Utstyrstips – Favoritt utstyret til terrengløping

8. september, 2022 (oppdatert 29. juni 2023)
Featured image for “Utstyrstips – Favoritt utstyret til terrengløping”

Ute etter noe av det beste utstyret for terrengløping og trening? Her er utstyret som er håndplukket etter årevis med testing.

I løpet av årene har jeg testet hundrevis av produkter i alle mulig produktkategorier og har vært (er) privilegert som kan velge og vrake blant en mengde utstyr. Under har jeg oppsummert favorittene produktene til bruk under terrengløping.

Oversikt

Pulsklokker
Garmin Epix 2 Sapphire
Garmin Enduro 2
Garmin Fenix 7 Sapphire Solar

Pulsbelte / Pulssensor
Garmin HRM-Pro Plus
Polar Verity Sense

Trådløse ørepropper
Jabra Elite 7 Active

Sko
Salomon Sense Ride 4
Salomon Pulsar Trail
Hoka Tecton X
Salomon Ultra Glide
Inov-8 Parkclaw G 280
Salomon Speedcross 6 / 6 GTX

Bekledning
Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY
On Zero Jacket
Salomon Cross Run T-Shirt
Salomon Cross Run Long Sleeve
Salomon S/Lab Sense 6 Shorts
Mizuno Impulse Core Tights

Sekker / Vester
Osprey Duro 15
Salomon Sense Pro 10
Salomon Pulse Belt

Briller
Oakley Radar EV Path

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Garmin Epix 2 Sapphire


Kjøp Garmin Epix 2

Garmin Epix 2

Hvis Garmin Fenix 7 er et stort skritt for menneskeheten, er Garmin Epix 2 et enormt skritt for Garmin. Garmin Epix 2 tar alt det gode fra Fenix 7 og topper det hele med en nydelig AMOLED-skjerm. Batteritiden er naturligvis ikke like god som Garmin Fenix-modellene, men med opptil 16 dager i smartklokkemodus og 25-30 timer med trening, så er dette likevel meget bra.

EPIX 2 leverer meget solid på alt fra treningsfunksjoner, aktivitetsanalyse, brukergrensesnitt og design. Kartene er en fryd å bruke takket være den fargerike AMOLED-skjermen som enkelt betjenes med en kombinasjon av knapper og touch, og Garmin Connect appen lar deg gjøre alle innstillinger rett fra appen. I tillegg får du som alltid med Garmin både støtte for musikkavspilling og betaling gjennom Garmin Pay.

Dersom den originale Garmin Epix fra 2015 visste hvilken kraftig etterfølger den skulle få, så ville den vært stolt. Garmin Epix 2 blir nok en enorm salgssuksess for Garmin, og kommer til å bane veien for en rekke nye spennende produkter i fremtiden. AMOLED er her for godt.


Garmin Enduro 2


Kjøp Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2

Med Garmin Enduro 2 tar Garmin absolutt alt de har og smeller det inn i et stor, men lett og relativt kompakt klokke. Skjermen er stor og lettlest, funksjonene er flere enn du noen gang vil få bruk for, og den ekstreme batteritiden gjør at du må bør sette en sporingsbrikke på laderen for å vite hvor du har den.

Den nye SatIQ-funksjonen sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten, og det meste fra GPS-målinger, til pulsmålinger og skrittelling, søvn, stress, etc., er imponerende nøyaktig.

Garmin gjorde store fremskritt med introduksjonen av Fenix 7-serien tidligere i år, for så å lansere Forerunner 955 noen måneder senere. Med Garmin Enduro 2 tar de toppmodellen i Fenix 7-serien å gjør den enda litt bedre, og brukeropplevelsen og brukervennligheten perfeksjoneres.

Er du derimot på jakt etter en ny alt-i-ett-klokke og ikke bryr deg om pris? Da har Garmin Enduro 2 alt du kan drømme om.


Garmin HRM-Pro Plus


Kjøp Garmin HRM-Pro Plus

Garmin Epix

Garmin HRM-Pro Plus er ikke en enorm nyhet, men den gjør et allerede svært godt pulsbelte enda bedre. For Garmin-brukere som bryr seg om statistikk i form av avansert løpsdynamikk, kraftmåling, løpsdistanse ved bruk innendørs, etc., så er Garmin HRM-Pro Plus et soleklart valg, med mindre du allerede eier et Garmin HRM-Pro som er identisk for uten om den nye batteriluken. HRM-Pro Plus leverer presise pulsmålinger, er komfortabelt i bruk, batteritid på opptil et år, kan kobles til en rekke enheter samtidig (både Bluetooth og ANT+), og har innebygd minne slik at du kan bruke det uavhengig av en klokke.

For brukere av andre klokkemerker og som heller ikke går med planer om å bytte til Garmin, så er det derimot liten hensikt å velge Garmin HRM-Pro Plus fremfor en rimeligere modell.


Polar Verity Sense


Kjøp Polar Verity Sense

beste pulssensor

Ønsker du en lettvint måte å måle puls på uten behov for et stramt og klamt pulsbelte, eller den til tider ustabile innebygde pulssensoren i klokka? Da er Polar Verity Sense løsningen. Verity Sense er uten tvil en av de beste (om ikke best) optiske pulssensorene og beste alternativene til et tradisjonelt pulsbelte som er mulig å oppdrive. Her får du meget god pulsmåling, høy komfort, lang batteritid, og enda mer frihet til å måle puls uansett aktivitet. Du kan også bruke Polar Verity Sense alene takket være det innebygde minnet, og deretter overføre pulsdata til mobilappen.


Salomon Sense Ride 4


Kjøp Salomon Sense Ride 4 til herre

Kjøp Salomon Sense Ride 4 til dame

Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 er terrengskoens svar på «multiverktøy». Denne skoen fungerer til alt og passer en rekke ulike brukere og fottyper. En super komfortabel overdel med et enkelt justerbart Quicklace-lissesystem, en innebygd sokk som sørger for å holde foten trygt på plass, en Optivibe mellomsåle som leverer rikelig med demping og samtidig klarer å overraske med god respons, og en yttersåle som sitter som støpt på alt annet enn den sleipeste gjørma.

Sense Ride har hentet inspirasjon fra toppmodellene i S/Lab-serien og skal i utgangspunktet være et «rimeligere alternativ». Faktumet er at denne skoen for mange vil oppleves bedre enn S/Lab Sense 8 ettersom Sense Ride 4 gir langt mer demping uten at den føles tung og treg.

Salomon Sense Ride 4 er skoen du kan ta med deg på ferie/reise, og du trenger ingen annen sko i bagasjen. Den fungerer til grus, sti og vei, både tørt og vått, og det eneste den ikke liker er rein gjørme. Bredden er god, og skoen vil passe brukere selv med en bred forfot.


Salomon Pulsar Trail


Kjøp hos Antonsport.no

Kjøp hos Outnorth.no

Salomon Pulsar Trail

Hvis du likte Salomon Sense Ride 4, så vil du sannsynligvis elske nye Salomon Pulsar Trail. Denne skoen bygger på den samme plattformen som Sense Ride, men kombinerer det nye mellomsålematerialet EnergySurge og en avstivet TPU-plate, Energy Blade, som sammen gir grunnlaget for en mye mer dempet og responsiv sko. Skoen er godt nok dempet til å kunne brukes på grus, vei og harde svaberg, og den gir god nok støtte til å kunne løpe trygt i skrått og vanskelig terreng, på tekniske stier og i områder der det kreves høy presisjon til fotarbeidet.

Grepet er nærmest så godt som det får blitt på en allround-sko, og du sitter trygt på både tørt og vått svaberg og over sleipe røtter. Slitestyrken er også langt bedre enn for eksempel Speedcross-modellene som til gjengjeld gjør det bedre i virkelig gjørmete partier.


Hoka Tecton X


Kjøp Hoka Tecton X

Hoka Tecton X

Leken, lett, lynrask og lekker. Drømmer du om å fly gjennom terrenget som om du hadde springfjærer i beina? Hoka Tecton X kan være skoen som gjør deg til Strava-legenede på de røffeste segmentene. Som verdens første terrengsko med et dobbelt lag karbonplater i mellomsålen, serverer Hoka en av de morsomste og best komfortable terrengskoene noen gang.

Hoka Tecton X har demping og komfort nok til til å fungere som en «door to trail» sko, men også egenskapene som kan ta deg gjennom lange dager på jevne og fine stier. Tecton X overbeviser under varierende forhold og over et stort spekter av distanser, både kort, langt og veldig langt. Den er rask, lett, aggressiv, og likevel godt dempet og komfortabel. Du kommer garantert til å se mange av denne skoen i ultraløp og terrengløp fremover.


Salomon Ultra Glide


Kjøp Salomon Ultra Glide (herremodell)

Kjøp Salomon Ultra Glide (damemodell)

Salomon Ultra Glide

Ikke like stødig i krevende terreng som Salomon Sense Ride 4, men enda mer komfortabel på finere underlag. Med Salomon Ultra Glide har Salomon truffet blink når det kommer til å lage den ultimate «door-to-trail» skoen. Her får du topp komfort fra første tråkk, og ikke minst godt grep på nesten alle typer underlag. Om begrepet «supersko» er oppbrukt, så kan i hvert fall Salomon skilte med tittelen «superkomfort».


Inov-8 Parkclaw G 280


Kjøp Inov-8 Parkclaw G 280

Inov-8 Parkclaw G 280

Inov-8 bruker store ord når de omtaler «grafén» materialet som utgjør mesteparten av Inov-8 Parkclaw G 280, og det skal de få lov til. I følge Inov-8 skal mellomsålen i grafén gi 25% mer energi tilbake i stegavviklingen, og sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Inov-8 Parkclaw G 280 leverer en så imponerende god totalpakke, både når det kommer til passform, komfort, demping, respons, grep og slitestyrke, at det er umulig å ikke anbefale skoen til en stor gruppe brukere. Inov-8 Parkclaw G 280 er enkelt og greit utrolig allsidig, og elsker turene der det er innslag av både asfalt, grus og sti. Derimot er  den litt brede og løse passformen mindre egnet for teknisk krevende terreng.

Det «eksklusive» materialet trekker opp prisen, men det er den verdt. For ikke bare leverer Inov-8 Parkclaw G 280 enn topp løpsopplevelse, men også svært høy slitestyrke.


Salomon Speedcross 6 / Speedcross 6 GTX


Kjøp Salomon Speedcross 6 hos Outnorth.no

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 trenger egentlig ingen introduksjon, for dette er en legende blant terrengskoene. Den utmerker seg når det kommer til allsidighet, og selv om den ikke er den raskeste skoen i gjengen, så er den solid, stødig, komfortabel og sitter som støpt på de fleste underlag. Med et stort utvalg av farger og to ulike bredder, er du nesten garantert å finne en Speedcross du liker, og med en ekstra GORE-TEX modell tilgjengelig, vil du mest sannsynlig finne en sko som dekker behovet ditt – enten det er løping eller turgåing.


Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY


Kjøp hos Salomon.com

Kjøp hos Torshovsport.no

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Skal du først ut å løpe i skikkelig regnvær, så kan du like gjerne ikle deg det råeste tøyet. Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har rettet opp i de små feilene fra forrige generasjon ved å gi nye BONATTI både brystlomme og reflekser, og serverer en gjennomtenkt og helstøpt løpejakke for dagene der været er på sitt gråeste. Her får du både komfort og smarte detaljer som kan være med å gjøre løpeturen litt lettere og bedre. Vannet preller av, svetten luftes ut, og det geniale «rulle-designet» lar deg brette sammen jakken å bære den som et belte rundt hoften når den ikke er i bruk.


On Zero Jacket


Kjøp Garmin Enduro 2

On Zero Jacket

On Zero Jacket er så imponerende liten og lett at du tror det ikke før du ser det. Jakken er den perfekte følgesvenn uansett vær og forhold, og gjør så lite ut av seg at den kan bli med som ekstra sikkerhet på enhver tur. Når den i tillegg både beskytter godt mot vind og nedbør, og puster så godt som den gjør i dårlig vær, er ikke dette annet enn en klar anbefaling.

Verdens letteste løpejakke?


Salomon Cross Run T-Shirt


Kjøp hos Salomon.com (herremodell)

Kjøp hos Salomon.com (damemodell)

Salomon Cross Run T-Shirt

Salomon Cross Run T-shirt gjør akkurat det en god trenings t-skjorte skal gjøre; transportere fukt vekk fra kroppen, og ellers bare føles så behagelig at du i større grad ønsker å ha den på enn å ta den av. Herlig kvalitet!


Salomon Cross Run Long Sleeve


Kjøp hos Salomon.com (herremodell)

Kjøp hos Salomon.com (damemodell)

Salomon Cross Run Long Sleeve

Salomon Cross Run Long Sleeve er både pen å se på og svært komfortabel i bruk. Lukter ikke, nupper ikke, er så lett og myk at den kjennes som fløyel mot huden, og koster ikke all verden.


Salomon S/Lab sense 6″ Shorts


Kjøp Salomon S/Lab sense 6″ Shorts

Salomon S/Lab sense 6" Shorts

81 gram. 4-veis stretch. Et stretchbelte med lommer rundt hele midjen. Hva er det å ikke like? Salomon S/Lab sense 6″ er shortsen over alle shortser. Punktum.


Mizuno Impulse Core Tights


Kjøp Mizuno Impulse Core Tights

Mizuno Impulse Core Tights

Hva kan man skrive om en tights? at den er tight? Tja, Mizuno Impulse Core Tights er akkurat «tight nok». Den sitter godt, men ikke så trangt at den blir klam og ubehagelig. Stoffet er silkemykt, og gjør at enhver bevegelse kan skje uten anstrengelser. Dette er det nærmeste du kommer å løpe naken med bukser på…


Jabra Elite 7 Active


Kjøp Jabra Elite 7 Active

jabra elite 7 active

Jabra klarer nok en gang å pakke inn det meste av funksjoner som kreves for å tilfredsstille brukere med et ønske om allsidige ørepropper som fungerer til både trening og hverdags. Mens Jabra tidligere har innfridd med både god passform, lang batteritid, enkel betjening og et vanntett design, klarer de med Jabra Elite 7 Active å forbedre både støydempingen og samtalekvaliteten uten at det går på kompromiss med passformen eller lydkvaliteten.

I tillegg leverer Jabra Elite 7 Active en glimrende equalizer, dundrende god lydkvalitet, og nyttige funksjoner som HearThrough, MultiPoint og «Finn øreproppene»-funksjon.

Selskapet leverer nok en gang en solid totalpakke, og Jabra Elite 7 Active er absolutt anbefalt.


Osprey Duro 15


Kjøp Osprey Duro 15

Osprey Duro 15

Ønsker du den kanskje mest allsidige og velfungerende løpesekken på markedet? Osprey Duro 15 kan i så fall være det nærmeste du kommer. Ikke bare er komfort og funksjon på topp, men den har så gode justeringsmuligheter og så mange smarte funksjoner, at selv Mensa-medlemmer ville blitt imponert.

Med mer enn 9 lommer lett tilgjengelig, et stort hovedrom med plass til både klær og en bærbar PC, og ikke minst to medfølgende 500 ml drikkeflasker og rom til ekstra drikkeblære, kan det bare konkluderes med at Osprey Duro 15 gir deg virkelig kvalitet for pengene, og er kanskje det beste valget i sin klasse.


Salomon Sense Pro 10


Kjøp Salomon Sense Pro 10

Salomon Sense Pro 10

Tilhører du de som foretrekker å drasse på minst mulig når du er ute og løper? I så fall er Salomon Sense Pro 10 et glimrende valg. Den tighte passformen og lave vekten gjør at den sitter nesten umerkelig på overkroppen, og med 10 liter volum i hovedrommet, to stk. 500ml flasker i front, og en rekke smarte lommer til energibarer/gels,, mobiltelefon, etc., så får du med deg det du trenger uten at sekken verken blir for stor eller for liten. Finnes også  i en 5 liter-utgave hvis du er totalt minimalist.


Salomon Pulse Belt


Kjøp hos Outnorth.no

Kjøp hos VPG.no

Salomon Pulse Belt

Liker du å løp helt fri for en sekk, eller vest, og likevel kunne ta med deg telefonen, et liten flaske, eller noe ekstra stasj på veien? Salomon Pulse Belt er 62 gram med perfeksjon. Dette løpebeltet er så lett, elastisk og komfortabelt, at det sitter umerkelig rundt midjen. En soleklar favoritt i nesten alle tenkelige og utenkelige situasjoner!


Oakley Radar EV Path


Kjøp Oakley Radar EV Path

Oakley Radar EV Path

Enten det er blendende sol, eller kraftig regn – øya må beskyttes! Og da gjør Oakley Radar EV Path en strålende jobb. Modellen finnes i et hav av farger og ulike glass-varianter. Velg gjerne et allround-glass som lar deg bruke brillene i alle slags lysforhold, og et blankt glass for dagene med regn og mørke skyer. Øynene dine vil garantert takke deg neste gang en diger flue knaser inn i glasset og ikke i øyet ditt.


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…