Test: Salomon PREDICT 2

24. mai, 2022 (oppdatert 28. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon PREDICT 2”

Den ligner ikke den typiske løpeskoene du har i arsenalet ditt av ulike modeller, men Salomon PREDICT 2 kan være en fin og spennende sko for deg som ønsker en «annerledes» sko med en minimalistisk tilnærming.

Glem tykke såler med demping herfra til månen. Glem karbon, stive plater, GEL-puter og avanserte materialer. Salomon har valgt sin egen greie – en såle der forfot og hålparti er uavhengig av hverandre slik at skoen til enhver tid er i stand til å tilpasse seg løpesteget ditt best mulig. Salomon kaller det «Anatomic Decoupling», og benytter denne teknologien i både løpesko og hikingsko.

I starten føltes det uvant fra de mer dempende SONIC-skoene, men enkelte vil nok sette pris på hvordan Salomon PREDICT 2 føles.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon PREDICT 2 – Enkel, men annerledes

Salomon PREDICT 2 slår deg ikke som en avansert sko, for hele utseende vitner om en enkel «rett frem sko» som verken byr på mye demping eller respons. Det er er verken rett, eller galt, for Salomon PREDICT 2 er nemlig en sko som du enten kommer til å elske, eller hate.

For det første er det som nevnt den spesielle anatomiske sålen som består av to deler som beveger seg uavhengig av hverandre. Denne konstruksjonen skal gjøre at skoen i større grad tilpasser seg hver individuelle bruker sitt ganglag/løpesteg, samt gi bedre passform og støtte der det trengs.

Overdelen består av et enkelt lettvekts mesh-materiale med forsterkninger over foten. Det tynne meshmateriale sørger for at skoen puster ekstremt godt, mens TPU-forsterkningene bidrar til bedre støtte.

Hælpartiet har også fått ekstra TPU-forsterkning for bedre støtte, mens selve hælkappen er godt polstret og snill med akillessenen.

Innsiden av skoen er minimalt polstret, men føles likevel komfortabel mot foten. Mye skyldes nok Salomon sin EndoFit-teknologi som sørger for å pakke inn foten som en slags sokk helt uten sømmer slik at du unngår ubehagelige trykkpunkter.

Den formstøpte OrthoLite innersålen bidrar til litt ekstra demping, men dens viktigste funksjon er å bidra til økt pusteevne for å unngå unødvendig klamme føtter.

Mellomsåle og demping

Mellomsålen består av Infiride – et TPU basert skummateriale som er tilsatt nitrogen for å gi skoene ekstra demping og økt slitestyrke. Infiniride føles langt i fra like mykt og responsivt som Optivibe-sålen på Salomon Sonic Balance-skoene. Det er heller ikke i nærheten av mellomsåle-materialene som benyttes i tilsvarende sko fra Asics, Mizuno, On, etc..

Dempingen er minimal, og PREDICT 2 føles mer ut som en minimalist sko. Du får heller ikke den samme responsen du gjør med Mizuno sin ENERZY, eller Asics sin FF Blast+, men en hardere og litt «daffere» opplevelse.

Yttersåle

I yttersålen benyttes Salomon sin egen Road Contagrip – en såle som kombinerer store, flate knaster som optimaliserer grepet på hardt underlag. I midten av skoen strekker det seg en flex-renne i full lengde, mens en annen flex-renne skiller hæl og forfot. Disse flex-rennene bidrar til enklere stegavvikling, samt at skoen bedre er i stand til å tilpasse seg løpesteget. Det er ingen store mellomrom der steiner kan feste seg, så Salomon PREDICT 2 fungerer også godt på grus.

Salomon PREDICT 2
Road Contagrip sålen gir godt grep på hardt underlag. Salomon PREDICT 2 fungerer også fint på grus.

Bruk og følelse

Salomon PREDICT 2 er mye fastere enn sine «konkurrenter», og vil takket være den minimale dempingen, den lave vekten på 275 gram og det minimale droppet på 8 mm, føles mer kontant og «ekte». Her får du ingenting gratis, men du får i det minste følelsen av å ha bakkekontakt – bokstavelig talt – for hvert eneste steg. Enten liker du det, eller du liker det ikke.

Dette er med andre ord ikke en sko for lange treningsturer i rolig tempo der du trenger å avlaste beina dine. Dette er en sko som trives langt bedre på kortere løpeturer i raskere tempo. Det kanskje beste bruksområdet er å velge Salomon PREDICT 2 som en fritidssko, eller skoene du tar på deg dersom du ønsker å kombinere en løpetur på en kort jobbreise, og samtidig ønsker at skoene skal se bra ut. For både designet, passformen og luftingen er nemlig helt super.

Tilgjengelighet

Salomon PREDICT 2 er tilgjengelig i både herre- og damemodell i en rekke ulike farger. Skoen er middels bred, så den bør passe best til smale til middels brede føtter.

Fakta:

  • Hæl/forfot: 33 mm/ 25 mm
  • Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
  • Vekt (herre/dame): 275 gram / 255 gram

Konklusjon

Salomon PREDICT 2
Salomon PREDICT 2

Product Name: Salomon PREDICT 2

Brand: Salomon

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon PREDICT 2 er en enkel og grei løpesko, men er absolutt ingen komfortkonge. Salomon lover god demping og respons, men innfrir egentlig ikke på noen av delene.

Derimot får du en pen sko med behagelig passform og svært god luftig. Og som en sko til hverdags og til reise, så er den perfekt. Og er du glad i minimalistiske sko, så kan den i det minste være verdt å prøve.

Overall
70%
70%

Pros

  • Pent design.
  • God passform – myk og komfortabel.
  • Svært gode pusteegenskaper.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Minimalt med demping.
  • Lite respons.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer