Zero Jacket

On Zero Jacket er så imponerende liten og lett at du tror det ikke før du ser det. Jakken er den perfekte følgesvenn uansett vær og forhold, og gjør så lite ut av seg at den kan bli med som ekstra sikkerhet på enhver tur. Når den i tillegg både beskytter godt mot vind og nedbør, og puster så godt som den gjør i dårlig vær, er ikke dette annet enn en klar anbefaling.

Verdens letteste løpejakke?


Salomon Cross Run T-Shirt


Kjøp hos Salomon.com (herremodell)

Kjøp hos Salomon.com (damemodell)

Salomon Cross Run T-Shirt

Salomon Cross Run T-shirt gjør akkurat det en god trenings t-skjorte skal gjøre; transportere fukt vekk fra kroppen, og ellers bare føles så behagelig at du i større grad ønsker å ha den på enn å ta den av. Herlig kvalitet!


Salomon Cross Run Long Sleeve


Kjøp hos Salomon.com (herremodell)

Kjøp hos Salomon.com (damemodell)

Salomon Cross Run Long Sleeve

Salomon Cross Run Long Sleeve er både pen å se på og svært komfortabel i bruk. Lukter ikke, nupper ikke, er så lett og myk at den kjennes som fløyel mot huden, og koster ikke all verden.


Salomon S/Lab sense 6″ Shorts


Kjøp Salomon S/Lab sense 6″ Shorts

Salomon S/Lab sense 6" Shorts

81 gram. 4-veis stretch. Et stretchbelte med lommer rundt hele midjen. Hva er det å ikke like? Salomon S/Lab sense 6″ er shortsen over alle shortser. Punktum.


Mizuno Impulse Core Tights


Kjøp Mizuno Impulse Core Tights

Mizuno Impulse Core Tights

Hva kan man skrive om en tights? at den er tight? Tja, Mizuno Impulse Core Tights er akkurat «tight nok». Den sitter godt, men ikke så trangt at den blir klam og ubehagelig. Stoffet er silkemykt, og gjør at enhver bevegelse kan skje uten anstrengelser. Dette er det nærmeste du kommer å løpe naken med bukser på…


Jabra Elite 7 Active


Kjøp Jabra Elite 7 Active

jabra elite 7 active

Jabra klarer nok en gang å pakke inn det meste av funksjoner som kreves for å tilfredsstille brukere med et ønske om allsidige ørepropper som fungerer til både trening og hverdags. Mens Jabra tidligere har innfridd med både god passform, lang batteritid, enkel betjening og et vanntett design, klarer de med Jabra Elite 7 Active å forbedre både støydempingen og samtalekvaliteten uten at det går på kompromiss med passformen eller lydkvaliteten.

I tillegg leverer Jabra Elite 7 Active en glimrende equalizer, dundrende god lydkvalitet, og nyttige funksjoner som HearThrough, MultiPoint og «Finn øreproppene»-funksjon.

Selskapet leverer nok en gang en solid totalpakke, og Jabra Elite 7 Active er absolutt anbefalt.


Osprey Duro 15


Kjøp Osprey Duro 15

Osprey Duro 15

Ønsker du den kanskje mest allsidige og velfungerende løpesekken på markedet? Osprey Duro 15 kan i så fall være det nærmeste du kommer. Ikke bare er komfort og funksjon på topp, men den har så gode justeringsmuligheter og så mange smarte funksjoner, at selv Mensa-medlemmer ville blitt imponert.

Med mer enn 9 lommer lett tilgjengelig, et stort hovedrom med plass til både klær og en bærbar PC, og ikke minst to medfølgende 500 ml drikkeflasker og rom til ekstra drikkeblære, kan det bare konkluderes med at Osprey Duro 15 gir deg virkelig kvalitet for pengene, og er kanskje det beste valget i sin klasse.


Salomon Sense Pro 10


Kjøp Salomon Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 10

Tilhører du de som foretrekker å drasse på minst mulig når du er ute og løper? I så fall er Salomon Sense Pro 10 et glimrende valg. Den tighte passformen og lave vekten gjør at den sitter nesten umerkelig på overkroppen, og med 10 liter volum i hovedrommet, to stk. 500ml flasker i front, og en rekke smarte lommer til energibarer/gels,, mobiltelefon, etc., så får du med deg det du trenger uten at sekken verken blir for stor eller for liten. Finnes også  i en 5 liter-utgave hvis du er totalt minimalist.


Salomon Pulse Belt


Kjøp hos Outnorth.no

Kjøp hos VPG.no

Salomon Pulse Belt

Liker du å løp helt fri for en sekk, eller vest, og likevel kunne ta med deg telefonen, et liten flaske, eller noe ekstra stasj på veien? Salomon Pulse Belt er 62 gram med perfeksjon. Dette løpebeltet er så lett, elastisk og komfortabelt, at det sitter umerkelig rundt midjen. En soleklar favoritt i nesten alle tenkelige og utenkelige situasjoner!


Oakley Radar EV Path


Kjøp Oakley Radar EV Path

Oakley Radar EV Path

Enten det er blendende sol, eller kraftig regn – øya må beskyttes! Og da gjør Oakley Radar EV Path en strålende jobb. Modellen finnes i et hav av farger og ulike glass-varianter. Velg gjerne et allround-glass som lar deg bruke brillene i alle slags lysforhold, og et blankt glass for dagene med regn og mørke skyer. Øynene dine vil garantert takke deg neste gang en diger flue knaser inn i glasset og ikke i øyet ditt.


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…