Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

23. mars, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre designet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT – Varm og solid

OUTLINE, OUTPEAK, OUTLIFE og gudene vet hva. Salomon har det med å mikse og trikse med rekkefølgen på bokstavene, gjøre noen små endringer på designet og lanserer nye kolleksjoner med mikroskopiske endringer. Selv undertegnede som tester alle disse produktene har vanskelig for å holde tungen rett i munnen når produkter skal testes og omtales.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er altså den nye produktlinjen, og erstatter blant annet fjorårets OUTPEAK PRIMALOFT Jacket – en jakke som fremdeles er i bruk og har gjennomgått mye juling uten å ta nevneverdig slitasje. Årets Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket ligner veldig på sin forgjenger, men har noe viktige endringer.


Salomon OUTLINE PRIMALOFT – Varm og miljøvennlig

Utviklet og inspirert av den franske naturen – Salomon ønsker å gjøre så mange miljøvennlige grep som mulig, og har erstattet PrimaLoft Silver isolasjonen med det mer miljøvennlige PrimaLoft ThermoPlume som består av 100% resirkulert plast. ThermoPlume skal ha varmeegenskaper tilsvarende dunkvalitet med 550 CUIN, og legger seg på det samme nivået som PrimaLoft Silver. I praksis er det vanskelig å kjenne forskjell på de to jakkene, men nykommeren er kanskje hakket varmere ettersom større deler av jakken er isolert med PrimaLoft istedenfor den tynnere og stretchy fleecen på OUTPEAK, samtidig som det er brukt litt mer fyll.

Mer fyll og kraftigere yttermembran resulterer også i høyere vekt. Der OUTPEAK veide beskjedne 360 gram og ble som en liten ball når den ble komprimert, veier OUTLINE PRIMALOFT hele 462 gram. Det er en betydelig forskjell og jakken fremstår i det hele tatt mye kraftigere og mer solid.

Yttermembranen er den samme med en vind- og vannavstøtende Pertex Quantum membran med MotionFit stretchpaneler på øvre del av ryggen, under armene og på sidene av jakken for å øke bevegeligheten.

Fordelen med syntetisk isolasjon

OUTLINE-jakken kommer ikke bare i en PrimaLoft-modell, men finnes også i en dun-variant. Hver av jakkene har sine fordeler og ulemper, men det geniale med PrimaLoft og syntetisk isolasjon er at de enkelt kan vaskes uten å måtte tromles å gå gjennom en reinkarnasjon for å vekke dunet til livet.

Isolasjonsfibrene kollapser heller ikke på samme måte som dun dersom de blir våte, og fibrene fortsetter å isolere selv om de blir våte. I hvert fall inntil et vist punkt. Salomon OUTLINE PRIMALOFT er ikke helt vanntett, og er som andre isolajsonsjakker laget for å bidra til varme. Likevel gir yttermembranen en god jobb med å holde fukt og vind ute, og står greit av en lett og kortvarig regnbyge, eller litt heftigere snøbyge. Den kraftigere yttermembranen tåler mer vær enn OUTPEAK PRIMALOFT som hadde fleecepaneler på øvre del av ryggen, under armene og på sidene, og som dermed var mer utsatt for at fukt skulle trenge gjennom membranen.

Det finnes mange varianter av PrimaLoft, noe du kan lese mer om i artikkelen Guide til syntetisk isolasjon – Fin riktig type til ditt brukPrimaLoft Silver og ThermoPlume er som nevnt omtrent like varme, og byr på gode isolasjonsegenskaper, men noe høyere vekt og pakkvolum enn PrimaLoft Gold som er både varmere og litt lettere. Du kan fint oppnå den samme varmeeffekten på to ulike jakker som bruker hvert sitt materiale, men det kreves mer av PrimaLoft Silver for å oppnå den samme varmeeffekten som PrimaLoft Gold. Mer materielle betyr tyngre jakke og mindre kompakt.

Salomon har overraskende nok redusert prisen fra 2800 kr til 2200 kr, noe som absolutt er overkommelig for en såpass varm og slitesterk jakke. I tillegg fortjener de skryt for materialvalget der ThermoPlume-isolasjonen som nevnt er 100% resirkulert plast, mens den DWR-impregnerte yttermembranen er 100% PVC-fri.

De ekstra detaljene

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket ligner som nevnt sin forgjenger, men det er noen detaljer som er verdt å merke seg. Tidligere var det et fleece-lignende materiale under armene, på siden av jakken og bak på den øverste tredjedelen av ryggen. Dette er nå erstattet med en kraftigere ripstop-polyester med mindre stretch. Resultatet? En jakke med høyere slitestyrke, litt mer varme, litt høyere vekt, og litt mindre pusteevne.

Ellers er jakkene relativt like med en varm og god hette som følger hodets bevegelser, en kroppsnær passform, og et pent design. I tillegg til en stor brystlomme (perfekt til mobilen) har Salomon OUTLINE PRIMALOFT fått to store sidelommer – i utgangspunktet en pen oppgradering, men utrolig nok uten glidelås. Dette gjør at lommene i verste fall kan ende opp fulle av snø om det snør og blåser mye. For øvrig bør du bruke en skalljakke i slikt vær…

Det er heller ingen stramming i midjen slik at du kan tighte jakken å «låse» den oppvarmede luften inne, men dette har nærmest blitt normen for ulike jakkeprodusenter.

Bruk og opplevelse

Som nevnt er Salomon OUTPEAK PRIMALOFT jakken fremdeles i bruk, og det eneste som har tatt nevneverdig slitasje er fleecemateriale på sidene og under ermene. Her er Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket bedre ettersom ripstop-materialet er mye kraftigere og mer slitesterk, og det forventes at denne holder koken lenge fremover. Jakken er definitivt varm, og selv om den ikke er like lett og liten som tidligere, så glir den lett ned i sekken når du trenger å ta med deg et varmende plag på tur.

Tilgjengelighet

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er tilgjengelig i herre (S-2XL)- og damemodell (XS-XL) i fire ulike farger for begge kjønn.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er normal i passformen, er relativt kroppsnær, men har likevel volum nok til å kunne brukes utenpå en tykkere genser. Designet er i likhet med sin forgjenger uforskammet bra!

Fakta

 • Vekt: 462g / str. M
 • Isolasjonsmateriale: PrimaLoft ThermoPlume
 • Yttermembran: Pertex Quantum Ripstop, med DWR-impregnering
 • Best bruksområde: Allround, friluftsliv, hverdags

Konklusjon

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket
Salomon OUTLINE PRIMALOFT

Product Name: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Brand: Salomon

Offer price: 2200

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er en varm og god isolasjonsjakke produsert i resirkulerte og miljøvennlige materialer. Designet er enkelt og pent, og jakken har en god hette, to sidelommer, en brystlomme og en slitesterk yttermembran som også takler vind og lett nedbør.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er ikke spesielt lett, men den tåler juling, og kan enkelt vaskes i vaskemaskin ved behov. Prisen på 2200 kr er absolutt ikke verst, og du får mer for pengene i år enn tidligere.


KJØP Salomon OUTLINE PRIMALOFT (herremodell)

KJØP Salomon OUTLINE PRIMALOFT (damemodell)
Overall
80%
80%

Pros

 • Pent og minimalistisk design.
 • Overraskende varm.
 • Romslig brystlomme + to sidelommer.
 • To store sidelommer.
 • Riptop-paneler på rygg, under ermene og på sidene.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

 • Lommene mangler glidelås.
 • Litt tung.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…