Test: Asics GEL-Nimbus 24

4. april, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Asics GEL-Nimbus 24”

Asics GEL-Nimbus 24 er klassikeren du aldri helt klarer å legge fra deg når du først har forelsket deg i den. Den 24.utgaven tar store skritt fra sin forgjenger, men bevarer den samme myke og behagelige dempingen vi er bortskjemte med fra tidligere Asics Nimbus-modeller.

Den er et ikon i løpemiljøet – Asics GEL-Nimbus har vært der gjennom generasjoner, og har vært gjenstand for både hat og kjærlighet, skapt glede og frustrasjon, og glede og tårer. Oppkalt etter Cumulonimbus skyen for dens mye og lette egenskaper, er Nimbus tilbake i sin letteste utgave noen gang.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Kjøp Asics GEL-Nimbus 24

Asics GEL-Nimbus 24 – Komfort med stor K

Leter du etter «den perfekte mengdetreningsskoen»? I så fall kan Asics GEL-Nimbus 24 være skoen du leter etter. Asics GEL-Nimbus har lenge først og fremst vært en løpesko for deg som søker en nøytral mengdetreningssko med høy komfort og mye demping. Snert og respons har aldri vært noe man forbinder med Nimbus-linjen, og det har alltid vært skoen du velger for lengre løpeturer der komfort og demping står i fokus.

Med Asics GEL-Nimbus 24 endres spillereglene. De første turene i Asics GEL-Nimbus 24 opplevdes trege og kjedelige sammenlignet med f.eks. Mizuno Wave Skyrise 3 som føltes fastere og mer responsiv, men etter noen flere turer i Nimbus 24, så ble skuffelse snudd til begeistring. For denne skoen er rett og slett utrolig god, og ikke minst allsidig. Kombinasjonen av det nye FlyteFoam Blast+ materialet og Trusstic-systemet, gjør at Nimbus 24 seiler opp som en av favorittene blant «allbrukssko». Her får du nemlig så høy komfort som det er mulig å få, og en sko som virkelig lever opp til navnet.


Fornyet til det bedre

Nesten hele Asics GEL-Nimbus 24 er helt ny. Overdelen består av semi-elastisk Jacquard Mesh som sikrer at foten holdes trygt på plass, samtidig som det byr på gode pusteegenskaper. Tungen er lang, dekker godt oppover vristen, og har den samme elastisiteten som resten av overdelen. På innsiden av skoen har Asics gått for en OrthoLite X-55 «sockliner» – en slags «sokk» som omfavner foten din og bidrar til både økt komfort og bedre demping. Innsiden er myk, og reduserer risikoen for gnagsår. Hælkappen er avrundet og minimerer trykket på akilles, samtidig som den klarer å holde foten på plass uten at du behøver å være redd for at den skal «kippe». 3D Space Construction sørger for at mellomsålen komprimeres i der hvor trykket til enhver tid er størst, og dermed kan tilpasses foten for hver enkelt landing.

I mellomsålen benytter Asics GEL-Nimbus 24 for første gang det helt nye FlyteFoam Blast+ materialet- en videreføring av FlyteFoam Blast som gjorde Novablast 2 så populær. FF Blast+ skal være 15 % mykere og lettere enn FF Blast, samt 12 % mer responsiv. FF Blast+ benyttes først og fremst i nederste del av sålen (i full lengde), mens et fastere lag med FF dekker over hæl og forfot. I tillegg har Asics holdt stand ved GEL-putene som sikrer overlegen støtabsorbering der det trengs mest (under hæl og forfot).

Asics GEL-Nimbus 24 har også videreført Trusstic-systemet; en plastikk kile i mellomsålen som bidrar til økt stabilisering og torsjonsstivhet. Nytt fra tidligere er derimot at denne er flyttet fra yttersålen til mellomsålen. Dette bidrar til at stegavviklingen går enda litt lettere, og skoen kjennes i det hele tatt mykere.


Yttersålen

Yttersålen kombinerer ASICS LITE og AHAR gummi. Sistnevnte har blitt brukt i flere Asics-modeller de siste årene og er både lettere og mer slitesterk enn tradisjonell gummi. ASICS LITE er ny, og skal være enda lettere, sterkere og mer miljøvennlig enn tidligere benyttede gummiblandinger. Grepet på gummiblandingen er godt, og du kan fint føle deg trygg når du runder et gatehjørne i høy hastighet. Asics GEL-Nimbus 24 trives best på asfalt, men kan også fint brukes på grus og fine stier.

Asics GEL-Nimbus 24

Sålen er forsterket med ASICS LITE og AHAR gummi for økt slitestyrke og bedre grep.


Bruk og følelse

Som nevnt skiftet undertegnede raskt mening om skoen etter noen turer på asfalten. Asics GEL-Nimbus 24 er enkelt og greit en solid allrounder, først og fremst for deg som ønsker mye demping og komfort, men også for deg som setter pris på en mer leken sko med snert. Asics lovet en lettere, bedre dempet og mer responsiv sko, og de holder løftene. Med en vekt på 290 gram, er Nimbus 24 20 gram lettere enn GEL-Nimbus 23 i samme størrelse. Demping og respons er vanskelig å kvantifisere, men Asics GEL-Nimbus 24 er utvilsomt mykere enn sin forgjenger, og mye mer responsiv. Den ekstra snerten merkes spesielt når du øker tempoet og komme deg frem for forfot, mens det mykere hælpartiet sørger for maksimal demping for hælløpere.

Den gode dempingen gjør også at Asics GEL-Nimbus 24 er perfekt til rolige turer der du prioriterer høy komfort og mye demping slik at beina ikke blir mørbanket til senere hardøkter eller løp, samt til «restitusjonsturer» der beina trenger avlastning etter å ha fått mye juling.

NB: Ønsker du en mykere sko med enda litt bedre komfort, men litt mindre allsidige egenskaper? Sjekk ut testen av ASICS GEL-Nimbus 25!

Er du på jakt etter en raskere sko bør du vurdere Asics Novablast 2. Denne modellen benytter det noe fastere FlyteFoam Blast-skummet, og mangler Trusttic-kilen. I tillegg er droppet lavere og hele skoen er i utganspunktet bygget for å være mer fokusert mot fart og snert. Passformen på Asics GEL-Nimbus 24 er veldig allsidig og vil nok passe alt fra smale til middels brede føtter. Merk at Asics er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, eller 45,5 i Nike (alle tre tilsvarer 29,5 cm).


Tilgjengelighet

Asics GEL-Nimbus 24 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelser og farger. Her finnes det noe for enhver smak.

Fakta:
Hæl/forfot: Herre – 26 mm/16 mm, Dame-  28 mm/15 mm
Dropp: Herre – 10 mm, Dame – 13 mm
Vekt: Herre – 290 gram (str. 42), Dame – 247 gram (str. 39,5)


Konklusjon

Asics GEL-Nimbus 24
Asics GEL-Nimbus 24

Product Name: Asics GEL-Nimbus 24

Brand: Asics

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Asics overrasker stort med sin siste generasjon GEL-Nimbus 24. Der modellen tidligere var forbeholdt løpere som ønsker maksimal komfort og demping, så har Asics tatt grep og forvandlet Asics GEL-Nimbus 24 til en langt mer leken og responsiv løpesko.

Er du på jakt etter en superkomfortabel løpesko som kan brukes til nesten alle distanser, og som gir nok komfort til å kunne ta deg gjennom daglige treningsøkter uten å ende opp med ødelagte føtter? Da er årets Asics GEL-Nimbus 24 vell verdt pengene.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel og sikker passform.
  • Super demping.
  • God lufting.
  • Overraskende god respons.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Litt for myk for noen.
  • Fremdeles ikke en veldig rask sko.

Kjøp Asics GEL-Nimbus 24

Del gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”
19. juni 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta den på deg.
Les mer