Test: Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX

5. mai, 2022 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX”

En solid, lett og stabil hikingsko perfekt for årets Norgesferie. Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX passer til alt fra turer i skog og mark til steinete fjell og sva. Denne skoen kan gi mye glede.

Den er ikke på langt nær like kjent som Salomon X Ultra GTX-modellene som har herjet salgslistene internasjonalt i mange år, men Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX fortjener virkelig litt heder. Med en vekt på 342 gram og sin anatomiske såle, er denne skoen både lettere og mer komfortabel å bruke enn førstnevnte, og vil nok for mange dermed være et bedre alternativ.


Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX – Komfortabel og allsidig tursko

Salomon har heftig mange sko i produktlinjen, og naturlig nok benyttes det ulike teknologi på tvers av modellene. Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX henter inspirasjon fra løpesko-serien med det samme «Predict»-navnet, og benytter en såkalt «Anatomic Decoupling» såle der sålen består av to deler som beveger seg uavhengig av hverandre. Denne konstruksjonen skal bidra til at skoen i større grad tilpasser seg hver enkelt bruker sitt ganglag/løpesteg, samt gi bedre passform og støtte der det trengs.


God demping og høy komfort

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX er en godt dempet sko. Mellomsålen består av Energy Surge som lages ved hjelp av kombinere EVA og Olefin (OBC) for å optimalisere demping og respons på best mulig måte. Overdelen er relativt kraftig, men likevel fleksibel nok til å føye seg til bevegelsen som oppstår ved hvert skritt. PREDICT HIKE GORE-TEX benytter en kombinasjon av syntetisk mest og TPU forsterkninger som både er med på å øke stabiliteten i skoen, samtidig som det gjør skoen mer motstandsdyktig mot ytre påkjenninger.

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX er innsatt GORE-TEX og PVC-fri impregnering, og er så klart vanntett. Hælpartiet er ytterligere forsterket for bedre stabilitet, mens hælkappen er myk og godt polstret. Fremst på skoen har skoen fått en kraftig tåkappe som beskytter tærne hvis du er uheldig å sparke borti stein.

Innsiden av skoen er godt polstret og holder foten trygt og godt på plass, mens en formstøpt OrthoLite innersålen bidrar til både god demping og økt pusteevne for å unngå unødvendig klamme føtter.


Yttersåle

I yttersålen benyttes Salomon sin egen All Terrain Contagrip – en såle som ble produsert for å takle en rekke ulike typer underlag, både tørt og vått, sti og stein, og alt du skulle møte på. Salomon innfrir det selskapet forsøker å love og imponerer med godt grep på det meste utenom veldig løst underlag. Her kommer de noen små knastene til kort. Derimot bidrar de dype flex-gropene til at skoen føles myk og komfortabel å gå med på tørt og hardt underlag, enten det er grus, sti eller asfalt.

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX
All Terrain Contagrip sålen gir godt grep på de fleste underlag.

Passform

Salomon forbindes med å være små i størrelsen, men det stemmer ikke helt med Salomon PREDICT HIKE GORE-TE. Lengden er normal, men passformen er medium til smal. Har du en bred for vil nok Salomon X Pro 3D v8 Wide være et bedre valg.


Tilgjengelighet

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX er tilgjengelig i både herre- og damemodell i to ulike farger. Det finnes også en mellomhøy utgave, Salomon PREDICT HIKE MID GORE-TEX. Skoen er ikke spesielt bred, så den bør passe best til smale til middels brede føtter.

Fakta:
Hæl/forfot: 35,5 mm/ 24,5 mm
Dropp: 11 mm
Vekt: 342 gram


Konklusjon

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX
Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX

Product Name: Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX

Brand: Salomon

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX er en flott allrounder tursko som passer til alt fra turer i nærmarka til toppturer i mer utfordrende terreng. Skoen er myk og komfortabel, og holder føttene dine tørre takket være GORE-TEX membranen. Den gode dempingen gjør den godt egnet til bruk på asfalt og grus, mens den gode støtten gjør at du også kan gå trygt i teknisk krevende terreng.

Salomon PREDICT HIKE GORE-TEX fortjener å få finne veien til mange turglade bein fremover.

Overall
85%
85%

Pros

  • God passform – myk og komfortabel.
  • Vanntett.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • God demping.
  • God støtte og beskyttelse.

Cons

  • Noe smal tåboks.

Del gjerne: