Test: Oura Ring Gen 3

Oppdatert: mars 4, 2025
, Oppdatert: mars 4, 2025
 / Oppdatert: mars 4, 2025
Oura Ring Gen 3

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.

Markedet for smart ringer har nærmest eksplodert, og i tillegg til å bære en pulsklokke skal «alle» ha en smart ring for enda mer omfattende helseovervåking.

I begynnelsen var det i hovedsak kun en ring, ringen som ble smidd i flammehavet i Dommedagsberget i Mordor av Sauron selv, før det etterhvert dukket opp en mer moderne utgave. Oura Ring har blitt den nye «one ring to rule them all», selv om det i senere tid har kommet flere smart ringer fra produsenter som Ultrahuman, RingConn, Circular, Samsung, Euronlabs, mfl..

Likevel, det er fremdeles Oura Ring som er mest populær, og selv om den i ble tilgjengelig for salg i Norge før i mai i år (2024), så har mengder av nordmenn bestilt den via den amerikanske nettsiden.




Oura Ring Gen 3
Oura Ring Gen 3

Product Name: Oura Ring Gen 3

Brand: Oura

Offer price: fra 4299

Currency: NOK

Konklusjon

Oura Ring har et stort rykte å leve opp til, for det mangler ikke på både kjendiser og «vanlige» folk som skryter av ringen.

Oura har tatt store steg på kort tid, og selv om Gen 3 allerede er noen år gammel, så leverer den høy kvalitet både på utsiden og innsiden. Ringen i seg selv er så flott at den ikke gjør seg bort på hånden, og på innsiden gjør de mange sensorene en god jobb med å måle alt fra hjertehelse til søvn og aktivitet.

Smart ringer er spådd å bli det neste store teknologiske produktet, og Oura Ring har et solid forsprang på alle nykommerne som nå er på vei frem.

Enten du ønsker en diskré aktivitetsmåler som bare «er der» uten å gjøre noe ut av seg, eller du ønsker å spe på med enda mer data til en allerede avansert pulsklokke/smartklokke, så vil Oura Ring Gen 3 kunne dekke behovet, og vel så det.

Overall
82%
82%

Pros

  • Elegant og diskre design.
  • Behagelig å bruke 24/7.
  • Registrerer mengder av informasjon i løpet av døgnet.
  • Registrerer med god nøyaktighet.
  • Mulig å aktivere «Rest mode».
  • Fungerer godt kombinert med en mer avansert pulsklokke.
  • Relativt motstandsdyktig mot riper.
  • God batteritid. Rask lading.
  • «Finn mistet ring»-funksjon.

Cons

  • Abonnement koster ekstra.
  • Upålitelig pulsmåling under trening.
  • Utfordrende å finne en størrelse som passer (gjelder alle smart ringer).


En kort historie om Oura Ring

Oura Ring ble grunnlagt i Finland i 2013 av tre entreprenører: Petteri Lahtela, Kari Kivelä og Markku Koskela. De hadde en visjon om å lage en enhet som kunne hjelpe mennesker med å forstå og forbedre egen helse og velvære gjennom biometriske data. De startet med å utvikle en prototype av ringen som de kalte Pulse, og lanserte en crowdfunding-kampanje i 2015 for å få støtte til utvikling av ringen. Kampanjen gikk over all forventning, og de første støttespillere mottok ringene sine allerede i 2016. De tre gründerne endret også navnet på selskapet og produktet til «Oura» som er inspirert av det finske ordet for «energi» eller «livskraft».

Siden den gang har Oura Ring gjennomgått flere forbedringer og oppgraderinger. Den andre generasjonen av Oura Ring ble lansert i 2018, med et nytt design, bedre batterilevetid, raskere lading og mer nøyaktige sensorer. Den tredje generasjonen (dagens modell) av Oura Ring ble lansert i 2021, med en ny optisk pulssensor, en ny SpO2-sensor, temperatursensorer og en ny abonnementsmodell.


Hvilke produkter tilbyr Oura?

Oura tilbyr i utgangspunktet en modell, Oura Ring Gen 3 lansert i 2021, men modellen kommer i to versjoner: Heritage og Horizon. Begge ringene de samme sensorene og funksjonene, men de har ulik design og farge.

Heritage er den rimeligste ringen og starter på 4299 kr og strekker seg opp til 6399 kr. Oura Ring Heritage har en flat topp, og er tilgjengelig i fire farger. Horizon er mer eksklusiv, starter på 4999 kr og strekker seg opp til 7599 kr. Horizon har et design som er helt rundt, og ringen er tilgjengelig i seks farger.


Hvordan velge riktig størrelse på Oura Ring?

For å få best mulig nøyaktighet, komfort og opplevelse med Oura Ring, er det viktig å finne riktig størrelse på ringen.

I Norge er det som nevnt kun Elkjøp som selger Oura Ring, og de fleste større Elkjøp-butikker har ringene utstilt i butikk hvor du kan prøvde størrelsene før du kjøper. Dersom du må bestille på nett, så starter du med å bestille et størrelseskit med åtte plastisk-ringer i ulike størrelser (ringstørrelser fra 6 til 13). Kittet koster 100 kr, og det medfølger et gavekort på 100 kr som du kan bruke når du bestiller den ekte ringen.

Fordelen med å bestille på nett er at du kan prøve de ulike størrelsene i ro og mak hjemme på ulike fingre for å se hvilken som sitter best, og hvilken finger du ønsker å ha den på. Det anbefales å bruke prøve-ringen i minst 24 timer ettersom fingrene kan variere i størrelse.

Oura tilbyr også en digital ringmåler i Oura appen for å finne størrelsen dersom du allerede har en ring du bruker, men gjør det selv en tjeneste å prøv ringen i stedet.

Oura Ring

Du kan fritt velge hvilken finger du ønsker å bære ringen på, men Oura anbefaler å bruke pekefingeren på den ikke dominerende hånden for optimal ytelse og nøyaktighet. Hvis du foretrekker en annen finger, så er ringfinger, langfinger eller ringfinger de nest beste alternativene.

Ringen skal sitte godt og sikkert rundt fingeren, men ikke så stramt at det er ubehagelig. Du bør også teste at ringen ikke faller av når du beveger hånden eller vasker hendene. Ringen skal ha sensorene på innsiden av fingeren, mot håndflaten din. For enkelt å skille over- og undersiden på ingen, har Oura merket ringen på siden som til enhver tid bør vende nedover.

Ettersom fingerstørrelsen kan variere i løpet av dagen og natten, avhengig av temperatur, fuktighet, saltinntak og andre faktorer, anbefales det å teste ringstørrelsen i minst 24 timer før du bestemmer deg for hvilken størrelse du vil ha. Du bør også prøve ringstørrelsen på ulike tidspunkter på dagen, å se om den føles komfortabel både når du er våken og når du sover. Dersom du er mellom to størrelser, anbefales det velge den mindre størrelsen ettersom den vil gi bedre presisjon.

Personlig har jeg alle smart ringer i to størrelser ettersom fingrene varierer mye i størrelse avhengig av temperaturen i luften. Normal vestlands-sommer = str. 9. En mindre normal sommer og en tur til varmere strøk = 100% 10! Du kan fint bytte mellom to ulike ringer, men kun en ring kan være tilkoblet appen samtidig. Det betyr at du må koble til/sette opp ringen på nytt hver gang.


Oura Ring – Design, funksjon og sensorpakke

Glem skjerm. Glem reimer som skal festes rundt håndleddet. Oura Ring er slanket til det ytterste, og det eneste som hindrer den fra å være helt glattpolert på begge sider er tre sensorer som er synlige som små «bumper» på innsiden av ringen. Disse inkluderer en optisk pulssensor som måler kontinuerlig hjertefrekvens, en SpO2-sensor som måler blodoksygenmetningen og pustefrekvensen under søvn, og en temperatursensor som måler endringer i hudtemperaturen.

Alle modellene av Oura Ring Gen 3 er produsert i lettvekts titanium som både er svært ripemotstandig og allergifritt. Vekten avhenger av størrelsen, med den letteste ringen på 4 gram, og den største ringen på 6 gram. Til sammenligning veier Ultrahuman Ring Air mellom 2,6-3,6 gram avhengig av størrelsen, mens den letteste ringen, Samsung Galaxy Ring, veier kun 2,3-3 gram avhengig av størrelsen. Det slanke designet på Oura Ring gjør likevel at ringen ikke oppleves tyngre på fingeren enn Ring Air, og du glemmer raskt at du du bærer den i det hele tatt.

Oura Ring er vanntett ned til 100 meter slik at du kan bruke den både når du dusjer og svømmer, og den tåler godt og vaskes om du skille grise den til.

Bildene under viser Oura Ring Gen 3 sammenlignet med Ultrahuman Ring Air, i motsatt rekkefølge fra venstre.

Oura Ring er ikke en erstatning for en tradisjonell pulsklokke, eller smartklokke, men noe du kan bruke i tillegg, eller som en enhet alene sammen med en vanlig klokke.

Til tross for at Oura Ring er full av teknologi på innsiden, så får du verken smartvarsler, GPS eller noe annet som gjør at du kan legge bort pulsklokka på tur. Oura Ring kan riktignok måle pulsen under trening, men nøyaktigheten er ikke god nok til at det erstatter en mer dedikert enhet.

Ringen bruker Bluetooth BLE for å kommunisere med telefonen, og krever at du har Oura app installert for å kunne sette opp å bruke ringen. Dersom du skulle være uheldig å miste ringen, vil du kunne bruke appen til å lokalisere posisjonen hvor ringen sist var tilkoblet telefonen.


Batteritid

Batteritiden avhenger av størrelsen, og øker jo større ringen er. Den minste ringen i str. 6 har et 15 mAh batteri, mens den største ringen har et 22 mAh batteri (øker 1 mAh per størrelse). Batteritiden ligger på «opptil syv dager» avhengig av bruk, og en fullading tar om lag en time. Jo mer du bruker funksjoner som Workout Heart Rate, desto raskere tappes batteriet. Forvent rundt 4-5 dager mellom hver lading.

Sammenlignet med Ultrahuman Ring Air er batteritiden noe bedre på Oura Ring, og ladingen går også markant raskere (2 timer for Ultrahuman Ring Air). Begge ringene lades ved hjelp av en spesialtilpasset lader der din ring akkurat får plass rundt en liten sylinder. Ønsker du en ekstra lader så får du kjøpt dette hos Elkjøp, men husk at du må velge den samme størrelsen som ringen din.

Smartringen med den beste ladeløsningen er derimot Samsung Galaxy Ring. Galaxy Ring har batteritid på opptil 7 dager, og kan forlenges med 30% dersom du i tillegg benytter en Samsung Galaxy Watch smartklokke. For å lade ringen legges den i et ladeetui (ala det som benyttes for trådløse ørepropper), som kan lade ringe 1,5 gang.

Så lenge ringen er koblet til Oura app gjennom mobiltelefonen, vil Oura Ring automatisk synkronisere data, samt oppdateres når ny programvare er tilgjengelig.

Av sensorer inkluderer Oura Ring Gen 3:

  • Optisk pulssensor – Grønne LED-lys: Bruker fotopletysmografi (PPG) for å måle pulsen på fingeren. De grønne LED-lysene lyser inn i huden, og blodets rødfarge reflekterer lyset tilbake. Ved å måle variasjoner i mengden reflektert lys, kan sensoren beregne pulsen din ettersom blodstrømmen varierer med hvert hjerteslag.
    Det grønne lyset har en relativt kort bølgelengde (rundt 520-570 nm), og blir spesielt godt absorbert av blodet og gir derfor høy kontrast mellom blod og vev. Dette gjør det godt egnet for måling av pulsen, spesielt når du er aktiv.
  • Infrarød Fotopletysmografi (PPG) Sensorer: Måler hjertefrekvens og respirasjon ved å sende lys gjennom fingeren. PPG-sensorene fanger hvordan lysimpulsene reflekteres fra arteriene for å måle hjertets aktivitet. Oura Ring’s PPG-system prater med infrarød lysplassering på hver side av fingeren, noe som er en fordel over mange klokke-baserte enheter som kun har en ensidig lyskilde.
    Infrarødt lys har en lengre bølgelengde (rundt 700-900 nm) enn grønt lys, og trenger dypere inn i vevet og er mindre sensitivt for bevegelser, noe som gjør det godt egnet for bruk under hvile eller søvn.
  • Blodoksygensensor – Røde LED: Måler oksygenmetningen i blodet (SpO2). Sensoren bruker røde og infrarøde LED-lys for å lyse gjennom huden og registrerer hvor mye lys som absorberes av blodet. Forskjellige mengder oksygenert og deoksygenert hemoglobin absorberer lys ved forskjellige bølgelengder, og ved å analysere lysabsorpsjonen kan sensoren beregne oksygenmetningen i blodet.
  • Negativ Temperaturkoeffisient (NTC) Sensorer: Måler kroppens temperatur med svært høy nøyaktighet, og kan oppdage små endringer i temperatur, helt ned til 0.13°C. Totalt har Oura Ring syv ulike temperatursensorer.
  • 3D Akselerometer: Registrerer bevegelser i tre dimensjoner (opp/ned, side til side, frem og tilbake). Dette gir ikke bare en detaljert oversikt over aktivitetsnivåene dine, men også intensiteten av aktivitetene gjennom dagen og natten.

Hva måler Oura Ring?

Oura Ring måler over 20 ulike biometriske data som blant annet hjertefrekvens, kroppstemperatur, blodoksygen, søvn og aktivitet. Ringen gir også daglige poeng for sleep (søvn), readiness (beredskap) og activity (aktivitet), og tilbyr personlige innsikt og anbefalinger for å hjelpe deg å forbedre egen helse.

Alt dette kan leses av og studeres i detalj i Oura appen der du kan dykke ned i mengder av tall og statistikk, men Oura har heldigvis gjort det enkelt for deg som ikke ønsker mer informasjon enn nødvendig. Appen er delt inn i fem seksjoner: Home (Hjem), Readiness (Beredskap), Sleep (Søvn), Activity (Aktivitet), Recilience (Motstandsdyktighet), der hver og en inneholder relevant info som du kan dykke dypere inn i.

For enkelthets skyld kommer jeg til å bruke de engelske begrepene videre i testen ettersom det er disse som er mest brukt og kjent.

For deg som ikke ønsker mer data enn nødvendig, så ligger fokuset på tre hovedområder som alle er presentert på Hjem-skjermen: Sleep, Activity og Readiness, der hver av disse presenteres med en score fra 0 til 100 hvor høyere score er bedre. I tillegg vil du få en tilbakemelding om hvordan du har sovet, hvor klar kroppen din er for dagen, og hvordan du ligger ann i forhold til aktivitetsmålet. Under er en kort forklaring på de ulike scorene.

  1. Sleep (Søvn): Søvnseksjonen i appen gir en detaljert analyse av søvnmønster ditt. Dette inkluderer en oversikt over total søvntid, tid brukt i ulike søvnstadier, søvneffektivitet, og hvilepuls under søvn. Du får også en søvnscore mellom 0 og 100 som gir en samlet vurdering av søvnkvaliteten (høyere er bedre).
  2. Activity (Aktivitet): Aktivitetsseksjonen sporer daglig bevegelse og aktivitet. Appen gir en aktivitetsmål basert på dine personlige data og tidligere aktivitetsnivåer, og gir innsikt i hvor mye tid som er brukt på ulike aktiviteter, skritt tilbakelagt, kalorier brent, og tid brukt i stillesittende posisjoner.
  3. Readiness (Beredskap): Readiness gir en helhetlig vurdering av din daglige beredskap/kapasitet til å takle dagens utfordringer. Scoren beregnes ved å kombinere data fra søvn, aktivitet, hjertefrekvens, HRV, og kroppstemperatur. En høy readiness score indikerer at du er godt uthvilt og klar for fysisk og mental aktivitet, mens en lav score kan tyde på at det er behov for mer hvile og restitusjon.

Readiness kan sammenlignes med det mange kjenner som Body Battery fra Garmin-klokkene, eller Daily Readiness hos Fitbit/Google. Det som ofte skiller de ulike produsentenes «Readiness»-beregninger, er hvor mange parametere som inngår i algoritmene, og hvordan de teller.

I tillegg er det egne faner for «Daytime stress» som viser hvor stressnivået ditt gjennom dagen, og «Heart rate» som viser en graf over pulsen din gjennom dagen.

Oura Ring vil begynne å registrere data fra første sekund du tar ringen på, men for flere av verdiene tar det fra dager til flere uker før de er synlige. Dette skyldes enkelt og greit at appen må ha nok informasjon til å kunne danne seg et grunnlag for hva som er normalverdiene for akkurat deg.


Dersom du ønsker ytterligere info, så finner du mye mer ved å dykke inn i de ulike seksjonene der du også kan lære mer om hva som påvirker den, og hva du kan gjøre for å bedre de. Ringen måler følgende parametre:

  • Hjertefrekvens: Ringen måler gjennomsnittlige hjertefrekvens i løpet av dagen og natten, samt hvilepuls og maksimale puls. Hjertefrekvensen kan gi deg informasjon om din kondisjon, stressnivå og restitusjon
  • Pulsvariasjon (HRV): Ringen måler variasjonen i tidsintervallet mellom to påfølgende hjerteslag, som er et mål på din autonomiske nervesystem. HRV kan gi deg informasjon om din beredskap, balanse og tilpasningsevne.
  • Blodoksygen (SpO2): Ringen måler hvor mye oksygen som er i blodet ditt, som også er et mål på respirasjon og sirkulasjon. SpO2 kan gi deg informasjon om din søvnkvalitet, pusteregularitet og eventuelle søvnapné.
  • Kroppstemperatur: Ringen måler endringer i Hudtemperatur gjennom hele døgnet, et mål termoregulering og metabolisme. Kroppstemperaturen kan gi deg informasjon om døgnrytme, hormonelle sykluser og potensielle sykdom.
  • Søvn: Tid i sengen, total søvnlengde, søvnstadier (tid våken, REM søvn, lett- og dyp søvn), søvneffektivitet, rastløshet, søvnlatens (hvor lang tid det tar før du sovner), timing (om du legger deg til konsekvent tid), oppvåkninger. Oura Ring er også i stand til å registrere høneblunder gjennom døgnet. Søvn er en viktig indikator som kan gi deg informasjon om hjernefunksjon, hukommelse, humør og immunforsvar.
  • Aktivitet: Målprogresjon (måloppnåelse av forhåndsdefinert kalorimål), totalt kalorier forbrent, skritt, tilbakelagt distanse, intensitet, varighet og frekvens av fysisk aktivitet, aktivitetsscore. I grunnlaget for aktivitetsscore inngår «Tid i aktivitet, Bevegelse hver time, Møte daglige mål, Treningsfrekvens, Treningsmengde, Restitusjonstid».
  • Beredskap (Readiness): Readiness scoren varierer fra 0 til 100, og jo høyere score, desto mer klar er du til å møte hverdagens utfordringer. I Readiness inngår hvilepuls, HRV Balance, kroppstemperatur, restitusjonsstatus, søvn, søvnbalanse, søvnkontinuitet, foregående dags aktivitet, aktivitetsbalanse.

Ved å trykke på en av de fem seksjonene nederst i appen vil du få mer detaljert info.


Aktivitetsmål og Rest Mode

Du kan selv bestemme et aktivitetsmål med utgangspunkt i hvor mange aktive kalorier du har som mål å forbrenne i løpet av en dag. Baselinjen er satt til 800 aktive kcal, og gjennom dagen vil appen komme med små varsler om hvor langt du har kommet på veien, eller tips til hva du kan gjøre for å oppnå målet. Dersom du ikke ønsker slike varsler, kan de enkelt deaktiveres via appen. Det virker også som at det trekker litt ekstra batteri fra telefonen å ha appen konstant kjørende i bakgrunnen.

Aktivitetskalorier refererer til kaloriene du forbrenner gjennom fysisk aktivitet. Oura Ring estimerer aktivitetskalorier ved å bruke data fra akselerometrene som måler bevegelse og intensitet, og kombinerer dette med grunnleggende data som alder, kjønn, høyde og vekt for å beregne kaloriforbruket.

Energiforbruket beregnes i såkalte MET – en enhet som brukes til å estimere energiforbruket for ulike aktiviteter sammenlignet med hvilemetabolisme. 1 MET tilsvarer energiforbruket i hvile (omtrent 1 kcal/kg/time), og Oura Ring bruker MET-verdier for å klassifisere intensiteten av fysisk aktivitet. For å sikre at kun kalorier fra fysisk aktivitet medregnes i aktivitetskalorier, så er 1,5 MET satt som den laveste grensen for å skille mellom stillesittende aktiviteter og fysiske aktiviteter.

Eksempel på energiforbruk målt i MET::

  • Lav intensitet (1-2 METs): Gå sakte, lett husarbeid.
  • Moderat intensitet (3-6 METs): Rask gange, lett jogging.
  • Høy intensitet (over 6 METs): Løping, intens trening.

For å beregne kalorier forbrent under en aktivitet bruker Oura Ring følgende formel:
Kalorier = MET – verdi × vekt i kg × varighet i timer

For eksempel, hvis du veier 80 kg og går en rask tur (5 METs) i 1 time, vil kaloriforbruket være:
Kalorier = 5 × 80 × 1 = 400 kcal

Oura har inkludert en funksjon som lar deg pause aktivitetsmålet i perioder md behov for det. Ved å aktivere Rest Mode i Oura-appen kan du tillate deg å hvile når du er utmattet, overarbeidet, syk, skadet, etc., uten at appen vil mase på deg om å fortsette og fullføre dagens mål.

Når Rest Mode er aktivert, deaktiveres aktivitetsmål og -score, og innsiktene om Readiness og Sleep justeres for å prioritere hvile. Du vil fortsatt kunne se de vanlige verdiene som total aktivitet, tid i inaktivitet, totalt kaloriforbruk, skritt, aktive kalorier, tilbakelagt distanse, men ingen av verdiene vil påvirke Readiness scoren.

Når du deaktiverer Rest Mode vil aktivitetsmålet gradvis gå tilbake til normalen slik at du kan starte forsiktig for å unngå overbelastning.


Resilience / Motstandsdyktighet

Resilience, eller «Motstandsdyktighet«, er en betegnelse på hvordan du håndterer fysiologisk stress over tid.

Det tar minst rundt 14 dager for Oura å etablere et grunnlag for stressnivået ditt, og du vil kunne se resultatet i Oura-appen under «Resilience»-fanen. Resilience-nivået deles inn i fem nivåer; «Limited, Adequate, Solid, Strong, Exceptional», og gir innsikt i en din langsiktige evne til å håndtere stress.

Resilience-nivået beregnes ved å ta hensyn til stress og restitusjon målt over de siste 14 dagene:

  • Dagsstress: Bruker hjertefrekvens, HRV (hjertefrekvensvariabilitet), bevegelse og temperatur for å fastslå fysiologisk stress i løpet av dagen.
  • Dagsrestitusjon (også kalt Restorative Time – korte perioder i løpet av dagen der kroppen din henter seg inn).
  • Nattrestitusjon: Bruker søvnscore, hvilepuls, HRV-balansen og Recovery Index.

Hver bidragsyter har sine egne nivåer. Dagsstress klassifiseres som lavt, moderat eller høyt. Dags- og nattrestitusjon er kategorisert på samme måte som Readiness: Pay attention (Vær oppmerksom), Fair (Rimelig), Good (God) og Optimal (Optimal).

Appen viser trender og gir råd for bedre stresshåndtering og restitusjon, for eksempel ved å forbedre søvnkvaliteten. Til info har tre ukers bruk fremdeles ikke gitt meg noen Resilience-score, så det vil nok variere når dette oppnås.

For å motta oppdateringer om Resilience, må du bruke ringen regelmessig både dag og natt. Sørg for at ringen sitter godt på fingeren, og prøv andre fingre hvis den er for løs ettersom dette kan påvirke målingene på dagtid.

Du kan forvente at Resilience-nivået endres omtrent 2-3 ganger i måneden, men dette kan variere basert på fysiologi og livsstil. Nye brukere må ha dagsstress beregnet før Resilience-nivåer vises, noe som kan ta minst 10 dager.


Oura Ring og døgnrytmer (circadian rhythms)

Etterhvert som du har brukt Oura Ring over en periode på minimum 90 dager, så vil Oura Ring kjenne igjen døgnrytmen din (circadian rhythms) å tilby anbefalinger for hvordan du kan optimalisere søvn, aktivitet og generell velvære. Kort forklart er døgnrytmer kroppens biologiske klokke som styrer søvn, våkenhet, energinivåer og sult gjennom en 24-timers syklus.

Appen vil også vise deg hvilken kronotype du er. Kronotype beskriver om du er en morgenperson eller kveldsperson, og deles inn i seks kategorier: tidlig morgen, morgen, sen morgen, tidlig kveld, kveld og sen kveld, og hver av disse typene indikerer når på dagen du er mest våken og produktiv. Kronotypen estimeres ved å analysere data fra søvn, aktivitet og kroppstemperatur de siste 90 dagene.

En annen funksjon er Body Clock-funksjonen i Oura-appen. Body Clock viser ditt optimale søvnmønster på en grafisk klokke, og skal gjøre det enklere å forstå når du er mest våken og produktiv gjennom dagen, og når du er mindre produktiv.

smart ring test

Søvn og søvnmønstre

Oura Ring registrerer som nevnt både søvn, søvnfaser, hjertefrekvens, hvilepuls, respirasjonsfrekvens, oksygenmetning, m.m.. Etter om lag tre måneder vil Oura appen ha analysert det typiske sovemønsteret ditt og klassifisert det som en av de fire følgende:

  • Hengekøya: Indikerer optimal restitusjon
  • Den nedadgående skråningen: Kan tyde på at metabolismen jobber overtid på grunn av sen kveldsmat eller trening.
  • Bakken: Kan bety at du er for utmattet ved sengetid.
  • Høylandet: Viser vedvarende forhøyet hjertefrekvens og antyder stress. Justeringer i kveldsrutinen kan forbedre hjertehelsen og søvnkvaliteten.

Så langt gjennom testperioden har Oura Ring klart å måle søvn jevnt over bra, og samsvarer i stor grad med både X antall Garmin-klokker, Apple Watch og Ultrahuman Ring Air. Samtlige enheter måler total søvntid, tid i ulike søvnfaser, oksygenmetning, hvilepuls, hjertevariabilitet, pustefrekvens og oppsummerer nattens søvn med en søvnscore.

Nesten samtlige av parametrene (total søvntid, hvilepuls, HRV og søvnindeks) er i umiddelbar nærhet av hverandre, bortsett fra «tid i ulike søvnfaser» som jeg uansett ikke legger vekt på. Det er rett og slett ikke mulig å måle dette uten mer avansert måleutstyr.


Automatisk aktivitets- og treningsregistrering

I motsetning til Ultrahuman Ring Air er Oura Ring i stand til å oppdage trening og aktivitet automatisk, og deretter lagre økta i appen. Oura Ring tar i bruk blant annet 3D akselerometeret og PPG-sensorene i ringen til å «gjette» når du er i aktivitet og ikke. Ved hjelp av innsamlede data skal ringen kunne oppdage totalt 40 ulike aktiviteter, inkludert gåing, løping, sykling, styrketrening, hagearbeid, yoga, svømming, basketball, dans, golf, pikkleball, tennis, roing og mange flere.

Når Oura Ring oppdager en fysisk aktivitet (krever minimum 10 minutter sammenhengende), registreres informasjon om typen av aktivitet, starttidspunkt, varighet og intensiteten av aktiviteten. Dataene kan sees i Oura-appen, og du kan fritt redigere varigheten av økten i etterkant.

Nøyaktigheten forbedres over tid ettersom systemet lærer brukerens bevegelsesmønstre. Når en aktivitet er registrert som automatisk oppdaget, vil den dukke opp som et forslag i Oura appen der du kan bekrefte, forkaste, eller redigere aktiviteten. Merk at forslagene kan være litt forvirrende ettersom de samme forslagene fortsetter å løpe dersom du ikke stanser aktiviteten.

Eksempel:
Du går i 60 minutter, sjekker appen, og Oura app foreslår at du har gått 60 minutter. Dersom du lukker appen, fortsetter å gå, og sjekker på nytt etter ytterligere 60 minutter, så kan Oura app foreslå 120 minutter. Altså, ikke la deg lure til å godta de første 60 minuttene.

Bekreftede aktiviteter påvirker dagens aktivitetsberegninger og potensielt neste dags aktivitetsmål. Basert på registrerte aktiviteter, bevegelsesmønstre og trender, gir Oura appen personaliserte råd om hvordan du best kan integrere fysisk aktivitet i livsstilen. Jo mer du bekrefter aktiviteter over tid, desto mer skreddersydd blir veiledningen.

For deg som er opptatt av skritt, så gjør Oura Ring en god jobb med å telle antall skritt i løpet av dagen, og nøyaktigheten ligger som regel jevnt med Garmin og Apple som begge er gode på dette området.

Det som er greit å være klar over er at Oura belønner alle former for aktivitet like mye, og bruker derfor det som kalles Walking Equivalency – en funksjon som konverterer ulike aktiviteter til en tilsvarende mengde meter tilbakelagt for å gi en mer helhetlig oversikt over din daglige aktivitet. Walking Equivalency tar hensyn til at ikke alle former for aktivitet som heller ikke inkluderer skritt, så lengde de fortsatt kan bidra til fysisk aktivitet og kaloriforbrenning.

Walking Equivalency er med andre ord ikke den faktiske avstanden du har tilbakelagt, men en ekvivalent gåavstand som representerer all din daglige aktivitet.

For eksempel, hvis du bruker en times tid på yoga eller sykling, vil Oura Ring Walking Equivalency beregne helseeffekten av dette basert på intensitet og varighet, og deretter gi «belønning» i form av Walking Equivalency tilsvarende X antall meter/kilometer.

Det ser ikke ut til å påvirke antall skritt som enheten faktisk måler, så det er fremdeles kun de faktiske skrittene du tilbakelegger som måles.

For å sikre balanse mellom aktivitet og hvile, bruker Oura Ring aktivitetsdata sammen med målinger av restitusjon. Når ringen merker at kroppen er stresset eller trenger hvile, aktiveres en egen hvilemodus. I denne modusen justerer ringen overvåkingen av aktivitet og gir råd som hjelper brukeren med å hvile bedre.


Hearth Health (Cardiovascular Age (CVA) og Cardio Capacity)

Cardiovascular Age (CVA) og Cardio Capacity er to mål som sier noe om hjertehelsen din. Begge målene kan finnes i Oura appen og krever minimum to ukers bruk. Målet er å gi bedre innsikt i egen kardiovaskulære helse.

CVA-funksjonen gir en estimert alder på hjertet ditt sammenlignet med din faktiske alder. Etter to ukers bruk gir Oura-appen en CVA-måling som viser om hjertealderen din er lavere, høyere eller lik din kronologiske alder.

For å beregne CVA tar Oura Ring i bruk informasjon som hjertevariabilitet (HRV), hvilepuls (RHR) og aktivitetsdata. I tillegg benytter den «Pulse Wave Velocity» (PWV) – et mål på hastigheten som blodtrykkets pulsbølge beveger seg med gjennom arteriene. Denne hastigheten øker når arteriene blir stivere, noe som ofte skjer med alderen. Ved å måle denne hastigheten, kan man få innsikt i arterienes tilstand og fleksibilitet

Cardio Capacity måler kroppens evne til å forsyne musklene med oksygen under trening, en viktig indikator på hjertehelse. Cardio Capacity er det samme som maksimalt oksygenopptak (VO2Max), og er et mål på aerob utholdenhet. I appen kan ta starte en enkel gåtest som krever at du går i jevnt tempo i 6 minutter på en relativt flat strekke, og deretter vil appen bruke pulsdata fra ringen og GPS-data fra mobilen til å estimere din VO2 maks. Dette bør du virkelig ikke stole på, men heldigvis kan du enkelt legge inn VO2 maks selv dersom du vet denne.

Oura-appen analyserer dataene fra disse funksjonene og gir personlige anbefalinger for å forbedre eller opprettholde hjertehelsen. Dette kan inkludere tips for bedre søvn, mer fysisk aktivitet og stresshåndtering.


Menstruasjonssporing

Oura Ring tilbyr en funksjon kalt Syklusinnsikt som gir kvinner mulighet til å følge og forstå sin menstruasjonssyklus bedre. Funksjonen utnytter kroppens naturlige temperaturvariasjoner gjennom de to hovedfasene i syklusen – follikkelfasen og lutealfasen. Ved å bruke data samlet over tid, kan Oura Ring forutsi menstruasjonsperioder å vise hvordan hele syklusen påvirker kroppen.

Personlig har jeg ingen forutsetninger for å teste funksjonen i praksis, men gjør likevel et forsøk på å forklare hvordan Syklusinnsikt fungerer ettersom svært mange kvinner har spørsmål om dette.

Hvordan fungerer Syklusinnsikt?

Det første du gjør er å aktivere «Syklusinnsikt» under «Innstillinger» i Oura appen. Deretter oppgir du siste dato for menstruasjon, gjennomsnittlig lengde for syklusen, og appen regner ut og holder oversikt over når neste menstruasjon. Hvis du som undertegnede er så korttenkt at du setter forrige menstruasjon til en dato for langt tilbake i tid, så vil appen tro at du er gravid, og dermed holde oversikt over når du har termin. I appen kan du også få mange gode tips til hvorfor kroppen reagerer som den gjør underveis i svangerskapet.

Syklusinnsikt bruker temperaturdata og andre biosignaler som HRV (hjertefrekvensvariabilitet) samlet over minst 60 netter for å etablere en personlig baselinje. Basert på dette kan Oura Ring identifisere de ulike syklusfasene å gi nøyaktige prognoser for menstruasjon. Ringen vil også ta hensyn til variasjoner som stress, kosthold og sykdom kan forårsake i syklusen.

Syklusfaser

Menstruasjonssyklusen deles inn i to hovedfaser:

  • Follikulærfasen: Fra første menstruasjonsdag til eggløsning. Økende østrogennivåer kan senke kroppstemperaturen.
  • Lutealfasen: Fra eggløsning til neste menstruasjon. Økende progesteronnivåer øker vanligvis kroppstemperaturen.

Så lenge Syklusstatistikk er aktivert, så vil den vises som et eget kort på Hjem-skjermen akkurat som søvn og readiness score. Ved å åpne kortet kan du se gjennomsnittlig sykluslengde, syklusvariabilitet og periodelengde basert på de siste seks månedene. Regelmessige sykluser varer vanligvis mellom 21 og 35 dager, med en variabilitet på +/- tre dager.

I tillegg kan du se:

  • Kroppstemperaturmålinger fra forrige natt.
  • Gjeldende syklusfase og dag i syklusen.
  • Utdannende informasjon relatert til den aktuelle fasen.
  • Estimert start på neste menstruasjon/termin for fødsel.
  • Mulighet til å logge hver dag av menstruasjonen, inkludert mengde.
  • Syklusstatistikk og tilleggsressurser om menstruasjonssyklusen.

Du kan manuelt logge menstruasjon direkte i Oura-appen, og jo mer data som samles inn, desto mer nøyaktige blir prognosene. For å få mest mulig presis innsikt, bør du bruke ringen mest mulig, samt bekrefte, eller logge startdato for hver menstruasjon.

Personlig tilpasning og justeringer

Syklusinnsikt tar hensyn til bruk av hormonelle prevensjonsmidler og andre faktorer som kan påvirke kroppens naturlige temperaturvariasjoner. Hvis du bruker hormonell prevensjon, vil du fortsatt kunne se menstruasjonsprognoser, men ikke de detaljerte syklusfasene.


Oura Circles

Oura Circles er en sosial funksjon som lar Oura Ring-brukere koble seg til venner og familie innenfor Oura-økosystemet. Målet med Oura Circles er å motivere hverandre å skape et støttende fellesskap rundt hverandre.

Oura Circles lar deg dele dine daglige scorer for Readiness (beredskap), Sleep (søvn) og Activity (aktivitet) med andre medlemmer i en sirkel du tar del i. Du har til enhver tid kontroll over hvilke data du vil dele og kan tilpasse delingen for hver enkelt sirkel du er medlem av.

Hver Oura-bruker kan være medlem av opptil 10 sirkler, og hver sirkel kan ha maksimalt 20 medlemmer. Du kan med andre ord opprette forskjellige grupper for ulike formål, som familie, venner eller treningspartnere.

En viktig funksjon i Oura Circles er muligheten til å sende reaksjoner på andre medlemmers data. Dere kan bruke forhåndsdefinerte emojis for å oppmuntre og feire hverandres fremgang, og reaksjonene vises i Oura-appen i 24 timer ved siden av brukerens navn og statistikk.

Oura Ring
Oura Ring Circles

Oura Experiments og Oura Labs

Oura Experiments og Oura Labs er to funksjoner som lar er valgfrie å aktivere i Oura appen, og som lar brukere ta del i eksperimentelle funksjoner for så å gi tilbakemelding om hvordan disse fungerer. Ved å samle inn data fra brukerne vil Oura med større sannsynlighet kunne lansere nye funksjoner offentlig, og best mulig tilpasset.

Det mest kjente Oura Experiments prosjektet er kaffe-eksperimentet hvor brukere ser hvordan kaffedrikking påvirker søvnen deres. Over en periode på 14 dager spør Oura-appen brukeren om de drakk kaffe innen 6 timer før leggetid. Etter eksperimentperioden viser appen resultater i form av viktige søvnmetrikker som søvneffektivitet og søvnkvalitet. Målet med slike eksperimenter er å hjelpe brukere å forstå hvordan ulike faktorer påvirker søvn og generelle helse.

Oura Labs er en plattform i Oura-appen hvor brukere kan teste nye funksjoner før de lanseres offisielt. Brukere kan gi direkte tilbakemeldinger til utviklingsteamet, noe som fremmer samarbeid mellom brukere, forskere og Oura-teamet.

En funksjon som ble lansert gjennom Oura Labs er Symptom Radar, som overvåker endringer i brukerens helsetilstand. Fordelen for brukerne er at de kan teste nye funksjoner tidlig, bidra med å påvirke utviklingen av Oura-produkter, samt bidra til helseforskning.


Viktig å vite om måling av puls

Oura Ring Gen 3 måler ikke pulsen din kontinuerlig med 1.sekund mellomrom slik mange pulsklokker gjør ettersom det ville krevd for mye av det lille batteriet. Oura Ring måler pulsen din i ett minutt hvert femte minutt gjennom dagen ved hjelp av de grønne LED-lysene.

For å spare batteri å sikre nøyaktighet, gjøres målingene kun under optimale forhold, og det kan gå så mye som opptil 30 minutter mellom hver oppdatering. I Oura-appen kan du se en grafisk oversikt over pulsen gjennom dagen, samt en «Live HR» og hvor lenge siden det er den er oppdatert. Du kan manuelt trigge en måling ved å trykke på «Live HR» under pulsgrafen.

Gjennom natten vil Oura Ring registrere puls med gjennomsnittlig hvilepuls og laveste hvilepuls, samt en grafisk oversikt over hvilepulsen med 10. minutters intervaller. I tillegg kan du bla deg tilbake i 30 minutters intervaller for å se høyeste og laveste pulsverdi registrert i de respektive periodene.

Oura Ring Gen 3

Oura Workout Heart Rate (WHR)

Dersom du ønsker å bruke Oura Ring til trening, kan du ta i bruk Oura Workout Heart Rate (WHR) som tar i bruk de grønne LED-ene oftere, og lar deg overvåke hjertefrekvensen i sanntid (måling hvert sekund) med større nøyaktighet enn i «vanlig» modus.

Etter treningen viser Oura-appen en graf over hjertefrekvensen, samt grunnleggende data som «varighet, distanse, aktive kalorier forbrent, gjennomsnittlig tempo, gjennomsnittlig puls». I tillegg vil du få et kart over ruten du har tilbakelagt, samt rundetider per kilometer.

Aktiviteter som vektløfting, roing og pullups kan være utfordrende fordi ringen kan være i veien, mens for aktiviteter som løping og svømming, fungerer WHR-funksjonen bedre.

WHR funksjonen fungerer greit i seg selv, men pulsmålingen er ikke alltid like pålitelig. Du får heller ikke muligheten til å se noe data før etter at økten er avsluttet, så Oura Ring er definitivt ikke en enhet du bruker hyppig til trening. Personlig har jeg ikke lyktes med å få i nærheten av korrekte pulsverdier, men dette er svært individuelt, og jeg har ikke grunn til å slakte Oura Ring ved bruk under trening.

Oura Ring kan synkroniseres med en rekke tredjeparts tjenester inkludert Apple Health, Google Fit og Strava, men det er kun aktiviteter utført med WHR som støttes. Automatisk oppdagede aktiviteter, eller de som registreres manuelt, vil ikke synkroniseres med andre tjenester.

Dersom en treningsøkt er registrert i Oura appen, kan du manuelt justere treningsintensiteten for mer nøyaktige data. Hvis du derimot har brukt en annen app som Apple Health til å spore treningen, og den inneholder kaloriinformasjon, må du redigere denne informasjonen i den opprinnelige appen før du synkroniserer med Oura app. Oura-appen tillater ikke manuell redigering av importert kaloriinformasjon.

Det er også verdt å merke seg at treningsdata synkroniseres kun for den gjeldende dagen, og du må derfor sørge for å synkronisere begge appen med datoen for treningsøkten. For å unngå synkroniseringsproblemer mellom Oura-appen og Apple Health/Google Fit, anbefales det å åpne begge appene minst én gang daglig.


Oura app og «tags»

I Oura-appen kan du bruke «tags» som en verdifull metode for å tilpasse og forstå egen helse- og velværedata bedre. Ved å bruke tagger kan du overvåke hvordan ulike vaner, atferd og miljøfaktorer påvirker deres biometriske målinger som hvilepuls, søvnkvalitet og daglig stress. For eksempel kan tagger som «reise», «sein koffein», eller «lese før sengetid» hjelpe til med å identifisere mønstre og sammenhenger over tid.

Det finnes et hav av tags å velge blant, og du kan både legge til nye tags manuelt, redigere tags du allererde har lagt inn, eller slette tags. Tagger kan også synkroniseres med andre apper som Apple Health, eller Google Fit.

Etter å ha valgt tags, så må du angi et tidspunkt for start og slutt, i tillegg til at du kan legge til kommentarer. Her kunne Oura med fordel ha lagt til muligheten for å velge «hele dagen», eller noe som indikerte at taggen gjelder fra morgen til kveld.

Når taggen er lagret vil den legge seg kronologisk i «loggen» med andre aktiviteter som for eksempel automatisk registrert treningsøkt.

I trender-visningen kan du sammenligne spesifikke biometriske data med tagger for å identifisere sammenhenger, og du kan velge visning av daglige, ukentlige eller månedlige trender som er merket med tagger.


Oura Ring med og uten Oura Membership

En av de få nedsidene med Oura Ring er at den krever et månedlig abonnement for at du skal få mest mulig ut av ringen. Oura Membership koster 6,99 USD i måneden og gir tilgang til flere verktøy og statistikker i appen som kan hjelpe deg med å forstå og forbedre egen helse. Du får også tilgang til eksklusive innhold og tilbud fra Oura og ulike partnere, selv om mye av dette ikke er like relevant i Norge. Det medfølger en måned gratis abonnement når du kjøper ringen.

I motsetning til Oura Ring som baserer seg på et månedlig abonnement, så er Ultrahuman Ring Air fullstendig gratis å bruke.

Når det er sagt, så kan du bruke Oura Ring uten abonnementet, men da får du tilgang til kun et begrenset mengde informasjon. Under ser du hva Oura Ring uten et Oura Membership gir tilgang til:

  1. Hjertefrekvens: Du kan se hvilepuls og gjennomsnittlig hjertefrekvens gjennom dagen.
  2. Kroppstemperatur: Målinger av kroppstemperaturavvik fra baselinetemperatur.
  3. Aktivitet: Grunnleggende aktivitetsdata som antall skritt, kaloriforbrenning og aktive minutter.
  4. Søvn: Grunnleggende søvndata, inkludert total søvntid og søvneffektivitet.
  5. Readiness: En samlet readiness score basert på grunnleggende data, men uten detaljerte analyser og innsikt.
  6. Dagsscore: En generell vurdering av din daglige aktivitet og restitusjon.

Oversikten under viser deg hva du får tilgang til med Oura Membership:

Detaljerte Søvndata:

  • Full søvnprofil inkludert tid brukt i ulike søvnstadier (dyp søvn, lett søvn, REM-søvn).
  • Detaljert analyse av søvneffektivitet, latens (hvor lang tid det tar å sovne), og nattlige oppvåkninger.
  • Søvnscore som inkluderer faktorer som kontinuitet, regelmessighet, og hvilepuls under søvn.

Avanserte aktivitetsdata:

  • Detaljert aktivitetsanalyse med fokus på intensitet, frekvens, og variasjon av aktiviteter.
  • Aktivitetsmål basert på personlig tilpasset data og tidligere aktivitetsnivåer.
  • Innsikt i stillesittende tid og påminnelser om å bevege seg.

Hjertefrekvensvariabilitet (HRV):

  • Måling av HRV som gir innsikt i stressnivå og generell kardiovaskulær helse.
  • Daglig HRV-trend og nattlig HRV-måling.

Pulsmåling under trening:

  • Mulighet til å registrere pulsdata gjennom en treningsøkt.

Respirasjonsrate/pustefrekvens:

  • Måling av pustefrekvens under søvn som kan indikere pusteforstyrrelser, eller andre helseproblemer.

Kroppstemperaturtrender:

  • Detaljerte trender i kroppstemperatur som kan hjelpe med å identifisere tidlige tegn på sykdom, eller hormonelle endringer. Temperaturen brukes også til å forutsi menstruasjonssyklusen.

Personlig innsikt og veiledning:

  • Tilpassede anbefalinger og innsikt basert på dine data, som kan hjelpe deg med å forbedre søvn, aktivitet, og generell helse.
  • Daglige, ukentlige, og månedlige rapporter som gir en helhetlig oversikt over helsen din.

Meditasjonstrening og guidet Innhold:

  • Tilgang til meditasjoner, pusteøvelser, og annet guidet innhold som kan hjelpe med å redusere stress og forbedre mental helse.

Med andre ord får du langt med innsikt i egen helse om du bruker noen kroner ekstra hver måned på Oura Membership. Den rimeligste ringen starter på 4299 kr, og med 12 måneder medlemskap så må du ut med snaue 900 kr ekstra – per år. Til gjengjeld koster Ultrahuman Ring Air 4299 kr og krever ingen medlemskap og ekstra utgifter.


Fungerer Oura Ring?

Om Oura Ring fungerer? La oss heller snu på det.

Oura Ring måler det den skal, og den måler imponerende mye – og det meste med god nøyaktighet. Spørsmålet om den fungerer er helt opp til om du velger å handle ut i fra de anbefalingene som Oura appen kommer med etter å ha samlet mengder av aktivitets- og helsedata om deg i løpet av tiden du bærer den.

Dersom du kun bærer ringen på fingeren uten å bry deg om informasjonen som samles inn og anbefalingene som Oura kommer med, så er det bare en helt vanlig «dum» ring uten noen funksjon.

Om Ultrahuman Ring Air som jeg testet tidligere i år, skrev jeg følgende:

«Opp gjennom årene har jeg testet mer enn 150 ulike pulsklokker, aktivitetsmålere og ulike smart-dingser som skal måle aktivitet og trening opp og ned i mente. Samme hvor moro det er å teste nye produkter, så er jeg fantastisk lei av å studere dataen i ettertid, og jeg bryr meg ingenting over begrep som Training Readiness, HRV Status, søvnkvalitet, etc..»

Etter at jeg begynte å bruke Ultrahuman Ring Air, den første smart ringen jeg har testet, så tok jeg meg selv i å sjekke appen som det første jeg gjorde hver morgenen, og det ble nærmest blitt en intern konkurranse å forbedre faktorer som hvilepuls, HRV og temperatur avvik. Det samme gjelder for Oura Ring, og selv om jeg allerede er en ekstremt aktiv person, så er jeg ekstra påpasselig at jeg aldri får en merknad for å være inaktiv i løpet av en 60-minutters periode.

Om det er sunt å være så opphengt i alle disse tallene? Tja. Å bli fullstendig manisk og styrt av hva ringen måler, er overhodet ikke bra. Å bli mer bevisst egen helse, og hvordan kroppen reagerer på alt du foretar deg i løpet av en dag; fra søvn, aktivitet og inaktivitet, stress i forbindelse med møter, jobb, studie, fulle timeplaner, måltider og alt annet som kan påvirke deg i løpet av døgnets 24 timer, er definitivt noe mange kan ha nytte av.

Personlig var jeg overbevist om at smart ringen var noe jeg ville bruke i en testperiode, for så å legge bort. I stedet har det blitt den tekniske dingsen jeg vier mest oppmerksomhet i løpet av dagen, uten at den egentlig gjør noe ut av seg.

Det viktigste er at du ikke blir for opptatt av tallene, og at ringen ikke tar kontrollen over deg. Oura Ring er ikke et magisk verktøy som kan gjøre deg frisk fra utbrenthet eller andre sykdommer. Det er en fysisk gjenstand som ved hjelp av avanserte sensorer og smarte algoritmer kan gi deg veiledning slik at du selv kan gjøre grep som forhåpentligvis vil være et godt valg på veien mot bedre helse.

Oura Ring er ikke en lege, og den erstatter en fysisk person med syv års utdanning. Kjøp gjerne Oura Ring og bruk den. Men gjør det med måte, og sørg for at magefølelsen og hodet har vetorett fremfor den en hvilken som helst smart ring.


Konklusjon


Oura Ring Gen 3
Oura Ring Gen 3

Product Name: Oura Ring Gen 3

Brand: Oura

Offer price: fra 4299

Currency: NOK

Konklusjon

Oura Ring har et stort rykte å leve opp til, for det mangler ikke på både kjendiser og «vanlige» folk som skryter av ringen.

Oura har tatt store steg på kort tid, og selv om Gen 3 allerede er noen år gammel, så leverer den høy kvalitet både på utsiden og innsiden. Ringen i seg selv er så flott at den ikke gjør seg bort på hånden, og på innsiden gjør de mange sensorene en god jobb med å måle alt fra hjertehelse til søvn og aktivitet.

Smart ringer er spådd å bli det neste store teknologiske produktet, og Oura Ring har et solid forsprang på alle nykommerne som nå er på vei frem.

Enten du ønsker en diskré aktivitetsmåler som bare «er der» uten å gjøre noe ut av seg, eller du ønsker å spe på med enda mer data til en allerede avansert pulsklokke/smartklokke, så vil Oura Ring Gen 3 kunne dekke behovet, og vel så det.

Overall
82%
82%

Pros

  • Elegant og diskre design.
  • Behagelig å bruke 24/7.
  • Registrerer mengder av informasjon i løpet av døgnet.
  • Registrerer med god nøyaktighet.
  • Mulig å aktivere «Rest mode».
  • Fungerer godt kombinert med en mer avansert pulsklokke.
  • Relativt motstandsdyktig mot riper.
  • God batteritid. Rask lading.
  • «Finn mistet ring»-funksjon.

Cons

  • Abonnement koster ekstra.
  • Upålitelig pulsmåling under trening.
  • Utfordrende å finne en størrelse som passer (gjelder alle smart ringer).

Foreslåtte artikler

ASICS GEL-Cumulus 27 er en solid og slitesterk allrounder med god passform og god stabilitet. Den er langt i fra raskest, men vil likevel passe mange løpere.
Garmin Tactix 8 er sannsynligvis den tøffeste og mest velutstyrte klokken du får kjøpt, og fremstår som en Fenix 8 med superkrefter.
ASICS GEL-Trabuco 13 byr på mengder av komfort, en robust og komfortabel overdel, god beskyttelse, et suverent grep, og leverer en solid allrounder-terrengsko.
Arc'teryx Beta Pants leverer topp beskyttelse, lav vekt, et smart design med gode lufteegenskaper, og ikke minst god passform og et stort utvalg størrelser.
Garmin Instinct 3 er fremdeles en robust og allsidig pulsklokke med mye krefter og lang batteritid. Og nå har den fått en tvillingbror med AMOLED-skjerm.
ASICS Gel-Nimbus 27 byr på en tykkere mellomsåle for økt komfort, og en ny og bedre overdel, og bevarer stempelet som en solid og komfortabel mengdetreningssko.