Fitbit med stort produktslipp!

25. august, 2022 (oppdatert 14. januar 2024)

Featured image for “Fitbit med stort produktslipp!”

Fitbit har nylig lansert Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4 og Fitbit Inspire 3. Her får du vite alt som er nytt, og hva som er likt.

Det har blitt en vane at Fitbit oppgraderer eksisterende modeller ca. hvert 2.år, og nå er de tre populære modellene Sense, Versa og Inspire og som skal overhales.

I år er det virkelig ikke snakk om noen stor revolusjon, og det er så vidt det kan kalles en evolusjon, men Fitbit har likevel gjort veldig mye riktig. Først og fremst var både Sense og Versa 3 to veldig kapable klokker fullstappet av sensorer til oppover øra, men når så mange mennesker bruker disse klokkene til trening, så var det et skrikende behov etter fysiske knapper. Her har Fitbit delvis lyttet, og ikke minst er designet på blant annet Versa 4 endre slik at den forhåpentligvis kan by på mer nøyaktig pulsmåling.

Fitbit nyheter
Foto: Fitbit

En smak av Google WearOS

På programvaresiden har Fitbit Sense 2 og Fitbit Versa 4 fått elementer fra Google WearOS, med sitt eget operativsystem kjørende i bunn. WearOS kan derimot varte opp med de velkjente «flisene» som kan vise info som været, kalender, alarmer, snarvei til treningsøkt, m.m..

Med nye Google-funksjoner på innsiden vil Sense 2 og Versa 4 og kunne by på navigering ved hjelp av Google Maps og trådløs betaling med Google Pay/Google Wallet. I en fremtidig oppdatering skal det bli mulig å utføre samtaler direkte fra håndleddet via Bluetooth (må være tilkoblet telefonen). Fitbit skriver samtidig at eldre modeller vil oppdateres med nevnte Google funksjoner.

Søvnprofiler og søvndyr

Fitbits nyeste modeller er kommer med Fitbits siste lansering, Søvnprofiler (krever Fitbit Premium). Funksjonen analyserer søvnmønsteret over lengre tid, og bruker faktorer som blant annet søvnlengde, tid i dyp søvn og leggetid, til å angi en dyrekarakter for hver enkelt bruker. Fitbit mener utvalgte dyrekarakterer gjør det enklere å tolke/forstå egne søvnvaner, og ønsker å gi bedre innsikt og tips til hvordan du kan forbedre egen søvnkvalitet. Fitbit har plukket ut seks dyr som brukerne kan «bli», hver valgt for sine distinkte søvnmønstre som korrelerer hvert dyrs atferd med brukerens sovestil og søvnmønster. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover. For at dette skal skal fungere kreves det at du bruker klokken i minimum 14 dager hver måned.


Fitbit Inspire 3 vs. Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire er selskapets enkleste aktivitetsmåler, og har bevart det karakteristiske armbånd-designet. Inspire 3 er ingen stor endring fra forgjengeren, men displayet er kraftig oppgradert fra en svart/hvit monokrom skjerm til en pen og kontrastrik AMOLED-skjerm. Størrelsen på 1.4″ og oppløsningen på 126 x 36 px er lik.

Størrelsesmessig er Fitbit Inspire 3 et par millimeter lengre og bredere, men 0,9 mm tynnere. Batteritiden er den samme gode på opptil 10 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid.

Fitbit Inspire 3
Foto: Fitbit

På innsiden finner vi et 3-akset akselerometer, vibrasjonsmotor, optisk pulssensor og temperatursensor – likt som på Inspire 2. Nytt er derimot SpO2-sensoren som vil måle oksygenmetningen i blodet.

Fitbit Inspire 3 mangler innebygd GPS, men kan loggføre treningsturen ved hjelp av tilkoblet GPS fra mobilen.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Inspire 3 er tilgjengelig i fargene Midnight Zen, Morning Glow og Liliac Bliss. Prisen er lik som tidligere – 999,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 15.september.Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Versa 3

Fitbit Versa er selskapets treningsfokuserte klokke, og er kanskje det mest populære Fitbit-klokken. Versa er kjent for å tilby mye for pengene, og byr på en rekke trenings- og helsefunskjoner. Her får du også flere smartklokkefunksjoner som blant annet trådløs betaling, smartvarsler, taleassistent, et begrenset utvalg apper og mulighet til å utføre samtaler fra klokka så lenge du er tilkoblet telefonen.

Fitbit Versa 4 ligner Fitbit Versa 3, men har fått et slankere utseende og noe lavere vekt. Batteritiden er den samme på opptil 6 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid. Den mest velkomne nyheten er tilstedeværelsen av en fysisk knapp som erstatter den haptiske knappen på Versa 3. Reimfestet er flyttet noe høyere opp slik at selve klokken med sensorene på undersiden får bedre kontakt med huden. Dette øyner et håp for mer presise pulsmålinger, noe som var et problem på både Fitbit Versa 3 og Fitbit Sense.

Skjermen er den samme flotte AMOLED-skjermen på 1.58″ med en oppløsning på 336 x 336px.

Fitbit Versa 4 inkluderer en lang liste funksjoner som blant annet inkluderer pulsmåling, aktivitetsmåling som skritt, distanse, kalorier, aktivitetsminutter, detaljert søvnanalyse, fitness score (VO2 maks), Daily Readiness Score, HRV, SpO2, m.m.. Sammenlignet med den mer helsefokuserte Sense 2, mangler Fitbit Versa 4 hudtemperatursensor, cEDA sensor, EDA og EKG.

I tillegg til nevnte Google WearOS-funksjonene oppgraderes Versa 4 med 20 nye aktivitetsprofiler (nå totalt 40) som blant annet HIIT, vektløfting, CrossFit og dans.

På innsiden er de to modellene identiske, og Fitbit Versa 4 kommer med 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, altimeter, GPS, optisk pulssensor, temperatursensor, SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor, NFC og mikrofon. Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Versa 4 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Versa 4 er tilgjengelig i fargene Black/Graphite, Waterfall Blue/Platinum, Pink Sand/Copper Rose og Best Juice/Copper Rose. Prisen er lik som tidligere – 2499,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 23.september.Fitbit Sense 2 vs. Fitbit Sense

Fitbit Sense er selskapets mest avanserte klokke, og tilbyr flere helsefokuserte funksjoner i tillegg til alt som Versa byr på. Fitbit Sense 2 vil i likhet med Versa 2 by på flere smartklokkefunksjoner som blant annet trådløs betaling, smartvarsler, taleassistent, et begrenset utvalg apper og mulighet til å utføre samtaler fra klokka så lenge du er tilkoblet telefonen.

Fitbit Sense 2 er 10% slankere og 15% lettere enn sin forgjenger, og kroppen er noe mer kurvet enn tidligere. Også Sense 2 har fått den fysiske knappen på øverst på venstre side. Batteritiden er den samme på opptil 6 dager, og hurtigladningen sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid.

Skjermen er den samme flotte AMOLED-skjermen på 1.58″ med en oppløsning på 336 x 336px.

Klokken kommer med en lang liste sensorer som inkluderer et 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, altimeter, GPS, optisk pulssensor, temperatursensor, cEDA (elektrisk sensor for å måle stress), SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor, NFC og mikrofon. Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Sense 2 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen.

Nytt for Sense 2 er en «Body Response sensor». Denne skal kunne måle stressrespons kontinuerlig gjennom dagen uten at du behøver å utføre manuelle målinger ved å holde hånden over metallrammen på utsiden slik det var på forrige modell. Stressresponsen måles gjennom en kombinasjon av klokkens EDA-sensor, pulsmåling, hjerteratevariabilitet (HRV) og kroppstemperatur. Målet er at klokken skal bidra til å gjøre deg mer bevisst på hva som skaper stress i hverdagen, slik at du kan gjøre tiltak for å redusere dette.

Fitbit Sense 2 inkluderer tilbyr også omfattende aktivitetsmåling som pulsmåling, skritt, distanse, kalorier, aktivitetsminutter, detaljert søvnanalyse, fitness score, Daily Readiness Score, HRV, hudtemperatur, SpO2, m.m.. Sense 2 er i tillegg godkjent for EKG-måling i Norge.

Varsler om uregelmessig hjerterytme
Selv om Fitbit Sense-serien både har innslag av smartklokkefunksjoner og fungerer som en treningsklokke, er det først og fremst helse som kjennetegner Sense-klokkene. Fitbit introduserer i den sammenheng en ny funksjon som skal varsle om uregelmessig hjerterytme. Dette skal gjøre det lettere å oppdage tegn på atrieflimmer på et tidlig stadium før det eventuelt utvikler seg til noe mer alvorlig.

Funksjonen fungerer ved bruk av fotopletysmografi, en teknologi som benytter lysdioder og en lysdetektor til å måle forandringer i størrelsen på blodkarene, og deretter omgjør disse målingene til pulsverdier. Dette er den samme teknologien som benyttes for å måle puls på håndleddet, og Fitbit Sense 2 vil kontinuerlig scanne for uregelmessigheter i hjerterytmen. Ved tegn på atrieflimmer vil klokken sende et push-varsel på telefonen eller i Fitbit-appen.

I følge data presentert på American Heart Association Scientific Sessions i 2021 og publisert i American Heart Journal, skal Fitbits deteksjonsmetode være svært pålitelig. Av alle atrieflimmer-episoder som var logget, klarte Fitbits PPG-deteksjonsalgoritme å identifisere korrekt i 98 prosent av tilfellene. Funksjonen vil være tilgjengelig på Sense 2 innen slutten av august.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Sense 2 er tilgjengelig i fargene Shadow Grey/Graphite Aluminium, Lunar White/Platinum Aluminium og Blue Mist/Soft Gold Aluminium. Prisen er lik som tidligere – 3199,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium. Tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med levering fra 29.september.Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer