Suunto lanserer Suunto 9 Peak Pro

11. oktober, 2022 (oppdatert 10. februar 2024)

Featured image for “Suunto lanserer Suunto 9 Peak Pro”

Suunto har lansert en ny toppmodell under navnet Suunto 9 Peak Pro. «Pro»-utgaven bygger videre på fjorårets Suunto 9 Peak, men oppgraderer klokken med blant annet en ny skjerm, raskere prosessor, nytt brukergrensesnitt og en ny pulssensor.

Det er ikke mer enn drøyt et år siden Suunto lanserte Suunto 9 Peak, og allerede da den var ny, bar klokken preg av å være et utdatert produkt. Designmessig er det få som slår Suunto, men menyene var trege og funksjonene kraftig begrenset sammenlignet med tilsvarende modeller fra Garmin og COROS.


Nye Suunto 9 Peak Pro får alle funksjonene fra Peak-modellen, og oppgraderes med noen sårt trengte funksjoner:

I klokken:

 • Ny og lavere pris.
 • Ny og mer kontrastrik 1.2″ skjerm.
 • Ny GNSS-chip med støtte for multi-GNSS.
 • Ny og raskere prosessor.
 • Mer internminne (raskere til å håndtere flere prosesser samtidig).
 • Ny optisk pulssensor for LifeQ.
 • Nytt og raskere brukergrensesnitt. Større skrift, farger, tilpassbare widgeter.
 • Integrert løpskraft i klokken (også støtte for Stryd).
 • Nye aktivitetsprofiler: Snorkling, «Havfrue modus (???), Grussykling
 • To nye urskiver.
 • Ny ladepuck.
 • Strava-segmenter på klokken (kommer senere via oppdatering).

I Suunto App:

 • Støtte for Strava-rute import.
 • Mulighet til å opprette strukturerte treningsøkter.
 • Kartlag for snøskred-utsatte områder.
 • Kartlag for ulike veityper (grus, asfalt, etc.).

Flere av oppdateringene som gjelder Suunto App er også tilgjengelig for Suunto 9 Peak og andre Suunto-kompatible klokker. Suunto har det siste året utvidet funksjonaliteten til en rekke modeller gjennom å legge til flere funksjoner i SuuntoPlus-programmet, der du kan legge til alt fra strukturerte treningsøkter, tilpassede datafelter, treningsprogrammer, m.m.. Her har finnene også åpnet for at tredjeparts app utviklere kan legge til nye funksjoner.


Liten, men kraftig

Suunto 9 Peak Pro har de samme målene som Suunto 9 Peak, og er med sine 43 x 43 x 10,8 mm og 55 gram (64 g for rustfritt stål) en av de minste og letteste multisportklokkene på markedet. Klokken er tilgjengelig i to versjoner der materialet på klokkehuset er det som skiller de.

«Standard» utgaven er produsert i rustfritt stål og saffirglass, mens «Premium» modellen benytter titanium og saffirglass. Titanium er som kjent både lettere og mer ripesikkert enn rustfritt stål. Klokken er Mil-STD-810H sertifisert, tåler mengder med juling, og er vanntett ned til 100 meter.

Skjermen er fremdeles 1.2″ stor med (dessverre) litt for store svarte områder rundt selve skjermen, men Suunto har oppgradert til en transflektiv skjerm med sterkere farger og mye bedre kontrast. Skjermen er belagt med saffirglass for bedre motstandsdyktighet mot riper.

Suunto 9 Peak Pro

Bedre batteritid

Batteritiden er opptil 40 timer i beste GPS-modus og 21 dager i smartklokkemodus. Fra tidligere har Suunto ligget på rundt 7 dager i smartklokkemodus, så dette er en velkommen oppdatering. Batteritiden under bruk kan utvides til 70 timer, eller 300 timer ved hjelp av diverse batterisparings-alternativer (reduserer presisjonen). En fullading tar rundt 1 time, mens 10 minutter hurtiglading holder til 10 timer trening.

Støtte for løpskraft

En etterlengtet oppdatering som mange løpere vil sette pris på er støtten for integrert løpskraft. Suunto 9 Peak Pro vil nå måle løpskraft direkte fra håndleddet uten behov for eksterne sensorer. Både Polar, COROS og Apple har dette på plass allerede, og nylig lanserte Garmin en beta programvare der dette er inkludert.

Treningsfunksjoner

Eller byr Suunto 9 Peak Pro på den samme kjente avansert trenings- og restitusjonsanalysen gjennom TrainingPeaks, samt 24/7 aktivitetsovervåkning med alt fra puls, oksygenmetning i blodet, skritt, kalorier, søvn, estimert kondisjonsalder og VO2-maks, samt stressnivå og kroppsressurser.

Du kan velge blant med 97 ulike atkivitetsprofiler å opprette dine egne via Suunto App. Suunto byr fremdeles ikke på integrerte kart, så du må klare deg med brødsmuleruting med sving-for-sving navigering.

Mer nøyaktig sporing
Suunto 9 Peak Pro kommer fullstappet med sensorer som GPS, barometer, altimeter, optisk pulssensor, SpO2-sensor, termometer, kompass, akselerometer. Den største nyheten her er den nye Sony GNSS-chippen med støtte for multi-GNSS – altså muligheten til å benytte opptil 32 ulike satellitter fra ulike systemer. Det er derimot ikke støtte for multibånd-GNSS (mulighet til å benytte flere frekvenser samtidig) slik vi har sett fra nesten samtlige produsenter av pulsklokker det siste året.

Suunto har derimot alltid imponert med sin nøyaktighet på GPS-sporingen takket være selskapets FusedAlti funksjon som bruker data fra både høydemåler og GPS for å anslå nøyaktig høyde. Nå ligger det ann til enda bedre målinger.

Smartklokkefunksjoner

Her er det ikke mer å skryte av enn mulighet for å kontrollere musikken på telefonen, samt speile smartvarsler fra telefonen. Det er ingen støtte for lagring av musikk, eller trådløs betaling.

Pris og tilgjengelig

Prisen ved lansering er rundt 1000 kroner lavere enn da Suunto 9 Peak ble lansert. Nå har derimot Suunto redusert prisen på den originale Suunto 9 Peak.

 • Suunto 9 Peak Pro (rustfritt stål): 4990,-
 • Suunto 9 Peak Pro Titanium: 6290,-
 • Suunto 9 Peak (rustfritt stål): 4690,-
 • Suunto 9 Peak Pro Titanium: 5690,-

Suunto 9 Peak Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling i dag (11.10.22). Levering starter fra 25. oktober. Titanium-utgaven kommer i to ulike farger med silikonreim(grå og beige), mens versjonen i rustfritt stål leveres i fire ulike farger med ulike reimalternativer.

Ocean Blue med silikonreim, Pearl Gold med silikonreim, All Black med silikonreim, og Forest Green med tekstilreim.


Suunto 9 Peak Pro kort oppsummert

Det viktigste Suunto gjør er å oppdatere prosessoren og brukergrensesnittet. På denne måten har de kanskje mulighet til å henge med i markedet enda litt lenger. Det er skuffende at de nok en gang dropper innebygde kart, og heller ikke integrer trådløs betaling, offline støtte for musikkstrømming, og flere smarte funksjoner ala det vi ser hos Garmin. Samtidig er prisen ikke veldig høy, og byggekvaliteten og de stadig flere funksjonene som legges til via oppdateringer i Suunto App, absolutt ikke til å kimse av.

Det gjenstår likevel å se hva Suunto får til, og det er umulig å bedømme et produkt før det er testet skikkelig.


Del gjerne:

Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer
Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer