Anbefaling: ProForm Pro 2000

10. november, 2023 (oppdatert 31. mars 2024)

Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro 2000”

ProForm Pro 2000 tilhører den nyeste generasjonen tredemøller, og kombinerer kraft, stødighet og funksjonalitet i en offensivt priset tredemølle.

ProForm er en internasjonal anerkjent merkevare og regnes for å levere noen av de beste treningsmaskinene på markedet. Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Når du skal velge en tredemølle til deg og ditt bruk, er det aller viktigste at den passer deg og de som skal bruke den.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og lang, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. ProForm Pro 2000 er kraftig på alle måter – både stabilitet og ytelse – men likevel tar den ikke mer plass enn nødvendig. Dette er en tredemølle som passer en stor gruppe brukere.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ProForm Pro 2000


  • Motor: 3,25 HK DC (6,5 HK Peak)
  • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
  • Hastighet: 0 – 22 km/t
  • Stigning: -3 – +12 %
  • Vekt: 108 kg
  • Maks brukervekt: 136 kg
  • Støtte for virtuell løping: Ja (iFit)

ProForm Pro 2000 – Velbygget og høy yelse

ProForm Pro 2000 er en kraftig tredemølle beregnet for privatmarkedet og kravstore brukere. ProForm er en internasjonal anerkjent leverandør av treningsutstyr, og eies av det samme firmaet som produserer NordicTrack. Begge merker er kjent for å levere produkter av høy kvalitet.

ProForm Pro 2000 kommer med en kraftig Mach Z motor med 3,25 HK og 6,5 HK Peak som kan ta deg opp i hastigheter på 22 km/t med variabel stigning mellom – 3 til +12 %. Den solide motoren er designet for å holde seg kjølig gjennom lange og harde treningsøkter slik at du kan trene uten risiko for varmgang og at tredemøllen stanser. Motoren lager også relativt lite støy sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse.

Med et intervall mellom -3 til +12% stigning er Pro 2000 godt egnet for lett motbakketrening, men er også ideell for personer som sliter med knær og bein og trenger mindre belastning på muskulatur og skjelett. Løping i motbakker gjør at du kan oppnå samme (eller større) treningseffekt selv om du løper med lavere tempo.

ProForm Pro 2000

iFit – Virtuell trening og treningsøkter

ProForm og NordickTrack eies av samme selskap og tilbyr den populære treningstjenesten iFit. iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m.. 

iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer, og du får mulighet til å motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit lar deg løpe ferdiglagde ruter over hele verden, ruter du selv oppretter i Google Maps, samt konkurrere med andre. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. ProForm Pro 2000 har også den unike egenskapen at møllen for mange av øktene automatisk justerer stigningen og hastighet ut i fra terrenget du beveger deg gjennom.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved registrering av konto. Dersom du ikke ønsker å benytte iFit, finnes det et stort utvalg av forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Alle treningsdata kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ønsker du å lese mer om noe av det iFit kan tilby, finner du en oversikt her:

iFit

En av de virkelige store fordelene med iFit sammenlignet med for eksempel Zwift, er at iFit vil automatisk justere stigning på møllen når du løper/følger en rute via tjenesten. Benytter du for eksempel den populære tjenesten Zwift som blant annet Sole benytter seg av, så vil møllen kun sende hastighet.


Oversiktlig skjerm – enkel betjening

I front på Pro 2000 sitter en 10″ smart HD touchskjerm som deg oversikt over relevante treningsdata, hurtigknapper for justering av hastighet og stigning, samt tilgang til mer enn 30 innebygde programmer som kan benyttes uavhengig av iFit. I tillegg er det støtte for Bluetooth og tilkobling til en ekstern pulssensor, to innebygde høyttalere og en vifte (viften lager noe støy).

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn. Det er heller ingen stativ for nettbrett.


Stort løpebånd med god demping

ProForm Pro 2000 benytter et stort og og solid løpebånd. Størrelsen på 152 cm x 51 cm gir deg god boltreplass, og nærmer seg den kommersielle standarden på 152 cm x 56 cm. ProForm Pro 2000 nyter også godt av ProForm sitt unike ReBound Pro dempesystem som skal redusere slagene og belastningen på leddene med inntil 40%. Løpebåndet er likevel fast nok til å gi en «kontant» og realistisk løpsopplevelse tilsvarende følelsen av å løpe på asfalt. NordicTrack-møllene har fremdeles fordelen av å kunne justere dempingen slik at du kan velge mellom fast eller mykt.

For å garantere for lang levetid og mye bruk har ProForm testet hvert løpebånd i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges.


Tar minimalt med plass

Til tross for den solide byggekvaliteten og stabiliteten kan ProForm Pro 2000 enkelt foldes sammen ved hjelp av Easy Assist Folding systemet som benytter et hydrauliske foldesystem som gjør hele jobben for deg. Du trenger bokstavelig talt ikke ikke å gjøre mer enn å dytte båndet med en hånd. Når tredemøllen er foldet, tar den om lag halvparten av plassen, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den selv alene.


Kort oppsummert

ProForm Pro 2000 er en maskin av høy kvalitet – ikke bare hardvare, men også programvare. Her får du en tredemølle som vil dekke alle behov, både for nybegynnere og erfarne løpere. Enten du trenger en tredemølle for å løpe en rask 3 km, eller et fullt maraton, er både motor og løpebånd klar for å håndtere det.



Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer