Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

15. februar, 2024 (oppdatert 15. februar 2024)

Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket: En varm og bærekraftig dunjakke

Mountain Equipment er kjent for å være gode på dunbekledning og dunprodukter generelt, og kan vel sies å ha vært en av de virkelig dominerende aktørene siden de startet opp i 1961. Mountain Equipment kan skryte av å ha sendt flere av produktene sine med folk til verdens høyeste topper, til både Syd- og Nordpolen, og en rekke andre avsidesliggende områder.

Når du lager produkter for naturen er det naturlig at du bør tenke på bærekraft, og selv om det har vært et økende fokus på nettopp dette de siste årene, er det ytterst få som har gått like hardt inn for det som Mountain Equipment har gjort med Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket.


Resirkulert materiale og etisk dun

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er laget av 100 % resirkulert polyester, som bidrar til å redusere avfall og miljøpåvirkning. Yttermaterialet i 20 denier ripstop nylon er både slitesterkt og vannavvisende, og jakken benytter PFC-fri DWR-behandling som gir ekstra beskyttelse mot fuktighet, samt god pusteevne.

Earthrise Hooded Jacket er fylt med 155 gram dun av 700+ fillpower hentet fra ikke-levende plukkede fugler, og er sertifisert av Down Codex – et uavhengig system som sikrer dyrevelferd og sporbarhet. Dunet er også fri for kjemisk behandling, noe som gjør det mer allergivennlig og naturlig.

Med tanke på dunkvalitet er ikke 700+ fillpower spesielt høyt, men å lage varme dunplagg handler om langt mer enn bare å se på fillpower. Her har konstruksjonen vel så mye å si, og det er der Mountain Equipment treffer.

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Teknisk design og funksjonalitet

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket har et teknisk design som gir god passform, bevegelsesfrihet og høy komfort. Jakken har en baffelkonstruksjon som forhindrer dunet i å forskyve seg å skape kuldepunkter, og den vindtette yttermembranen bidrar til at varmen holder seg på plass. Jakken har også en romslig og justerbar hette med borrelåsstramming bak, og stramming (strikk) i halsen for bedre tilpasning å beskyttelse av ansiktet.

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket har to store lommer med glidelås på sidene, en brystlomme med glidelås og en innerlomme med borrelås på brystet. Lommene er romslige nok til å oppbevare hansker, lue, mobiltelefon eller andre småting. Jakken har også elastiske mansjetter og en kraftig stramming i midje som holder jakken på plass og forhindrer varmetap.

En liten fin detalj er toveis glidelåsen i front som gjer det enklere å regulere temperaturen, samt kle av/på seg ytterbukser. Kragen er også såpass høy at den dekker godt over haken og hindrer kald luft i å sive inn.

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket veier 440 gram i størrelse medium og kan pakkes ned i sin egen innerlomme, noe som er praktisk når du ønsker å ta jakken med på tur. Selv om jakken er lett og kompakt, er det likevel langt i fra den mest kompakte dunjakken i dette segmentet. Da kan du heller se mot f.eks. Rab Mythic Alpine Jacket som er minst like varm, og veier kun 313 gram. Dette skyldes blant annet at Rab-jakken benytter dun av høyere kvalitet, 900 fill power, slik at det trengs mindre fyll for å oppnå samme varmeeffekt.

Det er langt i fra den varmeste jakken i produktlinjen til Mountain Equipment, men desto mer allsidig. Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket passer best for bruk på vår og høst, eller som et mellomlag på de kaldere dagene gjennom vinteren. Ønsker du en enda litt varmere jakke kan du sjekke testen av Rab Electron Pro dunjakke.


Pris og tilgjengelighet

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket har en veiledende pris på 3 099 kroner, men kan variere avhengig av butikk og tilbud. Jakken er tilgjengelig i flere farger, blant annet svart, blå, grønn og rød. Finnes i både herre- og damemodell.


Konklusjon


Mountain Equipment Earthrise Hooded
Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Product Name: Mountain Equipment Earthrise Hooded

Brand: Mountain Equipment

Offer price: 3099

Currency: NOK

Konklusjon

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket kombinerer varme, lav vekt, høy komfort og suveren bærekraft.

Mountain Equipment har produsert jakken i utelukkende resirkulert materiale og etisk dun, og til tross for en relativt lav fillpower, har de klart å lage en dunjakke som fremstår varmere enn den er på papiret.

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket har også godt med lommer, gode justeringsmuligheter og muligheten til og pakkes ned i egen lomme. Det er egentlig ikke så mye mer du kan be om, selv om jakken med fordel kunne vært enda litt lettere og mer kompakt. Forhåpentligvis vil vi se mer av lignende bærekraftige produkter i fremtiden.

Overall
85%
85%

Pros

  • God passform. Kroppsnær, men plass til et ekstra lag.
  • Varm og myk.
  • Store sidelommer med glidelås + 1 brystlomme med glidelås.
  • Kraftig, slitesterkt og vannavstøtende yttermembran.
  • Kan pakkes ned i egen lomme.
  • Stramming i livet.
  • Romslig og justerbar hette.
  • 100% resirkulert materialer. PFC-fri.

Cons

  • Ingen spesielle, men kunne gjerne vært noe lettere og mer kompakt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer