Nyhet: Huawei Watch Ultimate

24. mars, 2023 (oppdatert 24. august 2023)
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Huawei har lansert en hel ny premium smartklokke som skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker og pulsklokker. Møt Huawei Watch Ultimate – klokken med en helt rå skjerm.

Oppdatert juni 2023: Tilgjengelig i Norge fra 19.juni.

Huawei Watch Ultimate er en ny smartklokke fra Huawei designet for å konkurrere med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro, og ikke minst mer dedikerte multisportklokker som Garmin Fenix 7, Garmin EPIX 2, etc..

Huawei Watch Ultimate har en gigantisk 1,5″ AMOLED LTPO-skjerm med en lysstyrke på 1000 nits som gjør den lett å lese selv i kraftig sollys. Det store batteriet på 530 mAh skal sørge for batteritid opptil 14 dager med normal bruk, og opptil 8 dager med «tung» bruk. Hurtiglading gjør at klokken kan lades helt opp fra null til 100 % på 60 minutter, med 25 % lading på bare 10 minutter.

Huawei Watch Ultimate


Huawei Watch Ultimate – Design

Huawei Watch Ultimate har et elegant design med et klokkehus laget av zirkoniumbasert flytende metall – en type titan som skal være 4,5 ganger sterkere og 2,5 ganger hardere enn rustfritt stål – og en keramisk bezel og bakside. Noe av det mest unike er den gigantiske 1,5″ (416 x 416 px) LTPO AMOLED sirkulære skjermen med støtte for oppdateringsfrekvenser mellom 1Hz og 60Hz. Skjermen beskyttes av ripebestandig saffirglass og har en tykkelse på 2,35 mm. Huawei har også kostet på en hydrogenert nitrilgummirem som skal veie 30% mindre enn

Klokken betjenes ved hjelp av en roterende krone, en funksjonsknapp og en «ultimate mode»-knapp for dykking eller ekspedisjonsapper.

Til tross for den store skjermen er ikke klokken større enn 48.5 x 48.5 x 13 mm, med en vekt på 76 gram.


Egen dykkerfunksjon

I likhet med Apple Watch Ultra har Watch Ultimate en dedikert dykkerfunksjon, og overholder internasjonale dykkerstandarder som ISO 22810 vannmotstandsgrad og EN13319 dykkerutstyrstandard. I motsetning til AW Ultra som «kun» er sertifisert for dybder på 40 meter, skal Huawei Watch Ultimate være godkjent for dybder på 100 meter. Huawei Watch Ultimate tilbyr i tillegg fire dykkemoduser: rekreasjon, teknisk, fridykk og måler.

Huawei Watch Ultimate


Helse- og treningsfunksjoner

Huawei Watch Ultimate har også en rekke helse- og treningsfunksjoner, inkludert en pulssensor, oksygenmetningsensor, EKG-sensor og temperatursensor. Ved hjelp av selskapets siste generasjon TruSeen 5.0+ pulssensor, samt et akselerometer og gyroskop, er klokken i stand til å måle alt fra stress, skritt, kaloriforbruk, estimert distanse, m.m. – alt som kan forventes fra en premium smartklokke.

Watch Ultimate har også muligheten til å varsle ved uregelmessig hjertefrekvens og høyt stress.

Gjennom TruSleep 3.0 tilbyr Huawei sin avanserte søvnsporing som registrerer total søvntid og tid i ulike søvnfaser, samt er i stand til å registrere «naps» (kortere søvnperioder i løpet av dagen). Hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn», og klokken vil fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, og samtidig gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen.

Huawei skryter samtidig av at klokken gjennom EKG-appen skal kunne avsløre arteriell stivhetsdeteksjon, som gjør det mulig for brukere å aktivt forebygge risikoen for vaskulære sykdommer. Arteriell stivhet kalles også for arteriell elastisitet. En økning i stivhet er en tidlig indikator på arteriell skade og kan indikere en økt risiko for hjertesykdom.

I tillegg kommer finnes det en innebygd hudtemperatursensor som måler overflatetemperaturen i huden og kan bidra til å avsløre påbegynnende sykdom.

Huawei Watch Ultimate

Enkle smartfunksjoner

Huawei Watch Ultimate kjører Huawei sitt HarmonyOS 3.0 operativsystem, og støtter et utvalg smartfunksjoner som smartvarsler, musikkontroll (samt innebygd lagring), et utvalg apper, kamerautløser, værmelding, kalender, m.m.. Huawei Watch Ultimate har i utgangspunktet en innebygd taleassistent, men denne er ikke støttet i Norge. Watch Ultimate er kompatibel med både Android og iPhone, mens Huawei- og Android-brukere vil ha tilgang til noen ekstra funksjoner som muligheten til å besvare meldinger med forhåndsskrevne svar, m.m..


Huawei Watch Ultimate- Perfekt for livet utendørs

Huawei Watch Ultimate har en ekspedisjonsmodus designet for friluftsentusiaster, og bruker multibånd-GNSS (GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS) posisjonering for nøyaktig kartlegging og navigering utendørs. Klokken sporer også blodoksygennivåer (SpO2), noe som er kan være viktig i store høyder.

For trening/aktivitet kan brukerne velge mellom over 100 ulike aktivitetsprofiler, samt profesjonelle treningsprogram med veiledning på klokken. De fleste aktivitetsprofilene er innstilt med de samme datafeltene, men noen er såkalt «profesjonelle» og byr på mer data. Watch Ultimate kan også synkronisere data med tredjeparts apper som. Strava og Runtastic

For å hjelpe deg til å terne bedre tilbyr Huawei avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom sin egen Huawei Labs. Dette inkluderer dynamiske løpeprogrammer, avanserte løpsdata som inkluderer sanntidsvurdering av løpeteknikk, «Tilbake til start»-funksjon ved hjelp av brødsmuleruting og en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper.

Huawei Watch Ultimate


De viktigste spesifikasjonene og funksjonene på Huawei Watch Ultimate kort oppsummert:

 1. Dykkerklokkefunksjonalitet med vanntetthet ned til 100 meter.
 2. Overholder internasjonale dykkerstandarder, ISO 22810 vannmotstandsgrad og EN13319 dykkerutstyrstandard.
 3. «Flytende metall» chassis laget av en zirkoniumbasert amorft legering, som er 2,5 ganger hardere enn rustfritt stål.
 4. 1,5-tommers AMOLED-skjerm med en lysstyrke på 1 000 nits, keramisk bezel og 2,35 mm tykk safirglasskjerm.
 5. Roterende krone, funksjonsknapp og «ultimate mode»-knapp for dykke- eller ekspedisjonsapper.
 6. Elektrokardiogramsensor, kontinuerlig pulsmåling, blodoksygenmåling (SpO2), stressmåling og søvnsporing.
 7. Fire dykkemoduser: rekreasjonsdykking, teknisk dykking, fridykking og måler.
 8. Tilgang til multibånd-GNSS satellittsystem, inkludert (GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS), for nær-global dekning.
 9. Kompatibilitet med både Android og iPhone (med noen begrensninger på iOS).
 10. Opptil to ukers batterilevetid på én lading og hurtigladingsfunksjon (0-100% på 60 minutter).

Tilgjengelighet

Huawei Watch Ultimate er tilgjengelig i to versjoner: Expedition Black (med en gummirem), eller Voyage Blue (med en elegant metallreim). Voyage Blue er inspirert av havets krefter – med en dypblå nanokeramisk krans som minner om vidstrakte hav. Ultimate Edition Black er laget for eventyrere som elsker å være ute i naturen. Den lette kroppen av obsidian har en ytre keramisk ring med et takymeter.

Veiledende priser 8990 kr for Expedition Black og 9990 kr for Voyage Blue.

Se også: Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…