Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Oppdatert: mars 14, 2024
, Oppdatert: mars 14, 2024
 / Oppdatert: mars 14, 2024
Garmin nedtrappingspuls

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.

Nedtrappingspuls refererer til hvor raskt pulsen faller etter etter en treningsøkt eller aktivitet. Det er vanligvis målt etter at du har fullført en treningsøkt og hviler i noen minutter. For å finne nedtrappingspulsen tar du pulsen du måler etter par minutter med hvile, og trekker det fra den høyeste pulsverdien som ble registrert under økten.

Jo raskere pulsen din faller etter trening, desto bedre form er du.

  • En lav nedtrappingspuls kan indikere god kondisjon og rask restitusjon.
  • En høy nedtrappingspuls kan tyde på at kroppen din trenger mer tid for å komme tilbake til hvilepulsen.

Utvalgte Garmin-klokker har til nå målt nedtrappingspuls ved at du stopper klokken etter en økt, for så å vente 2 minutter før du avslutter økta. Deretter gir klokken beskjed om nedtrappingspulsen. Mange brukere vet ikke engang om at denne funksjonen eksisterer, ettersom den i utgangspunktet er godt gjemt i Garmin sitt system.

Den nye oppdateringen skal gjøre det mye lettere for folk å bruke nedtrappingspuls i treningen. Fra nå av vil alt skje automatisk, og det eneste du behøver å gjøre er å avslutte treningsøkten på samme måte som du ellers ville gjort, og klokken vil automatisk registrere nedtrapping puls.

Tidligere var det ikke mulig å lese av nedtrappingspulsen i Garmin Connect selv om den ble registrert etter 2 minutter, og du måtte grave deg ned i FIT-filene på en PC og ved hjelp av tredjepartsapper for å se informasjonen.

Oppdateringen sørger nå for at nedtrappingspulsen er synlig i Garmin Connect sammen med de andre treningsdata for hver enkelt treningsøkt. Det er foreløpig ingen måte å se utvikling over tid på samme måte som mye av den andre statistikken som Garmin måler, men forhåpentligvis kan dette komme på plass på et senere tidspunkt.

Merk også at nedtrappingspulsen vil variere ut ifra hva du velger å gjøre etter å avslutte en aktivitet. Dette er ikke annet enn logisk ettersom pulsen vil falle raskere dersom du legger deg langflat på bakken, setter deg en stol, etc., sammenlignet med dersom du fortsetter å gå, sykle, eller gjøre noen annen form for aktivitet. Basert på dette er det derfor viktig å lese informasjon om nedtrappingspuls med et lite skråblikk.

Garmin har ikke gitt noen info om hvilke klokker dette gjelder, men i skrivende stund er funksjonen tilgjengelig på toppmodellen i Forerunner-, Fenix- og epix-serien, samt et utvalg andre modeller. Det beste tipset er derfor at du løper deg en tur å sjekke Garmin Connect selv.


Kilde

Foreslåtte artikler

Polar har oppgradert integrasjonen mellom Polar Flow og TrainingPeaks slik at det blir enklere å analysere og planlegge treningsøkter
Enten du eier en COROS-klokke allerede, eller planlegger å kjøpe deg en; her får du 10 tips som kan hjelpe deg å få mer ut av COROS-klokken.
Garmin har lansert en dedikert aktivitetsprofil for "rucking" som lar deg legge til ekstra pakkevekt for bedre å forstå den fysiske anstrengelsen det innebærer.
Garmin utvider støtten for EKG-måling til Fenix 7 Pro og epix Pro (Gen 2) i flere europeiske land med en ny programvareoppdatering.
Smartklokker og pulsklokker finnes det nok av, men det finnes ikke mange håndleddsbaserte blodtrykksmålere. Det ønsker Huawei å få en slutt på.