Garmin og Fossil er i ferd med å bli mer populær enn Rolex

6. april, 2022 (oppdatert 29. mai 2023)

Featured image for “Garmin og Fossil er i ferd med å bli mer populær enn Rolex”

Kan en produsent av pulsklokker virkelig seile opp som «verdens mest populære klokkemerke»? Tja, det er i hvert fall mye som tyder på det.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Det skal godt gjøres om du har klart å komme deg hit i livet uten å høre om Rolex – verdens desidert mest populære klokkemerke. Eller, slik har det i hvert fall vært i veldig mange år. Nå tyder nemlig mye på at mer «folkelige» klokkemerker som Garmin og Fossil er i ferd med å ta igjen populariteten til Rolex.

Chrono24.com (verdens største markedsplass for kjøp/salg av nye og brukte klokker), har analysert søkedata for ulike klokkemerker, og har kommet frem til hvilke klokkemerker det søkes mest etter hver måned.

Rolex topper listen med sine 696 000 månedlige søk globalt. Det overraskende, og spennende, er at merker som Fossil og Garmin ikke ligger langt etter.

På andreplass ligger nemlig Fossil med sine 595 000 tusen månedlige søk, mens Garmin inntar tredjeplassen med 539 400 månedlige søk.

Fossil er et relativt ungt klokkemerke som startet opp i 1984. Fossil lager både vintage klokker, moderne analoge klokker, og smartklokker. Garmin er et merke de fleste kjenner til, og er uten tvil det mest populære klokkemerke blant produsenter av pulsklokker. Garmin har også en egen line-up med luksusklokker, og har etterhvert tatt markedsandeler fra et segment de færreste forbinder pulsklokker med.
Garmin MarQ Collection

Garmin MarQ Collection

Mest populære klokkemerker globalt

Andre populære merker

Luksusmerket Omega troner også høyt med en sjetteplass, mens langt rimeligere Casio er oppe på en fjerdeplass. Casio står for øvrig for produksjonen av G-Shock, som anses som noen av de mest hardføre klokkene på markedet. De siste årene kommet har Casio G-Shock kommet med flere klokker med smartfunkjsoner (Google Wear OS systemet), og de har etterhvert fått noen virkelig flotte modeller. Selskapet er for øvrig oppe på en åttende plass, foran merker som Seiko og Citizen. Er du interessert i å teste ut hva G-Shock har å by på, anbefales det å ta en titt på disse modellene.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer