Test: Salomon Outpulse GORE-TEX

21. juli, 2022 (oppdatert 8. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Outpulse GORE-TEX”

Salomon Outpulse GORE-TEX gjør så mye riktig at selv det er umulig og ikke smile når du tar de på deg. Disse skoene er som trekt ut av Norsk natur sitt DNA, og kan bli en storselger blant turglade mennesker!

Først testet jeg Salomon Outpulse MID GORE-TEX – en halvhøy variant av dagens testprodukt. De skoene overrasket så positivt at det var fristende til å prøve den lave utgaven. Og disse leverer minst like bra.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Outpulse GORE-TEX – En perfekt allrounder

Rett på sak; Salomon Outpulse GORE-TEX er en perfekte veldig god tursko for varierte forhold. Her får du ikke bare en trygg og stødig sko, men også en lett og myk sko som tar vare på beina dine over mange seige timer med trasking. Den fleksible overdelen i syntetisk materiale pakker inn føttene dine trygt og godt, og sørger for å holde de tørre takket være både GORE-TEX membran og ekstra impregnering (husk at skoen bør impregneres jevnlig for å opprettholde de vanntette egenskapene).

Det nye mellomsålematerialet «Fuze Surge» leverer en perfekt mix av god demping og energiretur, mens en lettvekts «Energy Blade» TPU-plate i mellomsålen bidrar til ekstra snert i frasparket og god beskyttelse mot spisse steiner og røtter fra underlaget.

Salomon har også brukt den samme Reverse Camber-teknologien fra skiproduksjonen, og låner det kurvede mellomsåle-designet som gjør at skoen lettere ruller gjennom hvert enkelt steg. Dette kombinert med den gode fleksen i overdelen, gjør at føles ut som en lettt joggesko å gå i. Skoen er ikke like myk som en ren joggesko, men du behøver ikke å bruke ekstra krefter på å bøye foten fremover i stegavviklingen, og du kommer heller ikke til å savne en lettere sko selv på dager der det eneste du tilbakelegger er grusveier og asfalt.


Yttersåle og grep

Yttersålen består av Salomon All Terrain ContaGrip – en gummiblanding som virkelig har vist seg å levere både på grep og slitestyrke. Skoen biter fra seg på både på vått og tørt, og hard og mykt. Knastene sitter godt på fuktig stein og røtter, og det eneste som blir utfordrende, er ren gjørme og skikkelig løse forhold. Yttersålen er også ganske bred og går litt utenfor selve skoen. Dette bidrar til ekstra stabilitet og trygghet.

Gummiblandingen på Salomon Outpulse GORE-TEX er en god del hardere enn på for eksempel Salomon Speedcross 5, og levetiden er dermed også betydelig høyere. Dette er en sko du fint kan bruke mye på hardt underlag uten å være bekymret for at du kommer hjem fra tur uten spor under skoene.


Tilgjengelighet

Salomon Outpulse GORE-TEX er tilgjengelig i både herre- og damemodell i henholdsvis tre og fire ulike farger. Det finnes også en modell uten GORE-TEX, og en mellomhøy utgave med GORE-TEX (testet her), I motsetning til den halvhøye utgaven som er litt trang å komme inn i, er denne modellen lettere å få på foten. Passformen er relativt romslig.

Ser du en lettere sko som fungerer til både hverdags og enkle turer? Sjekk ut HOKA Tranport (testet her). Dette er en sko alle burde ha i garderoben.


Fakta:
– Hæl/forfot: 31,7 mm/ 21,7 mm
– Dropp: 10 mm
– Vekt: 352 gram / 300 gram


Konklusjon


Salomon Outpulse GORE-TEX
Salomon Outpulse GORE-TEX

Product Name: Salomon Outpulse GORE-TEX

Brand: Salomon

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Outpulse GORE-TEX imponerer i likhet med sin «storebror» i halvhøy drakt. Dette er enkelt og greit en svært allsidig tursko som fint kan brukes til både korte og lange, lette og krevende, rolige eller raske turer. Med GORE-TEX membranen er du sikret tørre og komfortable føtter, og ønsker du en mer pustende sko, så har du mulighet til å velge uten membran.

Pros

  • Lett og fleksibel.
  • Svært allsidig.
  • God demping.
  • Stødig.
  • Bred og god passform.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Begrenset slitestyrke.

Del gjerne: