Nyhet: Huawei Watch Ultimate

24. mars, 2023 (oppdatert 24. august 2023)

Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Huawei har lansert en hel ny premium smartklokke som skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker og pulsklokker. Møt Huawei Watch Ultimate – klokken med en helt rå skjerm.

Oppdatert juni 2023: Tilgjengelig i Norge fra 19.juni.

Huawei Watch Ultimate er en ny smartklokke fra Huawei designet for å konkurrere med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro, og ikke minst mer dedikerte multisportklokker som Garmin Fenix 7, Garmin EPIX 2, etc..

Huawei Watch Ultimate har en gigantisk 1,5″ AMOLED LTPO-skjerm med en lysstyrke på 1000 nits som gjør den lett å lese selv i kraftig sollys. Det store batteriet på 530 mAh skal sørge for batteritid opptil 14 dager med normal bruk, og opptil 8 dager med «tung» bruk. Hurtiglading gjør at klokken kan lades helt opp fra null til 100 % på 60 minutter, med 25 % lading på bare 10 minutter.

Huawei Watch Ultimate


Huawei Watch Ultimate – Design

Huawei Watch Ultimate har et elegant design med et klokkehus laget av zirkoniumbasert flytende metall – en type titan som skal være 4,5 ganger sterkere og 2,5 ganger hardere enn rustfritt stål – og en keramisk bezel og bakside. Noe av det mest unike er den gigantiske 1,5″ (416 x 416 px) LTPO AMOLED sirkulære skjermen med støtte for oppdateringsfrekvenser mellom 1Hz og 60Hz. Skjermen beskyttes av ripebestandig saffirglass og har en tykkelse på 2,35 mm. Huawei har også kostet på en hydrogenert nitrilgummirem som skal veie 30% mindre enn

Klokken betjenes ved hjelp av en roterende krone, en funksjonsknapp og en «ultimate mode»-knapp for dykking eller ekspedisjonsapper.

Til tross for den store skjermen er ikke klokken større enn 48.5 x 48.5 x 13 mm, med en vekt på 76 gram.


Egen dykkerfunksjon

I likhet med Apple Watch Ultra har Watch Ultimate en dedikert dykkerfunksjon, og overholder internasjonale dykkerstandarder som ISO 22810 vannmotstandsgrad og EN13319 dykkerutstyrstandard. I motsetning til AW Ultra som «kun» er sertifisert for dybder på 40 meter, skal Huawei Watch Ultimate være godkjent for dybder på 100 meter. Huawei Watch Ultimate tilbyr i tillegg fire dykkemoduser: rekreasjon, teknisk, fridykk og måler.

Huawei Watch Ultimate


Helse- og treningsfunksjoner

Huawei Watch Ultimate har også en rekke helse- og treningsfunksjoner, inkludert en pulssensor, oksygenmetningsensor, EKG-sensor og temperatursensor. Ved hjelp av selskapets siste generasjon TruSeen 5.0+ pulssensor, samt et akselerometer og gyroskop, er klokken i stand til å måle alt fra stress, skritt, kaloriforbruk, estimert distanse, m.m. – alt som kan forventes fra en premium smartklokke.

Watch Ultimate har også muligheten til å varsle ved uregelmessig hjertefrekvens og høyt stress.

Gjennom TruSleep 3.0 tilbyr Huawei sin avanserte søvnsporing som registrerer total søvntid og tid i ulike søvnfaser, samt er i stand til å registrere «naps» (kortere søvnperioder i løpet av dagen). Hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn», og klokken vil fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, og samtidig gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen.

Huawei skryter samtidig av at klokken gjennom EKG-appen skal kunne avsløre arteriell stivhetsdeteksjon, som gjør det mulig for brukere å aktivt forebygge risikoen for vaskulære sykdommer. Arteriell stivhet kalles også for arteriell elastisitet. En økning i stivhet er en tidlig indikator på arteriell skade og kan indikere en økt risiko for hjertesykdom.

I tillegg kommer finnes det en innebygd hudtemperatursensor som måler overflatetemperaturen i huden og kan bidra til å avsløre påbegynnende sykdom.

Huawei Watch Ultimate

Enkle smartfunksjoner

Huawei Watch Ultimate kjører Huawei sitt HarmonyOS 3.0 operativsystem, og støtter et utvalg smartfunksjoner som smartvarsler, musikkontroll (samt innebygd lagring), et utvalg apper, kamerautløser, værmelding, kalender, m.m.. Huawei Watch Ultimate har i utgangspunktet en innebygd taleassistent, men denne er ikke støttet i Norge. Watch Ultimate er kompatibel med både Android og iPhone, mens Huawei- og Android-brukere vil ha tilgang til noen ekstra funksjoner som muligheten til å besvare meldinger med forhåndsskrevne svar, m.m..


Huawei Watch Ultimate- Perfekt for livet utendørs

Huawei Watch Ultimate har en ekspedisjonsmodus designet for friluftsentusiaster, og bruker multibånd-GNSS (GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS) posisjonering for nøyaktig kartlegging og navigering utendørs. Klokken sporer også blodoksygennivåer (SpO2), noe som er kan være viktig i store høyder.

For trening/aktivitet kan brukerne velge mellom over 100 ulike aktivitetsprofiler, samt profesjonelle treningsprogram med veiledning på klokken. De fleste aktivitetsprofilene er innstilt med de samme datafeltene, men noen er såkalt «profesjonelle» og byr på mer data. Watch Ultimate kan også synkronisere data med tredjeparts apper som. Strava og Runtastic

For å hjelpe deg til å terne bedre tilbyr Huawei avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom sin egen Huawei Labs. Dette inkluderer dynamiske løpeprogrammer, avanserte løpsdata som inkluderer sanntidsvurdering av løpeteknikk, «Tilbake til start»-funksjon ved hjelp av brødsmuleruting og en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper.

Huawei Watch Ultimate


De viktigste spesifikasjonene og funksjonene på Huawei Watch Ultimate kort oppsummert:

  1. Dykkerklokkefunksjonalitet med vanntetthet ned til 100 meter.
  2. Overholder internasjonale dykkerstandarder, ISO 22810 vannmotstandsgrad og EN13319 dykkerutstyrstandard.
  3. «Flytende metall» chassis laget av en zirkoniumbasert amorft legering, som er 2,5 ganger hardere enn rustfritt stål.
  4. 1,5-tommers AMOLED-skjerm med en lysstyrke på 1 000 nits, keramisk bezel og 2,35 mm tykk safirglasskjerm.
  5. Roterende krone, funksjonsknapp og «ultimate mode»-knapp for dykke- eller ekspedisjonsapper.
  6. Elektrokardiogramsensor, kontinuerlig pulsmåling, blodoksygenmåling (SpO2), stressmåling og søvnsporing.
  7. Fire dykkemoduser: rekreasjonsdykking, teknisk dykking, fridykking og måler.
  8. Tilgang til multibånd-GNSS satellittsystem, inkludert (GPS (L1+L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS), for nær-global dekning.
  9. Kompatibilitet med både Android og iPhone (med noen begrensninger på iOS).
  10. Opptil to ukers batterilevetid på én lading og hurtigladingsfunksjon (0-100% på 60 minutter).

Tilgjengelighet

Huawei Watch Ultimate er tilgjengelig i to versjoner: Expedition Black (med en gummirem), eller Voyage Blue (med en elegant metallreim). Voyage Blue er inspirert av havets krefter – med en dypblå nanokeramisk krans som minner om vidstrakte hav. Ultimate Edition Black er laget for eventyrere som elsker å være ute i naturen. Den lette kroppen av obsidian har en ytre keramisk ring med et takymeter.

Veiledende priser 8990 kr for Expedition Black og 9990 kr for Voyage Blue.

Se også: Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer