Test: Salomon Outpulse MID GORE-TEX

16. juni, 2022 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Outpulse MID GORE-TEX”

Leter du etter en lett og rask tursko til neste fjelltur eller markatur? Slutt å lete. Salomon Outpulse MID GORE-TEX er et råskinn i forkledning.

Den ser ut som en beskjeden skolegutt som venter på tillatelse til å gå inn i klasserommet mens alle de mer selvsikre klassekameratene bare dundrer inn. Salomon har et stort spekter av fjellsko i alle segmenter, og Salomon Outpulse MID GORE-TEX er en av de større overraskelsene jeg har møtt på de siste årene.

På Vestlandet regner det ofte og mye, og halvhøye fjellsko er heller en standardutrustning på tur enn unntaket. Salomon Outpulse MID GORE-TEX er en merkelig kombinasjon av en lav og en halvhøy tursko, og kan vel heller sies å minne mer om en lav tursko med en forhøyning.

Personlig hadde jeg null tro på konseptet, men Outpulse MID GORE-TEX har motbevist meg.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Nydelig komfort

Det første du legger merke til etter å ha fått presset foten ned i den litt for trange åpningen, er hvor komfortabel skoen er. Den er godt polstret, sitter som støpt rundt foten, og har godt med plass til tærne i front. Lissene er delvis integrert i den syntetiske overdelen og går i ett med skoen, noe som gjør den litt trang i åpningen, men det fungerer likevel bra. Tungen er sydd inn i siden og sørger for å legge seg perfekt over lesten, samtidig som den hindrer rusk og fukt i å trenge inn.

I det du tar det første skrittet kjenner du hvor god bevegelsesfriheten er. Den lave og avrundede hælkappen, den myke polstringen rundt ankelen og den gode flexen fremover, gjør at Salomon Outpulse MID GORE-TEX i større grad føles ut som en joggesko enn en fjellsko.

Det samme kan sies om dempingen. Salomon har tatt i bruk et helt nytt mellomsålemateriale som har fått det fancy navnet Fuze Surge og som kan varte opp med svært god demping og energiretur. Kombiner dette med en lettvekts TPU-plate i mellomsålen som bidrar til ekstra snert i frasparket og topp beskyttelse mot stein og røtter fra underlaget du beveger deg over, og du får en komfortkonge bedre enn den dyreste designer-sofa.

Det høres ut som beskrivelsen av en terrengløpesko, men så er det også slik Salomon Outpulse MID GORE-TEX oppleves. Lett, fleksibel, responsiv og rask. Den får deg til å fly gjennom og over terrenget. Skulle du sparke foten inn i en stein, vil den kraftige tåkappen sørge for at steinen knuser før tærne dine gjør det.


Laget for norske forhold

Og er det noe vi nordmenn liker, så er det GORE-TEX. Salomon Outpulse MID GORE-TEX har som navnet antyder både GORE-TEX membran for å holde skoen vanntett, men også en vannavstøtende impregnering som hindrer vannet i komme så langt at GORE-TEX må finne frem musklene. Salomon Outpulse ser også bra ut. Dette er sko som kunne vært mistenkt for å være pensko dersom du ble invitert til et bryllup på Rondvassbu, eller en annen pen tilstelning.

Skoene har fått kjørt seg i regnvåt myr gjennom en stusslig Vestlands-vår, og har bevist at de er klar for enda mer vann i tiden som kommer. De har også trasket seg gjennom milevis av asfalt- og grusveier, og de er fremdeles like komfortable. Selv når sola skinner og gradestokken viser at det er tid for å dytte i seg en avkjølende is.


Griper fra seg

Salomon All Terrain ContaGrip sålen har også vist seg å være like allsidig som selve skoen. Den biter fra seg på både vått og tørt, hard og mykt. Selv fuktig stein og røtter må bite i det sure eplet over at de ikke klarer å velte Salomon Outpulse MID GORE-TEX.


Tilgjengelighet

Salomon Outpulse MID GORE-TEX er tilgjengelig i både herre- og damemodell i tre ulike farger. Det finnes også en lav utgave med og uten GORE-TEX. Skoen er litt trang å komme inn i, men når du først har fått på deg skoen, er det romslig med plass i både mellomfot og forfot.


Fakta:
– Hæl/forfot: 31,7 mm/21,7 mm
– Dropp: 10 mm
– Vekt (herre/dame): 380 gram / 328 g


Konklusjon


Salomon Outpulse MID GORE-TEX

Product Name: Salomon Outpulse MID GORE-TEX

Brand: Salomon

Offer price: 1900

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Outpulse MID GORE-TEX leverer komfort fra øverste hylle. Outpulse er både lett, lekker, rask og god dempet, og holder føttene dine tørr i regnvær og komfortabel selv i stekende sol. Enten du skal høyt til fjells, en kort tur i marka, eller vandre langt på grus og asfalt, så vil Salomon Outpulse MID GORE-TEX gi beina dine en god opplevelse.

Overall
90%
90%

Pros

  • Fantastisk passform. Romslig front.
  • God flex og bevegelighet.
  • Helt vanntett.
  • God demping og snert i frasparket.
  • Stødig til tross for lav høyde.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • Godt beskyttet.

Cons

  • Skulle gjerne hatt egne hemper til lissene.

Del gjerne: