Test: Huawei Watch GT 3 SE

9. januar, 2023 (oppdatert 6. november 2023)

Featured image for “Test: Huawei Watch GT 3 SE”

Huawei forsetter å pøse ut nye smartklokker med plenty av funksjoner, lang batteritid og pent design, og presser prisen som bare Huawei kan.

Markedet for rimelige smartklokker begynner å bli ganske så tøft, ikke bare på grunn av nye budsjettmodeller som stadig dukker opp, men også fordi eldre toppmodeller faller i pris og etterhvert når en ny kjøpegruppe. Heldigvis for Huawei har de laget en klokke som langt på vei forsvarer prisen.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

OversiktHuawei Watch GT 3 SE
Huawei Watch GT 3 SE

Product Name: Huawei Watch GT 3 SE

Brand: Huawei

Offer price: 2190

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT 3 SE pakker inn det beste fra storebroren Huawei Watch GT 3 Pro i en lettere og langt rimeligere innpakning. Her får du en hybridklokke med lang batteritid, krystallklar og lettlest skjerm, enkelt grensesnitt, nyttige treningsfunksjoner, god aktivitetsmåling, og motiverende treningsprogrammer.

Huawei Watch GT 3 SE er ikke perfekt, og mangler trådløs betaling og stemmeassistent, men til prisen på 2190 kr, så er det vanskelig å trekke Huawei for spesielt mye. Er du lei av å lade smartklokken din hver eneste dag, og ønsker en velfungerende klokke til bruk i hverdag og under trening, så er Huawei Watch GT 3 SE et meget godt kjøp.

Kanskje en av årets beste kjøp innen treningsklokker?

Overall
90%
90%

Pros

 • Pent design.
 • Krystallklar og lettlest skjerm.
 • Lynraske menyer og enkel betjening.
 • Lang batteritid og rask lading.
 • God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
 • Jevnt over god pulsmåling.
 • Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, Smart følgesvenn, Ruteimport, m.m.).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
 • Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
 • Oversiktlig og fin app.
 • Mikrofon og høyttaler lar deg prate via klokken, eller lytte til musikk.
 • Lav pris.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon.
 • AppGallery har svært begrenset utvalg.
 • Knotete å importere musikk til klokken.
 • Ingen taleassistent.

Fakta:

 • Pris fra: 2190,-
 • Størrelse: 46 mm
 • Mål: 46.4 mm × 46.4 mm × 11 mm
 • Vekt: 35,6 gram uten lenke
 • Skjerm: 1,43″ / 1,32″ – AMOLED, 466 x 466 px
 • Batteritid: Opptil 14 dager ved lett bruk. Opptil 7 dager ved tung bruk – Trådløs lading.
 • Sensorer: GPS, Barometer, Akselerasjonsmåler, Gyroskop, Magnetometer, Optisk pulssensor, SpO2-sensor.
 • Operativsystem: HarmonyOS 2.1
 • Tilkobling: Bluetooth, NFC (støtter ikke trådløs betaling).
 • Vanntetthet: IP68, 5ATM (inntil 30 meter)
 • Mikrofon, høyttaler.
 • Lagring: 4 GB (500 sanger)

Huawei Watch GT 3 SE – Design

Huawei har de siste årene lansert en rekke spennende modeller, blant annet Huawei Watch GT 3 Pro, Huawei Watch GT 4, Huawei Watch 4 Pro og Huawei Watch GT Runner. Samtlige modeller er klokker fullspekket med både aktivitet-/trenings- og smartklokkefunksjoner, selv om det som vanlig med Huawei er enkelte begrensinger.

Huawei har priset Huawei Watch GT 3 SE til 1990 kr, men ved første øyekast er det lite som vitner om den lave prisen. Her får du en krystallklar 1,43″ stor AMOLED-skjerm (466 x 466 pixel) forsterket med Gorilla-glass, en lettvekts urkasse i forsterket polymer, en komfortabel silikonreim (utskiftbar), og en sensorpakke som omfatter siste generasjon optisk pulssensor med mulighet for å måle oksygenmetning i blodet, innebygd GPS, et akselerometer, gyroskop, magnetisk kompass og et barometer.

Sammenlignet med Watch GT 3 Pro er materialvalget av den rimeligere sorten, spesielt bezelen (ringen rundt skjermen). Polymer er langt i fra like eksklusivt som titanium, og ikke fullt så ripebestandig. Det positive er at polymer er betydelig lettere og vekten er slanket fra 54 gram (GT 3 Pro titanium) til 35,6 gram (GT 3 SE) for selve urkassen uten reim.

Foruten om forskjellen i materialer mangler Huawei Watch GT 3 SE et termometer, EKG-funsksjon (for å oppdage unormal hjerterytme), PPG-sensor (måler stivhet i blodårene), samt en noen apper som blant annet AppGallery og mulighet til å installere apper direkte på klokken uavhengig av mobilen.

Mobilen kobles til via Bluetooth som også er ansvarlig for all synkronisering mellom klokke og telefon. Det er ingen WiFi, og heller ingen NFC-chip for trådløs betaling.

Den lave vekten på 35,6 gram og en tykkelsen på kun 11 mm bidrar til at Huawei Watch GT 3 SE ligger komfortabelt og nesten umerkelig på armen. Skjermen er super responsiv, og den store dreibare kronen bidrar til enkel betjening. Det du må være klar over hvis du har tynne håndledd, er at Watch GT 3 SE er en relativt stor klokke, og de store innfestningene til reimene gjør at fotavtrykket på håndleddet virker enda litt større enn diameteren på 46 mm.


God batteritid

Smartklokker fra Huawei har tradisjon for å ha imponerende god batteritid, og Huawei Watch GT 3 SE skal kunne holde i opptil 14 dager i smartklokkemodus, og opptil 7 dager ved tung bruk. Det er liten tvil om at Huawei Watch GT 3 SE holder mye lenger enn klokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, men tallene er ikke like imponerende som Huawei lover. I batteriestimatene er det svært begrenset hvor mye aktivitet og varsler som er inkludert, og det Huawei inkluderer på en uke, er omtrent det samme som Apple inkluderer på en dags bruk med Apple Watch.

Du skal ikke bli overrasket dersom du må lade klokken hver fjerde eller femte dag dersom du bruke klokken aktivt. Dette er uansett langt bedre enn de nevnte konkurrentene, og Huawei Watch GT 3 SE er kanskje den Huawei-klokken som har overrasket mest når det gjelder batteritid. Huawei Watch GT 3 SE leveres med den samme ladepucken som tidligere, og kan lades trådløst og reversibelt dersom du har en Huawei telefon som støtter denne form for lading.


Rask og enkel i bruk

Som vanlig ligger Huawei sitt eget operativsystem HarmonyOS 2 i bunn, og kombinasjonen av et lett operativsystem og mye kraft på innsiden, gjør at alt flyter sømløst uten den minste forsinkelse. Sveip til sidene for å bla deg gjennom ulike widgeter, sveip ned for kontrollpanelet, og sveip opp for smartvarsler. Trykk på kronen en gang for å få listen over ulike apper, og på tilbake-/snarveiknappen for å komme listen over ulike aktivitetsprofiler (eller bestem handling selv). Her er Huawei god.

Huawei har sine begrensninger, men de fortjener skryt for å støtte både Android og iOS. Størst utbytte av klokken får du med en Android telefon ettersom du får tilgang til Huawei har sin egen app-butikk, AppGallery. Her vil du finne en rekke unyttige, og noen nyttige…apper. Det dukker stadig opp nye apper, og enkelte kan utvide funksjonaliteten til klokken når de brukes sammen med følgeappen på telefonen, som for eksempel retningsangivelser på klokken under navigering, musikkgjennkjenning, etc.. Det finns også apper som radio på klokken, direkte oversetter, kalkulator,  treningsapper, matlogging, m.m..

Dersom du har en Huawei-telefon får du i tillegg mulighet til å ta i bruk reversibel lading, overføre bilder direkte fra mobilen til urskiven på klokken, samt ta i bruk «Style-urskivene» der du tar et bilde av antrekket ditt, og klokken vil automatisk finne en urskive som matcher antrekket. Du kan til å med bruke Huawei Watch GT 3 SE som kamerautløser selv på en iPhone. Her kan du stille tidtaker for selvutløser, samt starte/stoppe videopptak.

Huawei Watch GT 3 SE har intern lagring for opptil 500 sanger slik at du kan legge inn musikk direkte fra telefonen eller en PC, men kun som gode gamle mp3-filer. Spotify og offline streaming må du dessverre se langt etter. Du får heller ikke mulighet til å overføre musikk fra en iOS-enhet, og må enten benytte en Android-telefon, eller gå omveien via PC-en.

Men der utvalget av apper er begrenset, har du derimot en hav av urskiver å velge mellom. I Huawei Health-appen finner du både gratis og betalte urskiver, og utvalget ser ingen ende ut til å ta. Kombinert med den lyssterke og flotte AMOLED-skjermen, får noen av urskivene klokken til å se ut som en mye dyrere klokke enn det prislappen tilsier. De fleste urskivene har flere datafelter med info som puls, vær, skritt, aktivitetsminutter, etc., og for mange av urskivene kan du selv velge hvilke hva hvert datafelt skal vise. Trykker du på et av feltene vil du automatisk tas inn i den aktuelle appen for mer info.

Som standard vil skjermen tennes når du hever armen, og slukke når du senker den. Du kan imidlertid sette skjermen til alltid-på i opptil 20 minutter av gangen. På det kraftigste er lysstyrken ekstrem, og aktiverer du «lommelykt»-funksjonen fra hurtigpanelet, vil klokken skru opp lysstyrken til maks slik at du faktisk får lyst opp ganske godt foran deg.

Har du en Android-telefon vil du kunne sette opp forhåndsskrevne meldinger for et utvalg apper som WhatsApp, Telegram, Messenger og Viber. Når det gjelder smartvarsler er det mulig å velge hvilke apper som skal være aktivert/deaktivert, og den innebygde mikrofonen/høyttaleren gjør at du kan bruke Huawei Watch GT 3 SE til å gjennomføre telefonsamtaler så lenge du er tilkoblet mobilen (fungerer også på iOS). Du kan også bruke høyttaleren til å lytte til musikk. Kvaliteten er overraskende god.


Huawei Watch GT 3 SE – Trening og aktivitet

Huawei har bare satset mer og mer på trening de siste årene, noe introduksjonen av løpeklokken Huawei Watch GT Runner var et godt bevis på.

Huawei Watch GT 3 SE benytter siste generasjon Huawei TrueSeen 5.0+ pulssensor som også er brukt i Watch GT 3 Pro og Watch 4 Pro. TruSeen 5.0+ sensoren er dekket av glass med avrundede kanter for en best mulig passform slik at klokken både er komfortabel i bruk, samt at det minimerer risikoen for lyslekkasje inn til LED-diodene og potensielle feilmålinger. Inkludert er også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet (kan utføre manuelle, eller automatisk måling).

Presisjonen er absolutt god og vil nok for mange gjøre en god nok jobb til de fleste typer aktivitet og trening. Det er derimot ikke til å komme bort fra at pulsen henger litt etter under intensive økter som HIIT, intervaller, Tabata, styrketrening, etc.. Dette er ikke unikt for Huawei, men generelt for alle typer klokker med denne formen for pulsmåling (optisk pulsmåling). Etterslepet skyldes blant annet at optiske pulssensorer ikke er i stand til å oppfatte raske pulsendringer i like stor grad som pulsmåling ved hjelp av EKG (tradisjonell pulsmåling med et pulsbelte), samtidig som store armutslag og bevegelser kan påvirke nøyaktigheten på sensoren. Mer om dette kan du lese HER.

Det positive er at du fint kan pare Huawei Watch GT 3 SE til en ekstern pulssensor via Bluetooth dersom du ønsker enda bedre pulsmålinger.


Aktivitetsprofiler / Trening

I listen over aktivitetsprofiler kan du velge blant mer enn 100 ulike aktiviteter og flere ulike treningsprogrammer og treningsøkter.

De fleste aktivitetsprofilene er innstilt med de samme datafeltene, men noen er såkalt «profesjonelle» og byr på mer data. For eksempel vil Ski registrere hastighet, vertikal hastighet, total distanse motbakke/unnabakke, stigningprosent, m.m.. Golf vil blant annet registrere svinghastighet, samt holde oversikt over antall slag i løpet av en runde. Huawei Watch GT 3 SE støtter også triatlon dersom du skulle finne på å teste dette. Benytter du Triatlon vil aktivitetene svømming, sykling og løping registreres i en og samme økt.

Du kan velge opptil 4 skjermer, med henholdsvis 4, 3, 2 og 1 datafelt per skjerm. I tillegg er det en egen skjerm for Intensitet (Puls), Smart følgesvenn, Metronom og Ruteveiledning. Feltene kan også endres underveis i en økt ved at du holder inne på feltet du ønsker å endre til du får opp de ulike valgene.

Andre viktige høydepunkter er;
Avansert trenings- og restitusjonsanalyse, dynamiske løpeprogrammer, avansert løpedata som inkluderer sanntidsvurdering av løpeteknikk, VO2-maks beregning, «Tilbake til start»-funksjon ved hjelp av brødsmuleruting og en løpsindeks (RAI) som estimerer hvor raskt og effektivt du løper. I tillegg finner vi funksjoner som smart følgesvenn og intervaller som settes opp direkte på klokka.

Huawei Watch GT 3 SE vil også gi deg treningsforslag basert på treningsdata og fysiologiske data, å hjelpe deg til å nå målene dine gjennom en personlig treningsplan.

Skjermen er skarp og lett å lese utendørs – selv i kraftig sollys, og kan stilles til «alltid på». Betjeningen foregår via sveip, eller ved å scrolle med kronen. For å hindre uønskede trykk, kan du aktivere en tastelås under aktivitet. Flere av aktivitetsprofilene gir mulighet til å velge ulike innstillinger, som for eksempel påminnelser, trene etter ulike mål (tid, distanse, kalorier), intervalltrening, oppdeling (veksler mellom løp/gange), eller Smart følgesvenn der du selv bestemmer et tempo du ønsker å holde, og klokken vil hele tiden vise om du ligger foran/bak.

I Huawei Health appen har du mulighet til å definere dine egne pulssoner dersom du ønsker å bruke andre en de standard intensitetssonene fra Huawei. Du kan til og med bruk ulike pulssoner for forskjellige aktivitetsprofiler. Foretrekker du å bruke Løpstempo istedenfor puls, kan du stille inntil 5 temposoner. Huawei åpner med andre ord opp for mange treningsmuligheter. For de mest hardbarka er det en egen laktattest som hjelper deg å kartlegge de ulike instensitetssonene. beregnet ut fra laktatnivå.


Nøyaktig GPS

Huawei Watch GT 3 SE støtter Multi-GNSS (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo og QZSS), men mangler støtten for Multi-Band GNSS slik både Watch GT 3 Pro og GT Runner gjør. Det ser derimot ikke ut til å være nok tap, for presisjonen på GPS-målingene er helt latterlig presis!. Her har Huawei gjort noe veldig riktig, og de er nesten bedre enn på de nevnte modellene. GPS-presisjon handler ikke kun om spesifikasjoner og programvare, men vell så mye om antennedesign. Sannsynligvis har designet på Huawei Watch 3 Se, og kanskje materialvalget, bidratt til de gode målingene.

En annen gledelig nyhet er muligheten for automatisk synkronisering av treningsøkter til Strava. Det tok lang tid før Huawei fikk på plass dette, men nå er det altså mulig. Du kan også synkronisere direkte til Apple Health gjennom HelseKit som du logger på i Huawei Health appen. Huawei Heath appen er for øvrig også der du kan analysere treningsøkter og ulike aktiviteter i detaljer.


Outdoor

Huawei har inkludert flere og flere outdoor-funksjoner i klokkene sine. I likhet med Huawei Watch GT 3 Pro og Watch GT Runner kan du ta i bruk ruteimport med veiledning via brødsmuleruting, samt «Tilbake til start» som viser deg veien tilbake til start. Brødsmuleturingen er ganske basic, og det er ingen sving-for-sving veiledning med retningsanvisninger og oppgitt avstand for å vise når og hvor du skal svinge. Klokken viser en blå tegning av ruten fru har foran deg, og markerer i hvitt ruten du har tilbakelagt. Før eventuelt store retningsendrigner vil det poppe opp et varsel som for eksempel «Sving til venstre om 50 meter».

Merk at dersom du benytter en Android-telefon med Huawei sin «Petal Maps» installert, vil du kunne få retningsangivelser på klokken dersom du starter navigeringen på telefonen. Minuset er at du må ha telefonen med deg hele tiden og Petal Maps kjørende i bakgrunnen.

Dette fungerer i beste fall ok under gåturer, men jeg ville aldri anbefalt noen å legge opp en tur i et ukjent område basert på dette. En annen ting er at varselet forsvinner etter bare noen sekunder, så du må være raskt for å få det med deg før det forsvinner.

Ruteimport er heldigvis enkelt og gjøres i Huawei Health appen der du blant annet kan importere ruter direkte fra tur-appen Komoot (eller andre GPX-filer), før du sender den til klokken. De ulike rutene finner du under «innstillinger» for den aktuelle aktivitetsprofilen på klokken. Her får du samtidig mulighet til å velge om å du vil følge rutens opprinnelige retning, eller i motsatt retning.

Tilbake-til-start funksjonen er ikke veldig mye å skryte av. Klokken viser hvor langt det er tilbake til start, samt retning, Om du havner ut av kurs vil klokken varsle med en lett vibrasjon og et lydsignal, samt fortelle hvor langt utenfor løypen du befinne deg. Det merkelige er at samme hvor presis GPS-målingen på telefonen/klokken er, så kan Huawei Watch GT 3 SE påstå at du er utenfor ruten selv om du tilnærmet følger sporene dine slavisk tilbake.

Av andre nyttige outdoor-funksjoner finner vi egne widgeter for Værmelding, Barometer og Sol- og månefaser med soloppgang/solnedgang. Barometeret sørger samtidig for å gi deg stormvarsler ved plutselige trykkendringer som indikerer værskifte.


Aktivitetsmåling

Huawei Watch GT 3 SE mangler EKG-funksjonen og blodtrykksmålingen fra Huawei Watch GT 3 Pro, men tilbyr likevel omfattende aktivitetsmåling. Så lenge du bærer klokken på deg måler den følgende:

Puls 24/7, oksygenmetning i blodet, stress, skritt, kalorier, estimert distanse, høydemeter og søvn.

Ved å sveipe til sidene for du tilgang til de ulike widgetene som viser info om dagens aktivitet og målinger, men den beste opplevelsen får du ved å sjekke aktivitetsloggen i Huawei Health appen. Basert på hvor aktiv du har vært i dagen vil klokken gjøre et estimat for kaloriforbruk, samt benytte skrittellingen for å beregne ca. tilbakelagt distanse. Det innebygde barometeret sørger for at Huawei Watch GT 3 SE registrer høydemeter og gir uttrykk for dette i «antall etasjer» der en etasje tilsvarer tre høydemeter.

Til slutt har du det karakteristiske aktivitetshjulet som gradvis fyller ringene når du har innfridd dagens mål for aktivitetsminutter, skritt og timer stående.

Huawei Watch GT 3 SE registrerer nesten alt som Pro-modellen  gjør, men den vil ikke automatisk oppdage og registrere trening/aktivitet dersom du glemmer å starte klokken.

Merk også at kontinuerlig måling av oksygenmetning i blodet og stressnivå reduserer batteritiden ganske betydelig. Et godt alternativ er å endre fra «kontinuerlig» overvåkning til «manuell». Dette gjøres i Huawei Health appen.

Sunn Livsstil

«Sunn Livsstil» er en funksjon som setter søkelyset på å fremme både fysisk- og psykisk helse. Gjennom å sende deg daglige påminnelser om å bevege deg nok, innta tilstrekkelig med væske, smile, puste kontrollert, samt få tilstrekkelig hvile/søvn, vil Sunn Livsstil kunne bidra til å legge til rette for en sunnere livsstil. Du kan redigere/opprette en plan for de ulike «tiltakene» i Huawei Health app, som du deretter synkroniserer til klokka.


Søvnmåling

Huawei har lagt en del ressurser i søvnmålingen (TruSleep 3.0) og vil i tillegg til å registrere total søvntid og tid i ulike søvnfaser, også registrere «naps» (kortere søvnperioder i løpet av dagen).

De ulike søvnfasene deles opp i Dyp søvn, Lett søvn og REM søvn, og hver morgen får du presentert en søvnscore mellom 0 og 100, der 100 indikerer «best søvn». Klokken er også i stand til å identifisere seks typiske søvnproblemer, fortelle deg om du har sovet for lite/tilstrekkelig, å gi deg tips til hvordan du kan forbedre søvnen.

Til tross for at klokken er relativt stor, så er den så tynn og lett at den er mer behagelig å sove med enn Huawei Watch GT 3 Pro. Dette er veldig individuelt, men har fungert veldig bra for undertegnedes selv med tynne håndledd.


Huawei Watch GT 3 SE – Huawei Health app

Huawei Health app samler alle informasjonen klokka registrer om deg i løpet av dagen/natten og gir deg innsikt i historikk og trender over tid. I appen kan du melde deg på ulike treningsprogrammer, starte en treningsøkt direkte fra telefonen, velge favorittkontakter som du får raskt tilgang til via «kontakt-widgeten» på telefonen, samt velge blant en mengde urskiver. En smart detalj her er muligheten for å se om den spesifikke urskiven trekker mye strøm, eller ikke. Huawei har klassifisert urskivene i ulike «Batterinivåer» der lavere tall indikerer bedre batterioptimalisering.

En nyhet i Huawei Health er muligheten for å dele innsikt med utvalgte kontakter gjennom «Helsesamfunn». Her kan du dele/ta del i helseinformasjon med utvalgte kontakter, samt «like og kommentere» andres aktivitet.

Appen lar deg også bestemme hvilke varsler du ønsker å motta på klokken, justere pulssoner, aktivere/deaktivere ulike helsefunksjoner, oppdatere programvare, m.m..

Huawei har gjort en god jobb med appen, og den er enkel å forstå og gir akkurat nok info til at det ikke blir overveldende. Du vil også kunne finne data som total distanse, skritt, høydemeter, kalorier, samt prestasjonshistorikk og ulike helsemålinger.


Huawei Watch GT 3 SE – Konkurrenter

Det begynner å bli et stort antall klokker og aktivitetsmålere i priskategorien 2000 kr, og de største konkurrentene er faktisk fra Huawei selv. Tidligere modeller som Huawei Watch GT 2 Pro og Huawei Watch GT Runner byr på mange av de samme funksjonene, og det er gode muligheter for å få disse på tilbud.

Den nyeste modellen i GT-serien, Huawei Watch GT 4 byr på enda litt flere funksjoner i en lekker innpakning til kun 3000 kr. Det er kanskje den beste klokken fra Huawei med tanke på kvalitet og pris. Ønsker du en Huawei-klokke som også tilbyr LTE bør du vurdere Huawei Watch 4 eller Huawei Watch 4 Pro.

Flere modeller fra Fitbit, som Fitbit Charge 6, Fitbit Charge 5 og Fitbit Versa 4 ligger også i samme prisklasse, men disse er ikke like smart og har ikke muligheten for å koble til en ekstern pulssensor. Her har Huawei en stor fordel. Totalopplevelsen med hele operativsystemet til Huawei, og ikke minst batteritiden, er også langt bedre på Huawei Watch GT 3 SE.

Samsung Galaxy Watch 5 har falt mye i pris siden lanseringen i 2022 og er en sterk konkurrent. For Samsung-brukere vil Galaxy Watch 5 kunne by på en del flere fordeler og en bedre smartklokke-opplevelse, men den når ikke Huawei Watch GT 3 SE til anklene hva gjelder batteritid. Huawei leverer også bedre presisjon på både pulsmåling og GPS, og selv apper og menyer flyter bedre på sistnevnte. Fordelen med Galaxy Watch er at du har mulighet til å benytte deg av funksjoner som taleassistent, trådløs betaling og ikke minst LTE som åpner for å ringe/sende meldinger uavhengig av telefonen.

Apple Watch SE er det nærmeste vi kommer fra Apple, og på samme måte som at Apple Watch gir den beste smartklokke-opplevelsen for Apple-brukere, som at Galaxy Watch gjør det for Samsung-brukere, så klarer ikke Apple Watch SE å hamle opp med den suverene batteritiden til Huawei Watch GT 3 SE. Apple Watch har på sin side mulighet for den samme LTE-fordelen som Galaxy Watch.

Fra Polar er Polar Pacer en god konkurrent som ligger til omtrent samme pris, mens Garmin stiller sterkere med Garmin Vivoactive 5. Dette er en meget god klokke som byr på det beste fra rene smartklokker og pulsklokker.

Og til slutt, COROS PACE 2 er sannsynligvis den beste pulsklokken du får kjøpt til rundt 2000 kroner, men dette er igjen en helt annen type klokke og ikke direkte sammenlignbar. Legger du på 800 kroner til, får du den nyeste COROS PACE 3 som i tillegg byr på touchskjerm, en mer nøyaktig GPS og bedre pulssensor.


Konklusjon


Huawei Watch GT 3 SE
Huawei Watch GT 3 SE

Product Name: Huawei Watch GT 3 SE

Brand: Huawei

Offer price: 2190

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei Watch GT 3 SE pakker inn det beste fra storebroren Huawei Watch GT 3 Pro i en lettere og langt rimeligere innpakning. Her får du en hybridklokke med lang batteritid, krystallklar og lettlest skjerm, enkelt grensesnitt, nyttige treningsfunksjoner, god aktivitetsmåling, og motiverende treningsprogrammer.

Huawei Watch GT 3 SE er ikke perfekt, og mangler trådløs betaling og stemmeassistent, men til prisen på 2190 kr, så er det vanskelig å trekke Huawei for spesielt mye. Er du lei av å lade smartklokken din hver eneste dag, og ønsker en velfungerende klokke til bruk i hverdag og under trening, så er Huawei Watch GT 3 SE et meget godt kjøp.

Kanskje en av årets beste kjøp innen treningsklokker?

Overall
90%
90%

Pros

 • Pent design.
 • Krystallklar og lettlest skjerm.
 • Lynraske menyer og enkel betjening.
 • Lang batteritid og rask lading.
 • God aktivitetsanalyse og søvnsporing.
 • Jevnt over god pulsmåling.
 • Flere nyttige treningsfunksjoner (intervaller, Smart følgesvenn, Ruteimport, m.m.).
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Mange aktivitetsprofiler og dynamiske treningsprogram.
 • Støtter eksterne Bluetooth sensorer.
 • Oversiktlig og fin app.
 • Mikrofon og høyttaler lar deg prate via klokken, eller lytte til musikk.
 • Lav pris.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon.
 • AppGallery har svært begrenset utvalg.
 • Knotete å importere musikk til klokken.
 • Ingen taleassistent.

Del gjerne: