Test: Salomon Glide Max

28. juni, 2022 (oppdatert 8. mars 2024)

Featured image for “Test: Salomon Glide Max”

Salomon Glide Max er sannsynligvis det nærmeste du kommer å gå på skyer, samtidig som du fremdeles står med beina plantet på landjorda.

Salomon har et voldsomt sterkt navn innen alt som har med terrengløp å gjøre, og det finnes antageligvis ikke en flekk i verden der en Salomon-sko ikke har vært. Speedcross har gått som en bestselger over hele verden i mange år, og det er kanskje ikke rart at franskmennene har beveget seg over i markedet for rene asfaltsko.

Da Salomon i fjor høst viste frem løpekolleksjonen for 2022-sesongen, var fellesnevneren at alle modellene benyttet det nye mellomsålemateriale Energy Surge som samme sesong (2021) gjorde suksess i blant terrengskoene Salomon Ultraglide og Salomon Pulsar. Energy Surge er et helt nytt materiale for Salomon, og leverer en demping vi aldri tidligere har forbundet med franskmennene som gjerne har holdt seg til ganske faste mellomsåler. Energy Surge åpner enkelt og greit opp for en fantastisk høy komfort.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Glide Max – Max demping. Max komfort

Salomon Glide Max er massiv, men lett. Den tykke sålen og den like tykke polstringen får Glide Max til å fremstå som en tung og treg løpesko, og ingenting annet enn sålen hinter om fart. Heldigvis kan synet bedra, for med en vekt på kun 275 gram, er Salomon Glide Max faktisk en overraskende lett sko – spesielt i denne kategorien der vi snakker om maksimalt dempede løpesko.

Overdelen består av tykt mesh, og en minst like tykk tunge. Sammen med SensiFit-teknologien sørger dette for at foten din omfavnes av et supermykt og komfortabelt ytre, og at foten sitter på plass uten å glippe.

Mellomsålen består som nevnt av mellomsålematerialet Energy Surge kombinert med et høyt stack (høydeforskjell mellom yttersåle og innersåle) og 10 mm dropp. Yttersiden og fronten på skoen er beskyttet med noe som minner om TPU-forsterkninger, og båndene bidrar ikke minst til å gi skoen et flott og klassisk utseende.

Yttersåle og grep

I yttersålen har Salomon valgt den tradisjonelle Road Contagrip-gummien som de har brukt i så mange sko opp gjennom årene. Denne gummiblandingen har vist seg å være slitesterk, samtidig som den gir godt grep på de fleste underlag. Sålen er ganske flat, med en langsgående flekskanal midt under skoen, og en på tvers under hæl og forfot.

Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen når de lagde Salomon Glide Max, og sålen har fått en karakteristisk og avrundet form som minner om sålen på en ski som er avrundet i begge ender. Denne konstruksjonen skal hjelpe til i stegavviklingen slik at du får følelsen av å «rulle gjennom terrenget».

Bruk og følelse

«Kom for komforten. Glem alt annet».
Salomon Glide Max er virkelig komfortabel. Dette er en sko du mest sannsynlig vil trives i fra første sekund. Den myke innsiden og den gode fleksen gjør at du ikke trenger å bruke tid på å gå inn skoen, og du kan trygt ta den på å legge ut på en langtur fra første stund. Du vil også bli overrasket over hvor lett Salomon Glide Max føles, og inntrykket blir ekstra forsterket ettersom skoen i seg selv ser voldsomt stor ut.

Noe av det mest imponerende er hvor stabil Glide Max kjennes ut til tross for den avrundende rocker-sålen. Og det er heller ingen tvil om at rockerformen hjelper til å drive deg fremover, spesielt når du kommer deg frempå tærne og forfot.

Salomon Glide Max er likevel ikke en rask sko. Vekten er som nevnt lav, men det mangler en del respons. Du får ingenting gratis, og du må gjøre det meste av jobben selv. Det er også verdt å nevne at skoen kan bli litt varm på de varmeste sommerdagene, men det er nesten et luksusproblem for undertegnede som holder til på Vestlandet…

Salomon Glide Max passer best til de rolige løpeturene og dagene der du ønsker maksimal komfort og avlastning på beina. De er fine som en sko til dagen etter en konkurranse, eller til en langtur. Og ikke minst som en vanlig hverdagssko.

Ønsker du en enda raskere sko anbefales det å se på Salomon Aero Volt. Test av denne finner du her:
Test: Salomon Aero Volt

Tilgjengelighet

Salomon Glide Max er tilgjengelig i unisex modell i størrelsene 36-48, og i fargene hvit og svart. Passformen er romslig, og litt utradisjonell Salomon ettersom de både har stort volum og er relativt brede. Gå for størrelsen du vanligvis bruker, for her er det mye plass til foten.

Fakta:
Hæl/forfot: 37,4 mm/ 27,4 mm
Dropp: 10 mm
Vekt: 275 gram


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Konklusjon


Salomon Glide Max
Salomon Glide Max

Product Name: Salomon Glide Max

Brand: Salomon

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon overrasker stort med komfortkongen Salomon Glide Max. Dette er skoen som tar vare på føttene dine og lar deg holde det gående litt lenger enn du ellers hadde orket.

Salomon Glide Max er ikke den raskeste skoen, men den er en av de mest komfortable. En god anbefaling for de roligere og lange turene, og ikke minst som en hverdagsko.

Overall
87%
87%

Pros

  • Lett.
  • Myk og komfortabel innside.
  • Eksepsjonelt god demping.
  • Bred og god passform.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Lite respons.
  • Massiv.

Del gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”
19. juni 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta den på deg.
Les mer