Test: Lumos Ultra+ MIPS

26. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: Lumos Ultra+ MIPS”

Er dette den rimeligste forsikringen du kan kjøpe til deg selv, eller noen andre? Lumos Ultra+ MIPS er en hjelm utenom det vanlige, og er verdt hver krone.

Det er ikke mange år siden de første hjelmene med MIPS kostet 3000kr+, og tanken på å putte LED-lys inn i samme hjelm ville fått enhver kjøper til å kvalifisere som deltaker i Luksusfellen. Slik er det heldigvis ikke lenger. Mye takket være Lumos.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
Lumos Ultra+ MIPS
Lumos Ultra+ MIPS

Product Name: Lumos Ultra+ MIPS

Brand: Lumos

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Hadde jeg vært statsminister for en dag, skulle det vært innført påbud om å inkludere en Lumos Ultra+ MIPS hjelm med hver sykkel som blir solgt. Denne hjelmen er så genial, kan gjøre så enormt mye, og koster så lite, at det ikke kan uttrykkes godt nok.

Har du først kjøpt deg sykkel, har livet kjært og ønsker å beskytte deg selv og andre rundt deg, så velg smart – invester i Lumos Ultra+ MIPS. Med 360 graders lys er du sikret å være synlig fra alle retninger. Alltid.

Overall
90%
90%

Pros

 • Genialt 360 graders lys!
 • Svært komfortabel.
 • Pent design.
 • Kan pares med følge-app som lar deg tilpasse lyset.
 • Sporing i appen med auto-opplasting til Strava/Apple Health.
 • MIPS gir ekstra beskyttelse og trygghet.
 • Praktisk fjernkontroll og automatisk bremselys.
 • Mye for pengene.

Cons


Lumos Ultra+ MIPS – Smarthjelm og litt mer

De fleste sykler med hjelm fordi det beskytter mot slag ved et eventuelt fall, og noen sykler med hjelm fordi det også gjør de synlige. Fra gatene i Boston, en genial idé, og videre gjennom et Kickstarter-prosjekt som raskt materialiserte seg i en hjelm som får selv et fjortis-disko til å blekne, har Lumos inntatt sykkelverdenen med storm.

Lumos Ultra+ MIPS er bare en av flere hjelmer i produktlinjen, men alle deler det viktigste; integrerte LED-lyd både foran og bak som gjør det mulig å bli sett fra alle retninger uansett hvordan du vrir og vender hodet på sykkelen. «Standard» modellen kommer uten MIPS og koster 1399 kr, mens MIPS-utgaven koster 400 kr ekstra. Som tilleggsutstyr kan du kjøpe en fjernkontroll som låser opp et automatisk brems-/blinklys som gjør det langt lettere å bli sett bakfra. Denne koster løst 899 kr, men kan kjøpes i en pakke med Ultra-hjelmen til pene 2099 kr. Her får du også en avtagbar skjerm som kan festes i front, samt ekstra polstring. Det er en billig forsikring.


«MIPS» – Kort forklart

Hvis du ikke har peiling hva MIPS er for noe, så står det for «Multi-directional Impact Protection System», og betyr at hjelmen består av et slags to-lagssystem. På innsiden av hjelmen er det er glidende skall som beveger seg sammen med hodet og bidrar til å fordele slagkraften som oppstår ved et fall, ut over et større område.

Skulle du være så uheldig å dunke skolten i asfalten, er forskjellen på en hjelm med og uten MIPS betydelig. MIPS kan enkelt og greit være forskjellen på at du kan nyte Gullrekka på TV enda en fredag, eller om du blir deltaker i «Harpe Symfonien» i himmelen.


Smarte funksjoner og enkel betjening

Lumos Ultra+ MIPS ser ut som en vanlig hjelm, men i front skjuler det seg 30 små LED-lys som danner en hvit LED-stripe, mens totalt 64 røde LED-lys fordelt på to lysstriper i bakkant av hjelmen sørger for synlighet fra alle kanter.

Lysene slåes på/av ved å trykke inn en stor knapp på baksiden, og du kan velge mellom kontinuerlig lys, jevne blink, eller pulserende. Last ned Lumos-appen fra Google Play/App Store, og par hjelmen med appen for å låse opp enda flere funksjoner. Her kan du endre blinke-mønster, justere lysstyrken, spare batteri ved å deaktivere frontlyset, sjekke batteritid, spore aktiviteten med assistert GPS via mobilen, og ikke minst koble appen direkte til Apple Health og Strava.

Du kan til og med koble Lumos Ultra+ MIPS til en Apple Watch, å bruke klokken til å aktivere blinklys på baksiden av hjelmen. Dette gjøres ved å bruke håndbevegelser til å aktivere enten venstre, eller høyre side av det røde baklyset. Funksjonen fungerer helt greit, men er ganske følsom for at du gjør store nok armbevegelser.

Og klarer du å få hele sykkelklubben til å benytte Lumos-hjelmen på sykkeltrening, så kan dere benytte «Team Sync» til å synkronisere hjelmene slik at de blinker i takt. Det blir uten tvil det kuleste og mest synlige sykkeltoget i gata!

Et annet godt tips er å bruke Lumos Ultra+ MIPS dersom du går på rulleski. Er det noen som er vanskelig å se på veien, så er det rulleskigåere.


Ekstra trygghet med fjernkontroll

Lumos Ultra+ MIPS kommer levert med automatisk bremselys og fjernkontroll, og er det eneste som skiller «+utgaven» fra standard-modellen. Den lille fjernkontrollen er like genial som hjelmen, for ikke bare kan du styre blinklysene på baksiden ved hjelp av «Høyre»/»Venstre»-knappene på kontrollen, men den huser også et akselerometer som automatisk oppdager når du bremser, og dermed aktiverer bremselyset automatisk. I Lumos appen kan du justere følsomheten på akselerometeret, og endre blinke-mønster.


Batteritid, Vekt, Komfort

Lumos oppgir «4 – 10 timer batteritid avhengig av bruk», og 3 timer ladetid. Som nevnt kan du leke lys-DJ i Lumos appen, og batteritiden vil i stor grad avhenge av hva du velger.

Vekten er 370 gram, noe som ikke er spesielt lett, men heller ikke merkbart tungt. Det gode strammesystemet og justeringsmulighetene gjør at hjelmen sitter svært komfortabelt på hodet. Lumos Ultra+ MIPS kommer i tre ulike størrelser; S, M/L og XL. Det er også flere farger å velge mellom. Er du ultra-opptatt av design, så kan du trøste deg med at hjelmen faktisk ser meget bra ut.

Og til slutt, samme hvor feil det høres ut, så er hjelmen vanntett. Altså, LED-lysene funker godt i Bergen også.


Konklusjon

Lumos Ultra+ MIPS
Lumos Ultra+ MIPS

Product Name: Lumos Ultra+ MIPS

Brand: Lumos

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Hadde jeg vært statsminister for en dag, skulle det vært innført påbud om å inkludere en Lumos Ultra+ MIPS hjelm med hver sykkel som blir solgt. Denne hjelmen er så genial, kan gjøre så enormt mye, og koster så lite, at det ikke kan uttrykkes godt nok.

Har du først kjøpt deg sykkel, har livet kjært og ønsker å beskytte deg selv og andre rundt deg, så velg smart – invester i Lumos Ultra+ MIPS. Med 360 graders lys er du sikret å være synlig fra alle retninger. Alltid.

Overall
90%
90%

Pros

 • Genialt 360 graders lys!
 • Svært komfortabel.
 • Pent design.
 • Kan pares med følge-app som lar deg tilpasse lyset.
 • Sporing i appen med auto-opplasting til Strava/Apple Health.
 • MIPS gir ekstra beskyttelse og trygghet.
 • Praktisk fjernkontroll og automatisk bremselys.
 • Mye for pengene.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…