Test: Asics GEL-Cumulus 24

7. juli, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje sti? Asics GEL-Cumulus 24 er så allsidig at den kan krysse av på alle punktene.

Ikke like dempet og myk som Asics GEL-Nimbus, og ikke like responsiv og rask som Novablast 2 – men likevel en spennende sko som kommer til å passe en stor gruppe brukere. Den 24.utgaven av Cumulus henter inspirasjon fra sine storebrødre, men fortsetter med det den er god på – allsidighet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Asics GEL-Cumulus 24 – Allsidig

Overdel og mellomsåle

Overdelen i Cumulus er relativt lik både Kayano og Nimbus. Det er fremdeles snakk om et luftig og fleksibelt mesh-materiale og en myk OrthoLite X-30 sockliner som både gir godt hold og en behagelig passform for både smale og brede føtter. OrthoLite X-55 3D Space konstruksjonen sørger for at mellomsålen komprimeres der hvor trykket til enhver tid er størst, og dermed tilpasses foten for hver enkelt landing. Hælkappen er godt polstret og snill mot akilles.

I mellomsålen har Asics byttet ut FlyteFoam med FlyteFoam Blast – et både lettere, mer støtabsorberende og mer responsivt materiale. Det er ikke like mykt som FlyteFloam Blast+ som finnes i den nyeste Nimbus-modellen, men Cumulus har også et større bruksområde.

Under hæl og forfot er det plassert støtabsorberende GEL-puter for ekstra demping. Droppet har blitt redusert fra 10 mm til 8 mm, mens stackhøyden (høydeforskjell mellom yttersåle og innersåle) har økt. Dette har åpnet for mer plass til skum i mellomsålen, og dermed enda litt bedre demping uten at skoen har økt i vekt.

Ønsker du en mykere sko med enda litt bedre komfort, men litt mindre allsidige egenskaper? Da anbefales det å se på ASICS GEL-Nimbus 25. Trenger du derimot mer støtte, så vil ASICS GEL-Kayano 30 være et godt alternativ. Begge skoene er testet her.


Yttersålen

Yttersålen på Asics GEL-Cumulus 24 er forsterket med AHAR Plus-gummi (Asics High Abrasion Rubber) under hælen og på de mest utsatte plassene, mens det under forfoten er brukt Asics Lite-gummi. Dette er et svært lett og sterkt materiale, og bidrar samtidig til god friksjon på både tørt og vått underlag.


Bruk og følelse

Som nevnt i innledningen oppleves Asics GEL-Cumulus 24 som en mellomting mellom den superdempede Asics GEL-Nimbus, og den langt mer lekne Asics Novablast 2. Det betyr dog ikke at det er en kjedelig sko – tvert i mot. Asics GEL-Cumulus 24 er enkelt og greit svært allsidig. Den er absolutt myk og komfortabel, men den overrasker også med å by på fartsegenskaper som du ikke finner hos den mykere Nimbus.

Vekten er omtrent den samme, men droppet på Cumulus er 2 mm mindre. Begge skoene oppleves stabile, selv om det ikke er snakk om stabilitetssko slik som Asics GEL-Kayano.

En av Asics GEL-Cumulus 24 beste egenskaper er at den fungerer like godt til en rask 5 km som et seigt maraton. Ikke minst overrasker den positivt når du drister deg utenfor allfarvei og ut på grusveier og stier. De allsidige egenskapene gjør at du kan bruke Asics GEL-Cumulus 24 til nesten alle distanser og alle typer underlag. Og ikke minst er prisen lavere enn mange sko i denne klassen.

Asics GEL-Cumulus 24 er normale i størrelsen, og medium bred over hele lesten. Den elastiske overdelen gjør at den er lett å tilpasse også smale føtter.

Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame):
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 286 g / 249 g


Konklusjon


Asics GEL-Cumulus 24
Asics GEL-Cumulus 24

Product Name: Asics GEL-Cumulus 24

Brand: Asics

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

Asics GEL-Cumulus 24 er ikke like dempet og myk som Asics GEL-Nimbus, og ikke like responsiv og rask som Novablast 2 – men Cumulus er utrolig allsidig, og fungerer på nesten alle typer underlag og alle mulige distanser.

Cumulus er enda litt mykere og enda litt raskere enn sin forgjenger, og en myk og komfortabel passform gjør at den vil passe mange ulike brukere.

Overall
88%
88%

Pros

  • Svært allsidig.
  • En passform som vil passe både smale og brede føtter.
  • Myk og god demping.
  • Slitesterk.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Mangler litt på responsen.
  • Kan bli varm.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer