Fitbit med stort produktslipp!

25. august, 2022 (oppdatert 14. januar 2024)

Featured image for “Fitbit med stort produktslipp!”

Fitbit har nylig lansert Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4 og Fitbit Inspire 3. Her får du vite alt som er nytt, og hva som er likt.

Det har blitt en vane at Fitbit oppgraderer eksisterende modeller ca. hvert 2.år, og nå er de tre populære modellene Sense, Versa og Inspire og som skal overhales.

I år er det virkelig ikke snakk om noen stor revolusjon, og det er så vidt det kan kalles en evolusjon, men Fitbit har likevel gjort veldig mye riktig. Først og fremst var både Sense og Versa 3 to veldig kapable klokker fullstappet av sensorer til oppover øra, men når så mange mennesker bruker disse klokkene til trening, så var det et skrikende behov etter fysiske knapper. Her har Fitbit delvis lyttet, og ikke minst er designet på blant annet Versa 4 endre slik at den forhåpentligvis kan by på mer nøyaktig pulsmåling.

Fitbit nyheter
Foto: Fitbit

En smak av Google WearOS

På programvaresiden har Fitbit Sense 2 og Fitbit Versa 4 fått elementer fra Google WearOS, med sitt eget operativsystem kjørende i bunn. WearOS kan derimot varte opp med de velkjente «flisene» som kan vise info som været, kalender, alarmer, snarvei til treningsøkt, m.m..

Med nye Google-funksjoner på innsiden vil Sense 2 og Versa 4 og kunne by på navigering ved hjelp av Google Maps og trådløs betaling med Google Pay/Google Wallet. I en fremtidig oppdatering skal det bli mulig å utføre samtaler direkte fra håndleddet via Bluetooth (må være tilkoblet telefonen). Fitbit skriver samtidig at eldre modeller vil oppdateres med nevnte Google funksjoner.

Søvnprofiler og søvndyr

Fitbits nyeste modeller er kommer med Fitbits siste lansering, Søvnprofiler (krever Fitbit Premium). Funksjonen analyserer søvnmønsteret over lengre tid, og bruker faktorer som blant annet søvnlengde, tid i dyp søvn og leggetid, til å angi en dyrekarakter for hver enkelt bruker. Fitbit mener utvalgte dyrekarakterer gjør det enklere å tolke/forstå egne søvnvaner, og ønsker å gi bedre innsikt og tips til hvordan du kan forbedre egen søvnkvalitet. Fitbit har plukket ut seks dyr som brukerne kan «bli», hver valgt for sine distinkte søvnmønstre som korrelerer hvert dyrs atferd med brukerens sovestil og søvnmønster. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover. For at dette skal skal fungere kreves det at du bruker klokken i minimum 14 dager hver måned.


Fitbit Inspire 3 vs. Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire er selskapets enkleste aktivitetsmåler, og har bevart det karakteristiske armbånd-designet. Inspire 3 er ingen stor endring fra forgjengeren, men displayet er kraftig oppgradert fra en svart/hvit monokrom skjerm til en pen og kontrastrik AMOLED-skjerm. Størrelsen på 1.4″ og oppløsningen på 126 x 36 px er lik.

Størrelsesmessig er Fitbit Inspire 3 et par millimeter lengre og bredere, men 0,9 mm tynnere. Batteritiden er den samme gode på opptil 10 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid.

Fitbit Inspire 3
Foto: Fitbit

På innsiden finner vi et 3-akset akselerometer, vibrasjonsmotor, optisk pulssensor og temperatursensor – likt som på Inspire 2. Nytt er derimot SpO2-sensoren som vil måle oksygenmetningen i blodet.

Fitbit Inspire 3 mangler innebygd GPS, men kan loggføre treningsturen ved hjelp av tilkoblet GPS fra mobilen.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Inspire 3 er tilgjengelig i fargene Midnight Zen, Morning Glow og Liliac Bliss. Prisen er lik som tidligere – 999,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 15.september.Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Versa 3

Fitbit Versa er selskapets treningsfokuserte klokke, og er kanskje det mest populære Fitbit-klokken. Versa er kjent for å tilby mye for pengene, og byr på en rekke trenings- og helsefunskjoner. Her får du også flere smartklokkefunksjoner som blant annet trådløs betaling, smartvarsler, taleassistent, et begrenset utvalg apper og mulighet til å utføre samtaler fra klokka så lenge du er tilkoblet telefonen.

Fitbit Versa 4 ligner Fitbit Versa 3, men har fått et slankere utseende og noe lavere vekt. Batteritiden er den samme på opptil 6 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid. Den mest velkomne nyheten er tilstedeværelsen av en fysisk knapp som erstatter den haptiske knappen på Versa 3. Reimfestet er flyttet noe høyere opp slik at selve klokken med sensorene på undersiden får bedre kontakt med huden. Dette øyner et håp for mer presise pulsmålinger, noe som var et problem på både Fitbit Versa 3 og Fitbit Sense.

Skjermen er den samme flotte AMOLED-skjermen på 1.58″ med en oppløsning på 336 x 336px.

Fitbit Versa 4 inkluderer en lang liste funksjoner som blant annet inkluderer pulsmåling, aktivitetsmåling som skritt, distanse, kalorier, aktivitetsminutter, detaljert søvnanalyse, fitness score (VO2 maks), Daily Readiness Score, HRV, SpO2, m.m.. Sammenlignet med den mer helsefokuserte Sense 2, mangler Fitbit Versa 4 hudtemperatursensor, cEDA sensor, EDA og EKG.

I tillegg til nevnte Google WearOS-funksjonene oppgraderes Versa 4 med 20 nye aktivitetsprofiler (nå totalt 40) som blant annet HIIT, vektløfting, CrossFit og dans.

På innsiden er de to modellene identiske, og Fitbit Versa 4 kommer med 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, altimeter, GPS, optisk pulssensor, temperatursensor, SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor, NFC og mikrofon. Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Versa 4 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Versa 4 er tilgjengelig i fargene Black/Graphite, Waterfall Blue/Platinum, Pink Sand/Copper Rose og Best Juice/Copper Rose. Prisen er lik som tidligere – 2499,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 23.september.Fitbit Sense 2 vs. Fitbit Sense

Fitbit Sense er selskapets mest avanserte klokke, og tilbyr flere helsefokuserte funksjoner i tillegg til alt som Versa byr på. Fitbit Sense 2 vil i likhet med Versa 2 by på flere smartklokkefunksjoner som blant annet trådløs betaling, smartvarsler, taleassistent, et begrenset utvalg apper og mulighet til å utføre samtaler fra klokka så lenge du er tilkoblet telefonen.

Fitbit Sense 2 er 10% slankere og 15% lettere enn sin forgjenger, og kroppen er noe mer kurvet enn tidligere. Også Sense 2 har fått den fysiske knappen på øverst på venstre side. Batteritiden er den samme på opptil 6 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid.

Skjermen er den samme flotte AMOLED-skjermen på 1.58″ med en oppløsning på 336 x 336px.

Klokken kommer med en lang liste sensorer som inkluderer et 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, altimeter, GPS, optisk pulssensor, temperatursensor, cEDA (elektrisk sensor for å måle stress), SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor, NFC og mikrofon. Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Sense 2 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen.

Nytt for Sense 2 er en «Body Response sensor». Denne skal kunne måle stressrespons kontinuerlig gjennom dagen uten at du behøver å utføre manuelle målinger ved å holde hånden over metallrammen på utsiden slik det var på forrige modell. Stressresponsen måles gjennom en kombinasjon av klokkens EDA-sensor, pulsmåling, hjerteratevariabilitet (HRV) og kroppstemperatur. Målet er at klokken skal bidra til å gjøre deg mer bevisst på hva som skaper stress i hverdagen, slik at du kan gjøre tiltak for å redusere dette.

Fitbit Sense 2 inkluderer tilbyr også omfattende aktivitetsmåling som pulsmåling, skritt, distanse, kalorier, aktivitetsminutter, detaljert søvnanalyse, fitness score, Daily Readiness Score, HRV, hudtemperatur, SpO2, m.m.. Sense 2 er i tillegg godkjent for EKG-måling i Norge.

Varsler om uregelmessig hjerterytme
Selv om Fitbit Sense-serien både har innslag av smartklokkefunksjoner og fungerer som en treningsklokke, er det først og fremst helse som kjennetegner Sense-klokkene. Fitbit introduserer i den sammenheng en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme. Dette skal gjøre det lettere å oppdage tegn på atrieflimmer på et tidlig stadium før det eventuelt utvikler seg til noe mer alvorlig.

Funksjonen fungerer ved bruk av fotopletysmografi, en teknologi som benytter lysdioder og en lysdetektor til å måle forandringer i størrelsen på blodkarene, og deretter omgjør disse målingene til pulsverdier. Dette er den samme teknologien som benyttes for å måle puls på håndleddet, og Fitbit Sense 2 vil kontinuerlig scanne for uregelmessigheter i hjerterytmen. Ved tegn på atrieflimmer vil klokken sende et push-varsel på telefonen eller i Fitbit-appen.

I følge data presentert på American Heart Association Scientific Sessions i 2021 og publisert i American Heart Journal, skal Fitbits deteksjonsmetode være svært pålitelig. Av alle atrieflimmer-episoder som var logget, klarte Fitbits PPG-deteksjonsalgoritme å identifisere korrekt i 98 prosent av tilfellene. Funksjonen vil være tilgjengelig på Sense 2 innen slutten av august.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Sense 2 er tilgjengelig i fargene Shadow Grey/Graphite Aluminium, Lunar White/Platinum Aluminium og Blue Mist/Soft Gold Aluminium. Prisen er lik som tidligere – 3199,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 29.september.Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer