Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

23. mars, 2023 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre designet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT – Varm og solid

OUTLINE, OUTPEAK, OUTLIFE og gudene vet hva. Salomon har det med å mikse og trikse med rekkefølgen på bokstavene, gjøre noen små endringer på designet og lanserer nye kolleksjoner med mikroskopiske endringer. Selv undertegnede som tester alle disse produktene har vanskelig for å holde tungen rett i munnen når produkter skal testes og omtales.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er altså den nye produktlinjen, og erstatter blant annet fjorårets OUTPEAK PRIMALOFT Jacket – en jakke som fremdeles er i bruk og har gjennomgått mye juling uten å ta nevneverdig slitasje. Årets Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket ligner veldig på sin forgjenger, men har noe viktige endringer.


Salomon OUTLINE PRIMALOFT – Varm og miljøvennlig

Utviklet og inspirert av den franske naturen – Salomon ønsker å gjøre så mange miljøvennlige grep som mulig, og har erstattet PrimaLoft Silver isolasjonen med det mer miljøvennlige PrimaLoft ThermoPlume som består av 100% resirkulert plast. ThermoPlume skal ha varmeegenskaper tilsvarende dunkvalitet med 550 CUIN, og legger seg på det samme nivået som PrimaLoft Silver. I praksis er det vanskelig å kjenne forskjell på de to jakkene, men nykommeren er kanskje hakket varmere ettersom større deler av jakken er isolert med PrimaLoft istedenfor den tynnere og stretchy fleecen på OUTPEAK, samtidig som det er brukt litt mer fyll.

Mer fyll og kraftigere yttermembran resulterer også i høyere vekt. Der OUTPEAK veide beskjedne 360 gram og ble som en liten ball når den ble komprimert, veier OUTLINE PRIMALOFT hele 462 gram. Det er en betydelig forskjell og jakken fremstår i det hele tatt mye kraftigere og mer solid.

Yttermembranen er den samme med en vind- og vannavstøtende Pertex Quantum membran med MotionFit stretchpaneler på øvre del av ryggen, under armene og på sidene av jakken for å øke bevegeligheten.

Fordelen med syntetisk isolasjon

OUTLINE-jakken kommer ikke bare i en PrimaLoft-modell, men finnes også i en dun-variant. Hver av jakkene har sine fordeler og ulemper, men det geniale med PrimaLoft og syntetisk isolasjon er at de enkelt kan vaskes uten å måtte tromles å gå gjennom en reinkarnasjon for å vekke dunet til livet.

Isolasjonsfibrene kollapser heller ikke på samme måte som dun dersom de blir våte, og fibrene fortsetter å isolere selv om de blir våte. I hvert fall inntil et vist punkt. Salomon OUTLINE PRIMALOFT er ikke helt vanntett, og er som andre isolajsonsjakker laget for å bidra til varme. Likevel gir yttermembranen en god jobb med å holde fukt og vind ute, og står greit av en lett og kortvarig regnbyge, eller litt heftigere snøbyge. Den kraftigere yttermembranen tåler mer vær enn OUTPEAK PRIMALOFT som hadde fleecepaneler på øvre del av ryggen, under armene og på sidene, og som dermed var mer utsatt for at fukt skulle trenge gjennom membranen.

Det finnes mange varianter av PrimaLoft, noe du kan lese mer om i artikkelen Guide til syntetisk isolasjon – Fin riktig type til ditt brukPrimaLoft Silver og ThermoPlume er som nevnt omtrent like varme, og byr på gode isolasjonsegenskaper, men noe høyere vekt og pakkvolum enn PrimaLoft Gold som er både varmere og litt lettere. Du kan fint oppnå den samme varmeeffekten på to ulike jakker som bruker hvert sitt materiale, men det kreves mer av PrimaLoft Silver for å oppnå den samme varmeeffekten som PrimaLoft Gold. Mer materielle betyr tyngre jakke og mindre kompakt.

Salomon har overraskende nok redusert prisen fra 2800 kr til 2200 kr, noe som absolutt er overkommelig for en såpass varm og slitesterk jakke. I tillegg fortjener de skryt for materialvalget der ThermoPlume-isolasjonen som nevnt er 100% resirkulert plast, mens den DWR-impregnerte yttermembranen er 100% PVC-fri.

De ekstra detaljene

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket ligner som nevnt sin forgjenger, men det er noen detaljer som er verdt å merke seg. Tidligere var det et fleece-lignende materiale under armene, på siden av jakken og bak på den øverste tredjedelen av ryggen. Dette er nå erstattet med en kraftigere ripstop-polyester med mindre stretch. Resultatet? En jakke med høyere slitestyrke, litt mer varme, litt høyere vekt, og litt mindre pusteevne.

Ellers er jakkene relativt like med en varm og god hette som følger hodets bevegelser, en kroppsnær passform, og et pent design. I tillegg til en stor brystlomme (perfekt til mobilen) har Salomon OUTLINE PRIMALOFT fått to store sidelommer – i utgangspunktet en pen oppgradering, men utrolig nok uten glidelås. Dette gjør at lommene i verste fall kan ende opp fulle av snø om det snør og blåser mye. For øvrig bør du bruke en skalljakke i slikt vær…

Det er heller ingen stramming i midjen slik at du kan tighte jakken å «låse» den oppvarmede luften inne, men dette har nærmest blitt normen for ulike jakkeprodusenter.

Bruk og opplevelse

Som nevnt er Salomon OUTPEAK PRIMALOFT jakken fremdeles i bruk, og det eneste som har tatt nevneverdig slitasje er fleecemateriale på sidene og under ermene. Her er Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket bedre ettersom ripstop-materialet er mye kraftigere og mer slitesterk, og det forventes at denne holder koken lenge fremover. Jakken er definitivt varm, og selv om den ikke er like lett og liten som tidligere, så glir den lett ned i sekken når du trenger å ta med deg et varmende plag på tur.

Tilgjengelighet

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er tilgjengelig i herre (S-2XL)- og damemodell (XS-XL) i fire ulike farger for begge kjønn.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er normal i passformen, er relativt kroppsnær, men har likevel volum nok til å kunne brukes utenpå en tykkere genser. Designet er i likhet med sin forgjenger uforskammet bra!

Fakta

 • Vekt: 462g / str. M
 • Isolasjonsmateriale: PrimaLoft ThermoPlume
 • Yttermembran: Pertex Quantum Ripstop, med DWR-impregnering
 • Best bruksområde: Allround, friluftsliv, hverdags

Konklusjon

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket
Salomon OUTLINE PRIMALOFT

Product Name: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Brand: Salomon

Offer price: 2200

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er en varm og god isolasjonsjakke produsert i resirkulerte og miljøvennlige materialer. Designet er enkelt og pent, og jakken har en god hette, to sidelommer, en brystlomme og en slitesterk yttermembran som også takler vind og lett nedbør.

Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket er ikke spesielt lett, men den tåler juling, og kan enkelt vaskes i vaskemaskin ved behov. Prisen på 2200 kr er absolutt ikke verst, og du får mer for pengene i år enn tidligere.


KJØP Salomon OUTLINE PRIMALOFT (herremodell)

KJØP Salomon OUTLINE PRIMALOFT (damemodell)
Overall
80%
80%

Pros

 • Pent og minimalistisk design.
 • Overraskende varm.
 • Romslig brystlomme + to sidelommer.
 • To store sidelommer.
 • Riptop-paneler på rygg, under ermene og på sidene.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

 • Lommene mangler glidelås.
 • Litt tung.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer